CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Status
Not open for further replies.
θελω να ρωτησω σχετικα με τα διπολα περιφερειακα του T2-5.1-UL.
ο καναπες μου ακουμπαει στο τοιχο. πρεπει να τα τοποθετησω οπως σε αυτην την εικονα η τα βιδωνω στον τοιχο πισω απο τον καναπε?

Οπως στην εικόνα.....

και αν τυχον θελω 7.1 τοτε τα 2 μπαινουν οπως στην εικονα και τα 2 στον τοιχο πισω απο τον καναπε?

Καλό είναι να μην προχωρήσεις σε 7.1 setup σε αυτή την περίπτωση....

Με λυπη αφησα τα αγαπημενα μου Τ3 στην Ελλαδα και δεν τολμω να τα στειλω με μεταφορικη. Εψαξα στο Λονδινο να εντοπισω τα Τ3 αλλα δεν μπορω να τα βρω.

Με λυπη αφησα τα αγαπημενα μου Τ3 στην Ελλαδα και δεν τολμω να τα στειλω με μεταφορικη. Εψαξα στο Λονδινο να εντοπισω τα Τ3 αλλα δεν μπορω να τα βρω.
http://www.crystalaudio.com/ProductDetails/TX-T3-Special-Edition-Stereo-pair.aspx με δωρεάν μεταφορικά, αλλά νομίζω θα είναι διαθέσιμα τέλος Σεπτεμβρίου...

Το τέλος Σεπτεμβρίου Είναι συνώνυμο του δε τα βρίσκω πουθενά. Είχα κοιτάξει στο site προφανώς αλλά έχει out of stock συν του οτι τα είχα πάρει 550 το 2009 και στο site έχουν 1000

Το τέλος Σεπτεμβρίου Είναι συνώνυμο του δε τα βρίσκω πουθενά. Είχα κοιτάξει στο site προφανώς αλλά έχει out of stock συν του οτι τα είχα πάρει 550 το 2009 και στο site έχουν 1000

Προφανώς έχεις τα απλά. 999 κάνουν τα Special Edition τα οποία είναι πολύ ανώτερα από τα απλά και fine tuned στα εργαστήρια της THX. Στις αποθήκες της κεντρικής Ευρώπης υπάρχουν ακόμη κάτι ελάχιστα ζεύγη, γενικά όμως έχουν γίνει ανάρπαστα, γι αυτό και υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας. Μόλις φτάσουν τα container στις αποθήκες γίνεται χαμός και μέσα στον μήνα το πολύ, οι αποθήκες ξαναδειάζουν.

Last edited:
Πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ πόσο καλύτερα μπορεί να είναι, απο τα "απλά" στην Αγγλία υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος που μπορω να επικοινωνησω;

Πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ πόσο καλύτερα μπορεί να είναι, απο τα "απλά" στην Αγγλία υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος που μπορω να επικοινωνησω;

Crystal Audiovideo Ltd
19 North street
Ashford, Kent TN248LF
Tel: +44 20 8133 7066

Το έχω ρωτήσει και σε 2 διαφορετικά thread και απάντηση δεν έχω πάρει. Το θέτω και εδώ λοιπόν μήπως μπορεί κανείς να με βοηθήσει. Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα κεντρικό ηχείο άλλης μάρκας για να ταιριάξει με τα Crystal audio τηε σειράς TX; Εδω και το θέμα μου αναλυτικότερα.

Last edited:
Αυτο που ρωτας ειναι πολυ ειδικο και μονο καποιος που ειναι στην ιδια κατασταση με σενα μπορει να εχει καποια γνωμη. Απο την αλλη δε θα περιμενα και ειναι πολυ λογικο να σου απαντησει η Crystal audio. πουλανε κεντρικο ηχεια που ταιριαζει. σιγα μη σε στειλουν στον ανταγωνισμο, τοτε θα το κλεισουν το μαγαζι.

Μακάρι να υπήρχε ηχείο της Crystal audio που να μου έκανε αλλά δυστυχώς... Εξάλου έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από την συγκεκριμένη εταιρία και για αυτό και τα άλλα 4 ηχεία μου είναι Crystal audio. Όμως έχω και ένα ακόμα πρόβλημα, εδώ στο εξωτερικό που βρίσκομαι δεν είναι έυκολο να προμηθευτείς ούτε να ακούσεις τα συγκεκριμένα ηχεία. Δεν ζητάω αναγκαστικά να μου δείξει κάποιος άλλη συγκεκριμένη μάρκα, απλα τι να κοιτάξω στο κεντρικό να έχει, συχνότητες; μέγεθος woofer-twitter; υλικό; εμπέδηση; μέγιστη ισχύ; κλπ.

Και γω εξωτερικό είμαι Αγγλία και δε τα βρίσκω πουθενά. Φοβάμαι να μεταφέρω τα δικά μου απο Ελλάδα μη μου τα μακελεψουν.

Σε μη THX ενισχυτη , αν τα T2-SE τα δηλώσω large , σε ποια συχνοτητα πρέπει να κοψω για να συνεχισει απο εκει και κατω το 12αρι sub πάλι της crystal audio ? (το κλασσικό thx select)
Nα υποθέσω στα 60hz η στα 80hz ?

Μάλλον εννοείς που θα κόβει το sub. Γιατί αν τα t2 τα δηλώσεις large θα πηγαίνουν όσο πιο κάτω μπορούν, και πάνε περίπου στα 35Hz άρα και στα 40Hz μπορείς να το βάλεις.

Επειδή έχω πειραματιστεί αρκετα με τα sub μπορώ να σου πω το εξής. Η συχνότητα αποκοπής του sub είναι ανάλογη με το πόσο συχνά θέλεις να το ακούς, ενώ η ένταση είναι αντιστρόφως ανάλογη της συχνότητας αποκοπής. Τι εννοώ.... Αν σου αρέσει το μπάσο του sub περισσότερο από των ηχείων σου, ανέβασε την συχνοτητα αποκοπής. Ετσι θα το ακούς πιο συχνά. Αν την κατεβάσεις γίνεται το αντίθετο. Επίσης όσο την κατεβάζεις αφαιρείς ¨διαδρομη¨ από το γούφερ του πράγμα που συμαίνει ότι μπορείς να ανεβάσεις αρκετά την ένταση. Δηλαδή όσο κατεβάζεις την συχνότητα αποκοπής θα το ακούς πιο σπάνια αλλά έχεις την δυνατότητα όταν το ακούς να ¨ρίχνει ¨ τοίχους!

παιδια μια ερωτηση πρακτικης φωσεως μιας και ειμαι στα σκαρια να αγορασω ηχεια απο την crystal.
υπαρχει καποια δυνατοτητα να μπουν τα διπολα στο τοιχο χωρις να τρυπηθει ειτε με τρυπανι ειτε με προκες?
ειμαι σε σπιτι με ενοικιο και εχω θεμα στο να τρυπησω, θελα και 7.1 οποτε μιλαμε για 4 διπολα και θα γινει κοσκινο ο τοιχος...

επισης ενα αλλο θεμα που εχω ειναι οτι λογω διαρυθμισης μαλλον δε με παιρνει το κεντικο απο κατω απο την τηλεοραση (ειναι 22 εκατοστα μαζι με το τουιτερ) και εχω μονο 15 εκατοστα. οποτε σκεφτομαι να το βαλω ΠΙΣΩ απο την τηλεοραση. θα εχω καλη αποδοση η να βρω καποια αλλη λυση?

Πίσω από την τηλεόραση εννοείται ότι ΔΕΝ πρέπει να τοποθετηθεί το ηχείο. Θα πρέπει να σκεφτείς μια άλλη λύση όπως ένα ράφι στον τοίχο ακριβώς στο ύψος πάνω από την τηλεόραση ή ένα ραφάκι το οποίο θα στέκεται πάνω στη βάση της τηλεόρασης, θα είναι αρκετά ψηλό για το κεντρικό και πάνω σε αυτό θα τοποθετηθεί η τηλεόρασή σου. Τα δίπολα τα έχω και εγώ και επειδή δεν ήθελα να τρυπήσω και εγώ τον τοίχο η μόνη λύση που σκέφτηκα ήταν να φτιάξω δύο βάσεις με αρκετά μεγάλο ύψος για να αποδωθεί σωστά το εφέ των back μιας και δεν βρήκα στο εμπόριο τόσο ψηλά όσο χρειάζεται, όσο για τα πλαινά και οι ποιο οικονομικές βάσεις που θα βρεις θα έχουν και το σωστό ύψος και θα αντέχουν το βάρος των δίπολων.

Ή απλα τρυπας τον τοιχο και με τα λεφτά απο υις βάσεις κάνεις ενα στοκαρισμα και..... περισσεύουν και λεφτα για κανα σουβλάκι οταν βλέπεις ταινίες.

ευχαριστω ποιδια! μαλλον θα παω στη λυση με το ραφακι να υψωθει λιγο η τηλεοραση.
αμα παρω το κεντρικο, το sub και τα front ηχεια απο την crystal και για τα rear και πλαινα εφε βαλω τους δορυφορους απο το logitech z5500 θα εχω καλο αποτελεσμα η θα ειναι παραφωνια?
καπου διαβασα οτι αμα ειναι και τα 4 surround ηχεια διπολα πρεπει τα back surround να τα βαλεις αναποδα, δηλαδη το αριστερο στο δεξι και το δεξι στο αριστερο. ισχυει αυτο? η τα διπολα της crystal ειναι προσαρμοσμενα?

Status
Not open for further replies.