CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Ποια ηχεια 5,1 ειναι κατα τη γνωμη σας καταλληλα γι αυτον τον χωρο;

Καλησπέρα evam7! :smile:

Χμμμμ... ενδιαφέρον! :rolleyes: Κοίταξε, από τη στιγμή που ο χώρος είναι μικρομεσαίων διαστάσεων, μπορείς να κοιτάξεις κάτι σε ολοκληρωμένη σύνθεση με ηχεία BPS (π.χ. BPS-10) ή κάποια σύνθεση που να περιλαμβάνει τα TX-B1 για μπροστά και - γιατί όχι - τα δίπολα περιφειακά THX-D για surround.

Για περισσότερες ιδέες και προτάσεις θα χαρώ να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, στο 210 6134767. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Καλησπέρα evam7! :smile:

Χμμμμ... ενδιαφέρον! :rolleyes: Κοίταξε, από τη στιγμή που ο χώρος είναι μικρομεσαίων διαστάσεων, μπορείς να κοιτάξεις κάτι σε ολοκληρωμένη σύνθεση με ηχεία BPS (π.χ. BPS-10) ή κάποια σύνθεση που να περιλαμβάνει τα TX-B1 για μπροστά και - γιατί όχι - τα δίπολα περιφειακά THX-D για surround.

Για περισσότερες ιδέες και προτάσεις θα χαρώ να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, στο 210 6134767. -bye-

Eνδιαφεροντα τα εμπρος που προτεινεις αλλα τα σαραουντ μου φαινονται τεραστια για τον χωρο. Τα ΒS 10 δεν θα ειναι ΟΚ;
Βλεπω οτι ο Κωτσοβολος συνεργαζεται μαζι σας, οποτε ισχυουν και τα περι επιστροφης καθως και οι τιμες στο site ; ή αυτες ειναι μονον για απ´ευθειας αγορα;
Θα τα πουμε ασφαλως τηλεφωνικα, αλλα αν δεν ακουσεις...Ειμαι και εκτος Αθηνων (Λαρισα) οποτε δυσκολο:(, αν και προβλεπεται να ερθω σχετικα συντομα.
Αν θελεις κανε μια προσφορα με μπροστινα τα ΤΧ-Β1, πισω τα 10. κεντρικο και ενα σαμπ (νομιζω οτι κι ενα 8" στον χωρο αυτον επαρκει), και στειλε την με πμ (με και χωρις αποσυρση). Ευχαριστω

Last edited:
Τα ηχεια σας δουλευουν καλα (ή καλυτερα) ΜΟΝΟ με ενισχυτες κατα ΤΗΧ; γιατι ο δικος μου (Ηarman Kardon 445) δεν...

Χαρακτηριστικά σου αναφέρω πως ο χώρος ακρόασης της εταιρίας μας είναι 6x8 μέτρα και ένα μόνο 10άρι είναι ικανοποιητικότατο! :a0210:

μετρησα το χωρο που θα μπει το ηχοσυστημα και ειναι 3.5x7 m. Νομιζεις οτι τελικα τα 2 υπογουφερ θα ειναι overkill? μηπως να παω τελικα σε συστημα με ενα 12αρι?
ποτε αναμενεται να ενημερωθει το site με το νεο 12αρι και πως παμε με το θεμα της διαθεσιμοτητας των σετ?

μετρησα το χωρο που θα μπει το ηχοσυστημα και ειναι 3.5x7 m. Νομιζεις οτι τελικα τα 2 υπογουφερ θα ειναι overkill? μηπως να παω τελικα σε συστημα με ενα 12αρι?
ποτε αναμενεται να ενημερωθει το site με το νεο 12αρι και πως παμε με το θεμα της διαθεσιμοτητας των σετ?

Καλησπέρα predatorGR! :smile:

Σε κάθε περίπτωση σου προτείνω δυο υπογούφερ, μιας και είναι σίγουρο πως θα παίξουν καλύτερα από οποιοδήποτε μονό sub, ακόμη κι από το 12άρι THX Ultra2. Δεν θα το έλεγα overkill να βάλεις δυο 10άρια, αλλά δυο 12άρια, ναι, συμφωνώ πως θα ήταν υπερβολή. Εκτός αν ο χώρος που αναφέρεις συνεχίζεται και πιο πέρα, άρα συνολικά τα SPL που απαιτεί είναι περισσότερα από ότι ένα δωμάτιο 3,5 x 7 μέτρων. :rolleyes:

Το νέο 12άρι μπορείς να το ζητήσεις σε τηλεφωνική παραγγελία, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και on-line. Από πλευράς διαθεσιμότητας σετ, μπορείς να δεις και στο crystalaudio.gr πως έχουμε παραλάβει... φρέσκο πράμα! :a0210:

Να είσαι καλά! -bye-

Να παρεμβω λιγο? μπορω να συνδεσω 4 sub στον LX-81 ?

Καλησπέρα aion! :smile:

Χμμμ...! Πολύ καλό ερώτημα. ;) Συμβαίνει το εξής, ο LX-81 έχει δυο εξόδους υπογούφερ σωστά; (SW1 και SW2). Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις δυο splitter σε "Υ" και να συνδέσεις από δυο υπογούφερ σε κάθε έξοδο.

ΑΛΛΑ
Συνδέοντας τέσσερα υπογούφερ σε δυο ζευγάρια, θα πρέπει να φροντίσεις η απόσταση του κάθε ζεύγους από τη θέση ακρόασης, να είναι όμοια.

Παράδειγμα: Τα υπογούφερ Α1 και Α2 μπορούν να είναι στα 3 μέτρα από τη θέση ακρόασης και τα υπογούφερ Β1 και Β2 μπορούν να απέχουν 4 μέτρα.
Τι σημαίνει αυτό: Ότι μπορείς να δώσεις σωστές τιμές απόστασης (άρα και delay) από το μενού ρυθμίσεων του ενισχυτή σου και φυσικά, τα υπογούφερ σου να παίζουν σωστά.

Σε διαφορετική περίπτωση; Αν π.χ. το υπογούφερ Α1 είναι στα 2 μέτρα και το Α2 στα 3 μέτρα, ο ενισχυτής σου μπορεί να ορίσει μια και μόνη απόσταση και για τα δυο. Αποτέλεσμα; Ασύγχρονη άφιξη χαμηλών συχνοτήτων στη θέση ακρόασης και άρα ηχητικό αποτέλεσμα... γιούχου.

Συμπέρασμα. Φυσικά και μπορείς να συνδέσεις τέσσερα υπογούφερ, αλλά από τη στιγμή που δεν έχεις από μια έξοδο ήχου για το καθένα, θα πρέπει ανά ζεύγος να τοποθετηθούν συμμετρικά και σε ίση απόσταση από τη θέση ακρόασης.

Είμαι εδώ για ότι άλλο θέλεις να ρωτήσεις! -bye-

Μια εξοδο sub βλεπω...

Καλημέρα! :smile:

Εεε.. ούπς... παίδες βαράτε λάθος... Βλέπετε είδα κι εγώ σειρά LX-8x και μου ήρθε στο μυαλό η «πλάτη» του ενισχυτή με τα 1.000 RCA... :D

Χμμμ.. ΟΚ τότε, αγαπητέ aion τα πράγματα είναι ακόμα πιο σκούρα στην περίπτωση αυτή. :chinscratch: Με μια μόνο έξοδο SW, το πολύ να συνδέσεις 2 υπογούφερ με "Y" splitter. Για τέσσερα θα ήταν φρόνιμο να συνδεθούν σε σειρά (από το ένα στο άλλο), αλλά για αυτό χρειάζεσαι υπογούφερ με Line-in και Line-out.

Ως προς το setup, σε συνέχεια του σχετικού που σου απάντησα πρωτύτερα, θα πρέπει απαραίτητα και τα 4 υπογούφερ να έχουν απόλυτα ίση απόσταση από τη θέση ακρόασης, αφού θα λαμβάνουν το ίδιο ακριβώς σήμα.

-bye-

Αν μπορεσω και πουλισω τον LX-81 και τα KEF 3005 θα παρω των
LX-85 και τα T2-7.4-SL.Εως τοτε ομως απλα θα τα ονειρευομαι :)

Είναι πολλές οι σελίδες και δυστυχώς δε μπορώ να βγάλω άκρη …..μια ερώτηση … τη διαφορά έχουν το TX-T2-12-BL με τα T2-5.1?

Είναι πολλές οι σελίδες και δυστυχώς δε μπορώ να βγάλω άκρη …..μια ερώτηση … τη διαφορά έχουν το TX-T2-12-BL με τα T2-5.1?

Καλησπέρα nasos206! :smile:

Τα συστήματα που αναφέρεις διαφέρουν ως προς τα υπογούφερ τους. Το σύστημα ΤΧ-Τ2-12 φέρει το 12-ιντσο με πιστοποίηση THX Select ενώ το T2-5.1 αντίστοιχα, έρχεται με το 10-ιντσο THX Select (του οποίου - επιπλέον - το woofer «κοιτάζει» προς τα κάτω).

-bye-

Καλησπέρα. 'Ηθελα να μάθω αν ισχύει ακόμη η προσφορά για τα μέλη του AV και τι θα μου προτείνατε για τον Yamaha RX-V671 για χώρο περίπου 30 τ.μ.

Noμιζω οτι ακομα ισχυει , και ειναι και τα απολυτα ηχεια σαν value for money.
Ο ενισχυτης σου αν και δεν ειναι τερας οδηγησης δεν θα εχει προβλημα.

καλησπερα και απο εμενα,μολις τωρα ειδα οτι στο site του ωδες.gr τα tx-t2se τα εχει 395 ευρω ενω τα υπολοιπα σαιτ τα εχουν 500+...πως γινεται αυτο?παντως εστειλα μαιλ στο συγκεκριμενο καταστημα να μου πει αν οντως ισχυει αυτο που προφανως θα ισχυει,οποτε συγνωμη που θα το πω αλλα η αποσυρση της crystal audio ειναι μια μουφα οπως καταλαβαινω,διοτι τα εχουν στο σαιτ 599 -200 ευρω αποσυρση ερχεται στα ιδια λεφτα με το ωδες.gr και για του λογου το αληθες μπειτε και δειτε και μονοι σας
http://www.odes.gr/index.php?option...age-sound.tpl&product_id=3521&category_id=169

Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

καλησπερα και απο εμενα,μολις τωρα ειδα οτι στο site του ωδες.gr τα tx-t2se τα εχει 395 ευρω ενω τα υπολοιπα σαιτ τα εχουν 500+...πως γινεται αυτο?παντως εστειλα μαιλ στο συγκεκριμενο καταστημα να μου πει αν οντως ισχυει αυτο που προφανως θα ισχυει,οποτε συγνωμη που θα το πω αλλα η αποσυρση της crystal audio ειναι μια μουφα οπως καταλαβαινω,διοτι τα εχουν στο σαιτ 599 -200 ευρω αποσυρση ερχεται στα ιδια λεφτα με το ωδες.gr και για του λογου το αληθες μπειτε και δειτε και μονοι σας
http://www.odes.gr/index.php?option...age-sound.tpl&product_id=3521&category_id=169

Ειμαι σιγουρος οτι εχει κανει λαθος!!!! Την εχω πατησει και εγω με τις ωδες που ενω ελεγε ζευγος ειχε κανει λαθος και εννοουσε τεμαχιο.
Αποκει και περα το πως χειρειζετε ενας μεταπωλητης το margin του ειναι δικο του θεμα. Εαν θελει τα δινει και κατω απο κοστος.

Status
Not open for further replies.