Crystal Audio Micro-HD

Tι προτιμάτε κατά την εναλλαγή καναλιών στον δέκτη Crystal

• Total voters
    0
Έχω τον αποκωδικοποιητή καμιά 10αρια μέρες στο υπνοδωμάτιο, όπου παίζει κάνα 2ωρο κάθε βράδυ. Μέχρι τώρα έχει συμβεί 2 φορές να εξαφανιστεί το σήμα από την τηλεόραση (η samsung εμφανίζει "δεν υπάρχει σήμα") ενώ στο HD εξακολουθούν αναμμένα τα 2 φωτάκια. Δοκίμασα αλλαγή της εισόδου HDMI στην TV χωρίς αποτέλεσμα. Η εικόνα επανέρχεται μετά από 3-4 λεπτά, με 2 turn off/turn on από το χειριστήριο του HD. Αναβάθμιση δεν έχω κάνει, μόνο αυτόματο συντονισμό. Το HD είναι αρκετά ζεστό αλλά όχι καυτό.
Έχει τύχει σε κάποιον άλλο παρόμοιο πρόβλημα; Καμία ιδέα;

εγω τελικά δεν τον πήρα... φοβήθηκα αυτό με το AC3....:grinning-smiley-043....

Απλά το αναφέρω για το πουν στους ανώτερους!!! όσοι διαβάζουν το φόρουμ.

Έχω τον αποκωδικοποιητή καμιά 10αρια μέρες στο υπνοδωμάτιο, όπου παίζει κάνα 2ωρο κάθε βράδυ. Μέχρι τώρα έχει συμβεί 2 φορές να εξαφανιστεί το σήμα από την τηλεόραση (η samsung εμφανίζει "δεν υπάρχει σήμα") ενώ στο HD εξακολουθούν αναμμένα τα 2 φωτάκια. Δοκίμασα αλλαγή της εισόδου HDMI στην TV χωρίς αποτέλεσμα. Η εικόνα επανέρχεται μετά από 3-4 λεπτά, με 2 turn off/turn on από το χειριστήριο του HD. Αναβάθμιση δεν έχω κάνει, μόνο αυτόματο συντονισμό. Το HD είναι αρκετά ζεστό αλλά όχι καυτό.
Έχει τύχει σε κάποιον άλλο παρόμοιο πρόβλημα; Καμία ιδέα;
Όχι ποτέ δεν μου έχει κάνει κάτι τέτοιο, βέβαια δεν το έχω και πολύ καιρό, λίγες ώρες έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα. Είχα όμως παρόμοιο πρόβλημα με το WD Live που για λίγο εξαφανιζόταν η εικόνα απο το HDMI. Τελικά έφταιγε το καλώδιο και συγκεκριμένα το βίσμα του ήταν λίγο κοντό και δεν κούμπωνε καλά στην υποδοχή HDMI του μηχανήματος.
Θα πρότεινα οταν στο ξανακάνει να κουνήσεις το βίσμα HDMI στο πίσω μέρος του Micro-HD. Eπίσης δοκίμασε και κάποιο άλλο καλώδιο αν έχεις.

Απάντηση: Re: Crystal Audio Micro-HD-Αναβαθμίσεις!

Το θέμα του AC-3 downmix στον Micro-HD, είναι θέμα hardware και μόνο HARDWARE. Ηλεκτρονικά, πλακέτες, τσιπάκια. Το 7818 είναι μόνο ο αρχικός χαρακτηρισμός του chipset, αλλά αν δείτε τη λίστα των εκδόσεων του 7818 που διαθέτει η MStar, θα δείτε πως υπάρχει έκδοση του chipset που δεν υποστηρίζει AC-3 και DTS.

Ας εξηγήσω λίγο καλύτερα χρησιμοποιώντας έναν πίνακα:

[TABLE="class: grid, width: 226, align: left"]
[TR]
[TD="width: 150"]Μοντέλο της Mstar
(MSDabcd-Lx)[/TD]
[TD="width: 75"] Έκδοση
Dolby[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 150"] MSD7818[/TD]
[TD="width: 75"] -[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 150"] MSD7818-L1[/TD]
[TD="width: 75"] DD[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 150"] MSD7818-L2[/TD]
[TD="width: 75"]DD, DD+[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Όπου DD (Dolby Digital) είναι το AC3 φυσικά.

Εγω τον εχω περιπου 10 μερες και δεν εχω αντιπετωπισει καποιο προβημα.Ακομα βεβαια δεν εχω πολυψαξει το μενου για τις δυνατοτητες του κλπ.Τον χρησιμοποιω μονο σαν αποκωδικοποιητη μιας και εχω mediaplayer παλι της crystal audio.
TO μονο που δεν εχω καταφερει να κανω ειναι να βαλω τα καναλια με σειρα που θελω εγω.Αν ξερει καποιος ας πει....

Καλησπέρα . Πριν 2 μερες εκανα την αναβαθμιση αλλα στην αλλαγη των καναλιων πλεον μου κολλαει η εικονα για κανα 2 δευτερα με το που ανοιγει το επομενο καναλι..Αν εχει τυχη σε καποιον? Ευχαριστω

Εγω τον εχω περιπου 10 μερες και δεν εχω αντιπετωπισει καποιο προβημα.Ακομα βεβαια δεν εχω πολυψαξει το μενου για τις δυνατοτητες του κλπ.Τον χρησιμοποιω μονο σαν αποκωδικοποιητη μιας και εχω mediaplayer παλι της crystal audio.
TO μονο που δεν εχω καταφερει να κανω ειναι να βαλω τα καναλια με σειρα που θελω εγω.Αν ξερει καποιος ας πει....
προγραμμα--->διαμορφωση προγραμματος (6 μηδενικα ο κωδικος) και μετά τα μεταφερεις στη θεση που επιθυμεις αναλογα με τον χρωματισμο των πληκτρων που σε υποδεικνύει...
ΠΡΟΣΟΧΗ στο μενου που ανοιγεις στο Προγραμμα, το υπομενου που εχει LCN το τικαρεις ---->Εκτός<-----

Παιδια , να παω να τον παρω ? Με ενοχλει βασικα η πλαστικουρα σαν κουτι, δειχνει αρκετα φθηνιαρικο. Ή να παω να παρω τον crypto 215d?

Γιατί φτηνιάρικο? Δε μου έδωσε τετοια εντύπωση εμένα πάντως, ίσα ίσα που κάθεται μια χαρά πάνω στο Live μου. Όσοι αποκωδικοποιητές έχω δείς πλαστικοί είναι και κανένας δεν έχει τη σουπερ ποιότητα πλαστικών.

Λίγο καλύτερα να επιανε το τηλεκοντρολ δε θα με χάλαγε...

Μπορεί κανείς να δοκιμάσει στις ταινίες αλλά και στις εγγραφές, αν όταν την ξεκινάει εμφανίζει ψηλά στην μέση μια ερώτηση για να συνεχίσει την αναπαραγωγή από το σημείο που διακόπηκε;
Θυμάμαι ότι λειτουργούσε στο 7828, αλλά δεν βλέπω να λειτουργεί στα 7818.

Καλησπέρα . Πριν 2 μερες εκανα την αναβαθμιση αλλα στην αλλαγη των καναλιων πλεον μου κολλαει η εικονα για κανα 2 δευτερα με το που ανοιγει το επομενο καναλι..Αν εχει τυχη σε καποιον? Ευχαριστω

Το ιδιο κανει και σε μενα. Οι αλλαγές ειναι πιο γρήγορες αλλα σε κάθε αλλαγή αρχικα ειναι παγωμενη η εικονα και αμεσως μετα ξεκιναει η φυσιολογική κίνηση

Re: Απάντηση: Crystal Audio Micro-HD

Πρόλαβα να λειτουργήσω το micro HD 1-2 μέρες πριν κάνω flash το καινούργιο firmware, οπότε δεν είμαι σίγουρος για τις παρακάτω παρατηρήσεις:

1) Η εναλλαγή καναλιών έχει γίνει πιο γρήγορη αλλά μοιάζει να ξεπερνάει τα όποια specs γιατί με το που εμφανιστεί η εικόνα αυτή είναι παγωμένη τα πρώτα 1-2 sec (το ανέφεραν και άλλα παιδιά απο πάνω)
2) Χωρίς να έχω προλάβει να το δοκιμάσω σαν media player πριν την αναβάθμιση, σε στικάκι φορμαρισμένο σε FAT32 δοκίμασα να παίξω ταινία 1080p (μικρότερη των 4GB το αρχείο λόγω FAT32). Όταν προσπαθήσω να βγω απο την ταινία το μηχανάκι κολλάει και δεν ακούει σε κανένα κουμπί απο το τηλεκοντρόλ (ουτε το power off). Πρέπει να το βγάλω απο την μπρίζα για να επανέλθει. (αρχείο 3.59GB: The Help 2011 1080p BDRip H264 AAC - IceBane (Kingdom Release))
3) Η ένταση του ήχου (στο max) είναι χαμηλότερη γενικότερα απο οποιαδήποτε άλλη πηγή που δυνδέεται στον receiver μου (σχεδόν κατά 6db). (Αυτό το έκανε και πριν την αναβάθμιση)
4) Δεν υποστηρίζει FLAC στην αναπαραγωγή μουσικών αρχείων (το έκανε και πριν την αναβάθμιση)

αυτά για τώρα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Crystal Audio Micro-HD

4) Δεν υποστηρίζει FLAC στην αναπαραγωγή μουσικών αρχείων (το έκανε και πριν την αναβάθμιση)
Η υποστήριξη FLAC από την Mstar είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Ίσως υπάρξουν διαθέσιμα firmware αργότερα στο μέλλον.

Για το 2), δοκίμασε και άλλα βιντεάκια μήπως αυτό είναι μεμονωμένη περίπτωση. Δοκίμασε και να κάνεις NTFS το φλασάκι, μήπως είναι κάποιο bug του λογισμικού.

Αφου ξενερωσαμε με την αναβαθμιση τον ξαναγυρισα στο παλιο firmware ..

Re: Απάντηση: Crystal Audio Micro-HD

... Όταν προσπαθήσω να βγω απο την ταινία το μηχανάκι κολλάει και δεν ακούει σε κανένα κουμπί απο το τηλεκοντρόλ (ουτε το power off). Πρέπει να το βγάλω απο την μπρίζα για να επανέλθει. (αρχείο 3.59GB: The Help 2011 1080p BDRip H264 AAC - IceBane (Kingdom Release))...

Εμένα το έκανε αυτό σήμερα, χωρίς να έχω δοκιμάσει το μηχάνημα σαν media player. Ήταν stand by και απλά ήθελα να το ενεργοποιήσω.
Δεν έχω κάνει αναβάθμιση και από όσα διαβάζω, μάλλον θα περιμένω λίγο. Πάντως με τα προβληματάκια που έχω, θα περιμένω και δεν θα το προτείνω ακόμα σε όλους όσοι με ρωτάνε σχετικά.

Εμένα πάντως όταν αλλάζω κανάλι αυτό το "πάγωμα" που περιέγραψαν και άλλοι, διαρκεί το πολύ μισό δευτερόλεπτο. Σε καμία περίπτωση 1-2sec που ανέφεραν. Ίσως να έχει να κάνει με την ποιότητα και την ένταση του σήματος.

προγραμμα--->διαμορφωση προγραμματος (6 μηδενικα ο κωδικος) και μετά τα μεταφερεις στη θεση που επιθυμεις αναλογα με τον χρωματισμο των πληκτρων που σε υποδεικνύει...
ΠΡΟΣΟΧΗ στο μενου που ανοιγεις στο Προγραμμα, το υπομενου που εχει LCN το τικαρεις ---->Εκτός<-----

Σε ευχαριστω πολυ

Εδώ και λίγη ώρα και γω κάτοχος του δέκτη. Όλα καλά μέχρι στιγμής με εξαίρεση το τηλεχειριστήριο που είναι τραγικό. Πρέπει να είσαι σχεδόν κάθετα με το δέκτη για να αλλάξεις ένα κανάλι...