Crystal Audio Micro-HD

Tι προτιμάτε κατά την εναλλαγή καναλιών στον δέκτη Crystal

• Total voters
    0
Καλησπέρα παίδες ...

... αλλά όταν μπαίνω μέσα στο φάκελο του usb, μου εμφανίζει μόνο τα αρχεία .avi.
...

Θοδωρή, το να μην βλέπεις τα αρχεία srt στο μενου είναι φυσιολογικό. Το να πατάς play και να μην εμφανίζονται στην ταινία σου, όχι. Δεν μου το έχει κάνει ποτέ ο MicroHD (ο ΒΟΧ όπως είπε και ο Άγγελος ναι το κάνει). Θα έλεγα
1. Να σιγουρευτείς ότι τα srt σου είναι όντως srt. Άνοιξε τα με ενα notepad και τσέκαρε τα.
2. Ότι έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα (όπως εχεις κάνει) και βρίσκονται στον ιδιο φάκελο με το avi σου. Σε ξεχωριστό ΔΕΝ θα παίξουν.

Αν μπορεις κάνε ποστ το srt να το δοκιμάσω στον δικό μου...

Re: Απάντηση: Re: Crystal Audio Micro-HD

Εχω προσφατα αγορασει 2 δεκτες και αυτο που με ενοχλει ειναι η γωνια λειτουργιας του τηλεχ/ου που με την τρεχουσα τεχνολογια την θεωρω απαραδεκτη.
Απο την αλλη δεν πιστευω οτι η αλλαγη καναλιων ειναι αργη και τον κρινω σαν χρονο νορμαλ αν τον συγκρινω με 2 turbo-x sd 1 LG HDD Recorder 1 LG LCD TV HD 2ετων 1 Σονυ DVD-Hdd Recorder 7etias και 1 philips smart tv οπου παρολο που κοστισε 800 και ειναι τελευταια σειρα 2012 (6000) ο χρονος αλλαγης ειναι ιδιος με τον CA...:afro:

καλημέρα

Συμφωνώ με τον Αlexandro ότι η γωνία λειτουργίας του τηλεχ/ου είναι απλά τραγική!!! Για να αλλάξεις κανάλι πρέπει να είσαι ακριβώς μπροστά στον αποκωδικοποιητή. Δυστυχώς μέρα με την μέρα ο συγκεκριμένος αποκωδικοποιητής με τα προβλήματα που παρουσιάζει με απογοητεύει!

και κάτι ακόμα...αν πάρω άλλο τηλεχειριστήριο (πχ usb-300) το πρόβλημα θα διορθωθεί η τουλάχιστον θα έχει μια καλύτερη απόκριση η θα χρειάζεται να κάθομαι μόνο μπροστά από τον αποκωδικοποιητή;

καλημέρα

Συμφωνώ με τον Αlexandro ότι η γωνία λειτουργίας του τηλεχ/ου είναι απλά τραγική!!! Για να αλλάξεις κανάλι πρέπει να είσαι ακριβώς μπροστά στον αποκωδικοποιητή. Δυστυχώς μέρα με την μέρα ο συγκεκριμένος αποκωδικοποιητής με τα προβλήματα που παρουσιάζει με απογοητεύει!
Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο περσινός Crystal CDVB-HD. Μάλιστα, η προβληματική λήψη συνεχίζει να ισχύει αρκετά και με τηλεχειριστήρια Χαρμονυ τα οποία είναι πολύ καλά στην εκπομπή τους (πιάνουν πολύ καλύτερα σε άλλες συσκευές από τα μαμά). Αυτό με οδηγεί να σκεφτώ ότι μάλλον ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί χαμηλότερης ποιότητας δέκτες υπερύθρων στους Κρυσταλ οπότε καλό θα ήταν να το θίξει η Κρυσταλ αυτό στον σχιστομάτη ώστε σε επόμενο μοντέλο ή και στο ίδιο ει δυνατόν (αν και δύσκολο να αλλάξει η γραμμή παραγωγής φαντάζομαι) να χρησιμοποιήσει διαφορετικό δέκτη υπερύθρων, καλύτερης ποιότητας.
Τέλος, αν τυχόν έχετε τον δέκτη πίσω από τζάμι έστω και κάπως σκούρο τότε μειώνεται ακόμη περισσότερο η ευαισθησία. Δεν το περίμενα αυτό αλλά συμβαίνει. Και στον Κρυσταλ και στον ξόρο. Μάλιστα στον Κρυσταλ πιάνει καλύτερα από τον ξόρο. Ο κρυσταλ θέλει απλά σημάδι αλλά την περνάει την εντολή, ο ξόρο χάνει εντολές. Μπορεί δλδ να ήθελε και 2-3 πατήματα για να πάρει την εντολή.

και κάτι ακόμα...αν πάρω άλλο τηλεχειριστήριο (πχ usb-300) το πρόβλημα θα διορθωθεί η τουλάχιστον θα έχει μια καλύτερη απόκριση η θα χρειάζεται να κάθομαι μόνο μπροστά από τον αποκωδικοποιητή;
Για το usb-300 δεν έχω γνώση αν και δεν έχω διαβάσει εδώ για παράπονα. Για τα Χάρμονυ δεν θα δεις θαύματα σίγουρα αλλά μια μικρή ίσως βελτίωση στην γωνία. Ίσως να εκπέμπουν δλδ σε μεγαλύτερο εύρος.

Last edited:

Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο περσινός Crystal CDVB-HD. Μάλιστα, η προβληματική λήψη συνεχίζει να ισχύει αρκετά και με τηλεχειριστήρια Χαρμονυ τα οποία είναι πολύ καλά στην εκπομπή τους (πιάνουν πολύ καλύτερα σε άλλες συσκευές από τα μαμά). Αυτό με οδηγεί να σκεφτώ ότι μάλλον ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί χαμηλότερης ποιότητας δέκτες υπερύθρων στους Κρυσταλ οπότε καλό θα ήταν να το θίξει η Κρυσταλ αυτό στον σχιστομάτη ώστε σε επόμενο μοντέλο ή και στο ίδιο ει δυνατόν (αν και δύσκολο να αλλάξει η γραμμή παραγωγής φαντάζομαι) να χρησιμοποιήσει διαφορετικό δέκτη υπερύθρων, καλύτερης ποιότητας.
Τέλος, αν τυχόν έχετε τον δέκτη πίσω από τζάμι έστω και κάπως σκούρο τότε μειώνεται ακόμη περισσότερο η ευαισθησία. Δεν το περίμενα αυτό αλλά συμβαίνει. Και στον Κρυσταλ και στον ξόρο. Μάλιστα στον Κρυσταλ πιάνει καλύτερα από τον ξόρο. Ο κρυσταλ θέλει απλά σημάδι αλλά την περνάει την εντολή, ο ξόρο χάνει εντολές. Μπορεί δλδ να ήθελε και 2-3 πατήματα για να πάρει την εντολή.

Για το usb-300 δεν έχω γνώση αν και δεν έχω διαβάσει εδώ για παράπονα. Για τα Χάρμονυ δεν θα δεις θαύματα σίγουρα αλλά μια μικρή ίσως βελτίωση στην γωνία. Ίσως να εκπέμπουν δλδ σε μεγαλύτερο εύρος.

οκ σε ευχαριστώ. Θα αγοράσω το usb-300 και θα γράψω αν έχω καλύτερα αποτελέσματα!

Είναι ελαφρώς καλύτερη η κατάσταση με το USB σε σχέση με το δικό του αλλά και πάλι υστερεί σε σχέση με τηλεχειριστήρια τηλεοράσεων κτλ. που δεν χρειάζεται να σημαδεύεις καθόλου.

Είναι ελαφρώς καλύτερη η κατάσταση με το USB σε σχέση με το δικό του αλλά και πάλι υστερεί σε σχέση με τηλεχειριστήρια τηλεοράσεων κτλ. που δεν χρειάζεται να σημαδεύεις καθόλου.

Ναι έτσι είναι. Έχει μια βελτιώση στην απόσταση, αλλά στη γωνία η διαφορά είναι αμελητέα απο την δικιά μου εμπειρία...

Τυχαίο είναι. Όταν επιστρέψουν από τις άδειες θα επικοινωνήσουν μαζί σου.

Talos από την απάντηση σου καταλαβάμε όλοι...
Πληρώνει καλά η Crystal Audio τo AvClub για το Flash Bannerάκι που βλέπουμε ψηλά στο Site....
'Οσo για τους άλλους που περιμένουν να ''ανοίξει'' το κατάστημα,θα πρότεινα να τους αφήσουν μέχρι 14 Σεπτέβρη που είναι και του Σταυρού,να μην τους πιάσουν
με το καλημέρα στις δύσκολες ερωτήσεις!
Αφήστε τα παιδιά να κάνουν διακοπές ρε!Μετά που θα έρθουν δεν θα πρέπει να πάρουν τηλέφωνο και τον σχιστομάτη???Αυτό που το πάτε???
Δώστε χρόνο στα παιδιά μας με την ....δανεική ... Τεχνογνωσία τους!
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑΑΑΑ!!!!

Last edited:
Talos από την απάντηση σου καταλαβάμε όλοι...
Πληρώνει καλά η Crystal Audio τo AvClub για το Flash Bannerάκι που βλέπουμε ψηλά στο Site....
'Οσo για τους άλλους που περιμένουν να ''ανοίξει'' το κατάστημα,θα πρότεινα να τους αφήσουν μέχρι 14 Σεπτέβρη που είναι και του Σταυρού,να μην τους πιάσουν
με το καλημέρα στις δύσκολες ερωτήσεις!
Αφήστε τα παιδιά να κάνουν διακοπές ρε!Μετά που θα έρθουν δεν θα πρέπει να πάρουν τηλέφωνο και τον σχιστομάτη???Αυτό που το πάτε???
Δώστε χρόνο στα παιδιά μας με την ....δανεική ... Τεχνογνωσία τους!
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑΑΑΑ!!!!

Κάνε τον κόπο να κοιτάξεις παλιότερα μηνύματα.
Η Crystal είναι γνωστή για την μετά την πώληση υποστήριξή της από την εποχή που βγάλανε τους πρώτους δέκτες. Ήταν και είναι ίσως ο κυριότερος λόγος για την αγορά δέκτη της Crystal.
Από την αρχή (2010) και έως τον Απρίλιο του 2012 που βγήκε το πολύ καλό firmware για τον Micro-HD -αφού εισάκουσαν προτροπή από αυτό το φόρουμ- η Crystal δεν δεχόταν καλά σχόλια για την υποστήριξη σε firmware. Μπορείς να βρεις πολλά επικριτικά προς αυτούς σχόλιά μου, αν κάνεις το κόπο να ψάξεις.

Η εταιρία έχει κλείσει για καλοκαιρινές διακοπές, λογικό είναι να υπάρχει αναμονή. Και η Strong που εξυπηρετεί όλη την Ευρώπη έχει κλείσει για διακοπές (και έχω θέμα που εκκρεμεί), και θα κοιτάξουν τα θέματα μόλις ξανανοίξουν.
Δεν νομίζω πως πολλοί από εμάς θέλουμε να «κουβαλάμε» δουλειά στις διακοπές μας, οπότε ας μην ζητάμε το ίδιο από τους άλλους επειδή μας παρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την περίοδο των διακοπών.

Να θυμίσω ότι η Crystal διόρθωσε το πρόβλημα της απώλειας των καναλιών σε μία εβδομάδα. Πολλοί, ακόμη αρνούνται να το αναγνωρίσουν. Άρα μάλλον δεν αποφεύγουν να ασχολούνται με προβλήματα και δύσκολες ρωτήσεις.

Τα γεγονότα συνεχίζουν να σε διαψεύδουν.
Αλλά μάλλον έχεις βρει κάποια εταιρία που αφήνουν τις διακοπές τους και που ανταποκρίνονται στα προβλήματα ακόμη πιο γρήγορα...
Περίεργο, καθώς όσα χρόνια ασχολούμαι με τους δέκτες αντιμετωπίζω εταιρίες πoυ δεν κάνουν τον κόπο να απαντήσουν σε mail, κάνουν πως δεν υπάρχουν τα προβλήματα, αρνούνται να δεχθούν σχόλια και γενικά μετά την πώληση κάνουν τον Κινέζο.

Last edited:
Θοδωρή, το να μην βλέπεις τα αρχεία srt στο μενου είναι φυσιολογικό. Το να πατάς play και να μην εμφανίζονται στην ταινία σου, όχι. Δεν μου το έχει κάνει ποτέ ο MicroHD (ο ΒΟΧ όπως είπε και ο Άγγελος ναι το κάνει). Θα έλεγα
1. Να σιγουρευτείς ότι τα srt σου είναι όντως srt. Άνοιξε τα με ενα notepad και τσέκαρε τα.
2. Ότι έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα (όπως εχεις κάνει) και βρίσκονται στον ιδιο φάκελο με το avi σου. Σε ξεχωριστό ΔΕΝ θα παίξουν.

Αν μπορεις κάνε ποστ το srt να το δοκιμάσω στον δικό μου...

Τελικά εγώ έκανα βλακεία. Το είχα δοκιμάσει μόνο σε ξεχωριστό φάκελο!!! (θα ορκιζόμουνα ότι το είχα δοκιμάσει και στο ίδιο)

Μια χαρά παίζει τελικά ... Thanks stilgar :a0210:

Βέβαια έχω μερικές παρατηρήσεις:
  • Θα ήθελα επιλογή bold για τους υπότιτλους

Όπως θα δείτε και στην εικόνα δεν είναι ότι καλύτερο (είναι από κινητό η εικόνα οπότε είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση στη πραγματικότητα)

Αλήθεια πόσα updates έχουν βγει; Εγώ έχω βάλει ένα. Έχει βγει κι άλλο; --- Τελικά έχει βγει κι άλλο update που μεγαλώνει τους υπότιτλους ... Το βάζω τώρα :)

Last edited:
Τελικά εγώ έκανα βλακεία. Το είχα δοκιμάσει μόνο σε ξεχωριστό φάκελο!!! (θα ορκιζόμουνα ότι το είχα δοκιμάσει και στο ίδιο)

Μια χαρά παίζει τελικά ... Thanks stilgar :a0210:

Βέβαια έχω μερικές παρατηρήσεις:
  • Θα ήθελα επιλογή bold για τους υπότιτλους

Όπως θα δείτε και στην εικόνα δεν είναι ότι καλύτερο (είναι από κινητό η εικόνα οπότε είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση στη πραγματικότητα)

Αλήθεια πόσα updates έχουν βγει; Εγώ έχω βάλει ένα. Έχει βγει κι άλλο; --- Τελικά έχει βγει κι άλλο update που μεγαλώνει τους υπότιτλους ... Το βάζω τώρα :)

To κακό είναι οτι η γραμματοσειρά των υποτίτλων είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιεί ο δέκτης στα μενου και το OSD οπότε αν αλλάξει το βάρος της θα χαλάσει η εμφάνιση άλλων μερών του λογισμικού.
Το μέγεθος αλλάζει, με τις αναβαθμίσεις έχει γίνει αρκετά μεγάλο. Προσωπικά μου φαίνεται πολύ μεγάλο και οι υπότιτλοι εμφανίζονται πολύ ψηλά αλλα εγω είμαι περίεργος με τους υπότιτλους :p

To κακό είναι οτι η γραμματοσειρά των υποτίτλων είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιεί ο δέκτης στα μενου και το OSD οπότε αν αλλάξει το βάρος της θα χαλάσει η εμφάνιση άλλων μερών του λογισμικού.
Το μέγεθος αλλάζει, με τις αναβαθμίσεις έχει γίνει αρκετά μεγάλο. Προσωπικά μου φαίνεται πολύ μεγάλο και οι υπότιτλοι εμφανίζονται πολύ ψηλά αλλα εγω είμαι περίεργος με τους υπότιτλους :p

Μόλις τους δοκίμασα με το τελευταίο update. Νομίζω ότι δε είδα καμιά τεράστια διαφορά. Βασικά νομίζω πως είναι ίδιοι!!!

Όταν πέφτουν πάνω σε λευκό φόντο είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαβαστούν ... Έτσι νομίζω δλδ. Είμαι και εγώ περίεργος με τους υπόττλους :)

Mετά το update ...

srt2.jpg
png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAABAAAAAQCAYAAAAf8%2F9hAAAB30lEQVQ4EZVTSy8DURT%2BZjpm6GhL0pKQphYeCZF4hIVEWLDowsaCxMJC8AP8AMI%2FsBQWFhKPxMpGbIgFK6vWe0WoRVOPPihth3vmTm%2FTUuEs7r3zzfnO950zdySw6Nz6%2FKT9v3EyIknSX8idHiZSBRzcA1fP%2BTK%2FFiDiXBdQo%2BdI%2Fp00wklFALI4FRxm2oCl%2FnwypXS7E8gYGZH9YwFSHWvgOUehd0zsPYJ2CqcqI5lK8pdszXmxICIP1fGHueMXLAcS0BQNTW4bemqAu1gGhmElsy2vAKkWkl12F3RNR2UpJwUjKSisYDZEC44SYKqFw2SXlLNkQvuZ%2Bn3cwFkkzYppkCWeKwqQMhWhWAly26RMQV%2BhsQLYvXmHqqgwIMOwbo5ooa%2FWzDUXFxuUXmp5ZgjNhWLjIg67Wo50sRnwNGC%2Bx4mnwxQ%2BmMp0M7tEHjY8Zv%2BU9V%2FtUmG5N9OFg1CCJxJKn2p1IDcowm6jbHiygnaPzXRw%2FgRQF2IG69dAlCSLhNehYKpVx2Iv4PcBUuEQ6Y5P7mdMm1Qj%2BmFg8%2BoVg9thE%2FM6bBiu1zC%2B94a1ixSyv5%2B0cDmaJxtP6jh%2FaADtii0Nt%2BMR3sqQwJxlMXT4AswBp5lGCosU6eIbPNu0KX0BMmqe8Db%2Bbr8AAAAASUVORK5CYII%3D

Τέλος πάντων...

Ας μου κάνουν εμένα μια αναβάθμιση στον SD ,να αλλάξουν αυτήν την άθλια κίτρινη γραμματοσειρά...
Και να μπορέσω να επαναφέρω τον HD στην πρότερη κατάσταση αλλά με το PMT να μην μου χάνει τα κανάλια....
Που καταντήσαμε ... Να λέμε μπράβο σε μία εταιρεία που κατάφερε να διορθώσει σε μόλις μία εβδομάδα το πρόβλημα με τα κανάλια...
Δηλαδή φανταστείτε τι δοκιμές είχαν κάνει πριν τον βγάλουν στην κυκλοφορία...
Ότι να'ναι ,όπως να´ναι....
Φανταστείτε να ήταν φαρμακευτική εταιρεία η Crystal Audio!
Θα είχαν τεζάρει όλοι!

ΥΓ:Μην ψάχνετε για πολλά πολλά σε δυνατότητες Media Player!
Αλλιώς πως θα ''πουλήσει'' και το Appstreamer???

Last edited:
@DJSTAVROS έχεις γίνει κατανοητός από το πρώτο, άντε δεύτερο μήνυμα.
Μετά το δέκατο κινδυνεύεις να γίνεις γραφικός. Άσε λίγο χώρο να "αναπνεύσει" το τοπικό...

Εχω παρει δυο και παιζουν μια χαρα, πολυ καλη εικονα, γρηγορο ζαπινγκ. Με τις εγγραφες στο μεγκα κανει κατι νουμερα αλλα δεν τρεχει και τιποτα.
Τωρα επειδη εκλεισε η crystal audio για 15αυγουστο δεν εγινε και τιποτα, δεν πουλανε ιατρικα μηχανηματα.

Τις δύο τελευταίες μέρες όταν το προγραμματίζω να γράψει κάτι από ένα κανάλι και τον κλείνω συντονισμένο σε ένα άλλο κανάλι δεν γράφει τίποτα. Υπάρχει κανένα κόλπο? Πρέπει να τον αφήνω συντονισμένο στο κανάλι που θέλω να γράψω ή σε κάποιο της ίδιας συχνότητας? Γιατί έτσι που εκανα μια γρήγορη δοκιμή έγραψε.

Μόλις το δοκίμασα. Θέλω να γράψω κάτι στο star και το αφήνω στο Nickelodeon. Ο δέκτης ανοίγει αλλά δεν γράφει παρατήρησα ότι στο Nickelodeon δεν ενημερώνεται η ώρα και η ημερομηνία. Ξεκινάει 01/01/2000 και 03:00 και μετράει την ώρα από κει και πέρα.
Προηγουμένως το είχα προγραμματίσει στο star και το είχα κλείσει στο MTV. Πάλι δεν έγραψε.
Καμμία ιδέα?