Crystal Audio Micro-HD

Tι προτιμάτε κατά την εναλλαγή καναλιών στον δέκτη Crystal

• Total voters
    0
Αν μπορέσει κάποιος, ας βγάλει μια φωτογραφία του μενού όπου ρυθμίζεται η διάρκεια της Infobar να την στείλουμε στην F&U που ετοιμάζεται να βγάλει μια αναβάθμιση λογισμικού, μήπως και τους πείσουμε να βγάλουν και μια που να έχει νεότερες λειτουργίες όπως αυτή.
Αν βγάλει και μια με το μενού στα ιταλικά, θα την στείλω στην Lifeview, μήπως γίνει κάτι και για τον BOXHD.

Μερικές φορές, όταν ενεργοποιώ το δέκτη δεν φαίνεται τίποτα στην οθόνη της τηλεόρασης. Το πορτοκαλί φωτάκι δεν ανάβει και στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα χωρίς σήμα.
Αν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό στην επόμενη αναβάθμιση. (Έχω και δεύτερο δέκτη που μου εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα).
Ευχαριστώ.

Αυτό είναι. Πρέπει να πετύχεις την στιγμή που θα έρθει το ΡΜΤ.
Εγώ ας πουμε που χρησιμοποιώ τον Lifeview κυρίως ως media player σπάνια χάνω τη σειρά.

Είχες δίκιο τελικά. Έχασε και σ' εμένα τη σειρά σήμερα.

Εδώ και 3-4 μέρες άρχισε κι ο δικός μου Micro-HD να βουίζει. Αγορασμένος μια μέρα πριν διακοπεί η αναλογική εκπομπή από τον Υμηττό, συνδεδεμένος με SCART σε μια παλιά 14άρα Philips CRT στο υπνοδωμάτιο της ηλικιωμένης μητέρας μου, με εσωτερική RF. Μέχρι πριν 3-4 ημέρες δεν είχε πρόβλημα.

Το βουητό δυστυχώς δεν είναι συνεπές, δηλαδή άλλοτε βουίζει άλλοτε όχι. Λέω δυστυχώς γιατί αν ήταν συνεπές θα ήταν πιο εύκολος ο εντοπισμός του όποιου προβλήματος. Επίσης δυστυχώς δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω σε διάρκεια ημερών (μόνο ωρών) αφού δεν μένω μαζί με την μητέρα μου. Σήμερα που επισκέφθηκα την μητέρα μου, δεν βούιζε... παρά μόνο ελαφρώς και μόνο στο Mega... κατέβασα την ένταση της τηλεόρασης (δηλαδή το ας το πούμε stop της φουλ έντασης του ήχου του δέκτη) από το 25 που ήταν στο 20, και δείχνει να ωφελήθηκε και το Mega, αλλά δεν μπορώ να το καταθέσω με σιγουριά, γιατί το μικρό βουητό το έκανε όταν έδειχνε ειδήσεις (μέσα δλδ από το στούντιο του Mega) ενώ μέχρι να σκεφτώ να χαμηλώσω την ένταση της TV είχαν τελειώσει οι εοδήσεις κι είχε διαφημίσεις.

Προχτές που πετάχτηκα από το σπίτι της μητέρας μου να απλώς να πάρω κατι που ήθελα, βούιζε το σύμπαν σε όλα τα κανάλια. Ίσως είναι θέμα υπερθέρμανσης του δέκτη, ίσως και όχι. Δεν ξέρω, και δεν έχω προλάβει ακόμα να κάνω εκτεταμένους πειραματισμούς. Κατά τα άλλα, από εικόνα σκίζει, και τα κανάλια δεν τα έχει χάσει από τον αρχικό συντονισμό και την χειροκίονητη ταξινόπμηση που τους είχα κάνει (ONID με απενεργοποιημένο το LCN). Επίσης δεν έχω πειράξει καθόλου το firmware, το έχω αφήσει όπως ήταν την ημέρα της αγοράς του δέκτη από τον Κωτσόβολο.

Θεώρησα χρήσιμο να καταθέσω και τη δική μου εμπειρία από τον δέκτη στο φόρουμ. Αν ξαναρχίσει να βουίζει όπως προχτες πάντως (ήταν πραγματικά έντονο και συνεχές το βουητό) είτε εντοπίσω την αιτία είτε όχι θα τον επιστρέψω για αντικατατάσταση.

ΥΓ. Προσωπικά θεωρώ μεγάλο συν πως παρακολουθεί το νήμα εργαζόμενος της Crystal Audio, είτε το κάνει με την επαγγελματική του ιδιότητα είτε όχι. Δεν είμαστε Αμερική εδώ, εδώ είμασε μια πολύ μιρκή αγορά και μάλιστα με πολλές ιδιαιτερότητες (συχνά αρνητικές). Η προσωπική επαφή και το προσωπικό ενδιαφέρον λειτουργούν κατά την άποψή μου ευεργετικά στην ελλληνική ιδιοσυγκρασία, οπότε θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να ενθαρρύνω τον φίλο εργαζόμενο της Crystal Audio να συνεχίσει να συμμετέχει στο φόρουμ. Μόνο καλό μπορέι να κάνει πιστεύω αυτή η επαφή και στα 2 μέρη (εταιρία και καταναλωτές).

Last edited:
Με εμπειρία τριών microHD, ένας 8μηνών, και δύο 20 ημερών, δεν υπήρξε θέμα βουητού, μέχρι σήμερα. Και δεν έχουν χαθεί ποτέ τα κανάλια. Μόνο κάποια προβλήματα μή απόκρισης στο τηλεκοντρόλ, μάλλον λόγω υπερθέρμανσης, που λύνεται αμέσως με το να βγάλεις και να βάλεις την μπρίζα...

Επίσης, αν μπορούσα να κάνω μια πρόταση στην Crystal, για το θέμα των προβλημάτων... Μήπως η εταιρεία θα μπορούσε να έρθει σε συμφωνία με την κούριερ που τα φέρνει, για να μπορεί να παραλαμβάνει τα προς έλεγχο; Μέσω της σελίδας, με ένα μικρό αντίτιμο, να δίνεται μια διεύθυνση παραλαβής του προς έλεγχο δέκτη, και η κούριερ να τα παραλάβει όταν την βολέψει κάποια διαδρομή... Έστω χωρίς ραντεβού...

... κάποια προβλήματα μή απόκρισης στο τηλεκοντρόλ, μάλλον λόγω υπερθέρμανσης, που λύνεται αμέσως με το να βγάλεις και να βάλεις την μπρίζα...

Αυτό είναι το μόνο που έχω παρατηρήσει και στο δικό μου που είναι στην κρεβατοκάμαρα και παίζει 1-3 ώρες την ημέρα.
Δεν έχω ρυθμίσει σειρά καναλιών και δεν έχω κάνει update. Βόμβο δεν έχει.

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ FIRMWARE [ 07-08-2012 | v.07812 ]

Επίλυση της απώλειας ταξινόμησης των καναλιών, μέσω ρύθμισης "PMT". :a0210:

Αφού εγκαταστήσετε το firmware, επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή.

Θέστε τα "ΡΜΤ" και "LCN" > "Εκτός", εκτελέστε και πάλι τον Αυτόματο Συντονισμό και θέστε τα κανάλια στη σειρά που επιθυμείτε.

> DOWNLOAD

-bye-

Απάντηση: Re: Crystal Audio Micro-HD

Αφού εγκαταστήσετε το firmware, επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή.

Θέστε τα "ΡΜΤ" και "LCN" > "Εκτός", εκτελέστε και πάλι τον Αυτόματο Συντονισμό και θέστε τα κανάλια στη σειρά που επιθυμείτε.

> DOWNLOAD

-bye-

να και κατι ευχαριστο!!!:ernaehrung004:

> DOWNLOAD

-bye-

Μπράβο στην crystal audio (και στον druid προσωπικά) για την ταχύτητα επίλυσης του θέματος.

Μπράβο και ξανά μπράβο. Μία εβδομάδα μετα τη διάγνωση και ο ασθενής είναι και πάλι υγιής.
Αν άλλαζε και το κίτρινο χρώμα του μενου που μου καίει τον αμφιβληστροειδή, θα ήμασταν όλοι χαρούμενοι ;)

Αντε να δούμε πότε θα γιάνει και ο Lifeview...

Συγχαρητήρια και από εμένα για την άμεση αντίδραση!

Καλό είναι οι οδηγίες που αναγράφονται εδώ για το reset και τον επανασυντονισμό να μπουν και στο pdf που συνοδεύει το ".bin".

> DOWNLOAD

-bye-

Η συνεργασία η αλληλοβοήθεια και το feedback δίνουν καταπληκτικά αποτελέσματα.

Ερώτησις: Υπάρχει κάποια άλλη αλλαγή στο νέο FW;

Ρωτάω διότι με το προηγούμενο, κάποιες φορές δεν μπορούσα να προσπελάσω το teletext. Το πρόβλημα διορθώνονταν με reboot του δέκτη.

Ευχαριστώ.

Ερώτησις: Υπάρχει κάποια άλλη αλλαγή στο νέο FW;

Ρωτάω διότι με το προηγούμενο, κάποιες φορές δεν μπορούσα να προσπελάσω το teletext. Το πρόβλημα διορθώνονταν με reboot του δέκτη.

Ευχαριστώ.

Το νέο firmware έχει χαρακτηριστικά που το καθιστούν μακράν το κορυφαίο σε αυτήν την κατηγορία δεκτών:

1. Ρύθμιση διάρκειας εμφάνισης του INfo bar
  2. Ρύθμιση διαφάνεις του κυρίως μενού
  3. Οι υπότιτλοι εμφανίζονται μεγαλύτεροι κατά 15%
  4. Μετατόπιση του ύψους εμφάνισης των υπότιτλων προς τα πάνω
  5. Ερώτηση επιβεβαίωσης απενεργοποίησησς του δέκτη όταν πατηθεί Standby ενώ γίνεται εγγραφή
  6. ΠροσθήΚη Space στο πληκτρολόγιο
  7. Ερώτηση συνέχισης εγγραφής να πατηθεί stop σε Timeshift mode
  8. Το Rec σε Timeshift Mode εμφανίζει διάρκεια εγγραφής
  9. Κατά το Playback τα αριμθητικά πλήκτρα εκτελούν λειτουργία Go-to
  10. Μειώθηκε ο χρόνος μετάβασης μεταξύ των καναλιών
  11. Άμεση πρόσβαση στην λίστα εγγραφών με το κόκκινο πλήκτρο
  12. Ρύθμιση PMT για να μην χάνεται η σειρά ταξινόμησης των καναλιών

Πολλά μπράβο στην CA που αφουγκράζεται τις ανάγκες μας.

Το νέο firmware έχει χαρακτηριστικά που το καθιστούν μακράν το κορυφαίο σε αυτήν την κατηγορία δεκτών:

5. Ερώτηση επιβεβαίωσης απενεργοποίησησς του δέκτη όταν πατηθεί Standby ενώ γίνεται εγγραφή

Μια μικρή διόρθωση: οι 11 πρώτες αλλαγές υπήρχαν και στην προηγούμενη αναβάθμιση.
Η χθεσινή διορθώνει μόνο το πρόβλημα του ΡΜΤ. -bye-

MicroHD δεν έχω αλλα μια χαρά ταίριαξε το καινούριο firmware στον δέκτη μου! :2thumb22sup:

Μια παρατηρησούλα: ενω έχω επιλέξει διαφάνεια 40%, η infobar επιμένει να μην είναι διαφανής. Συμβαίνει και σε εσάς αυτό;

Διαφωνω σε αυτό γιατι ενω τον εχω τον δέκτη δεν τον δουλέυω αφού μεχρι στιγμής ΜΟΝΟ ο Crypto 210 (αφού ούτε ο νεοτερος 215 το κάνει) μου δίνει τη δυνατότητα να γράφω κάτι και ταυτόχρονα να με πηγαινει στις εγγράφες μου και να παρακολουθώ μια παλαι'οτερη εγγραφή. Αν μπορουσε να γίνει με τον Micro HD θα τον ξαναεβγαζα απο το κουτι του. Καμια λυση κανεις; Ελεος με το EPG της Crypto. Απλά ελεος.

Χαίρεται :ernaehrung004:

Θα μπορούσε να γίνει κάτι σχετικά με το stretching που γίνεται σε ταινίες που δεν είναι 16:9; Εννοώ πως αν η ανάλυση ενος αρχείου δεν είναι ακριβώς 16:9 (αρκετές ταινίες έχουν άλλο crop) να μην κάνει stretch σε όλη την οθόνη αλλά απλό fill, διατηρώντας το aspect ratio της ταινίας (με φυσικό επακόλουθο μαύρες μπάρες πάνω και κάτω από αυτή)

Ζητάω πολλά; :ADFADF1: