K.ROMPOTIS
AVClub Fanatic
Η διαμόρφωση του σαλονιού μου είναι τέτοια που η θέση ακρόασης δεν είναι ακριβώς στη μέση και γι'αυτό πιθανόν έβγαλε αυτές τις αποστάσεις στα ηχεία το Audyssey. Όταν έκανα το τεστ με το μικρόφωνο σε 4 θέσεις ακρόασης το τοποθέτησα πάνω σε τρίποδο και ήταν στο ύψος των αυτιών. Οι μετρήσεις που έβγαλε για την ένταση των ηχείων ήταν οι εξής:
Speakers/Test Tone
Front L -4.0 dB
Center -5.5 dB
Front R -3.5 dB
Surround R -4.5 dB
Surround L -1.0 dB
Subwoofer -3.0 dB
Μέχρι στιγμής τις έχω αφήσει όπως είναι όλες τις μετρήσεις εκτός από το Subwoofer που το έχω ρυθμίσει στο +4.0 dB
Ακόμη δεν έχω παρατηρήσει να ακούγεται κάποιο ηχείο πιο δυνατά η πιο χαμηλά από το άλλο ίσως και λόγω της διαμόρφωσης του σαλονιού.
Αν σκεφτόμουν κάποια στιγμή να τις πειράξω θα το έκανα για όλες το ίδιο...ίσως για ένα με δύο dB παραπάνω εκτός του sub!
Εκτός από τις ταινίες που τις ακούω κλασικά σε 5.1 προτιμώ και την μουσική να την ακούω απ'ολα τα ηχεία δίνοντας προτεραιότητα στα μπροστά ηχεία! Έτσι νιώθω ότι γεμίζει καλύτερα το χώρο.
Οι δικές σου μετρήσεις ποιές είναι;
Οπότε μου συνιστάς να τα αφήσω όλα όπως είναι;
Υ.Γ Λευκάδα εεε;;; και τώρα μένεις Περιστέρι; χαχα τώρα θα σου πω εγώ αρε πατρίδα...
Ξεκινώντας απ το τέλος απλά η καταγωγή μου είναι, ο πατέρας μου γεννήθηκε εκεί, εγώ Αθήνα κι έχω απλά κάποιους συγγενείς εκεί, Ρομποτής είναι Λευκαδίτικο επώνυμο.
Πάμε τώρα στα των ρυθμίσεων εμένα μου έβγαλε FL=-3,5 FR= -2 Center= -5 SL= -5 SR= -5 SB= -7 και το υπογούφερ -5 κι είναι λογικό αφού το πίσω κεντρικό που έχω είναι πολύ πιο κοντά απ όλα τ άλλα. Βασικά για να τσεκάρω τι έχει κάνει με τις στάθμες των ηχείων μέτρησα κι εγώ με το ντεσιμπελόμετρο και δεν έχασε ούτε ένα ντεσιμπέλ. Τώρα τα μπροστά μου τα έβγαλε Large κι όλα τα υπόλοιπα small με crossover τα 60Hz κι αυτό φυσικό το βλέπω αφού έχω μεγάλα δαπέδου μπροστινά. Εγώ την έκανα δύο φορές τη διαδικασία κι αφού μου έβγαλε ακριβώς το ίδιο και τις δύο φορές δεν πείραξα τίποτα. Οπως και να χει όμως το σημαντικό που κάνει είναι το equalising, δηλαδή πειράζει τις συχνότητες ξεχωριστά για κάθε ηχείο ώστε να διορθώσει τις ιδιομορφίες σου. Βασικά αυτό μπορείς να το δεις αν πας στο speakers>Audyssey>parameters check>equalising, εκεί λοιπόν βλέπεις πως σου ρύθμισε ξεχωριστά το κάθε ηχείο, όπου βλέπεις βυθίσεις σημαίνει ότι είχες κορυφές κι όπου βλέπεις κορυφές σημαίνει ότι είχες βυθίσεις. Ψάχνοντάς στο σε φόρουμ αλλά και στη σελίδα του Audyssey αυτό που κάνει με απλά λόγια γιατί άμα το διαβάσεις είναι πολύ πιο πολύπλοκο, είναι αφού μετρήσει το χώρο σου κάνει αντιστροφή των συχνοτήτων στο ίδιο σχήμα ώστε να φέρει κάπως τις συχνότητες σε flat μορφή αλλά ταυτόχρονα εφαρμόζει και φίλτρα ώστε να πάρεις τον πρωταρχικό μιξαρισμένο ήχο απ την ταινία. Παρακάτω σου παραθέτω δύο λινκ άμα θες να διαβάσεις και να ασχοληθείς παραπάνω, είναι πολύ ενδιαφέροντα.
http://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=159948
https://audyssey.zendesk.com/home
Last edited: