Crystal Audio Prime-HD

:singer: Νέο Firmware για τους αποκωδικοποιητές HD της Crystal Audio, Premium HD, Prime HD, Micro HD. Λύνει το πρόβλημα της εξαφάνισης των υποτίτλων UTF, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να σώσουμε τη λίστα των καναλιών σε στικάκι/δισκάκι USB και να την ξαναφορτώσουμε όποτε θέλουμε, χωρίς καν να χαθεί η σειρά των καναλιών! Συν διάφορες μικροβελτιώσεις και διορθώσεις. Τα νέα firmware θα τα βρείτε στο site της Crystal Audio

well done crystal druid. Ιδιαίτερα για την αποθήκευση της λίστας καναλιών.
Το νέο firmware μου έδωσε την αίσθηση ότι το κανάλια αλλάζουν πιο γρήγορα. Επίσης στην αλλαγή δεν εμφανίζεται πλεον η παγωμένη εικόνα αλλά μαύρο (προτιμούσα την παγωμένη εικόνα αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες :operator:)

Κάτοχος πλέον του εν λόγω δέκτη εδώ και 2 ημέρες ( μιας και τώρα μας έκανε την χάρη η Digea και ήρθε στο Ηράκλειο ) . Κανένα παράπονο μέχρι στιγμής , του πέρασα και την τελευταία αναβάθμιση , και όλα παίζουν μια χαρά . Με εσωτερική κεραία δίπλα στην τηλεόραση , και έχει σήμα και ποιότητα πολύ καλή . Αν εξαιρέσεις βέβαια τα κρητικά τοπικά κανάλια που κάποια από αυτά είναι εντελώς αίσχος και δεν βλέπονται καν λόγο χάλιας ποιότητας με σπασίματα . Ελπίζω κάποια στιγμή να τα βελτιώσουν .

Λίγο μικρό και ελαφρύ το τηλεκοντόλ , αλλά φαντάζομαι ότι είναι θέμα συνήθειας . Κατά τα άλλα όλα καλά . :) Να ρωτήσω μόνο από θέμα θερμοκρασίας πως τα πάει ; Να τον κλείνω το βράδυ ή δεν έχει θέμα ;

Φιλικά Λευτέρης

Θέμα με τη θερμοκρασία δεν έχει, αν κι εσείς δεν έχετε θέμα με την οικονομία στο ρεύμα :-)
Πάντως θα συστήναμε να τον κλείνετε το βράδυ, από το τηλεχειριστήριο ή μέσω του ενσωματωμένου χρονοδιακόπτη που διαθέτει, για λόγους οικονομίας στο ρεύμα.

Last edited by a moderator:
παιδια καλησπερα,χρειαζομαι βοηθεια,εχω εναν prime-hd και σημερα απο βιασυνη περασα το τελευταιο firmware του premium και οχι του prime . αποτελεσμα? ο δεκτης κανει συνεχεια restart ,υπαρχει καποια λυση η πρεπει να τον παω στην εταιρεια? ευχαριστω εκ των προτερων...

Απάντηση: Re: Crystal Audio Prime-HD

Κάτοχος πλέον του εν λόγω δέκτη εδώ και 2 ημέρες ( μιας και τώρα μας έκανε την χάρη η Digea και ήρθε στο Ηράκλειο ) . Κανένα παράπονο μέχρι στιγμής , του πέρασα και την τελευταία αναβάθμιση , και όλα παίζουν μια χαρά . Με εσωτερική κεραία δίπλα στην τηλεόραση , και έχει σήμα και ποιότητα πολύ καλή . Αν εξαιρέσεις βέβαια τα κρητικά τοπικά κανάλια που κάποια από αυτά είναι εντελώς αίσχος και δεν βλέπονται καν λόγο χάλιας ποιότητας με σπασίματα . Ελπίζω κάποια στιγμή να τα βελτιώσουν .

Λίγο μικρό και ελαφρύ το τηλεκοντόλ , αλλά φαντάζομαι ότι είναι θέμα συνήθειας . Κατά τα άλλα όλα καλά . :) Να ρωτήσω μόνο από θέμα θερμοκρασίας πως τα πάει ; Να τον κλείνω το βράδυ ή δεν έχει θέμα ;

Φιλικά Λευτέρης

τα κρητικά κανάλια που παίζουν χάλια εκπέμπουν σε mpeg2. υπήρχαν και πριν τη έλευση της digea.

παιδια καλησπερα,χρειαζομαι βοηθεια,εχω εναν prime-hd και σημερα απο βιασυνη περασα το τελευταιο firmware του premium και οχι του prime . αποτελεσμα? ο δεκτης κανει συνεχεια restart ,υπαρχει καποια λυση η πρεπει να τον παω στην εταιρεια? ευχαριστω εκ των προτερων...

Απ' ότι μου είπαν οι τεχνικοί μας, ίσως χρειαστεί να αλλαχθεί η πλακέτα (κόστος 20€), καθώς παρ' όλο που αμφότεροι οι αποκωδικοποιητές φοράνε το ίδιο τσιπ, διαφέρουν τα pin τους, γι' αυτό άλλωστε έχουν και διαφορετικό firmware.

ευχαριστω για την απαντηση,αλλα δεν θα επρεπε ομως να υπαρχει καποιου ειδουσ προστασια ωστε να μην σε αφηνει να περασεις λαθος firmware?

geosoho, δεν μπορεί να γίνει αυτό όταν ο κατασκευαστής είναι ίδιος, δυστυχώς. Δεν έχει προβλεφθεί τέτοιο πεδίο από τους κατασκευαστές των τσιπ...

Και καλύτερα για τους πολλούς, καθώς έτσι μπορούμε σε πολλές περιπτώσεις να βάζουμε στους δέκτες μας που δεν έχουν νέο λογισμικό εκείνο των δεκτών που έχουν σωστή υποστήριξη (και να το χρησιμοποιούμε με προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο, οπωσδήποτε) μέχρι να πάρουμε νέο δέκτη από σοβαρή εταιρία.

επιτρεψε μου να σου πω οτι δεν ειναι ετσι γιατι σε δορυφορικο δεκτη για παραδειγμα που ειχε φιλος μου,μαρκας topfield αν γνωριζεις,κατα λαθος και εκεινος πηγε να περασει λαθος firmware και ο δεκτης δεν τον αφησε αν και φοραγαν το ιδιο τσιπ με εκεινον του λαθους firmware,τελος παντων θα περασω απο την εταιρεια να τον φτιαξω αν και το κοστος των 20 ευρω μου φαινεται υπερβολικο ,ευχαριστω πολυ παντως...

ευχαριστω για την απαντηση,αλλα δεν θα επρεπε ομως να υπαρχει καποιου ειδουσ προστασια ωστε να μην σε αφηνει να περασεις λαθος firmware?
οπως το βλεπω εγω σαν αδαεις των τεχνικων θεματων θα επρεπε υποχρεωτικως να ειχε μια προστασια. Πολλες συσκευες ακομα και πολυ απλουστερες σου βγαζουν μηνυμα οταν πας να εγκαταστησεις λαθος firmware ή προειδοποιηση οτι το firmware που ηδη ειναι εγκατεστημενο ειναι νεοτερο απο αυτο που προσπαθεις να εγκαταστησεις.

οπως το βλεπω εγω σαν αδαεις των τεχνικων θεματων θα επρεπε υποχρεωτικως να ειχε μια προστασια. Πολλες συσκευες ακομα και πολυ απλουστερες σου βγαζουν μηνυμα οταν πας να εγκαταστησεις λαθος firmware ή προειδοποιηση οτι το firmware που ηδη ειναι εγκατεστημενο ειναι νεοτερο απο αυτο που προσπαθεις να εγκαταστησεις.

ινφιν φυσικα και ετσι θα επρεπε να ειναι ,ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες,ανθρωπινο λαθος εκανα,πανω στην βιασυνη μου ,μπερδεψα το prime μοντελο με το premium που στο site της εταιριας ειναι ακριβως το ενα κατω απο το αλλο ,ε πολυ θελει να γινει το λαθος? και τωρα παπαλα ο δεκτακος...

Εγώ, ως χομπίστας, θα συμφωνήσω με τον συν-συντονιστή. Καλό είναι να περνάει λογισμικού άλλου δέκτη αλλα θα πρέπει να υπάρχει και κάποια ασφάλεια. Θα μπορούσε π.χ. να δέχεται μόνο αρχεία με συγκεκριμένο όνομα. Έτσι αποκλείεται η περίπτωση λάθους αναβάθμισης ενω, με μια μετονομασία, μπορεί όποιος θέλει να δοκιμάσει άλλο λογισμικό να το κάνει.

δεν υπαρχει ασφαλεια φιλε κωστα για ευνοητους λογους,περισσοτερα "λαθη" απο χρηστες,περισσοτερα κερδη για τις εταιριες...

Απάντηση: Re: Crystal Audio Prime-HD

επιτρεψε μου να σου πω οτι δεν ειναι ετσι γιατι σε δορυφορικο δεκτη για παραδειγμα που ειχε φιλος μου,μαρκας topfield αν γνωριζεις,κατα λαθος και εκεινος πηγε να περασει λαθος firmware και ο δεκτης δεν τον αφησε αν και φοραγαν το ιδιο τσιπ με εκεινον του λαθους firmware,τελος παντων θα περασω απο την εταιρεια να τον φτιαξω αν και το κοστος των 20 ευρω μου φαινεται υπερβολικο ,ευχαριστω πολυ παντως...

Συγνώμη παιδιά, αλλά διαφωνώ κάθετα. Δεν έχετε προλάβει τις καλές εποχές που γινόταν χαμός εδώ μέσα με τις ανταλλαγές λογισμικών. Δυστυχώς στους τελευταίους δέκτες δεν είναι εύκολο πια γιατί έχουν μπει αρκετοί περιορισμοί. Με αυτόν τον τρόπο κράτησα εν ζωή τον πρώτο μου δέκτη που είχε άθλιο λογισμικό, αλλά μεταμορφώθηκε με λογισμικό άλλου δέκτη. Θα τον είχα πετάξει από την πρώτη στιγμή αλλά με αυτόν τον τρόπο έβγαλα δύο χρόνια. Αντίθετα έχω πάρει κατοπινούς δέκτες που πήγαν χαμένοι γιατί είχαν και αυτοί άθλιο λογισμικό αλλά δεν βρέθηκε συμβατό λογισμικό. Πιστεύω ότι ήταν χρήσιμο χαρακτηριστικό η ανταλλαγή λογισμικού (άσχετα αν δεν βολεύει τις εταιρίες και έχουν βρει τρόπους να το περιορίζουν αναγκάζοντας μας να εξαρτιόμαστε τελείως από αυτές για λογισμικό), αλλά πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Αν δεν είσαι σίγουρος καλύτερα να το αποφεύγεις έτσι και αλλιώς. Ας μπορεί όμως όποιος θέλει να δοκιμάζει και να γλυτώνει τα λεφτά που έδωσε για έναν δέκτη με δυνατότητες αλλά με άχρηστο λογισμικό.

οτι λες πολυ ορθο και σωστο
παραπανω αναφερθηκε μια πολυ καλη λυση. Σαφως και δεν υποστηριζω να κλειδωθει το firmware οπως πχ σε πολλες φωτογραφικες.
Θα μπορουσε οπως αναφερθηκε ας πουμε σε ενα δεκτη ή ενα media player οπου η αναβαθμιση γινεται μεσω του interface της τηλεορασης το interface να ειναι προγραμματισμενο να δεχεται ενα firmware με συγκεκριμενο ονομα οπως κατεβαινει απο το support της συσκευης και ΜΟΝΟ αυτο. πχ crystalaudioprime.bin. Ενω οταν βλεπει πχ ενα αρχειο αναβαθμισης με αλλο ονομα πχ crystalaudioSD.bin το κουμπακι της εναρξης αναβαθμισης να μην ενεργοποιειται. Απλουστατο, λογικα 2-3 γραμμες με λογικη ''IF'' στον κωδικα του interface και 0 κοστος.

Σαφως και δεν ειμαι της αποψης να κλειδωθουν τα παντα ουτε να ακολουθησουμε ακραιες τακτικες που αυξανουν το κοστος κατασκευης μιας πλακετας οπως πχ εκανε το 2008 η gigabyte με την τεχνολογια dual bios (μια bios ανοικτη για αναβαθμισεις, μια κλειδωμενη backup bios με το εργοστασιακο firmware που δεν μπορεις να πειραξεις)

Last edited by a moderator:
Μου αρέσει η ιδέα με το όνομα του αρχείου. Μου θυμίζει εποχή Mstar MSD7828.
Άρα μάλλον γίνεται, οπότε θα το προτείνουν στην Mstar από την Crystal. Γιατί όταν δεν σε προστατεύουν από λάθη πας αλλού, πράγμα που δεν συμφέρει την εταιρία.

Re: Απάντηση: Re: Crystal Audio Prime-HD

Συγνώμη παιδιά, αλλά διαφωνώ κάθετα. Δεν έχετε προλάβει τις καλές εποχές που γινόταν χαμός εδώ μέσα με τις ανταλλαγές λογισμικών. Δυστυχώς στους τελευταίους δέκτες δεν είναι εύκολο πια γιατί έχουν μπει αρκετοί περιορισμοί. Με αυτόν τον τρόπο κράτησα εν ζωή τον πρώτο μου δέκτη που είχε άθλιο λογισμικό, αλλά μεταμορφώθηκε με λογισμικό άλλου δέκτη. Θα τον είχα πετάξει από την πρώτη στιγμή αλλά με αυτόν τον τρόπο έβγαλα δύο χρόνια. Αντίθετα έχω πάρει κατοπινούς δέκτες που πήγαν χαμένοι γιατί είχαν και αυτοί άθλιο λογισμικό αλλά δεν βρέθηκε συμβατό λογισμικό. Πιστεύω ότι ήταν χρήσιμο χαρακτηριστικό η ανταλλαγή λογισμικού (άσχετα αν δεν βολεύει τις εταιρίες και έχουν βρει τρόπους να το περιορίζουν αναγκάζοντας μας να εξαρτιόμαστε τελείως από αυτές για λογισμικό), αλλά πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Αν δεν είσαι σίγουρος καλύτερα να το αποφεύγεις έτσι και αλλιώς. Ας μπορεί όμως όποιος θέλει να δοκιμάζει και να γλυτώνει τα λεφτά που έδωσε για έναν δέκτη με δυνατότητες αλλά με άχρηστο λογισμικό.

φιλε tolias καλημερα,φυσικα και ηξερα τι εκανα αλλα οπως εξηγησα και παραπανω,ηταν απλα ενα λαθος λογω βιασυνης,αντι να κανω κλικ στο firmware του prime εκανα κλικ απο βιασυνη στο firmware του premium. ειναι ομως λογος αυτος να καταστραφει ο δεκτης? αν ναι τοτε θα επρεπε η crystal audio να ειχε φροντισει να "κλειδωσει" τα διαφορετικα firmwares των προιοντων της για να αποφυγει τετοια λαθη. αν οχι,παλι θα επρεπε η εταιρια να ειχε φροντισει να μπορει ο καθε χρηστης να διορθωσει ενα πιθανο λαθος χωρις την παραμικρη απωλεια για τους πελατες της.Φυσικα δεν τα εχω με την συγκεκριμενη εταιρια,αλλα οτι γραφω ισχυει για ολες.αυτη ειναι η γνωμη μου για το συγκεκριμενο συμβαν που τωρα ετυχε σε εμενα,αυριο μπορει να τυχει σε αλλον.Οσων αφορα τωρα το θεμα της συμβατοτητας των λογισμικων που περιγραφεις εσυ,θα συμφωνησω και εγω μαζι σου,αλλα ειναι αλλο πραγμα οι συμβατοτητες για να κανουμε τα μηχανηματα μας καλυτερα και αλλο η καταστροφη τους και το κοστος επισκευης,δε νομιζεις? Φιλικα παντα και με διαθεση για διαλογο...

Last edited:
Re: Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD

καλησπέρα σε όλους

σήμερα πήρα κι εγώ ένα prime-hd και τον συνδεσα όπως λέει το μανουαλ.
το πρόβλημα ξεκίνησε το απόγευμα όταν άνοιξα την τηλεόραση και το δέκτη και δε δούλευε τίποτα.
στο δέκτη αναβοσβήνει το πράσινο λεντακι της τροφοδοσίας μόνο και τίποτα άλλο.
τη πρόβλημα υπάρχει άραγε?