Crystal Audio CDVB-HD

Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Καλησπέρα! να ρωτήσω κάτι υπάρχει κάποιος τρόπος στην εγγραφή αντι να την μοιράζει σε πολλα .ts να δημιουργεί μόνο ένα αρχείο?

Καλησπέρα! να ρωτήσω κάτι υπάρχει κάποιος τρόπος στην εγγραφή αντι να την μοιράζει σε πολλα .ts να δημιουργεί μόνο ένα αρχείο?

Καλησπέρα! :smile:

Ο συνήθης τρόπος αποθήκευσης των αρχείων στους αποκωδικοποιητές είναι αυτός... :o Σίγουρα θα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των αποκωδικοποιητών αποθηκεύει σε πολλαπλά αρχεία .ts, λειτουργία η οποία δεν μεταβάλλεται με κάποιο τρόπο.

-bye-

Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Όλοι αυτοί οι δέκτες που ανήκουν στην ίδια ευρύτερη οικογένεια επεξεργαστών, που είναι και η πλειοψηφία στην αγορά, κόβουν τα αρχεία στα 2 GB. Ένας δέκτης, με άλλον επεξεργαστή, που δεν τα κόβει, είναι ο F&U 2205 με την τελευταία επίσημη έκδοση λογισμικού 2.04. Φτιάχνει ενιαία αρχεία. Αυτό βέβαια το λέω απλά ενημερωτικά, γιατί εκτός οτι εδώ είναι το thread του Crystal Audio, o F&U δεν είναι ο πιο σταθερός δέκτης, και έχει άλλα θέματα. Σύστημα αρχείων το περίεργο exFAT, φτιάχνει αρχεία τα πολύ δύσκολα αρχεία .pvr και τα λοιπά. Και στην επόμενη έκδοση λογισμικού που έρχεται, θα τα κόβει και αυτός τα αρχεία. Πάντως σε ένα forum του εξωτερικού που διάβαζα λεπτομέρειες για ένα λογισμικό, παραπονιόντουσαν οτι ο δέκτης τους εκεί δεν έκοβε τα αρχεία. Έλεγαν οτι τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο δεν επεξεργάζονται αρχεία με μέγεθος πάνω από 50 GB. Πρόκειται βέβαια για έναν άλλο πλανήτη από εμάς, γιατί 50 GB μόνο από HD κανάλι μπορείς να φτιάξεις. Ενώ εμείς στην Ελλάδα μάλλον δεν θα ξαναδούμε HD πρόγραμμα στην ελεύθερη τηλεόραση.

Ζηταω βοηθεια για τον CDVB-HD!!!

Γεια σας παιδια! Μολις πηρα τον επιγειο ψηφιακο δεκτη και media players CDVB-HD http://www.crystalaudio.gr/ProductCatalog/DVB-T.aspx .
Του περασα την αναβαθμιση
Αναβαθμιση firmware V.617.11 για τον αποκωδικοποιητή Crystal Audio CDVB-HD (17-06-2011)

Θελω να ρωτησω, καποιος που εχει τον ιδιο δεκτη.. του παιζει ολα τα αρχεια mkv? Γιατι εμενα δεν τα παιζει ολα. Μηπως θελει καποιο "κολπο"? Βεβαια.. αυτα που δεν τα παιζει, δοκιμασα να τα εχω μεσα σε φακελο αλλα και εκτος.. δοκιμασα σε usb αλλα και σε σκληρο δισκο, αλλα η ετσι η αλλιως παλι δεν τα παιζει.
Επισης στα καναλια, στη μετακινηση, ενω τα βαζω σε μια σειρα, αν πατησω το πληκτρο ενα μου βγαζει το καναλι που εχει ανιχνευσει πρωτο ο δεκτης και οχι αυτο που εχω βαλει εγω. Αν πατησω οκ μου βγαζει τα καναλια οπως τα εχω ρυθμισει.
Εχει αλλος το ιδιο προβλημα? κανω κατι λαθος?
please help!!!

(Παρακαλω τους συντονιστες να σβησουν το θεμα "Πηρα τον CDVB-HD!!!")

Last edited:
Re: Ζηταω βοηθεια για τον CDVB-HD!!!

Τελικα το προβλημα με τα καναλια το ελυσα.. Το παλεψα λιγο και ενταξει..
Και κατι αλλο που θα ηθελα να ρωτησω εκτος απο τα mkv. Υπαρχει καποιο λογισμικο που να μετατρεπει τον ηχο dts σε stereo? Γιατι οταν τον παρηγγειλα νομιζα οτι το εκανε αυτο αλλα τωρα που τον εχω στα χερια μου διαπιστωσα οτι δεν το κανει!:bigcry:

Υπάρχει περίπτωση για υποστήριξη σε μελλοντικό firmware 1080p;

Σύστημα αρχείων το περίεργο exFAT, φτιάχνει αρχεία τα πολύ δύσκολα αρχεία .pvr και τα λοιπά.

Παντως αυτο το συστημα αρχειων βρισκεται επισημα στα Windows 7 (φυσικα μετα το NTFS)

Παντως αυτο το συστημα αρχειων βρισκεται επισημα στα Windows 7 (φυσικα μετα το NTFS)
Off topic, αλλά μιά που το λές, έχουμε βρει όλα τα κόλπα που χρειάζονται για χρήση σε υπολογιστή. Υποστήριξη exFAT υπάρχει από τα Vista και μετά, αλλά τα τσακάλια του forum έχουν βρει patch που την προσθέτει και στα XP. Απλά δεν ξέρω άλλον δέκτη που να υποστηρίζει exFAT και όχι NTFS. Έχουν βρει και προγράμματα προβολής και επεξεργασίας των περίεργων αρχείων .pvr αλλά ήταν πιο δύσκολο να βρεθούν από τα πολύ πιο εύκολα αρχεία .ts .Αλλά αυτά αφορούν άλλον δέκτη, όχι τον Crystal Audio, και καλό είναι να μην μπερδεύουμε τον κόσμο.
Χαίρομαι επίσης που διαψεύστηκα στην πρόβλεψη οτι δεν πρόκειται να ξαναδούμε HD πρόγραμμα στην ελεύθερη τηλεόραση.

Μια ερώτηση που μπορεί να έχει απαντηθεί σχετικά με το DTS: μπορώ να παίρνω εικόνα μέσω του HDMI και ήχο μέσω του coaxial (συνδεδεμένο με ενισχυτή);

Μια ερώτηση που μπορεί να έχει απαντηθεί σχετικά με το DTS: μπορώ να παίρνω εικόνα μέσω του HDMI και ήχο μέσω του coaxial (συνδεδεμένο με ενισχυτή);

Προς αποφυγή παρεξήγησης, μιλάω για τον hi def

Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Ασφαλώς...

Ναι...έχεις δίκιο.
Με την λέξη φιλικό, εννοώ δέκτη φίλου!!!
Είναι όντως της CA και το FW είναι από το site της μαμάς εταιρίας.
Το περίεργο είναι ότι το τηλεχειριστήριο από standby ανοίγει τον δέκτη...αλλά μετά την bootscreen κολλάει στην επιλογή γλώσσας.
Δεν είναι σίγουρος όμως εάν δεν διαβάζει το τηλεχειριστήριο ή εάν κολλάει το μηχανάκι.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!! Έχετε βρει λύση;

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!! Έχετε βρει λύση;

Καλησπέρα σας! :smile:

Το πρόβλημα που αναφέρετε (akilleas και lynch) μοιάζει περίεργο. :nounder:

Ειδικά στην περίπτωση του akilleas, εφόσον έχει περαστεί η έκδοση 701.11, δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα, εκτός αν έχει προμηθευτεί το ειδικό τηλεχειριστήριο που λύνει το πρόβλημα με τις τηλεοράσεις LG, οπότε το σωστό firmware είναι το 705.11.

Προτείνω να κάνετε ένα τηλέφωνο στο 210 6134767 και να μιλήσετε απευθείας με τον Τεχνικό ή τον Μηχανικό μας. Ενδεχομένως οι αποκωδικοποιητές σας να πρέπει να περάσουν από τα γραφεία μας για έλεγχο. :rolleyes:

-bye-

Re: ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ CDVB-HD

Καλησπέρα σε όλους! :smile:

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως στην εταιρική μας σελίδα στο facebook [ www.facebook.com/CRYSTALAUDIOVIDEO ] από σήμερα "τρέχει" μια κλήρωση για έναν αποκωδικοποιητή High Definition CDVB-HD (μάθετε περισσότερα) ο νικητής του οποίου θα ανακοινωθεί την 1η του ερχόμενου Σεπτέμβρη!

Όσοι από εσάς είναι ήδη fans, συμμετέχετε αυτόματα στην κλήρωση (και για το λόγο αυτό δεν βλέπετε το κουμπί "Μου Αρέσει"), ενώ αντίθετα όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει να γίνουν "Φίλοι" μας πατώντας "Μου αρέσει" στη σελίδα μας. :a0210:

Αυτή είναι και η πρώτη μας ενέργεια μέσω της εταιρικής μας σελίδας στο facebook, όπου σκοπεύουμε στο μέλλον να διεξάγουμε πολλούς ακόμη τέτοιους διαγωνισμούς ή κληρώσεις!

Αναμένουμε τη συμμετοχή σας! :firstprize: (...και δώστε και καμιά ευκαιρία και σε κανένα φίλο σας...:D)

Παρεμπιπτόντως, η κλήρωση έγινε και ο τυχερός (...δεν ξέρουμε αν είναι κάποιος από εσάς :rolleyes: :D ) έχει ανακοινωθεί ήδη στο www.facebook.com/crystalaudiovideo :firstprize:

Καλησπέρα σε όλους! Εχω ενα προβληματάκι με τον αποκωδικοποιητή μου και θα θελα όποιος μπορεί να βοηθήσει.Ελπίζω μόνο να εχω κάνει σωστα την ανάρτηση.....Αγόρασα πριν λίγες μέρες τον Crystal Audio CDVB-HD. Μου δείχνει άριστης ποιότητας εικόνα αλλά πολύ συχνά (τραγικά συχνά) μαυρίζει όλη η οθόνη! Για ένα έως τρία δευτερόλεπτα, μετα επανέρχεται! Και μετά ξανά τα ίδια! Το θέμα είναι το εξής. Δεν φταίει ο αποκωδικοποιητής! Πριν απο τον crystal ειχα έναν sabeer που μου έκανε ακριβώς τα ίδια......Στην τηλεόραση τον έχω συνδεδεμένο με hdmi....Καποιος που να ξέρει τι φταίει?????

Φίλε, δοκίμασε άλλο καλώδιο HDMI. Αν συνεχίσει το πρόβλημα, δοκίμασε άλλη HDMI θύρα στην tv. :)

Ερώτηση για νέο firmware

Υπάρχει καμιά εξέλιξη στο θέμα νεότερου firmware; Θα ενσωματωθούν μερικά από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στο thread των προτάσεων; (όποια είναι δυνατόν).

Καλά όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του δέκτη ως media player, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι κυρίως είναι ΔΕΚΤΗΣ και κάποιος περιμένει να έχει τις βασικές λειτουργίες που βλέπει σε αντίστοιχους δέκτες αυτής της κατηγορίας. Π.χ. το timeshift να μην μετατρέπεται σε rec όταν με FF φθάσει στο παρόν, να μην αλλάζει το aspect ratio σε 16:9 στις εγγραφές, το rec να συμπεριφέρεται ως timeshift, να μπορεί να ξεκινήσει εγγραφή από το παρόν για ορισμένη (από το χρήστη) διάρκεια κλπ.
Η λίστα δεν είναι εξαντλητική, υπάρχουν αρκετές προτάσεις στο σχετικό thread, από τις οποίες κάποιες πρέπει να είναι δυνατόν να ενσωματωθούν.