Crescendo and Diminuendo in Blue

όχι μωρε.
Εγώ είμαι αντιδραστικός.

Μόνο μουσικούς μην τους λέτε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Crescendo and Diminuendo in Blue

δεν αφήνεις άνθρωπο να αγιάσει.

Ποιό νιου γουέιβ ρε Γιώργο ?
καλαμπόρτζηδες του κερατά ήταν.
Τους είδαν τα γατόνια και τους πλάσαραν πάσαραν στον κοσμάκη ως εναλλακτική, ως οικολογική πρόταση, ως 0 λιπαρά, ως μιά ούζο χωρίς μεζέ.

Και μετά το είπαμε μήνυμα και αλλαγή.
Ούτε μουσική ήταν. Απλά κάποιοι ήταν λιγώτεροι καλαμπόρτζηδες από τους άλλους.

Και επειδή τα γατόνια τους πλάσαραν στον κοσμάκη, αυτός έφαγε τόσο αποπροσανατολισμό, που δεν αναγνώριζε πλέον τα σπουδαία αριστουργήματα που έβγαλαν οι προηγούμενοι, αυτό μου λές; Για πες λοιπόν ποιά αριστουργήματα των Camel, Genesis, Yes, Jethro Tull, to name a few, θάφτηκαν απο το "κακό" μάρκετινγκ προς χάριν των καινούργιων;

Mιλώντας πάντα για τους "αλήτες" και δεδομένου οτι το punk ως κίνημα δεν υπάρχει πλέον, δεν σας κανει εντύπωση οτι οι Joy Division, oι Sex Pistols και οι Siouxsie ακουγονται ακόμα; Εμενα αυτο μου λέει οτι η μουσική τους υπάρχει ανεξάρτητα από την όποιαδηποτε αντίδραση που ενδεχομένως λειτούργησε ως έμπνευση.

Τόχω ξαναγράψει γιά την Progr...
Θα το πώ πιό κομψά μιάς και έρχονται Χριστούγεννα:flipout::flipout:

Ταλαντούχοι και σπουδασμένοι Καλλιτέχνες δέν πήραν το παραμικρό ρίσκο δημιουργώντας μιά πλουμιστή ως επί το πλείστον Μουσική πού κλασσίκιζε και κοίταξαν ´υπεροπτικά´το Κοινό.
Και το Κοινό ´τσίμπησε´θεωρώντας πώς αυτή η Μουσική ήταν κάτι παραπάνω απο την πόπ ή την ρόκ..
Θεωρώ μεγάλο μέρος τής progr επίδειξη ´εύκολης αλαζονείας´..
Ούτε οι Μουσικοί πήγαν παραπέρα την Μουσική ,ούτε το Κοινό προχώρησε.
Οι Μουσικοί υποκρίθηκαν τούς ´Κλασσικούς´μέ πολύ εύκολα υλικά.
Η Εμφάνιση τών ´άπλυτων´τής punk απλά αποδόμησε τήν ´Τεχνητή Κατασκευή´στά εξ´ών συνετέθη...

εγω παλι πιστευω οτι υπηρξαν ανθρωποι,και υπαρχουν ακομα,που με τα ιδια
υλικα προσπαθησαν να φτιαξουν το κατι παραπανω...
σε καποιους φουσκωσε παραπανω ενω σε καποιους αλλους απεδωσε τα μεγιστα..
μην ξεχναμε οτι δεν εχει να κανει μονο και μονο με την δημιουργια της συνθεσης αλλα και με την καταθεση της τεχνικης καταρτησης του καθενος,
αλλα και με την συνεργασια των μουσικων σε δυσκολες και πολυπλοκες συνθηκες κατι που φαινεται στα live κυριως

Απάντηση: Re: Crescendo and Diminuendo in Blue

Μόνο μουσικούς μην τους λέτε.

Εγώ και σύ άντε και δεν τους λέμε.. Υπάρχουν όμως εκατομμύρια άλλοι που τους θεωρούν. Και ακούν και τη όποια μουσική τους. Που εμείς δεν την γουστάρουμε ούτε ζωγραφιστή.
Το ότι υπήρξε ρεύμα, (ετερόκλητων στοιχείων, έστω) που άλλαξε άρδην τη "ρόκ" (με την ευρύτερη έννοια) μουσική σκηνή στα τέλη του '70, υπήρξε. Δεν μπορώ να κάνω οτι δεν το βλέπω (πλέον). Και έσκασε την εποχή που άλλα ρεύματα απλά έκλειναν το δικό τους κύκλο.
Και η επιρροή που είχε στη μουσική που βγήκε το '80 -'90, τεράστια.
Αυτό δεν το βλέπω και τόσο για καλαμπούρι. Αυτή είναι η διαφωνία μας.

Και αυτά τα λέει ένας που με τα '70s νοιώθει "στο σπίτι του" και το ξέρεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Crescendo and Diminuendo in Blue

Για πες λοιπόν ποιά αριστουργήματα των Camel, Genesis, Yes, Jethro Tull, to name a few, θάφτηκαν απο το "κακό" μάρκετινγκ προς χάριν των καινούργιων;

ρώτα μόνο τους συνδαιτημόνες σου εδώ να σου κρατήσουν ένα (δεν λέω πολλά ένα) από κάθε συγκρότημα που να στέκει δίπλα στο never mind.

Εγώ αμέσως από τα 4 ονόματα θα σου βρώ 20.

ρώτα μόνο τους συνδαιτημόνες σου εδώ να σου κρατήσουν ένα (δεν λέω πολλά ένα) από κάθε συγκρότημα που να στέκει δίπλα στο never mind.

πάμε μία ξανά αρχηγέ γιατί είμαι ντεφορμέ σήμερα και δεν κατάλαβα τι ακριβώς του λές να ρωτήσει :chinscratch:

Και επειδή τα γατόνια τους πλάσαραν στον κοσμάκη, αυτός έφαγε τόσο αποπροσανατολισμό, που δεν αναγνώριζε πλέον τα σπουδαία αριστουργήματα που έβγαλαν οι προηγούμενοι, αυτό μου λές; Για πες λοιπόν ποιά αριστουργήματα των Camel, Genesis, Yes, Jethro Tull, to name a few, θάφτηκαν απο το "κακό" μάρκετινγκ προς χάριν των καινούργιων;

τον λέω να σας ρωτήσει να του πείτε από τα παραπάνω συγκροτήματα ένα δίσκο που να μπορεί να δεχτείτε να κάτσει δίπλα στο never mind....

έναν....
διότι δεν θα του πείτε κανέναν....

άστο είναι πολύπλοκο, και μόλις γύρισα και απο τα ΣΚ ψώνια...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Crescendo and Diminuendo in Blue

Εγώ αμέσως από τα 4 ονόματα θα σου βρώ 20.

Δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα..
Αλλά εγώ μιλάω για σπουδαίες prog δουλειές ΜΕΤΑ την επιβληθείσα όπως λές απο το marketing Νεα κατάσταση. Θα βρείς;
Δηλαδή το marketing τους έδεσε χέρια και μυαλό και τους υποχρέωσε να μην ξαναβγάλουν σπουδαίους δίσκους; Υπάρχει Topographic, Selling, Passion Play ή Καμήλα το '80; Αυτό λέω. Γιατί δεν υπάρχει ; Διότι κάπου εκεί έκλεινε ο κύκλος αυτής της φόρμας. Αυτό πιστεύω. Οτι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε.
Καταλαβαίνω οτι "παικτικώς", αλλά και με τους όρους της αρμονίας και της "ορθόδοξης" τελος πάντων μουσικής φόρμας, οποιοσδήποτε μέτριος δίσκος των Genesis πχ ήταν για σένα πολύ καλύτερος απο το Never Mind. Μα δεν διαφωνούμε σ'άυτό, είναι αυτονόητο. Εγώ λέω: Στη μεγάλη αλλαγή που επήλθε στα μουσικά δρώμενα μετέπειτα, πιο απο τα δυό είχε τη μεγαλύτερη επίδραση;
Mην κολλάς στο Νever τόσο πολύ. Υπήρξε κάτι πολύ μεγαλύτερο σαν αποτέλεσμα μετά απο αυτό.
Τελειώνοντας, θα πώ και την άποψη που έχω πλέον διαμορφώσει: Κατά τη γνώμη μου, το "punk" (αλλά κυρίως η έκρηξη που το ακολούθησε) είναι γνήσιο παιδί του ρ'ν'ρ. Μπορεί να είναι το πιό άσκημο, το πιο κακότροπο, το πιο αγενές, το πιο γελοίο, το πιο ατάλαντο, το πιο άγαρμπο, το πιο άπλυτο, το πιο βρώμικο απ'όλα, που πολύ δύσκολα το βάζει κανείς στο σπίτι του, αποπαίδι ίσως, αλλά νόθο δεν ήταν. Είχε την ορμή και την θέληση να πεί πράγματα και να ανατρέψει κώδικες και συμπεριφορές. Έχω φίλους, που τού'κλεισαν εξαρχής την πόρτα στη μούρη. Αρνήθηκαν να το γνωρίσουν κάν. Άλλοι το καλοδέχτηκαν και τόβαλαν και στο σαλόνι, χωρίς βέβαια να διαγράψουν με μιας όλη την υπόλοιπη μουσική τους εμπειρία. Το πήγαιναν παράλληλα.
Εγώ πάλι, το έχω ξαναπεί, το 'βαλα να καθήσει στο χωλ. Δεν παραγνωριστήκαμε ως εκ τούτου. Ελάχιστη η δισκογραφία που έχω κρατήσει, είναι η αλήθεια. Δεν μου πήγε πολύ,τέλος.
Απο εκεί όμως, μέχρι να απαξιώσω τους αυτοδίδακτους λαϊκούς μουσικούς , τους κα..μένους πιτσιρικάδες που κάνανε stage το γκαραζ του πατέρα τους, την απλή μουσική φόρμα ή τους κομιστές κοινωνικών μηνυμάτων απέχω πολύ. Θα ήταν σαν να αρνιόμουν το μεγαλύτερο μέρος του ρ'ν'ρ. (Κι όχι μόνο, βέβαια.)

Απάντηση: Re: Crescendo and Diminuendo in Blue

Εξαρτάται από ποιά γωνία την βλέπεις την αλήθεια...
Από Αριστερά ή από Δεξιά ;) :D

Ποια γωνία μωρέ ?
Moνον ο μπακλαβάς απέμεινε νάχει γωνία.:flipout::flipout:
Ξέρεις πολλούς πού απο τήν ´αριστερή γωνία´πήραν χαμπάρι??

Το progressive επανήλθε στις αρχές των 90'ς, αυτή τη φορά "συγχωνευμένο" με το new wave.

Τρανό παράδειγμα οι Porcupine Tree...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Crescendo and Diminuendo in Blue

Δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα..
Αλλά εγώ μιλάω για σπουδαίες prog δουλειές ΜΕΤΑ την επιβληθείσα όπως λές απο το marketing Νεα κατάσταση. Θα βρείς;

πότε μετά βρε Κουν....
χαζοί ήταν οι άνθρωποι ?
είπαν, εδώ ο κόσμος αγοράζει τους ανήμπορους, θα κάτσουμε εμείς να στίβουμε τα κεφάλια μας....
Ο Στινγκ μέχρι το 76 έπαιζε με την μπάντα του return to forever. Μόλις είδε τι παίζεται το γύρισε στη Ρωξάνη....
Εδώ πέρα όμως αμφισβητείται η αξία ενός selling, lamb, trick, snowgoose, moonmadness, thick as a brick, passion play, minstrell, relayer, fragile, close to the edge, topographics και όχι μόνον...

Re: Απάντηση: Re: Crescendo and Diminuendo in Blue

Ποια γωνία μωρέ ?
Moνον ο μπακλαβάς απέμεινε νάχει γωνία.:flipout::flipout:
Ξέρεις πολλούς πού απο τήν ´αριστερή γωνία´πήραν χαμπάρι??

τι λές γιατρέ μου; έτσι σου είπανε;
γιατί εγώ δεν μιλάω με τη στενά κομματική έννοια.
και Αυτοί, επειδή δεν έχουν πολιτιστική παραγωγή, μας λένε περίπου ότι είμαστε όλοι ίσα κι όμοια.
Ε λοιπόν όχι: δεν είμαστε ίσα κι όμοια.

Αυτοί, αν μπορούσαν, θα καταργούσαν και την πάλη των τάξεων. Με βούλευμα. -bye-