Crystal Audio Prime-HD

Και κάτι ακόμη φίλε Druid , στο κάμπινγκ που έχω το τροχόσπιτο , έβαλαν κεντρικό μετετροπέα σήματος όπως μου είπαν ώστε να λειτουργήσουν οι παλαιού τύπου τηλεοράσεις που έχουν στα ενοικιαζόμενα δωμάτιά τους και λειτουργούν φυσικά όπως πρώτα κάθε μια με το δικό της control .
Η δική μου 14αρα philips συνδεδεμένη στον πίνακά τους που είναι όλα τα καλώδια προς τις tv , πιάνει μόνο mega ant1 και κανά δυο ακόμη όπου δεν φαίνεται το λογότυπό τους λόγω ότι τους παίζει με ζουμ . Ίσως ο δέκτης της να μην είναι ισχυρός όπως των άλλων .
Γνωρίζεις εάν βάλω έναν prime στο ήδη αποκωδικοποιημένο σήμα εάν θα παίξει ?

Last edited:
Παρόμοιο πρόβλημα είχα κι εγώ. Μετά τη σύνδεση με την tv άναβε ενα πράσινο λαμπάκι και δε λειτουργούσε τίποτα.
τον έστειλα πισω για επισκευή και μετά απο 2 μέρες μου επεστράφη χωρίς χρέωση ούτε καν τα μεταφορικά.
Όμως το πρόβλημα συνεχίστηκε και μετά απο 2 μέρες πάλι τα ίδια.
Οπότε από δευτέρα πάω για αγορά άλλου δέκτη.
Πολλές φορές συμβαίνει να έρχεται μηχάνημα στο service και στον έλεγχο που γίνεται να δουλεύει μια χαρά. Εκεί τι μπορούμε να κάνουμε; Γενικά το ποσοστό των ελλατωματικών συσκευών μας είναι πολύ μικρό, (πολύ πιο μικρό από το στάνταρτ αποδεκτό), με εξαίρεση μια παρτίδα Micro-HD, σττους οποίους είχαμε μεγαλύτερο ποσοστό αστοχίας, (πάντα όμως μικρότερο των αποδεκτών στάνταρτ). Από τη στιγμή όμως που στην αγορά υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες δικοί μας αποκωδικοποιητές, οι 100 ή οι 500 προβληματικοί, αν και ως ποσοστό είναι ελάχιστοι, (0,3%), αριθμητικά είναι μεγάλος αριθμός, δημιουργόντας έτσι εσφαλμένα την εντύπωση ότι υπάρχει πρόβλημα. Από κει και πέρα, πάλι κάνουμε το καλύτερο και πολλά περισσότερα από τις συμβατικές υποχρεώσεις μας. Για παράδειγμα, στους πελάτες μας εκτός Αττικής χρεωνόμαστε εμείς τα μισά μεταφορικά, ενώ αν έρθει κάποιος στο service μας εξυπηρετείται αμέσως: γίνεται επί τόπου η διάγνωση και η επισκευή (ή αλλαγή), ώστε ο πελάτης να μην χρειαστεί να περιμένει μέρες και να ξανάρθει από το service.

Και κάτι ακόμη φίλε Druid , στο κάμπινγκ που έχω το τροχόσπιτο , έβαλαν κεντρικό μετετροπέα σήματος όπως μου είπαν ώστε να λειτουργήσουν οι παλαιού τύπου τηλεοράσεις που έχουν στα ενοικιαζόμενα δωμάτιά τους και λειτουργούν φυσικά όπως πρώτα κάθε μια με το δικό της control .
Η δική μου 14αρα philips συνδεδεμένη στον πίνακά τους που είναι όλα τα καλώδια προς τις tv , πιάνει μόνο mega ant1 και κανά δυο ακόμη όπου δεν φαίνεται το λογότυπό τους λόγω ότι τους παίζει με ζουμ . Ίσως ο δέκτης της να μην είναι ισχυρός όπως των άλλων .
Γνωρίζεις εάν βάλω έναν prime στο ήδη αποκωδικοποιημένο σήμα εάν θα παίξει ?
Για να παίξει χρειάζεται σήμα κανονικής κεραίας. Αυτό που υποθέτω πως κάνουνε στο κάμπιγκ είναι να μετατρέπουν (διαμορφώνουν) τα ψηφιακά σε αναλογικά και να τα διοχετεύουν (αναμεταδίδουν) μέσα από τα καλώδια τους. Με τον τρόπο αυτό, οι αναλογικές τηλεοράσεις πιάνουν τα ψηφιακά κανάλια κατ' ευθείαν από το σήμα RF (της κεραίας δηλαδή). Αν λοιπόν η τηλεόραση σας πιάνει τα ψηφιακά κανάλια αναλογικά, όπως παλιά, τότε έχετε δύο λύσεις. Είτε βάζετε ενισχυτή σήματος στο καλώδιο RF (κεραίας) που έρχεται στην τηλεόραση σας, είτε βάζετε αποκωδικοποιητή και δική σας ξεχωριστή κεραία. Πάντως καλύτερα να συμβουλευτείτε τον ηλεκτρολόγο του κάμπιγκ ο οποίος γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει και πως θα λύσετε το πρόβλημα σας.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD

Όσοι έχετε πρόβλημα συνδέοντάς τον μέσω HDMI, βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένο το λογισμικό/firmware της τηλεόρασης και απενεργοποιημένο το HDMI-CEC.
Η κάθε εταιρία χρησιμοποιεί δικό της όνομα για το HDMI-CEC.

Το έκανα αλλά τίποτα και από μένα..Πάλι ανοίγει όποτε του καπνίσει, δυστυχώς..
Το θέμα είναι ότι δεν το κάνει μόνο με LG τηλεοράσεις, αλλά επιβεβαιωμένα και σε Samsung..
Βασικά απότι κατάλαβα, δεν νομίζω να φταίνε κάποιες συγκεκριμένες τηλεοράσεις, αλλά προφανώς, κάτι άλλο..
Έχω πάρει 3 prime με τα ίδια HDMI καλώδια, το ίδιο λογισμικό (21-6) συνδεδεμένα σε 2 LG και μία Samsung σε διαφορετικά σπίτια..
Η μία LG δεν το έχει πάθει ποτέ, η Samsung 2 φορές και η άλλη LG (η δικιά μου) 5-6 φορές..
Θα ήθελα να έχω μία απάντηση από την εταιρία για το ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και ποια η πιθανή λύση του..
Γιατί για να έχω πάρει 3 συσκευές και οι 2 να είναι προβληματικές, δεν μπορώ να το δεχτώ..
Εκτός και αν διεκδικώ τον τίτλο του "Πρωταθλητή της γκαντεμιάς"..:SFGSFGSF:

Δοκίμασε να αλλάξεις προσωρινά τον δικό σου Prime-HD με της LG που δεν έχει παρουσιάσει το πρόβλημα. Έτσι ίσως διαπιστωθεί αν είναι στην συσκευή ή σε κάτι στο περιβάλλον της.

Last edited:

Το έκανα αλλά τίποτα και από μένα..Πάλι ανοίγει όποτε του καπνίσει, δυστυχώς..
Το θέμα είναι ότι δεν το κάνει μόνο με LG τηλεοράσεις, αλλά επιβεβαιωμένα και σε Samsung..
Βασικά απότι κατάλαβα, δεν νομίζω να φταίνε κάποιες συγκεκριμένες τηλεοράσεις, αλλά προφανώς, κάτι άλλο..
Έχω πάρει 3 prime με τα ίδια HDMI καλώδια, το ίδιο λογισμικό (21-6) συνδεδεμένα σε 2 LG και μία Samsung σε διαφορετικά σπίτια..
Η μία LG δεν το έχει πάθει ποτέ, η Samsung 2 φορές και η άλλη LG (η δικιά μου) 5-6 φορές..
Θα ήθελα να έχω μία απάντηση από την εταιρία για το ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα και ποια η πιθανή λύση του..
Γιατί για να έχω πάρει 3 συσκευές και οι 2 να είναι προβληματικές, δεν μπορώ να το δεχτώ..
Εκτός και αν διεκδικώ τον τίτλο του "Πρωταθλητή της γκαντεμιάς"..:SFGSFGSF:

Εμένα η TV Μου είναι Sony και έχω συνδέσει το Prime-HD με SCART και πάλι έχω πρόβλημα!!! Οπότε τα περί "αποδεκτό ποσοστό των ελλατωματικών συσκευών" τα ακούω βερεσέ... αυτά είναι δεδομένα που τα ξέρει μόνο η CA και μπορεί να λέει ότι θέλει.... είναι αποδεκτό 2/3 συσκευές με πρόβλημα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD

Μα ήδη έκανα quote την παραπάνω απάντηση σε ποστ περί lg .

Και η πατέντα όπου το άσπρο διακοπτάκι μεσολαβεί μεταξύ πρίζας και δέκτη :
Δεν είναι και πολύ γελοίο κόλπο. Το ίδιο περίπου κόλπο έχω κάνει για να συνδέσω και εγώ τους δέκτες μου στην τηλεόραση. Μόνο που δεν έχω βάλει τόσο ψηλά τον διακόπτη. Έτσι λύνεται το πρόβλημα των κοντών καλωδίων που έχουν όλοι οι δέκτες, και έχω έναν διακόπτη κοντά στην τηλεόραση αν θέλω να κλείσω ή να ανοίξω κάποιον χωρίς να ψάχνω πίσω από το έπιπλο τις μπρίζες. Και με 4 συνδεδεμένους δέκτες έχω βάλει και 4 διαφορετικούς διακόπτες για να ξέρω αμέσως ποιος διακόπτης αντιστοιχεί σε κάθε δέκτη. Με τα καλώδια των δεκτών δεν γίνεται αυτό γιατί όλα είναι ίδια.

Εμένα η TV Μου είναι Sony και έχω συνδέσει το Prime-HD με SCART και πάλι έχω πρόβλημα!!! Οπότε τα περί "αποδεκτό ποσοστό των ελλατωματικών συσκευών" τα ακούω βερεσέ... αυτά είναι δεδομένα που τα ξέρει μόνο η CA και μπορεί να λέει ότι θέλει.... είναι αποδεκτό 2/3 συσκευές με πρόβλημα?
Μερικά νέα μέλη έχουν αποδειχθεί λίγο επιθετικά. Το βλέπω σήμερα και σε άλλο thread. Έτσι δυσκολεύουν όλους μας. Γιατί και το πρόβλημα τους δεν λύνεται έτσι, και έχει αποδειχθεί ότι κανένα μέλος εταιρίας δεν έχει όρεξη να τσακώνεται συνέχεια. Έτσι αν τους αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο μετά από λίγο καιρό σταματούν την επικοινωνία και μετά εμείς καθόμαστε και λέμε τα προβλήματα των προιόντων τους στα ντουβάρια. Έχουν αποχωρήσει αρκετοί εργαζόμενοι εταιριών με αυτόν τον τρόπο. Στο κάτω κάτω δεν έχουν και καμία υποχρέωση να συμμετέχουν στο forum. Ψυχραιμία λοιπόν και για πολύ περίεργες καταστάσεις που δεν λύνονται εδώ μέσα, υπάρχουν και τα service για καλύτερο έλεγχο των προιόντων.

ο δικός μου μάλον παρέδωσε πνεύμα, μένει με το πράσινο λαμπάκι ανοιχτό και δεν κάνει τιποτα :(

Μάλλον πρέπει να μας φέρεις τη συσκευή (προσκομίζοντας και την απόδειξη αγοράς) στο Service μας, Αίαντος 3α, 15235 Βριλήσσια, να ελέγξει τεχνικός μας τη συσκευή και στην περίπτωση που διαπιστωθεί βλάβη να γίνει επί τόπου επισκευή ή άμεση αντικατάσταση της από καινούρια, χωρίς καμία χρέωση σου. Το ωράριο του service είναι 9:00- 16:30 Δευτέρα με Παρασκευή. Εναλλακτικά μπορείς να μας την στείλεις στην ίδια διεύθυνση (Αίαντος 3α, 15235 Βριλήσσια) με courier ACS και χρέωση παραλήπτη. Στην περίπτωση αυτή επιβαρύνεσαι τα έξοδα του courier της επιστροφής της επισκευασμένης (ή καινούριας) συσκευής που είναι 5 .

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Crystal Audio Prime-HD

ο δικός μου μάλον παρέδωσε πνεύμα, μένει με το πράσινο λαμπάκι ανοιχτό και δεν κάνει τιποτα :(
Δοκίμασε βάλε-βγάλε από το ρεύμα χωρίς να έχεις κανένα καλώδιο πάνω του.

Λοιπόν παιδιά επανέρχομαι για το γνωστό πρόβλημα..
Με το SimpLink (LG HDMI-CEC) ενεργό, μου το έκανε περίπου 1 στις 3-4 φορές που τον άνοιγα..
Με το SimpLink ανενεργό το έκανε συνέχεια..Δεν άνοιγε με τίποτα αν δεν τον έβγαζα πρώτα από την πρίζα..
Και αφού αγανάκτησα κυριολεκτικά έκανα το εξής..Αφού ενεργοποίησα ξανά το SimpLink, έπιασα και έβγαλα όλες τις πρίζες (τηλεόραση,αποδικωποιητής), δεν αποσύνδεσα τα υπόλοιπα καλώδια (κεραία,HDMI) και τα ξανασύνδεσα συγχρόνως με ένα πολύμπριζο..
Παιδιά, τυχαίο? Δεν ξέρω.. Ε δεν το ξανάκανε ούτε μία φορά.. Ανοίγει κανονικά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα..
Δεν μπορώ να ξέρω αν λύθηκε το πρόβλημα, αλλά αφού είδα ότι με αυτόν τον κουλό τρόπο λειτουργεί, είπα να το αναφέρω μπας και..
Αυτά..

Λες να λύνεται βάζοντας τηλεόραση και δέκτη στο ίδιο πολύπριζο; Μακάρι!
Τώρα να υποθέσω ότι δεν επηρεάζεται από την ρύθμιση του CEC;

Προσπαθω να κανω αναβαθμιση σε ενα Prime HD και στο 1% μου γραφει Wrong src

Μάλλον «Wrong CRC», που σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα ακεραιότητας στο αρχείο. Πιθανώς δεν κατέβηκε σωστά, οπότε πρέπει να το ξανακατεβάσεις.
Αν συνεχιστεί το πρόβλημα, δοκίμασε άλλο φλασάκι.

Καλημέρα σας, ίσος να είναι χαζή η ερώτηση μου μα θα σας ρωτήσω αν έχετε αποσυμπιέσει το αρχείο που κατεβάσατε για την αναβάθμιση του δέκτη σας, αν όχι πρώτα αποσυμπιέσετε, συνήθως σε ασυμπίεστα αρχεία βγάζει το εξής τούτο σφάλμα Wrong CRC. το πρόγραμμα για αποσυμπιέσει είναι τούτο WinRAR.
Σας ευχαριστώ, και ζητάω συγνώμη αν κάνω λάθος.

Λες να λύνεται βάζοντας τηλεόραση και δέκτη στο ίδιο πολύπριζο; Μακάρι!
Τώρα να υποθέσω ότι δεν επηρεάζεται από την ρύθμιση του CEC;

Δεν ξέρω..Δεν δοκίμασα να την ξαναλλάξω..Και ούτε θα το κάνω από την στιγμή που δεν έχω κάποιο πρόβλημα..
Πάντως ακόμα και σήμερα ανοίγει αμέσως..!!:afro:

Καλησπέρα, μετά από 6 μήνες το τηλεχειριστήριο δεν δουλεύει καθόλου στο prime-hd, περά από αντικατάσταση ή επισκευή καμιά άλλη ανέξοδη λύση;

Αν και με νέες μπαταρίες δεν λειτουργεί, μάλλον δεν υπάρχει ανέξοδη.
Αν βαριέσαι να τρέχει για εγγύηση και να περιμένεις το νέο, πάρε ένα TELE USB-300 (5-6 ευρώ) που μπορείς και να περάσεις όλες τις συσκευές σου εκεί. Γλυτώνεις από τα πολλά τηλεχειριστήρια και βάζεις σε οποιοδήποτε πλήκτρο όποια λειτουργία των άλλων συσκευών σου θέλεις για μεγαλύτερη ευκολία.

Και μένουν ασφαλή όλα τα τηλεχειριστήρια σε ένα κουτί. (Ξέρεις πόσο έχει του Daikin; :speechless-smiley-0 )

H δυνατότητα "Ταυτόχρονη εμφάνιση 9 καναλιών" έχει δοκιμαστεί από κάποιον;
Είναι χρήσιμη ή αργεί πολύ για να εμφανίσει και τις 9 εικόνες;
Υπάρχει και στον premium;

Ότι έχει ο ένας Crystal έχουν και οι υπόλοιποι. Από τα πολύ καλά του να έχεις δέκτη της Crystal.
Η ταχύτητα έχει περιγραφεί νομίζω. Είναι πρέπει να είναι σαν να κάνεις ζάπινγκ, ο δέκτης πάει από κανάλι σε κανάλι και εμφανίζει ότι δείχνουν.

Re: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

Γεια χαρα σε ολους.

Εχω 3 διαφορετικους αποκωδικοποιητες αλλα με διαφορα ειμαι ευχαριστημενος απο τον Prime-Hd.

Θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα τα οποια φανταζομαι θα σας φανουν πολυ αρχαρια αλλα δυστυχως ειμαι :AFADF0: και αν εχει καποιος την καλοσυνη ας απαντησει αν γνωριζει:

1.Γιατι σε αρκετες ταινιες ο ηχος σε ορισμενα σημεια παιζει δυνατα -συνηθως σε εκρηξεις κ.λ.π.- ?
Αποτελεσμα ενω τον εχω χαμηλα (γιατι κοιμαται μεσα το μωρο οι πατεραδες κατανοουν) και δυσκολευομαι να ακουσω ξαφνικα γινεται μια εκρηξη στη ταινια κ δυναμωνει πολυ και πρεπει να τον χαμηλωσω και αλλο (οποτε μετα δεν ακουω).
Υποτιθεται οτι ακομα κ σε 5.1 ηχο τον κανει downgrade σε stereo.(Εχω μια τηλεοραση Crt me stereo ηχεια μαλλον αλλα οπως κ να εχει τον εχω συνδεσει με scart)

2.Εχει μια επιλογη Ψηφιακος ηχος στο οποιο παιρνει RAW ή PCM. Τι σημαινουν αυτα,πιο να προτιμησω και μηπως εχουν να κανουν με το ερωτημα 1 ?

3.Τελος τι επιλογες να βαλω στις ρυθμισεις εικονας? Δηλαδη στην αναλογια οθονης?
Γιατι οταν η ταινια ειναι πιο παλια 4:3 και εχω 4:3 δειχνει οκ αλλα αν βαλω ταινια πιο καινουργια κοβει πανω και κατω. Πια ειναι η βελτιστη επιλογη?

Ευχαριστω για τον χρονο σας να διαβασετε αυτο το μυνημα.

Φιλικα,
the_observer.