Crystal Audio CDVB-HD

Ο γερό Γκρίνγκο πήρε το όπλο του! Αφού αλλαξοπίστησα και δεν μπόρεσα να λύσω τα προβλήματα του πρώην Grundig AK04 (νυν DigitalWorld HDT-150) είπα να δοκιμάσω τον Κρυσταλ. Είχα παρατηρήσει στην ίδια εγκατάσταση ότι είχε διαχειρζόταν σωστά το σήμα που του έφτανε σε αντίθεση με τον Grundig αλλά τον είχα "τροφοδότη" σε ένα dvd recorder. Ο λόγος ήταν κυρίως ότι δεν πιάνει καλά το Τ/Χ του. Ακόμη και με το Χαρμονυ (200&300) η κατάσταση δεν βελτιωνόταν πολύ. Το αποτέλεσμα είναι ότι σαν εικόνα και λήψη είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το θέμα με το Τ/Χ παρέμενε όμως. Αν και είμαι στην εγγύηση αποφάσισα να την απωλέσω και να την ανοίξω μήπως πιάνει το "κόλπο" που κάνουν τα παιδιά στον ΒΟΧ με το ασετόν στο ματάκι του δέκτη υπερύθρων.

Το εσωτερικό :

20120825_182748.jpg

αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι ο επεξεργαστής ΔΕΝ έχει ψύκτρα. Ο ίδιος επεξεργαστής στον Grundig έχει μια ψύκτρα αρκετά ψηλή η οποία μάλιστα ζεματάει μετά από λίγη ώρα χρήσης.

Το ματάκι καθαρισμένο με ασετόν (το στρογγυλο παραθυράκι):

mati.jpg

Και πως φαίνεται από μπροστά :

20120825_183430.jpg

Τώρα πια πιάνει ακόμη και κοιτώντας ανάποδα τον δέκτη!! Απίστευτη βελτίωση!!

Δεν εχω κατι άλλο να πω εκτός απο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF: σε οποιον σκεφτηκε αυτη τη λυση (και στον φιλο flaski που το δοκιμασε και μας το επεσημανε:worshippy: ) για το Τ/Χ του CDVB-HD !!!! Τέρμα τα παραπονα για την εμβελεια,γωνια , μπλα-μπλα-μπλα!!! Ευρος 180 μοιρες και στον οριζοντιο και στον καθετο αξονα, εμβελεια τουλαχιστον 7 μετρα κοιταζοντας πανω-κατω-διαγωνια και........αντίθετα!!!! Μπράβο και ευχαριστώ!!

Last edited by a moderator:
Χε, χε, άστο καλύτερα. Θα μου τρυπήσει το ρούχο. Εξάλλου δεν το σκέφτηκα εγώ πρώτος. Προτοαναφέρθηκε εδώ, μήνυμα 35:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/82448-Δέκτης-ΤΜΡ-3Τ-απο-το-e-shop-Τι-είναι-αυτό-πάλι/page4
Εγώ το εφάρμοσα μετά στον Crypto 210AD μου που έχει το ίδιο βάψιμο στο πλαστικό με τον ΤΜΡ. Στην αρχή είχα ανοίξει τον δέκτη για να τον φωτογραφίσω, και με την ευκαιρία το καθάρισα από μέσα. Αλλά ο πρώτος δέκτης πήγε άπατος. Στον δεύτερο που μου δώσανε εφάρμοσα αυτό που διάβασα στο thtread του Crypto 210AD ότι βγαίνει το κάλυμμα. Όντως ισχύει, αλλά δεν το επιβεβαίωσα εκεί, αφού ήταν ήδη γραμμένο. Αφού οι δέκτες της GIEC έχουν το ίδιο πλαίσιο και καλύμματα, λογικά θα μπορεί να εφαρμόζεται σε όλους τους δέκτες της GIEC με το ίδιο ημικυκλικό κάλυμμα με το άθλιο βάψιμο με τις τρύπες. Όπως στον νέο ALI 3801, Crypto 211 που υπάρχει ήδη στο e-shop. Off topic αλλά με την ευκαιρία το αναφέρω. Γιατί πριν το καθάρισμα ο 210AD μου έπιανε χειρότερα από όλους. Τώρα πιάνει καλύτερα από όλους τους δέκτες μου. Απλά οι υπόλοιποι δεν έχουν το ίδιο άθλιο βάψιμο, και πιάνουν ελαφρώς χειρότερα. Όχι τόσο μεγάλη διαφορά ώστε να κάτσω να τους ανοίξω.

O κος gtsamour νε περάσει να παραλάβει το μετάλλιό του παρακαλώ!

tolias, θαυμάζω την μνήμη σου πάντως. Που θυμάσαι σε ποιό θέμα και σελίδα είχε γραφεί!

Μπράβο σε όλους οσους ασχοληθηκαν !!! Απλά μια διευκρινηση: στον δεκτη μου "ξεβαψα" το ιδιο το μεταλλικο ματακι υπερυθρων το οποιο βρισκεται πανω στην πλακετα και οχι το πλαστικο παραθυρακι ,το οποιο δεν χρειαζοταν να κανω κατι εφοσον ηταν ηδη πεντακαθαρο.

O κος gtsamour νε περάσει να παραλάβει το μετάλλιό του παρακαλώ!

tolias, θαυμάζω την μνήμη σου πάντως. Που θυμάσαι σε ποιό θέμα και σελίδα είχε γραφεί!
Χα, δεν θυμάμαι. Κλέβω. Ας είναι καλά η αναζήτηση του forum. Για να καταλάβεις αυτό που θυμόμουν είναι ότι αυτό είχε πρωτογραφεί σε εκείνον τον περίεργο δέκτη με την θέση για εσωτερικό σκληρό (ο μόνος που ήρθε στην Ελλάδα με τέτοια δυνατότητα) που είχε ένα όνομα που θύμιζε δυναμίτη (ΤΝΤ). Με keyword "κάλυμμα υπερύθρων" βρήκα στην αναζήτηση ακριβώς το post. Και το όνομα του τελικά δεν ήταν ΤΝΤ αλλά ΤΜΡ.
Πάντως όπως λέει και ο koukoylis η περίπτωση εδώ είναι λίγο διαφορετική. Μάλλον δεν χρειάζεται καθάρισμα το κάλυμμα αλλά το ίδιο το ματάκι. Άρα γίνεται από μέσα. Στους GIEC που ανέφερα το ματάκι φαίνεται σαν να είναι ένα κομμάτι σκέτο σίδερο (μάλλον δεν είναι αλλά έτσι μοιάζει) και το πρόβλημα να είναι στο εξωτερικό κάλυμμα. Άρα μπορεί να γίνει βγάζοντας το κάλυμμα. Πάντως το νόημα είναι ότι αν δεν πιάνει το τηλεκοντρόλ, κάτι στην περιοχή του ματιού υπερύθρων θέλει καθάρισμα.

Πάντως όπως λέει και ο koukoylis η περίπτωση εδώ είναι λίγο διαφορετική. Μάλλον δεν χρειάζεται καθάρισμα το κάλυμμα αλλά το ίδιο το ματάκι. Άρα γίνεται από μέσα. Στους GIEC που ανέφερα το ματάκι φαίνεται σαν να είναι ένα κομμάτι σκέτο σίδερο (μάλλον δεν είναι αλλά έτσι μοιάζει) και το πρόβλημα να είναι στο εξωτερικό κάλυμμα.

Ακριβώς! Δουλειά δεκα λεπτων μαζι με το βαλε-βγαλε. 1) ξεβιδωμα το μεταλλικο καπακι 2) Ξεβιδωμα τις 2 πλαινες που συγκρατουν ολο το μπροστινο πλαστικο πανελ με τις πλακετες της οθονης κτλ. και ξεκουμπωμα απο τα δυο αυτακια απο κατω 3) ξεβιδωμα της δεξιας,φαρδιας πλακετας(3 βιδες) 4) καλο καθαρισμα στο "ματακι" με μπατονετα και ασετον 5) συναρμολογηση και VOILA !!!! τερμα τα καντήλια.....:Banane0:

Καλησπέρα.Το έκανα και εγω αλλά δεν ξεβάφει το πλαστικό.Προσπάθησα αρκετά με το ασετόν αλλά τίποτα. Α!Ο Δικός μου πάνω στον επεξεργαστή είχε ψύκτρα.Μάλον γι αυτό δεν ζεστένετε τόσο πολύ

Οχι το πλαστικο καπακι . Τον δεκτη των υπερυθρων, ενα μικρο μεταλλικο κουτακι πανω στην πλακετα, το οποιο κανει μπαμ οτι ειναι βαμενο με καποιου ειδους μπογια, η οποια ομως ξεβαφει ευκολα με ασετον(τουλαχιστον στη δικη μου περιπτωση !!). Δυστυχως δεν μου ειναι πολυ ευκολο να το αποσυνδεσω και να το ξεμονταρω ξανα για φωτο.Ειναι ομως πολυ απλό...

Καλησπέρα.Το έκανα και εγω αλλά δεν ξεβάφει το πλαστικό.Προσπάθησα αρκετά με το ασετόν αλλά τίποτα. Α!Ο Δικός μου πάνω στον επεξεργαστή είχε ψύκτρα.Μάλον γι αυτό δεν ζεστένετε τόσο πολύ
Όπως γράφει και ο φίλος από πάνω ΚΑΙ το μάτακι δείχνει να είναι βαμμένο αλλά αυτό δεν το πείραξα καθώς φοβήθηκα μήπως θόλωνε. Μερικά πλαστικά τα θολώνει το ασετόν/οινόπνευμα. Πρέπει να επιμείνεις αρκετά. Μετά από 20-30 δευτερόλεπτα τρίψιμο αρχίζει να φεύγει. Με τι το έτριψες? Βάλε σε μια μπατονέτα. Δοκίμασε αν έχεις και κάποιο άλλο ασετόν γιατί μερικά είναι πιο αδύναμα από άλλα.

Είπα τι ισχύει στον δέκτη της GIEC που έχω, αλλά στον Lifeview BOXHD-A βλέπω ότι ισχύει αυτό που γράφετε και εδώ. Διαφορετικό ματάκι υπερύθρων που φαίνεται βαμμένο, ΚΑΙ ένα πολύ ελαφρά βαμμένο πλαστικό κάλυμμα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα στον BOXHD-A μου ώστε να κάνω κάτι, αλλά θεωρώ και εγώ λίγο επικίνδυνη την επέμβαση στο ματάκι. Αν είχα πρόβλημα θα ξεκίναγα με το κάλυμμα. Βέβαια ο koukoulis έκανε επέμβαση και στο ματάκι χωρίς πρόβλημα, αλλά εγώ θα το άφηνα αυτό δεύτερο, αν δεν είχα κανένα θετικό αποτέλεσμα με το κάλυμμα.

Χα, δεν θυμάμαι. Κλέβω. Ας είναι καλά η αναζήτηση του forum. Για να καταλάβεις αυτό που θυμόμουν είναι ότι αυτό είχε πρωτογραφεί σε εκείνον τον περίεργο δέκτη με την θέση για εσωτερικό σκληρό (ο μόνος που ήρθε στην Ελλάδα με τέτοια δυνατότητα) που είχε ένα όνομα που θύμιζε δυναμίτη (ΤΝΤ). Με keyword "κάλυμμα υπερύθρων" βρήκα στην αναζήτηση ακριβώς το post. Και το όνομα του τελικά δεν ήταν ΤΝΤ αλλά ΤΜΡ.

Και δεν ρώταγες εμένα; Πρέπει να είμαι ο μοναδικός που χρησιμοποιεί ακόμα τον ΤΜΡ-3Τ (και ψάχνει άδικα για αναβάθμιση...) :p

ΟΚ.Δοκίμασα με άλλο ασετόν σήμερα και τα κατάφερα.έπρεπε να τρήψω το πλαστικό 2 λεπτά αλλά τελικά ξέβαψε.Το ματάκι φοβήθηκα να το τρήψω για να μην το χαλάσω.

Και δεν ρώταγες εμένα; Πρέπει να είμαι ο μοναδικός που χρησιμοποιεί ακόμα τον ΤΜΡ-3Τ (και ψάχνει άδικα για αναβάθμιση...) :p
Αν θυμάμαι καλά, είχες πει ότι έχεις 5 δέκτες, και ξεφορτώθηκες κιόλας και κάποιους για να πάρεις τον Τ65. Δεν θυμάμαι να είχες αναφέρει τον ΤΜΡ. Προσπαθώ να φτιάξω την εικόνα πως τοποθετούνται και δουλεύουν όλοι μαζί. Έχω την δική μου που έχω 4 ενεργούς αυτήν την στιγμή, αλλά υπάρχουν φαίνεται και χειρότερα :D
Νομίζω είναι M-Star. Ίσως να ταιριάζει κάτι, αλλά δεν ξέρω πως θα δουλεύει μετά ο εσωτερικός σκληρός. Πάντως είναι κρίμα να παρουσιάζονται δέκτες με καλά χαρακτηριστικά και να πηγαίνουν χαμένοι γιατί οι εισαγωγείς ή κατασκευαστές τους τσιγκουνεύονται να δώσουν κάνα λογισμικό.

Όσους δέκτες και να έχω, χρησιμοποιώ μόνο τους δύο απο αυτούς (αυτή τη στιγμή, Τ65 στο σαλόνι και ΤΜΡ-3Τ στην κρεβατοκάμαρα). Οι άλλοι είναι για πειράματα. Αυτή τη στιγμή μονο τον Lifeview LV6TMPVR4 έχω εκτός λειτουργίας και τον κρατώ λόγω ποιότητας κατασκευής και εικόνας.

Ο ΤΜΡ έχει Mstar7828 όπως και ο CDVB-HD. Αναρωτιέμαι να το λογισμικό του CA ή του Lifeview ταιριάζει σε δέκτη με εσωτερικό δίσκο. Ίσως η δυνατότητα υπάρχει σε όλα τα λογισμικά των 7828 αλλα μένει αχρησιμοποίητη.
Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή. Αν ο δέκτης γίνει τούβλο, θα έχω δικαιολογία για να αγοράσω ALi :D

Καλησπέρα σας !!!
Ξαφνικά σήμερα το πρωί μου βγάζει ότι δεν έχει σήμα...
Κάνω αναζήτηση από την αρχή αλλά τίποτα!!
Τον βγάζω από την μπρίζα, τα ίδια!
Τι μπορεί να φταίει ???
Μας χαιρέτησε ???

Είμαι ή .....καλύτερα ήμουν κάτοχος του εν λόγου δέκτη Crystal Audio CDVB-HD έχοντας τον επιλέξει από τις θετικές σας απόψεις - σχόλια τα οποία παρακολουθώ πολλά χρόνια, αλλά και την υποστήριξη μιας ελληνικής εταιρείας. Σε γενικές γραμμές απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα σε 42" μόνιτορ LG ,αλλά και για τις συνδέσεις τις οποίες πρόσφερε .Και λέω γενικές γιατί στο διάστημα που τον έχω στην κατοχή μου και μέσα στα πλαίσια της αρχικής εγγύησης -ανά 3-4 μήνες- ο δέκτης χρειάστηκε να πηγαίνοέρχεται πέντε (5) φορές στο service της Crystal Audio για επισκευή - αντικατάσταση (και μόνο με τον CDVB-HD και όχι με τον micro-HD όπως θελήσανε να κάνουν) άμεσα . Την τελευταία φορά, από τις 25-01-13 ο δεκτης νέκρωσε και πάλι(περίπου 6 μήνες από την τελευαία αντικατάσταση), και μέσα στα πλάισια της εγγύησης των δύο χρόνων του αρχικού δέκτη που αγόρασα (δεν μιλάω για τις αντικαταστάσεις, έχει 6 μήνες που τον παρέλαβα ) ο δεκτης βρίσκεται και πάλι στο service της Crystal Audio με καμμένο επεξεργαστή όπως με ενημερώσανε και μου προτείναν την αντικατάσταση του με τον micro-HD ή prime-HD , λύση που δεν με καλύπτει και δεν με εξυπηρετεί . Και θέτω τα ερωτήματα που με προβληματίζουν σαν καταναλωτή:
1) Γιατί ενώ καλύπτομαι ακόμη από εγγύηση δεν υπάρχει το ίδιο προϊον (άσχετα εάν σταμάτησε η κυκλοφορία του) για να με καλύψει, ως όφειλε , σύμφωνα με τις διακυρήξεις του ΙΝΚΑ[/U].?[/U]
2) Γιατί ενώ γίνεται αντικατάσταση του με προϊόν, αυτό είναι υποδιέστερο σε χαρακτηριστικά του αρχικού ? Ενώ θα έπρεπε με το ίδιο ή και με ανώτερα χαρακτηριστικά του αρχικού ?
3) Γιατί θα πρέπει να συμβιβαστώ με ένα προϊόν της μισής ονομαστικής αξίας από ότι διέθεσα για την αγορά του αρχικού. ? Ενώ θα έπρεπε να είναι ίσης ή μεγαλύτερης αξίας αυτού που κατέβαλα ?.
4) Γιατί αφού η επισκευή -αντικατάσταση διαρκεί περισσότερο από δεκαπέντε ημέρες δεν φρόντισαν να καλύψουν τις ανάγκες μου με κάποια προσωρινή συσκευή ώστε να έχουν τον χρόνο τους να λυθεί το πρόβλημα μου ?.
Αυτά είναι τα ερωτήματά μου , αλλά και τα δικαιώματα μας σαν καταναλωτές για τα οποία θα ήθελα τις απόψεις και τις θέσεις των μελών του forum αλλά και των ανθρώπων της Crystal Audio σχετικά. Περισσότερες λεπτομέρειες και όλα τα στοιχεία είαν ιστην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου
Ελπίζω να βοηθηθούμε όλοι μας, και να μην σας κούρασα με το μακροσκλές.

Πολύ συχνά καίγεται ο δέκτης. Δεν είναι φυσιολογικό. Μήπως κάτι γίνεται με το ρεύμα; Δεν ξέρω που είσαι, και αν είσαι σε χωριό ή πόλη. Στο χωριό των δικών μου ας πούμε μερικές μέρες αν έχεις συσκευή συνδεδεμένη συνέχεια στο ρεύμα σημαίνει ότι πας γυρεύοντας. Ίσως και αν έχει μία μικρή ευπάθεια ο δέκτης να γίνεται διαρκώς το κακό.
Για τα υπόλοιπα βέβαια συμφωνώ.

Καλημέρα . Σε προάστιο της Κατερίνης μένω . Σχετικά με το ρεύμα να πώ ότι συμφωνώ μαζί σου, όμως οδέκτης είναι κουμπωμένος πάνω σε πολύμπριζο αφαλείας με προστασία , έχω σελακια υπερτασης - πτώσης και διαροής στον πίνακα, και ο δεκτης είναι ενεργοποιημένος να κλείνει αυτόματα μετά από 2 ώρες . Εκτός και δεν απομονώνει τελείως το on/off του ή ζεστένεται ο επεξεργαστής του από την χρήαη αφού δεν έχει ψυκτρα, όπως αναφέρανε και πιο πάνω σε άλλο post.