Crystal Audio Prime-HD

1. Ένα απο τα γνωρίσματα του AC3 είναι η μεγάλη δυναμική περιοχή. Με απλά λόγια, διατηρεί τη διαφορά έντασης των ήχων. Έτσι μια έκρηξη ακούγεται πολύ πιο δυνατά απο μια απλή συζήτηση.
Το downgrade σε stereo δεν εξομαλύνει αυτές τις διαφορές έντασης, απλά συνδυάζει τα πολλά κανάλια σε δύο. Για εξομάλυνση έντασης χρειάζεται πιο προχωρημένο κύκλωμα. Ίσως να έχει τέτοια δυνατότητα η τηλεόραση σου.

2. Σε scart δεν έχεις άλλη επιλογή: μόνο PCM.

3. Έχω καιρό να χρησιμοποιήσω CRT αλλα νομίζω οτι πρέπει να βάλεις κάποια απο τις letterboxed αναλογίες εικόνας.

Απάντηση: Re: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

2.Εχει μια επιλογη Ψηφιακος ηχος στο οποιο παιρνει RAW ή PCM. Τι σημαινουν αυτα,πιο να προτιμησω και μηπως εχουν να κανουν με το ερωτημα 1 ?
Μήπως δεν έχεις αναβαθμίσει το firmware του; Νομίζω έχουν προσθέσει μερικές νέες. Όχι ότι θα σου είναι χρήσιμες, αλλά ίσως κάποιες από τις άλλες βελτιώσεις να σου αρέσουν. Ρίξε μια ματιά στο σάιτ τους.

3.Τελος τι επιλογες να βαλω στις ρυθμισεις εικονας? Δηλαδη στην αναλογια οθονης?
Γιατι οταν η ταινια ειναι πιο παλια 4:3 και εχω 4:3 δειχνει οκ αλλα αν βαλω ταινια πιο καινουργια κοβει πανω και κατω. Πια ειναι η βελτιστη επιλογη?
Εξαρτάται από την αναλογία διαστάσεων της τηλεόρασής σου, Αν είναι 4:3 (τετράγωνη) βάλε 4:3 letterbox, ενώ αν είναι 16:9 (παραλληλόγραμμη/μακρόστενη) βάλε 16:9 Pillarbox (ή όπως αλλιώς το λέει η Crystal).
Με τον λάθος τρόπο που εκπέμπουν όλα (τώρα που δεν υπάρχει ΕΡΤ) τα κανάλια, η αναλογία εικόνας που δεν είναι σχεδόν ποτέ σωστή.

Re: Απάντηση: Re: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας οι οποιες ηταν διαφωτιστικες.

Παρεπιπτοντως εχω βαλει το τελευταιο firmware και η τηλεοραση ειν 4:3.

the_observer.

Ξαφνικα, σταματησε να δινει σημα. Το φωτακι του μολις το βαζεις στην πριζα γινεται πρασινο κατ ευθειαν και δεν κλεινει απο το remote. H οθονη μαυρη. Σημαινει οτι τα επαιξε? Θελει αντικατασταση? Και που τον στελνεις? Στον Κωτσοβολο η στην εταιρια?

Last edited:
Μπορείτε να φέρετε τη συσκευή (προσκομίζοντας και την απόδειξη αγοράς) στο Service της εταιρίας μας, Αίαντος 3α, 15235 Βριλήσσια, να ελέγξει τεχνικός μας τη συσκευή και στην περίπτωση που διαπιστωθεί βλάβη να γίνει επισκευή ή άμεση αντικατάσταση της από καινούρια, χωρίς καμία χρέωση σας. Το ωράριο του service είναι 9:00- 16:30 Δευτέρα με Παρασκευή. Εναλλακτικά μπορείτε να μας την στείλετε στην ίδια διεύθυνση (Αίαντος 3α, 15235 Βριλήσσια) με courier. Στην περίπτωση αυτή επιβαρύνεστε τα έξοδα του courier.

στα 28 ευρω εχει το eshop στο crazy sundays http://www.e-shop.gr/product?id=PER.807193&sid=1
λεω να τον χτυπησω μιας και για να δω ταινια μεταφερω λαπτοπ στην τηλεοραση.
ενας απλος δεκτης HD πυ εχω δεν παιζει dts και κολαει σε μεγαλα αρχεια.απο οτι διαβαζω ο prime hd ειναι πολυ καλο μηχανακι για media player

Για την λειτουργια downmix σε στερεο αναφερομουνα στο παραπανω ποστ.παντως στα χρηματα του νομιζω οτι ειναι μια πολυ καλη και συμφερουσα αγορα σε σχεση με αλλους δεκτες-media players

Δεν κάνει downmix , απλά το περνάει στον ενισχυτή όπως είναι .
Συνδέοντάς τον απ'ευθείας στην tv δεν θα έχεις ήχο , εκτός και αν η tv σου αποκωδικοποιεί το dts σήμα μετατρέποντάς το σε stereo .

Last edited:
Όπως γίνεται και με όλους τους δέκτες της κατηγορίας. Το πολύ πολύ να μεταφέρουν τον ήχο στον ενισχυτή. Και αυτό όχι όλοι. Κανένας δεν αναπαράγει από μόνος του ήχο DTS. Αν θες απευθείας αναπαραγωγή DTS φίλε stivi 1981 θα πρέπει να πας σε πιο καθαρόαιμο media player.

Re: Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD

Απο σήμερα είμαι και εγώ κάτοχος του prime και το έχω συνδέσει με τον προβολέα για να βλέπω champions league και eurovision! Υπάρχει τρόπος να το ελέγχω με το τηλεχειριστήριο του Onkyo πολυκάναλου;

Re: Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD

Όπως γίνεται και με όλους τους δέκτες της κατηγορίας. Το πολύ πολύ να μεταφέρουν τον ήχο στον ενισχυτή. Και αυτό όχι όλοι. Κανένας δεν αναπαράγει από μόνος του ήχο DTS. Αν θες απευθείας αναπαραγωγή DTS φίλε stivi 1981 θα πρέπει να πας σε πιο καθαρόαιμο media player.
φιλε tolias καποιο καθαροαιμο media player που να παιζει dts εχεις να προτεινεις?το μονιτορ που εχω στο pc t23c350 παιζει κανονικα παντως τον ηχο dts απο τον ενσωματομενο media player.
καποιον δεκτη mpeg4 με εχουνε βγαλει που να παιζει στα mkv dts?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD

φιλε tolias καποιο καθαροαιμο media player που να παιζει dts εχεις να προτεινεις?το μονιτορ που εχω στο pc t23c350 παιζει κανονικα παντως τον ηχο dts απο τον ενσωματομενο media player.
καποιον δεκτη mpeg4 με εχουνε βγαλει που να παιζει στα mkv dts?
Δυστυχώς δεν ξέρω από media players, αφού και εγώ δέκτη χρησιμοποιώ. Αλλά υπάρχει το thread που λέει ο Kostas_Y.

Problems with Crystal Audio Prime HD

Καλημέρα και καλό μήνα,

είμαι νέος στο forum και μπήκα αποκλειστικά για να πω τον "πόνο" μου ελπίζοντας να τον ακούσει κάποιος

Αγόρασα πολύ πρόσφατα το Crystal Audio Prime HD (3-4 μέρες) δίνοντας εμπιστοσύνη στο όνομα της εταιρίας

Διαπίστωσα δυο πρόβλήματα
1) Δεν παίζει τις ταινίες πέραν της 2ης ώρας. Αν δηλαδή η ταινία είναι σε mp4 και έχει διάρκεια πάνω από δύο ώρες, τότε σταματάει. Συγκεκριμένα σταματάει στο 02:03: 15. Το δοκίμασα σε τρεις διαφορετικές ταινίες και έγινε το ίδιο. Τι φταίει;;
2) Αν αλλάξεις καταλάθος την ανάλυση της τηλεόρασης πχ από auto σε 4:3 τότε δεν βλέπεις τίποτα. Δεν θα έπρεπε έστω και άσχημα να φαίνεται κάτι αντί για μαύρη οθόνη

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος αντίστοιχο πρόβλημα;;;
Εχει κάποιος κάποια ιδέα;;:grandpa:

Απάντηση: Problems with Crystal Audio Prime HD

Αναβάθμισε το δέκτη στην τελευταία έκδοση του firmware και το ποιο πιθανό είναι ότι θα λυθεί το πρόβλημα.

Καλώς ήρθες.

Re: Απάντηση: Problems with Crystal Audio Prime HD

Αναβάθμισε το δέκτη στην τελευταία έκδοση του firmware και το ποιο πιθανό είναι ότι θα λυθεί το πρόβλημα.

Καλώς ήρθες.

Καλώς σας βρήκα!!!

Δηλαδή το αγόρασα πριν μερικές μέρες και θα του κάνω αναβάθμιση;;;
Επίσης πως θα το κάνω αφού δεν βλέπω ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Απάντηση: Problems with Crystal Audio Prime HD

Το πρώτο πρόβλημα είναι γνωστό στους δέκτες με τον ίδιο επεξεργαστή M-Star 7818. Λύνεται με αναβάθμιση λογισμικού, αλλά δεν θυμάμαι αν έχει βγει για τον δέκτη σου λογισμικό που να λύνει το πρόβλημα. Νομίζω ότι η Crystal Audio έχει λύσει το πρόβλημα.
Το λογισμικό θα το βρεις στο thread του δέκτη, όπου θα βρεις πληροφορίες, το λογισμικό, επικοινωνία με εκπρόσωπο της εταιρίας, και να δεις αν λύνεται το δεύτερο πρόβλημα. Που δεν κατάλαβα αν είναι θέμα του δέκτη ή της τηλεόρασης. Το ξέρω το πρόβλημα αν αλλάξεις την ανάλυση, δεν το ξέρω για την αναλογία οθόνης. Αν μιλάμε για την ανάλυση, πρέπει να υπάρχει στο τηλεκοντρόλ ένα κουμπί που την αλλάζει, οπότε πατώντας το μερικές φορές ξαναγυρνάς σε ανάλυση που υποστηρίζει η τηλεόραση σου. Αν γίνεται με την αναλογία της οθόνης δεν ξέρω τι γίνεται. Ίσως σε αυτό σε βοηθήσει ο εκπρόσωπος της εταιρίας.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100192-Crystal-Audio-Prime-HD

Καλημερα! Βρε παιδια, επειδη εχω μπερδευτει η καημενη μπορει να μου πει καποιος αν ο δεκτης αυτος υποστηριζει (παιζει) x.264? Γιατι βλεπω οτι γραφει για Η.264 αλλα δεν ξερω αν ειναι το ιδιο. Ειναι???
Και βλεπω ολο και περισσοτερο να "κυκλοφορει" το χ.264, οποτε μην πεταξω χρηματα τετοιες εποχες....
Ευχαριστω!