CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δικτυακές Εφαρμογές

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δικτυ

Ευχαριστώ πολύ φίλε HeavySmok για την γρήγορη απάντηση. Το έκανα χθες βράδυ, αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί. Μήπως πρέπει να παραλείψω το extension (.jpg) της φωτογραφίας; Από θέμα ανάλυσης όλες μου οι φωτογραφίες είναι 1280χ720. Δεν πιστεύω όμως να φταίει αυτό.

Επίσης, αν όντως ισχύει αυτή η μέθοδος, δεν είναι καθόλου πρακτική. Αφού χρησιμοποιούσα άλλο μηχανάκι που δεχόταν συγκεκριμένο όνομα για wallpaper, θα πρέπει τώρα να κάνω χειροκίνητο rename (μία-μία) σε κάπου 800 φωτογραφίες (τόσα περίπου είναι τα folders μου) και να δώσω νέο όνομα σε κάθε μια, αυτό του folder τους. Ενώ αν επρόκειτο για 1 κοινό όνομα (πχ. wallpaper.jpg), το rename θα μπορούσε να γίνει αυτόματα και γρήγορα σε όλες τις φωτογραφίες.

Παρατηρώ επίσης ότι το μηχανάκι χρησιμοποιεί πάντα ως thumbnail, για το κάθε folder, την 1η φωτογραφία αλφαβητικά που είναι αποθηκευμένη μέσα στο folder. Αυτό πιστεύω ότι δεν είναι σωστό. Θα έπρεπε ισχύει ότι και με τα windows. Αν κάποια φωτογραφία φέρει το όνομα folder.jpg να είναι αυτή που θα χρησιμοποιεί ως εικονίδιο του folder. Και μόνο αν δεν υπάρχει τέτοιο όνομα να χρησιμοποιεί την πρώτη αλφαβητικά. Τώρα, αν ισχύουν τα παραπάνω, θα πρέπει να κάνω χειροκίνητο rename και στα εικονίδια δίνοντας ένα όνομα που να είναι σίγουρο ότι θα είναι αλφαβητικά πρώτο στη λίστα. Δηλαδή ένα-ένα σε κάπου 1600 files. Λέτε να τελειώσω μέχρι το τέλος του χρόνου; :2thumb22sup:

Πολλά media players της αγοράς (φαντάζομαι ότι ξέρετε ποια εννοώ) δίνουν αυτές τις ευκολίες που πραγματικά ομορφαίνουν το περιβάλλον του UI και κάνουν εύκολη τη ζωή των χρηστών που θέλουν να τις εκμεταλλευτούν. Θα ήταν καλό να τις είχε και το AppStreamer…

Δες λιγάκι την παρακάτω εικόνα:

όλα το ίδιο όνομα, folder-image-subtitles-cover...(ναι μάλλον θα χρειαστεί να αφαιρέσεις την κατάληξη, δοκίμασε το σε μία ταινία πρώτα να είσαι 100% σίγουρος).

Έχουμε επισημάνει σχεδόν όλοι αυτό που λες για καλύτερο UI.

Προφανώς το προηγούμενο μηχάνημα σου το δούλευες με κάτι σαν το thumpGen που υποστηρίζει κάποια players αλλά όχι το συγκεκριμένο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δ

Δες λιγάκι την παρακάτω εικόνα:

όλα το ίδιο όνομα, folder-image-subtitles-cover...(ναι μάλλον θα χρειαστεί να αφαιρέσεις την κατάληξη, δοκίμασε το σε μία ταινία πρώτα να είσαι 100% σίγουρος).

Έχουμε επισημάνει σχεδόν όλοι αυτό που λες για καλύτερο UI.

Προφανώς το προηγούμενο μηχάνημα σου το δούλευες με κάτι σαν το thumpGen που υποστηρίζει κάποια players αλλά όχι το συγκεκριμένο.

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση! Μόλις επιστρέψω σπίτι θα δοκιμάσω και χωρίς την κατάληξη. Αν και βλέπω από τη φωτογραφία σου ότι εσύ μάλον δεν την έχεις βγάλει γιατί τα Windows σου αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για εικόνα. Αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει αν δεν υπήρχε η σωστή κατάληξη.

Με κατάληξη jpg το έκανα σε μια ταινία και δεν λειτουργεί. Θα το ξανακάνω πάντως για σθγουριά. Οι φωτογραφίες που θέλω να φαίνονται ως wallpapers είναι σαν αυτή:

tvix.jpg
[/URL][/IMG]

Off topic: Και τις δουλεύω 4-5 χρόνια τώρα με ένα πρόγραμμα που λέγεται tvixie και υποστηρίζει τα μηχανήματα της dvico, τα WD, τα Dune, και τα Mede8er. Φτιάχνει κατευθείαν ένα Thumbnail και ένα Wallpaper για κάθε φάκελο που δουλεύεις.

Αυτό που προσπαθώ είναι να μην τις πετάξω τώρα που έχω το AppStreamer και επίσης είναι ωραίο να ανοίγεις το folder και να βλέπεις όλες τις πληροφορίες κατευθείαν μπροστά σου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media P

Απλά να ξέρεις ότι δεν θα φαίνονται ωραία και πάλι λόγο του κακού UI. Δηλαδή θέλω να πω ότι εμφανίζονται τόσο μικρές που δεν θα μπορείς να διαβάσεις την υπόθεση της ταινίας π.χ (μιλάω για το preview του φακέλου γιατί αν μπεις στον φάκελο και την ανοίξεις θα είναι μια χαρά).

off topic: δοκίμασε και το thumpGen αν και κάνει σχεδόν το ίδιο και για τα ίδια μηχανήματα ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Med

Απλά να ξέρεις ότι δεν θα φαίνονται ωραία και πάλι λόγο του κακού UI. Δηλαδή θέλω να πω ότι εμφανίζονται τόσο μικρές που δεν θα μπορείς να διαβάσεις την υπόθεση της ταινίας π.χ (μιλάω για το preview του φακέλου γιατί αν μπεις στον φάκελο και την ανοίξεις θα είναι μια χαρά).

off topic: δοκίμασε και το thumpGen αν και κάνει σχεδόν το ίδιο και για τα ίδια μηχανήματα ;)

Ωραίος! Ευχαριστώ για το tip. Βλέπω ότι το thumpGen είναι ζωντανό και παρουσιάζει νέες εκδόσεις συνεχώς. Θα το δοκιμάσω σίγουρα! Το tvixie έχει να ανανεωθεί από τον Οκτώβριο του 2011 και πλέον είναι στη δύση του…

Μακάρι η Crystal Audio να αποφάσιζε την αξιοποίηση τέτοιων εφαρμογών που βοηθούν όχι μόνο στην προσφορά πρακτικής χρησιμότητας (αυτόματη συλλογή πληροφοριών), αλλά κυρίως στο να ομορφύνει ριζικά το UI (χωρίς κόπο) και μάλιστα με τρόπο customized αφού υπάρχουν τόσα πολλά templates (μέχρι και δικό σου μπορείς να φτιάξεις).

Για το preview mode το καταλαβαίνω και συμφωνώ. Εκεί δεν μπορείς να διαβάσεις τίποτε. Παρουσιάζεται πολύ μικρή η κάθε φωτογραφία. Το θέμα είναι να μπορούσε η επιλεγμένη φωτογραφία του κάθε φακέλου να είναι «καρφωμένη» στο background είτε σε preview mode, είτε σε thumbnail mode, είτε στα υπόλοιπα modes.

Μπαίνοντας στον κάθε φάκελο (ταινίας, κλπ.) ασφαλώς και μπορείς να ανοίξεις κάθε φωτογραφία μόνος σου, όπως πολύ σωστά λες κι εσύ, αλλά το θέμα είναι να μην χρειάζεται να την ανοίγεις κάθε φορά χειροκίνητα. Άσε που για να την ανοίξεις αυτό γίνεται μόνο από την κατηγορία «αρχεία» ή «φωτό», γιατί αν μπεις από την κατηγορία «ταινίες» δεν βλέπεις αρχεία φωτογραφιών παρά μόνο video (σωστό είναι αυτό, αλλά…)…εκεί, λοιπόν, καλό θα ήταν να υπάρχει στο background η επιλεγμένη φωτογραφία που θα σε ενημερώνει για τις πληροφορίες της κάθε ταινίας (ή όποιο άλλο περιεχόμενο του φακέλου), αρκεί να έχεις αποφασίσει εσύ να της δώσεις ένα συγκεκριμένο όνομα (πχ. crystal.jpg) μέσω ενός προγράμματος (thumpgen, κλπ.) ή ακόμη και χειροκίνητα…

Αντιμετωπίζω ένα θέμα με τους υπότιτλους srt.Όταν τους κατεβάζω τους μετατρέπω από ANSI σε UTF-8 με το σημειωματάριο ώστε να μπορεί να τους εμφανίζει σωστά το Appstreamer και δεν έχω κανένα θέμα όσο δεν είναι ενσωματωμένοι μέσα στο mkv.Επειδή όμως θέλω να τους βάζω μέσα στο mkv για να μπορούν να διαβαστούν και από ένα BluRay Player το οποίο τους θέλει μέσα, όσες φορές και αν προσπάθησα και ο,τι ρυθμίσεις και αν έβαλα στο mkvmerge GUI που χρησιμοποιώ εμφανίζει στους υπότιτλους των σειρών/ταινιών όπου χρησιμοποιούνται italic tags στην αρχή και στο τέλος τους το σημείο </i>
Παράδειγμα:
<i>Σε παρακολουθούν.</i>
<i>Η Κυβέρνηση έχει ένα μυστικό σύστημα.</i>

Μόνο σε μένα το κάνει αυτό ή όλοι εσείς που έχετε το Appstreamer τους αφήνετε εξωτερικούς μέσα στον φάκελο με την ταινία/σειρά?

Όσοι έκαναν το update, παρατήρησαν διαφορά με τους υπότιτλους στις σειρές? Το αφήσαν ώς έχει στο firmware ή το γύρισαν όπως στο Appstreamer-TV???

Αντιμετωπίζω ένα θέμα με τους υπότιτλους srt.Όταν τους κατεβάζω τους μετατρέπω από ANSI σε UTF-8 με το σημειωματάριο ώστε να μπορεί να τους εμφανίζει σωστά το Appstreamer και δεν έχω κανένα θέμα όσο δεν είναι ενσωματωμένοι μέσα στο mkv.Επειδή όμως θέλω να τους βάζω μέσα στο mkv για να μπορούν να διαβαστούν και από ένα BluRay Player το οποίο τους θέλει μέσα, όσες φορές και αν προσπάθησα και ο,τι ρυθμίσεις και αν έβαλα στο mkvmerge GUI που χρησιμοποιώ εμφανίζει στους υπότιτλους των σειρών/ταινιών όπου χρησιμοποιούνται italic tags στην αρχή και στο τέλος τους το σημείο </i>
Παράδειγμα:
<i>Σε παρακολουθούν.</i>
<i>Η Κυβέρνηση έχει ένα μυστικό σύστημα.</i>

Μόνο σε μένα το κάνει αυτό ή όλοι εσείς που έχετε το Appstreamer τους αφήνετε εξωτερικούς μέσα στον φάκελο με την ταινία/σειρά?

Κανείς;

Όσοι έκαναν το update, παρατήρησαν διαφορά με τους υπότιτλους στις σειρές? Το αφήσαν ώς έχει στο firmware ή το γύρισαν όπως στο Appstreamer-TV???

Μπορεί κάποιος παρακαλώ να μου πεί, μην κάνω το update και τρεχω;!

Καλημερα μέσω DLNA και με την χρηση ΡLEX αλλά και UMS δεν μου δείχνει καθόλου υπότιτλους. Ενώ τόσο η τηλεόραση όσο και το PS3 δείχνουν.
Μήπως δεν υποστηρίζει την εμφάνιση υποτίτλων μεσω DLNA?

Μιας και μου κάηκε το DVD player και επειδή έχω πολύ BackUp σε δισκάκια, αγόρασα ένα εξωτερικό DVD (Samsung SE-208DB, 37 από Πλαίσιο) και το έβαλα στο AppStreamer. Παίζει άψογα όσα DVD δοκίμασα οπότε και το αναφέρω μήπως και ενδιαφέρεται κάποιος.

Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δικτυακές Εφαρμογές

Τι κερδίζεις από το εάν αγόραζες ένα κανονικό φθηνό dvd player (με το τηλεκοντρόλ του) και το συνέδεες απ'ευθείας στην tv ?

Ίσως δεν κερδίζεις τίποτα για τα δισκάκια DVD-Video που αγοράζεις ή νοικιάζεις, κερδίζεις όμως στην αναπαραγωγή δίσκων DVD-ROM που καίς από το PC σου.
Τα DVD player της κατηγορίας παίζουν μόνο Divx και για ελληνικούς υπότιτλους θέλει διάβασμα..!
MKV, MP4, FLAC και άλλα formats γιατί να τα έχω μόνο σε σκληρούς?!
Έχω πολλά DVD Dual Layer με 720p mkv οπότε με βολεύει.

Επίσης έχεις μια συσκευή (+τηλεκοντρόλ) λιγότερη..!

Last edited:
Τότε όντως έχεις δίκιο που επέλεξες τον συγκεκριμένο τύπο .

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δικτυακές Εφαρμογές

Μιας και μου κάηκε το DVD player και επειδή έχω πολύ BackUp σε δισκάκια, αγόρασα ένα εξωτερικό DVD (Samsung SE-208DB, 37 από Πλαίσιο) και το έβαλα στο AppStreamer. Παίζει άψογα όσα DVD δοκίμασα οπότε και το αναφέρω μήπως και ενδιαφέρεται κάποιος.

Ξερουμε αν κανει το ιδιο και με εξωτερικο blu-ray...;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δικτυακές

Ίσως δεν κερδίζεις τίποτα για τα δισκάκια DVD-Video που αγοράζεις ή νοικιάζεις, κερδίζεις όμως στην αναπαραγωγή δίσκων DVD-ROM που καίς από το PC σου.
Τα DVD player της κατηγορίας παίζουν μόνο Divx και για ελληνικούς υπότιτλους θέλει διάβασμα..!
MKV, MP4, FLAC και άλλα formats γιατί να τα έχω μόνο σε σκληρούς?!
Έχω πολλά DVD Dual Layer με 720p mkv οπότε με βολεύει.

Επίσης έχεις μια συσκευή (+τηλεκοντρόλ) λιγότερη..!

Συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε μου!!

Δεν νομίζω να το έχει δοκιμάσει κάποιος..
Το σκεφτόμουν και εγώ αλλά με φόβησε να δώσω παραπάνω λεφτά.
Λογικά πάντως αν παίζει, θα είναι για τα δισκάκια που γράφεις εσύ γιατι χλωμό το κόβω να ξεκλειδώνει νοικιασμένα ή αγορασμένα blu-ray..

Συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε μου!!

:ernaehrung004:

Εγκατέστησα ένα δυκτιακό σκληρό και προσπαθώ να κανω κάποια shortcuts (πολύ χρήσιμο το κόκκινο πλήκτρο), για να κάνω πιο εύκολη τη ζωή των υπολοίπων στο σπίτι.
Καταφέρνω να κάνω το shortcut για το IP του δίσκου αλλά μέχρι εκεί.
...Μετά προσπαθόντας να μπω στους υποφακέλους κολλάω σε ανύπαρκτα: χρήστες, password και logon fail...
Εννοείται ότι προσπαθώ να μπω σε φακέλους που είναι κοινόχρηστοι.

καμιά ιδέα?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δικτυακές Εφαρμ

Δεν παίζει original εμπορικά blu ray,με κλείδωμα εννοώ.Το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν.

Εγκατέστησα ένα δυκτιακό σκληρό και προσπαθώ να κανω κάποια shortcuts (πολύ χρήσιμο το κόκκινο πλήκτρο), για να κάνω πιο εύκολη τη ζωή των υπολοίπων στο σπίτι.
Καταφέρνω να κάνω το shortcut για το IP του δίσκου αλλά μέχρι εκεί.
...Μετά προσπαθόντας να μπω στους υποφακέλους κολλάω σε ανύπαρκτα: χρήστες, password και logon fail...
Εννοείται ότι προσπαθώ να μπω σε φακέλους που είναι κοινόχρηστοι.

καμιά ιδέα?

να θέσω αλλιώς το ερώτημα:
κατάφερε κάποιος να δημιουργήσει shortcut στο my_shortcut για δυκτιακο σκληρό, το οποίο και αν είναι πλήρως λειτουργικό (δηλαδή να σε αφήνει μετά να μπεις και στους υποφακέλους και αν δεις τα αρχεία)??

Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO AppStreamer | Gigabit Media Player με Δικτυακές Εφαρμογές

να θέσω αλλιώς το ερώτημα:
κατάφερε κάποιος να δημιουργήσει shortcut στο my_shortcut για δυκτιακο σκληρό, το οποίο και αν είναι πλήρως λειτουργικό (δηλαδή να σε αφήνει μετά να μπεις και στους υποφακέλους και αν δεις τα αρχεία)??
Εγώ έτσι μπαίνω σε υποφακέλους του δυκτιακού σκληρού που έχω.. Απλά έφτιαξα ένα όνομα χρήστη για το appstreamer από το menu του σκληρού, και αυτά τα στοιχεία έβαλα μέσω appstreamer. Αφού τα βάλεις, πάτα από κάτω που λέει προσθήκη στις συντομεύσεις. Έτσι μπάινεις στον αρχικό φάκελο του σκληρού και βλέπεις ό,τι έχεις ορίσει κοινόχρηστο.. Αυτό που δεν έχω καταφέρει, είναι να δημιουργώ συντόμευση για οποιονδήποτε υποφάκελο θέλω..

Last edited: