Crystal Audio Micro-HD

Tι προτιμάτε κατά την εναλλαγή καναλιών στον δέκτη Crystal

• Total voters
    0
Μην μιλάτε άλλο για προβλήματα του δέκτη Crystal Audio Micro-HD...
Πληγώνετε ορισμένους...
Ας μιλήσουμε για τον SD λίγο...
Το άλλο με τον Τοτό σας το είπα?Πριν κανά 2ωρο δεν έπιανε το τηλεκοντρόλ και μου φώναζε ο πατέρας μου τι βλακεία έκανα και το χάλασα ...
Και τελικά τι έφταιγε?Το Usb(Αυτό εδώ για την ακρίβεια) που είχα συνδεδεμένο με κάποιο τρόπο χαλούσε την ορατότητα στο μάτι!
Μετά από αρκετή ώρα που έψαχνα να βρω τι έφταιγε,γύρισα τον δέκτη κάπως αριστερά-δεξιά και το ψιλοέφτιαξα...
'Αρα λοιπόν
πρέπει να χρησιμοποιούμε λεπτεπίλεπτα Usb και ο δέκτης να μην είναι κεκλιμένος όπως ήταν ελαφρώς ο δικός μου!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΝΤΙΩΤΙΚΟ!!!

ΥΓ:Κύριε Βαλιμίτη κάντε ένα μπανάκι και για εμάς τους άμοιρους!

Last edited:
Μόλις το δοκίμασα. Θέλω να γράψω κάτι στο star και το αφήνω στο Nickelodeon. Ο δέκτης ανοίγει αλλά δεν γράφει παρατήρησα ότι στο Nickelodeon δεν ενημερώνεται η ώρα και η ημερομηνία. Ξεκινάει 01/01/2000 και 03:00 και μετράει την ώρα από κει και πέρα.
Προηγουμένως το είχα προγραμματίσει στο star και το είχα κλείσει στο MTV. Πάλι δεν έγραψε.
Καμμία ιδέα?
Στις επιλογές της εγγραφής έχει κάτι σε "υπενθύμιση" που μπορείς να το αλλάξεις σε "εγγραφή". Μήπως σου έχει διαφύγει αυτό το σημείο και το αφήνεις "υπενθίμιση"? Βέβαια και έτσι να είναι θα έπρεπε να αλλάζει κανάλι.Ρίξε μια ματιά όμως.

Το έχω σίγουρα σε εγγραφή αλλά η συμπεριφορά του παραμένει η ίδια. Μήπως έχει να κάνει με τις πληροφορίες που εκπέμπει το κάθε κανάλι και μπερδεύεται ο δέκτης?

Επίσης αν έχει βρει κάποιος τον τέλειο δεκτή ο οποίος έχει δοκιμαστεί άπειρες ώρες στα εργαστήρια της εταιρείας του, δεν θέλει καμμία αναβάθμιση, τρέχει χωρίς κανένα πρόβλημα, υπάρχει ένας υπεύθυνος για κάθε πελάτη 24 ώρες standby για να ακούσει τον πόνο του, να έρθει σπίτι του να το φτιάξει, τότε να μας πει ποιος είναι αυτός ο δέκτης και την τιμή του.
Κι ας είναι αυτό το τελευταίο post που ανεβάζει εδώ.
Εννοείται ότι ο τέλειος δέκτης δεν θα έχει forum γιατί τι θα λένε? Πόσο τέλειος είναι? Οπότε μετά παρατηρούνται συμπτώματα στέρησης και το καλοκαίρι οι σοκολάτες είναι επικίνδυνες.......

Τις δύο τελευταίες μέρες όταν το προγραμματίζω να γράψει κάτι από ένα κανάλι και τον κλείνω συντονισμένο σε ένα άλλο κανάλι δεν γράφει τίποτα. Υπάρχει κανένα κόλπο? Πρέπει να τον αφήνω συντονισμένο στο κανάλι που θέλω να γράψω ή σε κάποιο της ίδιας συχνότητας? Γιατί έτσι που εκανα μια γρήγορη δοκιμή έγραψε.

Αφήνοντας το στην ΝΕΤ άνοιξε κανονικά και άρχισε να γράφει star.

To παρατήρησα κι εγω σήμερα με firmware PowerPlus.

Το Nick έχει πλήρες EPG; Εγώ το είχα αφήσεις στο Euronews (που δεν έχει πλήρες EPG) και δεν γύρισε στον ΑΝΤ1 για να γράψει.
Και κάτι άλλο που είχα παρατηρήσει παλιότερα: τα κανάλια της ΕΡΤ ενημερώνουν την ώρα του OSD γρηγορότερα απο αυτά της Digea. Ίσως παίζει ρόλο.

Μόλις το δοκίμασα. Θέλω να γράψω κάτι στο star και το αφήνω στο Nickelodeon. Ο δέκτης ανοίγει αλλά δεν γράφει παρατήρησα ότι στο Nickelodeon δεν ενημερώνεται η ώρα και η ημερομηνία. Ξεκινάει 01/01/2000 και 03:00 και μετράει την ώρα από κει και πέρα.
Προηγουμένως το είχα προγραμματίσει στο star και το είχα κλείσει στο MTV. Πάλι δεν έγραψε.
Καμμία ιδέα?

Αφήνοντας το στην ΝΕΤ άνοιξε κανονικά και άρχισε να γράφει star.
Το Nickelodeon και το MTV έχουν EPG; Νομίζω δεν έχουν. Η ΝΕΤ όμως έχει. Ίσως όταν ανοίγει σε κανάλι που δεν έχει EPG να μην μπορεί να πάρει τις πληροφορίες που χρειάζεται για να γυρίσει και να κάνει την εγγραφή.

Το MTV δεν έχει epg. Το Nickelodeon όμως έχει. Όταν όμως ανοίγει ο δέκτης εκεί για να γράψει άλλο κανάλι τότε δεν ανανεώνεται η ώρα η ημερομηνία και το πρόγραμμα οπότε δεν γίνεται εγγραφή.
Άρα πρέπει να κλείνω τον δεκτή σε κάποιο από τα "μεγάλα" κανάλια!

Το Nickelodeon έχει, δεν έχουν όμως τα υπόλοιπα της συχνότητας του. Δεν ξέρω τι πληροφορίες δίνει η Digea στο EPG της τετράδας και πόσο επηρεάζουν τους δέκτες. Νομίζω όντως πρέπει να εφαρμόσεις αυτό που λες.

Τις δύο τελευταίες μέρες όταν το προγραμματίζω να γράψει κάτι από ένα κανάλι και τον κλείνω συντονισμένο σε ένα άλλο κανάλι δεν γράφει τίποτα. Υπάρχει κανένα κόλπο? Πρέπει να τον αφήνω συντονισμένο στο κανάλι που θέλω να γράψω ή σε κάποιο της ίδιας συχνότητας? Γιατί έτσι που εκανα μια γρήγορη δοκιμή έγραψε.

To παρατήρησα κι εγω σήμερα με firmware PowerPlus.

Το Nick έχει πλήρες EPG; Εγώ το είχα αφήσεις στο Euronews (που δεν έχει πλήρες EPG) και δεν γύρισε στον ΑΝΤ1 για να γράψει.
Και κάτι άλλο που είχα παρατηρήσει παλιότερα: τα κανάλια της ΕΡΤ ενημερώνουν την ώρα του OSD γρηγορότερα απο αυτά της Digea. Ίσως παίζει ρόλο.

Μια μικρή αλλα σημαντική παρατήρηση: στη δική μου περίπτωση ο δεκτης ήταν ανοικτός σε κανάλι που δίνει σωστές πληροφορίες ώρας αλλα δεν γύρισε στο σωστό κανάλι. Εκτός αυτού, μπερδεύτηκε και η ώρα εγγραφής που του είχα δώσει.

Εφόσον επέλεξαν στις φετινές κινεζιές που μας πλάσαραν να μην έχουν οι δέκτες δικό τους clock και να συγχρονίζει από το EPG τι περιμένετε;
Σκοπεύουν να κάνουν ότι και στα PC και στα κινητά.
Μας πλασάρουν τις μαιμούδες στην αρχή και σιγά σιγά να οι καινούργιου δέκτες με display, με κουμπάκια, με δικό του clock, με 2-3 tuner , με κοντρόλ που να πιάνει, που να μην χάνει τα κανάλια, με wifi , με ethernet , Internet Και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Και όσοι πιστοί τρέξτε.

Εφόσον επέλεξαν στις φετινές κινεζιές που μας πλάσαραν να μην έχουν οι δέκτες δικό τους clock και να συγχρονίζει από το EPG τι περιμένετε;
Σκοπεύουν να κάνουν ότι και στα PC και στα κινητά.
Μας πλασάρουν τις μαιμούδες στην αρχή και σιγά σιγά να οι καινούργιου δέκτες με display, με κουμπάκια, με δικό του clock, με 2-3 tuner , με κοντρόλ που να πιάνει, που να μην χάνει τα κανάλια, με wifi , με ethernet , Internet Και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Και όσοι πιστοί τρέξτε.
Συμφωνώ αλλά πάντα θα υπάρχουν οι δέκτες του 20-30-40 ευρώ. Απλά ίσως όλοι μας περιμένουμε πολλά από μία φθηνή συσκευή (κυρίως δλδ περιμένουμε να είναι και καλός Player). Τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις ήδη υπάρχουν αλλά κοστολογούνται στα 100-150 ευρώ. Κάποιος που τα έχει τα δίνει. το θέμα είναι ότι μάλλον εσωτερικά έχουν ένα συνηθισμένο δέκτη. Οι λύσεις των 300 ευρώ (samsung) ϊσως να είναι πλήρεις αλλά είναι λύσεις των ... 300 ευρώ. Για εμένα πάντως αν έχω καλή λήψη με τα άλλα μπορώ να συμβιβαστώ. Εγγραφή αν χρειάζομαι θα βάζω χειροκίνητα (σχολή βίντεο δεκαετίας 80-90). Με τον 8300 πάντως που παρατήρησα ξύπνημα και εγγραφή ο δέκτης άνοιγε κανονικά 1 λεπτό πριν και πήγαινε στο κανάλι που του είχα βάλει για να γράψει η να υπενθυμίσει. Δεν φαινόταν δλδ να περιμένει πληροφορίες από το epg για την ώρα αλλά λογικά πρέπει να είχε περασμένη την ώρα πριν το κλείσιμο.

αυτό με την ώρα να παραθέσω μια σκέψη. Η περισσότεροι δέκτες (τουλάχιστον ο Edision SD σίγουρα) εκτός από αυτόματη ώρα έχει και μη αυτόματη. Φαντάζόμαι ότι η αυτόματη έρχεται από τα κανάλια ενώ η χειροκίνητη κρατιέται από τον δέκτη. Λογικά με τη μη αυτόματη θα λειτουργεί κανονικά η εγγραφή. Το θέμα είναι ότι με τη μη αυτόματη δεν μου βγάζει σωστά το epg. Μου το βγάζει 2 ώρες πριν ή μετά (δεν θυμάμαι σίγουρα) οπότε κάτι πρέπει να παίζει με το GMT. Εκτιμώ δλδ ότι με χειροκίνητη εγγραφή και μη αυτόματη ώρα θα δουλευει αλλά μετά θα έχει πρόβλημα η εγγραφή από epg. Θα γράφει όποτε να'ναι.

Οι λύσεις των 300 ευρώ (samsung) ϊσως να είναι πλήρεις αλλά είναι λύσεις των ... 300 ευρώ.

Flaski είναι εύκολο να μου πεις ποιος είναι ο ψηφιακός δέκτης της Samsung με τα 300 ?
Ενδιαφέρομαι!!!

SLion B που να δεις τι θα αποκαλύψω στην συνέχεια σχετικά με το σήμα του εν λόγω δέκτη...
Θα πάθεις Πλακα!

Last edited by a moderator:
Αφού εμφανίσθηκε και σε δέκτη άλλου κατασκευαστή, φαίνεται ότι είναι πρόβλημα λογισμικού της Mstar το οποίο δημιουργήθηκε πρόσφατα και πιθανόν έχει σχέση με το PMT.

αυτό με την ώρα να παραθέσω μια σκέψη. Η περισσότεροι δέκτες (τουλάχιστον ο Edision SD σίγουρα) εκτός από αυτόματη ώρα έχει και μη αυτόματη. Φαντάζόμαι ότι η αυτόματη έρχεται από τα κανάλια ενώ η χειροκίνητη κρατιέται από τον δέκτη. Λογικά με τη μη αυτόματη θα λειτουργεί κανονικά η εγγραφή. Το θέμα είναι ότι με τη μη αυτόματη δεν μου βγάζει σωστά το epg. Μου το βγάζει 2 ώρες πριν ή μετά (δεν θυμάμαι σίγουρα) οπότε κάτι πρέπει να παίζει με το GMT. Εκτιμώ δλδ ότι με χειροκίνητη εγγραφή και μη αυτόματη ώρα θα δουλευει αλλά μετά θα έχει πρόβλημα η εγγραφή από epg. Θα γράφει όποτε να'ναι.

Όχι. Το αυτόματο και μη αυτόματο έχει να κάνει με το GMT ( Greenwich Mean Time ).
Αν το αφήσεις στο μη αυτόματο έχεις ώρα Greenwich για αυτό σου δείχνει 2 ώρες πίσω, με το αυτόματο υπολογίζει το location ( Greece ) και προσθέτει τις 2 ώρες GMT + 2. Δεν έχουν δικό τους κρύσταλλο οι δέκτες για την ώρα αλλά την παίρνουν από το EPG.Οι δέκτες που έχουν δικό τους ρολόι όταν τους βάλεις σε standby δείχνουν την ώρα. Αλλά εδώ οι περισσότερες κινεζιές έχουν ένα απλό led on/off τι display λέμε τώρα.

Συμφωνώ αλλά πάντα θα υπάρχουν οι δέκτες του 20-30-40 ευρώ. Απλά ίσως όλοι μας περιμένουμε πολλά από μία φθηνή συσκευή (κυρίως δλδ περιμένουμε να είναι και καλός Player). Τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις ήδη υπάρχουν αλλά κοστολογούνται στα 100-150 ευρώ. Κάποιος που τα έχει τα δίνει. το θέμα είναι ότι μάλλον εσωτερικά έχουν ένα συνηθισμένο δέκτη. Οι λύσεις των 300 ευρώ (samsung) ϊσως να είναι πλήρεις αλλά είναι λύσεις των ... 300 ευρώ. Για εμένα πάντως αν έχω καλή λήψη με τα άλλα μπορώ να συμβιβαστώ. Εγγραφή αν χρειάζομαι θα βάζω χειροκίνητα (σχολή βίντεο δεκαετίας 80-90). Με τον 8300 πάντως που παρατήρησα ξύπνημα και εγγραφή ο δέκτης άνοιγε κανονικά 1 λεπτό πριν και πήγαινε στο κανάλι που του είχα βάλει για να γράψει η να υπενθυμίσει. Δεν φαινόταν δλδ να περιμένει πληροφορίες από το epg για την ώρα αλλά λογικά πρέπει να είχε περασμένη την ώρα πριν το κλείσιμο.

Εμένα πάντως σε ένα μελλοντκό δέκτη MPEG-4 θα με ενδιέφερε μόνο η ασύρματη δικτύωση ώστε μέσω DLNA να μπορώ να κάνω ασύραματα αναπαραγωγή multimedia τίτλων που βρίσκονται σε δικτυακό storage.Κατεβάζεις από Internet στο storage βλέπεις ασύρματα μέσω DLNA τους φακέλους στον δέκτη και κατευθείαν play στην TV.
Ουσιαστικά όλες οι πρόσθετες πολυμεσικές υπηρεσίες των σύγχρονων τηλεοράσεων μπορεί να μπει μέσα σε αυτά τα μαραφέτια.

Όχι. Το αυτόματο και μη αυτόματο έχει να κάνει με το GMT ( Greenwich Mean Time ).
Αν το αφήσεις στο μη αυτόματο έχεις ώρα Greenwich για αυτό σου δείχνει 2 ώρες πίσω, με το αυτόματο υπολογίζει το location ( Greece ) και προσθέτει τις 2 ώρες GMT + 2. Δεν έχουν δικό τους κρύσταλλο οι δέκτες για την ώρα αλλά την παίρνουν από το EPG.Οι δέκτες που έχουν δικό τους ρολόι όταν τους βάλεις σε standby δείχνουν την ώρα. Αλλά εδώ οι περισσότερες κινεζιές έχουν ένα απλό led on/off τι display λέμε τώρα.
Η λεπτομέρεια που με έκανε να σκεφτώ αυτό είναι ότι όταν βάλεις αυτόματο τότε η ώρα γκριζάρει και δεν σου επιτρέπει μεταβολή (δλδ σαν να την περιμένει από αλλού) ενώ στο μη αυτόματο μπορείς να επέμβεις στην ώρα αλλάζοντας την. Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι στον Edision sd αλλά μου φαίνεται ότι αμέσως μόλις ανοίξει δείχνει την ώρα στην infobar πριν βγάλει την πληροφορία για το epg. Μπορεί βεβαια η ώρα να είναι από τα πρώτα που παίρνει πληροφορία όταν ανοίγει και γι αυτό να προηγείται η ένδειξη της ώρας. Θα κάνω καμιά δοκιμή πάλι.
Εμένα πάντως σε ένα μελλοντκό δέκτη MPEG-4 θα με ενδιέφερε μόνο η ασύρματη δικτύωση ώστε μέσω DLNA να μπορώ να κάνω ασύραματα αναπαραγωγή multimedia τίτλων που βρίσκονται σε δικτυακό storage.Κατεβάζεις από Internet στο storage βλέπεις ασύρματα μέσω DLNA τους φακέλους στον δέκτη και κατευθείαν play στην TV.
Ουσιαστικά όλες οι πρόσθετες πολυμεσικές υπηρεσίες των σύγχρονων τηλεοράσεων μπορεί να μπει μέσα σε αυτά τα μαραφέτια.

Λογικά δεν θα αργήσει αυτή η λειτουργία σε κάποιο μηχανάκι των 60-70 ευρώ. Προφανώς όμως θα κόψει πολύ από πωλήσεις των players. Οπότε για αυτό ίσως καθυστερεί. άλλωστε ήδη υπάρχουν λύσεις (Crystal Audio, Xtreamer) που τα κάνουν όλα αυτά συμπεριλαμβάνοντας ένα δέκτη αλλά οι τιμές είναι πολύ πάνω από τους δέκτες. Στην ουσία αγοράζεις media player με "δώρο" τον δέκτη.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο και άλλους (μαζί με ποιότητα εικόνας, μενού, ασύρματη πρόσβαση στο πισι, επιλογές κλπ) ακόμη και όταν έφτασα στην ανάγκη αγοράς δέκτη αρχές μέσα Ιουλιου δεν σκέφτηκα καν να καταργήσω τον Ac Ryan που έχω από πέρυσι και να παίζω τα όποια αρχεία με τον δέκτη.

Last edited:
Αλήθεια τώρα το πρόσεξα wmv δεν υποστηρίζει????
Και κανένα εύκολο προγραμματάκι να κάνουμε μετατροπές στον ήχο απο τα video μας,
για να μην έχουμε θέματα με τα dts στις απλές tv?:ADFAD2:

Απάντηση: Re: Crystal Audio Micro-HD

χρησιμοποιω ηδη τετοια λειτουργια σε smart tv philips seira 6000. εχουν dlna με pc me wifi η ακομα και με καλωδιο δικτυου. ακρως ενδιαφερον αν και το καλυτερο ειναι να βλεπεις youtube στην τβ μεσω wifi και οτι αρχειο τηεσ το φορτωνεις σε usb δισκο και το εχεισ μονιμα στην τβ