Crystal Audio CDVB-HD

Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Να ρωτήσω κάτι τους κατόχους, έχω τον συγκεκριμένο δέκτη συνδεδεμένο με hdmi στην τηλεόραση και με coaxial σε ενισχυτή. Με το volume του δέκτη στο τέρμα (50), η ένταση είναι χαμηλότερη από όταν η τηλεόραση δείχνει το αντίστοιχο αναλογικό, και ακόμα χαμηλότερη όταν ακούω διαμέσου του ενισχυτή μέσω coaxial. Επίσης, η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη με τον ενισχυτή με απλό RCA και με την επιλογή αυτή είναι δυνατότερα απο το coaxial. Είναι όλοι έτσι? Υπάρχει καμιά κρυφή ρύθμιση? Να σημειώσω ότι στις επιλογές του μενού για τον ήχο, έχω επιλέξει ´ακατέργαστος´ .

Εγω εχω πιο απλη συνδεση
TV με scart και αναγκαζομαι να βαζω στο 60-80 απο 100 την ενταση στη τηλεοραση και στο 30 απο 50 τον αποκωδικοποιητη για να ακουω ικανοποιητικα
Κατα τη γνωμη μου ειναι σοβαρο προβλημα και δεν ξερω αν λυνεται και με update

Θα μπορούσαμε να έχουμε μια απάντηση για το θέμα του χαμηλότερου ήχου και από τα παιδιά της Crystal Audio? Eυχαριστώ.

Last edited:

Θα μπορούσαμε να έχουμε μια απάντηση για το θέμα του χαμηλότερου ήχου και από τα παιδιά της Crystal Audio? Eυχαριστώ.

Καλημέρα! :smile:

Το σύνηθες είναι να τίθεται "by default" η ένταση του αποκωδικοποιητή στο μέγιστο και έπειτα, η ρύθμιση της συνολικής έντασης να γίνεται από την τηλεόραση, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή ένταση ήχου σε κάθε περίπτωση.

Αυτό το θέμα με την μέγιστη ένταση εξόδου, είναι δυστυχώς κάτι που συμβαίνει και στα περισσότερα περιφερειακά μηχανάκια που έχουν δική τους (εσωτερική) ρύθμιση έντασης.

Η μέγιστη δεδομένη ένταση που μπορεί να εξάγει ο CDVB-HD είναι αυτή που περιγράφετε. That's it! Δεν μπορεί να "στυφτεί" παραπάνω... :o

- -bye-

Καλημέρα! :smile:

Το σύνηθες είναι να τίθεται "by default" η ένταση του αποκωδικοποιητή στο μέγιστο και έπειτα, η ρύθμιση της συνολικής έντασης να γίνεται από την τηλεόραση, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή ένταση ήχου σε κάθε περίπτωση.

Αυτό το θέμα με την μέγιστη ένταση εξόδου, είναι δυστυχώς κάτι που συμβαίνει και στα περισσότερα περιφερειακά μηχανάκια που έχουν δική τους (εσωτερική) ρύθμιση έντασης.

Η μέγιστη δεδομένη ένταση που μπορεί να εξάγει ο CDVB-HD είναι αυτή που περιγράφετε. That's it! Δεν μπορεί να "στυφτεί" παραπάνω... :o

- -bye-
Αγαπητε, τα artifacts που μου εμφανιζει εμενα στο τελος κατω κατω ως μια πλατια ζωνη,θεμα σηματος δεν ειναι?

Αγαπητε, τα artifacts που μου εμφανιζει εμενα στο τελος κατω κατω ως μια πλατια ζωνη,θεμα σηματος δεν ειναι?

Xμμμ... το διάβασα κι αυτό αλλά μόλις που βρήκα χρόνο να γράψω μια απάντηση! :stupido:

Λοιπόν, artifacts μόνο στο κάτω μέρος και περιορισμένα μέσα σε μια "λωρίδα", δεν ακούγονται σαν κάτι φυσιολογικό :icon15:. Το λογικό θα ήταν να φαίνονται σε όλη την εικόνα (αν μιλάμε πάντα για μέτρια ή κακή λήψη).

Αν είναι σίγουρο πως δεν φταίει κάτι άλλο (εγκατάσταση κεραίας, καλώδια, ρυθμίσεις κ.λ.π.) τότε θα πρότεινα να μας επισκεφθείτε για ένα check-up... :smile:

- :a0210:

Φίλε Druid τι λές για το δικό μου θέμα με τον ήχο στο HDMI;

Και το ποστ 634 σελιδα 64 φιλε Δρουιδη...

Xμμμ... το διάβασα κι αυτό αλλά μόλις που βρήκα χρόνο να γράψω μια απάντηση! :stupido:

Λοιπόν, artifacts μόνο στο κάτω μέρος και περιορισμένα μέσα σε μια "λωρίδα", δεν ακούγονται σαν κάτι φυσιολογικό :icon15:. Το λογικό θα ήταν να φαίνονται σε όλη την εικόνα (αν μιλάμε πάντα για μέτρια ή κακή λήψη).

Αν είναι σίγουρο πως δεν φταίει κάτι άλλο (εγκατάσταση κεραίας, καλώδια, ρυθμίσεις κ.λ.π.) τότε θα πρότεινα να μας επισκεφθείτε για ένα check-up... :smile:

- :a0210:
Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.Τον αγορασα απο media martk Λαρισα.Θα παω απο κει μια βολτα.
τα καλωδια ειναι ολα οκ.Τα καρατσεκαρα.κι εμενα παραξενο μου φαινεται.

Φίλε Druid τι λές για το δικό μου θέμα με τον ήχο στο HDMI;

:chinscratch:

Enigma, enigmis, todos enigmos alla pista. (...σε κατεστραμμένα λατινοϊσπανοκάτι...) :D:D:D

Λοιπόν, ήμουν πολλά χρόνια συντάκτης στο περιοδικό HiTECH και έχω δοκιμάσει τετραψήφιο νούμερο τηλεοράσεων, μα να πω την αλήθεια τέτοιο πράμα δεν το έχω ματασυναντήσει...! :bang:

P.S.: Αυτό το PS3 θα φταίει... ξέρω 'γω τι λέω... γι' αυτό το πούλησα... :rifle:

Ειλικρινά αγαπητέ gmitzakis - και πέρα από τα παραπάνω κωμικά- εδώ σηκώνω τα χέρια τεντωμένα ψηλά. Απλά δεν μπορώ να φανταστώ σε τι μπορεί να οφείλεται!

- -bye-

Εμ τι να κανουνε κι αυτα τα κακομοιρα..:BDGBDGB53:
Τα φορτωνουμε μ αυτο,τα φορτωνουμε με κεινο,το αλλο,και ξανα με αλλο..
Μπουκωσαν κι αυτα τα αμοιρα!:violent-smiley-008:

Παντως εγω καλου κακου,εχω κι εναν κουβα σταντμπαι,σε φαση που θα δω τιποτε καπνους πισω στα καλωδια να αρχιζω να πεταω καργα νερο! :BDGBGDB55:

Σαν τον Βεγγο τον μακαριτη..:FSGSFGS4:

Το τηλεκοντρολ και το tuner, υπαρχει πιθανοτητα να αναβαθμιστουν (νεο μοντελο)?

Το μηχανημα ειναι στην αγορα σαν δεκτης πρωτα απ' ολα και τα παραπανω 2 νομιζω πως εχουν προτεραιοτητα.

Απο εγγραφη / time shift τι μεγεθος αρχεια δημιουργει την ωρα? (σε fat η ntfs).

Καλησπέρα drgt!

Πιθανότητα αναβάθμισης πάντα υπάρχει, αλλά τίποτα σαφές και ανακοινώσιμο ακόμη ...πάντως για τον CDVB-HD υπάρχει ακόμα μέλλον :smile:

Ως προς την εγγραφή, ο CDVB-HD δημιουργεί αρχεία 1,4 έως 1,8GB την ώρα.

Μην διστάσεις να ρωτήσεις οτιδήποτε άλλο σχετικό! -bye-

Εμ τι να κανουνε κι αυτα τα κακομοιρα..:BDGBDGB53:
Τα φορτωνουμε μ αυτο,τα φορτωνουμε με κεινο,το αλλο,και ξανα με αλλο..
Μπουκωσαν κι αυτα τα αμοιρα!:violent-smiley-008:

Παντως εγω καλου κακου,εχω κι εναν κουβα σταντμπαι,σε φαση που θα δω τιποτε καπνους πισω στα καλωδια να αρχιζω να πεταω καργα νερο! :BDGBGDB55:

Σαν τον Βεγγο τον μακαριτη..:FSGSFGS4:

:flipout: :flipout: :flipout:

:chinscratch:

Enigma, enigmis, todos enigmos alla pista. (...σε κατεστραμμένα λατινοϊσπανοκάτι...) :D:D:D

Λοιπόν, ήμουν πολλά χρόνια συντάκτης στο περιοδικό HiTECH και έχω δοκιμάσει τετραψήφιο νούμερο τηλεοράσεων, μα να πω την αλήθεια τέτοιο πράμα δεν το έχω ματασυναντήσει...! :bang:

P.S.: Αυτό το PS3 θα φταίει... ξέρω 'γω τι λέω... γι' αυτό το πούλησα... :rifle:

Ειλικρινά αγαπητέ gmitzakis - και πέρα από τα παραπάνω κωμικά- εδώ σηκώνω τα χέρια τεντωμένα ψηλά. Απλά δεν μπορώ να φανταστώ σε τι μπορεί να οφείλεται!

- -bye-

Μυρίζομαι κακή διαχείρηση HDMI της PHILIPS :twoguns:

Και καλά κάνεις γιατί και στην δική μου -32PFL5403D- έχω συχνά μαύρη οθόνη για 2-3 δευτ.
Το κάνει με 2 δέκτες που έχω αυτή τη στιγμή. Θα δοκιμάσω με άλλο καλώδιο HDMI και θα επανέλθω.

Μια βοηθεια σας παρακαλω γιατι μαλλον σκαλωσα καπου.
Μπορει καποιος να δοκιμασει ενα mkv να δει αν παιζει υποτιτλους?
Γιατι σε μενα η κατι δεν κανω σωστα,η κατι αλλο φταιει
Αν μπορει καποιος παρακαλω να στειλω pm καποιο λινκ MU.Μικρο ειναι.
Ευχαριστω πολυ.Αναμενω την πολυτιμη βοηθεια σας.

Last edited:
Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Μολις το ειδα στο e-shop:

CDVB-HD 56 euro & MICRO-SD 30euro.....

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?&category=SET+TOP+BOX&filter-4520=1

Πολύ καλή προσφορά, παρήγγειλα ένα σήμερα, βασικά αν και ηθελα το digital world λόγω όγκου δεν έμπαινε εύκολα στο δωμάτιο οπότε αναγκαστικά πήγαινα για τον crystal audio αλλά κι αυτά τα 70€ που ζητάνε παρά ήταν πολλά πιστεύω για έναν αποκωδικοποιητή πιστεύω τα 56€ είναι νορμάλ αυτή θα έπρεπε να ειναι και η κανονική του τιμή, εντυπώσεις από βδομάδα που θα τον έχω

Διαβαζω πολλα και μπερδευτηκα μου φαινεται.Αλλος λεει ετσι,αλλος αλλιως.
Τελικα τα mkv που εχουν εσωτερικους υποτιτλους και εξωτερικους ομως συναμα, αναπαραγωνται η οχι? (Εννοω οι υποτιτλοι αν εμφανιζονται κανονικα.)
Ιδιοι φακελοι,ιδια αρχεια,κλπ.
Η βλεπει ΜΟΝΟ εναν υποτιτλο? ΕΙΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ειτε ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ?
Γιατι εγω δοκιμαζω αρχεια τα οποια εχουν και ενσωματωμενο αλλα και εξωτερικο,,και δεν διαβαζει.Μπορει καποιος να απαντησει?

Τον αγόρασα και μετά από αρκετό παίξιμο μαζί του μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ καλός.
Έχει όμως κάποια προβληματάκια:
Το σημαντικότερο είναι ότι το τηλεκοντρόλ είναι μετριότατο εως κακό.
Ασυνήθιστα μικρό με πολύ μικρά πλήκτρα (αν έχεις μεγάλα δάκτυλα είναι πολύ δύσκολο να πατήσεις ένα πλήκτρο χωρίς να πατήσεις κάποιο από τα διπλανά του). Και πρέπει να βλέπεις τα κουμπάκια για να ξέρεις τι πατάς, δε είναι εύκολο να θυμάσαι που είναι κάθετι (καθώς δε χρησιμοποιούνται και διαφορετικά σχήματα). Η αλλαγή καναλιών γίνεται με τα πάνω κάτω πλήκτρα και μεσολαβεί το ΟΚ. Έχω συνηθήσει σε ξεχωριστά Up/down channel.
Εχει αναφερθεί ότι το ευρος του τηλεκοντρολ είναι πολύ μικρό.

Επίσης ένα γενικό πρόβλημα πο έχω με τους περισσότερους δέκτες είναι η ύπαρξη USB στο μπροστινό μέρος. Αν έχεις Εξωτερικό σκληρό μόνιμα συνδεδεμένο στη συσκευή τότε δε μπορείς να κρύψες τα καλώδια. Μακάρι να βάζανε τη USB στο πλάι για να εξυπηρετούνται όλοι (και αυτοί με σκληρούς και αυτοί με φλασακια που τους βολευει η μπροστινή συνδεσιμότητα). Βέβαια αυτό είναι εντελώς προσωπικό ζήτημα.

Κατά τα άλλο όλα καλά, σχετικά όμορφο, καλή φαινόμενη ποιότητα, μικρό σε μέγεθος, του εβαλα καμμια 40 avi/mkv και τα επαιξε όλα γρήγορα και απροβλημάτιστα (υπότιτλους δε χρησιμοποιώ όπότε δεν έχω άποψη). Υπάρχει μια μικρή καθυστερηση (2-3 δευτερολεπτα περίπου) στην αλλαγή καναλιού αλλά όχι και τίποτα ιδιαίτερα κουραστικό. η εικόνα στα περισσότερα κανάλια εξαιρετική.

Με κάποιο καλύτερο τηλεκοντρολ θα ήταν τέλειο.

Γεια σας και καλως σας βρηκα στο φορουμ καθωτι νεος.Αγορασα κι εγω τον CRYSTAL AUDIO CDVB-HD απο το e-shop στα 56 ευρω καθως πριν ειχα το PICO HD και ημουν ευχαριστημενος.Δουλευουνε ολα αψογα και τα καναλια και ο player.3 ερωτησεις για τα παιδια της crystal audio
1o.ραδιο δεν πιανει η κανω κατι λαθος?
2ο.εχω τον εξωτερικο σκληρο Lacie Rikiki 500GB 2.5'' USB2.0 με 300gb+ κινουμενα σχεδια για τα πιτσιρικια μου.τι ειναι καλυτερα να τον εχω συνεχως τοποθετημενο στη θυρα usb ή να τον βαζω και να τον βγαζω?
3ο.τα καναλια ετ1-νετ-ετ3 δεν μεταδιδουνε ψηφιακα?
ευχαριστω και συνεχιστε την πολυ καλη δουλεια που κανετε.

Γεια σας και καλως σας βρηκα στο φορουμ καθωτι νεος.Αγορασα κι εγω τον CRYSTAL AUDIO CDVB-HD απο το e-shop στα 56 ευρω καθως πριν ειχα το PICO HD και ημουν ευχαριστημενος.Δουλευουνε ολα αψογα και τα καναλια και ο player.3 ερωτησεις για τα παιδια της crystal audio
1o.ραδιο δεν πιανει η κανω κατι λαθος?
2ο.εχω τον εξωτερικο σκληρο Lacie Rikiki 500GB 2.5'' USB2.0 με 300gb+ κινουμενα σχεδια για τα πιτσιρικια μου.τι ειναι καλυτερα να τον εχω συνεχως τοποθετημενο στη θυρα usb ή να τον βαζω και να τον βγαζω?
3ο.τα καναλια ετ1-νετ-ετ3 δεν μεταδιδουνε ψηφιακα?
ευχαριστω και συνεχιστε την πολυ καλη δουλεια που κανετε.

Για το 3, αν μένεις Αττική, στο κανάλι 52 απο Υμηττό και Αίγινα και τα 3 κανάλια που είπες μαζί με το ΕΡΤ-HD εκπέμπουν ψηφιακά σε MPEG-4.

Για το 3, αν μένεις Αττική, στο κανάλι 52 απο Υμηττό και Αίγινα και τα 3 κανάλια που είπες μαζί με το ΕΡΤ-HD εκπέμπουν ψηφιακά σε MPEG-4.

Ευχαριστω φιλε μου.Λαρισα μενω και ειμαστε νεοι στο αθλημα.Χθες ξεκινησε η μεταδοση digea εδω