Crystal Audio CDVB-HD

CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

2. Όταν κάνεις μια στιγμιαία εγγραφη πατώντας REC, μόνο όταν πατήσεις STOP σταματάει.

Προταση για το νεο FW:
Πρωτο πατημα REC ==> Εγγραφη μεχρι να πατηθει STOP η να γεμισει το αποθηκευτικο μεσο.
Δευτερο πατημα REC ==> Εγγραφη 30 λεπτων.
Για καθε επι πλεον πατημα REC, ο χρονος εγγραφης παρατεινεται για αλλα 30 λεπτα. (Αν πατησες REC και μετα απο 20 λεπτα ξαναπατησεις, ο ολικος χρονος θα ειναι 20+30)

Για να μη σταματησεις την εγγραφη αθελα, ==> Πατημα και ΚΡΑΤΗΜΑ του STOP (με σχετικο μυνημα?)

Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Προταση για το νεο FW:
Πρωτο πατημα REC ==> Εγγραφη μεχρι να πατηθει STOP η να γεμισει το αποθηκευτικο μεσο.
Για καθε επι πλεον πατημα REC, ο χρονος εγγραφης παρατεινεται για αλλα 30 λεπτα. (Αν πατησες REC και μετα απο 20 λεπτα ξαναπατησεις, ο ολικος χρονος θα ειναι 20+30)

Για να μη σταματησεις την εγγραφη αθελα, ==> Πατημα και ΚΡΑΤΗΜΑ του STOP (με σχετικο μυνημα?)
+1

Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Γεια χαρά, σε όλους!
Είμαι για αγορά tuner/player στα 60-70 euro.
Κατέληξα σε τρία υποψήφια.
Είναι το Crystal HD, το Crypto redi 250ΜΡ, και το Emtec Movie Cube N150H. Μάλλον το Crystal θα αγοράσω, αλλά θέλω να ρωτήσω: σαν specs και τα τρία μου φαίνονται ίδια, έχει κάποιος γνώμη για το αν κάποιο διαφοροποιείται αισθητά από τα υπόλοιπα?
Έχει νόημα η υποστήριξη 1080p έναντι του 1080i ?
Ευχαριστώ.

Προταση για το νεο FW:

Έχει γραφεί ήδη στο http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=74593&highlight=%E1%ED%E1%E2%DC%E8%EC%E9%F3%E7
και είναι παρα πολυ χρήσιμο - αν γινόταν!

Γεια σας και πάλι, ένα αρχείο mkv δε μου το παίζει...

Format : Matroska
File size : 4.36 GiB
Duration : 1h 58mn
Overall bit rate : 5 277 Kbps
Encoded date : UTC 2011-05-09 10:46:58
Writing application : mkvmerge v4.7.0 ('Just Like You Imagined') built on Apr 21 2011 01:13:14
Writing library : libebml v1.2.0 + libmatroska v1.1.0

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 8 frames
Muxing mode : Header stripping
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 4 830 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 536 pixels
Display aspect ratio : 2.35:1
Frame rate : 24.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.293
Stream size : 3.90 GiB (90%)
Writing library : x264 core 114 r1913 5fd3dce
Encoding settings : cabac=1 / ref=8 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.10 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-3 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=50 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=4830 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00

Audio
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Muxing mode : Header stripping
Codec ID : A_AC3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 448 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 379 MiB (8%)

Γεια σας και πάλι, ένα αρχείο mkv δε μου το παίζει...

Το οτι θα βρεις αρχεια που δεν στα παιζει το θεωρω δεδομενο. Δεν ειναι media player!

Ακομη και στα media players παλι θα τυχει καποιο αρχειο να μην το παιζουν.

Μονο πληρως ενημερωμενο PC θα τα παιξει ολα (ας κρατησω και δω μια πατηνη!)

Σήμερα παρατήρησα το εξής πρόβλημα γράφοντας τον αγώνα formula1 από τον ALPHA, ο οποίος προβάλλει τον αγώνα σε 16:9 και τις διαφημίσεις σε 4:3.

Κατά την αναπαραγωγή όταν φθάσει στο χρόνο των διαφημίσεων, (την χρονική στιγμή που το πρόγραμμα από 16:9 γίνεται 4:3), παίζει μόνο τον ήχο και η οθόνη παραμένει κενή (μαύρη). Δεν επανέρχεται ούτε όταν το πρόγραμμα επιστρέψει σε 16:9.

Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος;
Σχετικό είναι και το ότι όταν αρχίσει εγγραφή σε πρόγραμμα 4:3, μετατρέπεται αυτόματα σε 16:9, και κατά την προβολή και κατά την αναπαραγωγή.

Καλησπερα

Εχω το εξης προβλημα με τον αποκωδικοποιητη
Απο τη στιγμη που τον συνδεω με τα 3 καλωδια ή με το scart στη τηλεοραση μου LG 21 LCD κανει τα εξης :

1. Τα αναλογικα 'χανονται' δλδ απο σημα 10-10 παιρνω πλεον 7-9 στα 10 φυσικα σε σταθμους με χαμηλοτερο σημα εχω ακομα χειροτερη αποδοση
ΣΗΜ: Το ιδιο συμβαινει και σε μια sony που ειναι πανω στην ιδια κεραια

2. Ο ηχος ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ δλδ αναγκαζομαι να βαζω τον ηχο στη τηλεοραση στο 60 απο 99 και τον αποκωδικοποιητη στο 20-30 για να πω οτι ακουω κανονικα

Υπαρχει καποια λυση - οδηγια για αυτα ;
ευχαριστω :2thumb22sup:

Το οτι θα βρεις αρχεια που δεν στα παιζει το θεωρω δεδομενο. Δεν ειναι media player!

Ακομη και στα media players παλι θα τυχει καποιο αρχειο να μην το παιζουν.

Μονο πληρως ενημερωμενο PC θα τα παιξει ολα (ας κρατησω και δω μια πατηνη!)

Ναι, αλλά είναι MKV :)

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Ναι, αλλά είναι MKV :)

Το mkv είναι ένα container, κοινώς ένα multimedia "κουτί". Εκεί μέσα μπορούν να περιέχονται (πολλαπλά) video, audio, subtitles, chapters κλπ... Φυσικά τα π.χ. video και audio streams μπορούν να είναι κωδικοποιημένα με οποιοδήποτε codec... Οπότε δεν μπορούμε να πούμε απλά ότι "είναι mkv"... Γιατί όλα τα mkv δεν είναι ίδια. :ernaehrung004:

προταση hardware

ethernet- wi fi 802.11 5 n 5 GHz - bluetooth

online updates

dlna - media streaming from pc / mac

you tube κλπ

DVB - T2 HD 2 tuners

3 x usb 3.0 ( ενα πισω για ενα μονιμο δισκο 2 μπροστα )

1 x thunderbolt για apple users / fans
1 x e-sata

card reader
εκδοση με ενσωματωμενη μνημη
( flash memory - hard disk hdd - ssd )

προταση firmware

μεγαλυτερα και πιο κομψα σηματα x2 / x4 κλπ
να μην ξεκιναει το playback ενος αρχειου η μιας εγγραφης pvr
σε προεπισκοπηση

timer για την εγγραφη ( προγραμματισμος ωρας εναρξης - ληξης εγγραφης η εγγραφη με το record και ορισμος μονο ωρας ληξης )

chapters ( κεφαλαια ) στη εγγραφη καθε 5 λεπτα π.χ. και δυνατοτητα αλλαγης του διαστηματος απο το χρηστη ...

ποια ειναι η τελευται εκδοση fw ?

θα βγει καινουριο ? αν ναι ποτε ?

πως κανεις update ?

η αντιπροσωπεια το κανει για σενα ? ( φοβαμαι μην τον χαλασω )

προταση hardware

online updates

you tube κλπ

DVB - T2 HD 2 tuners

1 x e-sata

card reader

προταση firmware

μεγαλυτερα και πιο κομψα σηματα x2 / x4 κλπ
να μην ξεκιναει το playback ενος αρχειου η μιας εγγραφης pvr
σε προεπισκοπηση

timer για την εγγραφη ( προγραμματισμος ωρας εναρξης - ληξης εγγραφης η εγγραφη με το record και ορισμος μονο ωρας ληξης )

chapters ( κεφαλαια ) στη εγγραφη καθε 5 λεπτα π.χ. και δυνατοτητα αλλαγης του διαστηματος απο το χρηστη ...

That's a different animal...

...Για 65Ε το θελεις αυτο?

Το τηλεκοντρολ και το tuner, υπαρχει πιθανοτητα να αναβαθμιστουν (νεο μοντελο)?

Το μηχανημα ειναι στην αγορα σαν δεκτης πρωτα απ' ολα και τα παραπανω 2 νομιζω πως εχουν προτεραιοτητα.

Απο εγγραφη / time shift τι μεγεθος αρχεια δημιουργει την ωρα? (σε fat η ntfs).

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Σήμερα παρατήρησα το εξής πρόβλημα γράφοντας τον αγώνα formula1 από τον ALPHA, ο οποίος προβάλλει τον αγώνα σε 16:9 και τις διαφημίσεις σε 4:3.

Κατά την αναπαραγωγή όταν φθάσει στο χρόνο των διαφημίσεων, (την χρονική στιγμή που το πρόγραμμα από 16:9 γίνεται 4:3), παίζει μόνο τον ήχο και η οθόνη παραμένει κενή (μαύρη). Δεν επανέρχεται ούτε όταν το πρόγραμμα επιστρέψει σε 16:9.

Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος;
Σχετικό είναι και το ότι όταν αρχίσει εγγραφή σε πρόγραμμα 4:3, μετατρέπεται αυτόματα σε 16:9, και κατά την προβολή και κατά την αναπαραγωγή.

Ναι είχα και εγώ κάποιο πρόβλημα, με τον προηγούμενο μοντέλο ψηφιακό δέκτη και συγκεκριμένα στο star - στην σειρά mentelist, σταμάτησε η σειρά και βρήκα την υγειά μου!!!!! από την εταιρεία τα παιδιά μέσω του AVClub μου είπαν ο,τι το ψάχνουν, αλλά τι φταίει απάντηση δεν έλαβα ακόμη, ευτυχώς σταμάτησε το mentelist !!! - Σε οποιαδήποτε άλλη εγγραφή που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι Α Ψ Ο Γ Ο Σ!!!! Βέβαια είσαι ο δεύτερος, που έχει το ίδιο πρόβλημα με εμένα και μάλιστα με τον νέο ψηφιακό δέκτη!!!! Είναι τυχαίο;!!!! Ρίξε μια ματιά, ΕΔΩ

Καλησπερα

Εχω το εξης προβλημα με τον αποκωδικοποιητη
Απο τη στιγμη που τον συνδεω με τα 3 καλωδια ή με το scart στη τηλεοραση μου LG 21 LCD κανει τα εξης :

1. Τα αναλογικα 'χανονται' δλδ απο σημα 10-10 παιρνω πλεον 7-9 στα 10 φυσικα σε σταθμους με χαμηλοτερο σημα εχω ακομα χειροτερη αποδοση
ΣΗΜ: Το ιδιο συμβαινει και σε μια sony που ειναι πανω στην ιδια κεραια

2. Ο ηχος ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ δλδ αναγκαζομαι να βαζω τον ηχο στη τηλεοραση στο 60 απο 99 και τον αποκωδικοποιητη στο 20-30 για να πω οτι ακουω κανονικα

Υπαρχει καποια λυση - οδηγια για αυτα ;
ευχαριστω :2thumb22sup:

1. Αν αυτό οφείλεται στο ότι το σήμα (καλώδιο) περνάει πρώτα από τον crystal: αγόρασε ένα "τ" παθητικό διακλαδωτή κεραίας και από την πρίζα του τοίχου δώσε ξεχωριστά σήμα στον crystal και ξεχωριστά στην τηλεόραση
2. Βάλε τον crystal στο μέγιστο.

προταση hardware

online updates

you tube κλπ

DVB - T2 HD 2 tuners

1 x e-sata

card reader

...

off price, off topic, off γενικώς

George Thomloudis και GeorgeK1,
κατά την αλλαγή αναλογίας οθόνης (aspect ratio) ο παλιός HD του Κινέζου που προμήθευε την Crystal Audio, Lifeview και τώρα την «δική μας» Hyundai (Αμοιρίδης-Σαββίδης) είχε αυτό το πρόβλημα, λόγο προβλήματος του βασικού firmware της Mstar προφανώς.

Η Crystal Audio, λόγο μέτριων σχέσεων -απ' ότι κατάλαβα- με τον Κινέζο, δεν έχει αναβαθμίσει το fιrmware του παλιού δέκτη της ακόμα, το περιμένουμε όμως μέσα στις λίγες επόμενες εβδομάδες.
Η Lifeview, που είχε συνεργασία (ή πιέσεις) από την Πολωνική κοινότητα χρηστών, το έχει αναβαθμίσει και μαζί με άλλες βελτιώσεις διορθώθηκε και αυτό.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα διορθωθεί σε επόμενο update.

Αν και το firmware update για αυτόν τον δέκτη είναι πρόσφατο, με εκπλήσσει δυσάρεστα ότι δεν χρησιμοποιεί τον νέο κώδικα της Mstar. Γιατί κύριοι της CA; Έχετέ το υπόψιν όταν ξαναμιλήσετε με τον νέο προμηθευτή.

Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Γνωρίζει κάποιος αν είναι ο CRYSTAL AUDIO συμβατός με τον WD my book essential USB3.0 3Tera, γιατί ο Digital World HDT-150 που αγόρασα δεν είναι και με έχει πιάσει η απελπισία...:furious3:Προσπαθώ να βρω μία λύση. Θα προτιμούσα να αλλάξω τον δέκτη παρά τον σκληρό.