CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα, αν και έκανα δικό μου νήμα είπα να ρωτήσω κι εδώ. Έχω κι εγώ το ίδιο σετ (Crystal Audio TX-T2-SE και Onkyo Sr-608) και το subwoofer δεν ανταποκρίνεται σε καμία ρύθμιση ενώ φαίνεται ότι δε δουλεύει καθόλου. Καμιά ιδέα;

Καλησπέρα και πάλι,

Πράγματι υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα με τα 4 και τα 8Ω αν και η απάντηση είναι απλή :smile:.

Ιδανικά, τα ηχεία που φέρουν πιστοποίηση ΤΗΧ, έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν στα 4Ω. Αυτό όμως δεν αποκλείει και τη λειτουργία τους στα 8Ω. Το μπέρδεμα συμβαίνει όταν επάνω στο ηχείο, θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά η τιμή των 4Ω, λόγω πιστοποίησης. Τυπικά όμως, το ηχείο δέχεται να οδηγηθεί σωστά και στα 8Ω. Αν π.χ. αναφερόμαστε στο TX-T2SE, μιλάμε για ένα 8Ω-μο ηχείο, όπου όμως ένα μεγάλο τμήμα της εμπέδισής του "πέφτει" στα 4Ω. Είναι όμως και αρκετά ευαίσθητο.

Απλώς στην περίπτωση των 4Ω, το ηχείο δέχεται περισσότερο ρεύμα, κάτι που ειδικά για τα "γκάζια" του ΤΗΧ, είναι απαραίτητο. Στα 8Ω, καλό είναι ο ενισχυτής που θα τα οδηγήσει, να έχει επαρκές ρεύμα. Διαφορετικά, ενδεχομένως το ηχητικό αποτέλεσμα να είναι λίγο... ψώφιο :frown:.

Αυτά για τώρα! Κι ότι άλλο θέλετε, εδώ είμαστε! -bye-

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια :grinning-smiley-043

Να σας ρωτήσω και κάτι ακόμα που με απασχολεί...
Είναι ένα λεπτό θέμα αλλά με τρώει να το ρωτήσω.
Εφόσον ισχύει η δοκιμαστική περίοδος των 30 ημερών και κάποιος αγοράσει τα ηχεία και κατόπιν τα επιστρέψει... Τι γίνονται αυτά τα ηχεία; Πηγαίνουν στον επόμενο αγοραστή ή πωλούνται ως εκθέματα με χαμηλότερη τιμή;
Το ρωτάω αυτό διότι έχω ένα θέμα με τα προϊόντα που έχουν ανοιχτεί μεταξύ εργοστασίου και εμου ως τελικού καταναλωτή. Δεν θέλω να πάρω ηχεία που ανήκαν σε κάποιον άλλον πριν, έστω και για λίγο. Πρώτον γιατί μπορεί να υπέστησαν φθορές κατά την διάρκεια της χρήσης τους και κατόπιν δεν παύουν να θεωρούνται μεταχειρισμένα που εγώ μπορεί να τα αγόρασα σε τιμή καινούργιου.
Γνωρίζω ότι είναι λεπτό θέμα και συγνώμη αν γίνομαι φορτικός αλλά έχω κακή εμπειρία από αγορά εκθεμάτων και από τότε κοιτάζω την παραμικρή αμιχή στην συσκευασία, στην κολλητική ταινία του κιβωτίου αν είναι σκισμένη κλπ.
Ελπίζω να με καταλαβαίνετε σαν καταναλωτής και σεις
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και πάλι

Να σας ρωτήσω και κάτι ακόμα που με απασχολεί...
Είναι ένα λεπτό θέμα αλλά με τρώει να το ρωτήσω.
Εφόσον ισχύει η δοκιμαστική περίοδος των 30 ημερών και κάποιος αγοράσει τα ηχεία και κατόπιν τα επιστρέψει... Τι γίνονται αυτά τα ηχεία; Πηγαίνουν στον επόμενο αγοραστή ή πωλούνται ως εκθέματα με χαμηλότερη τιμή;
Το ρωτάω αυτό διότι έχω ένα θέμα με τα προϊόντα που έχουν ανοιχτεί μεταξύ εργοστασίου και εμου ως τελικού καταναλωτή. Δεν θέλω να πάρω ηχεία που ανήκαν σε κάποιον άλλον πριν, έστω και για λίγο. Πρώτον γιατί μπορεί να υπέστησαν φθορές κατά την διάρκεια της χρήσης τους και κατόπιν δεν παύουν να θεωρούνται μεταχειρισμένα που εγώ μπορεί να τα αγόρασα σε τιμή καινούργιου.
Γνωρίζω ότι είναι λεπτό θέμα και συγνώμη αν γίνομαι φορτικός αλλά έχω κακή εμπειρία από αγορά εκθεμάτων και από τότε κοιτάζω την παραμικρή αμιχή στην συσκευασία, στην κολλητική ταινία του κιβωτίου αν είναι σκισμένη κλπ.
Ελπίζω να με καταλαβαίνετε σαν καταναλωτής και σεις
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και πάλι

Καλησπέρα,

Κατ' αρχάς εκφράζουμε την απόλυτη κατανόηση στον προβληματισμό σας και τον βρίσκουμε καθ' όλα δικαιολογημένο.

Αυτό που έχουμε να σας πούμε, είναι πως δεν έχει τύχει να μας επιστρέψει κάποιος προϊόν, μετά την πάροδο 30 ημερών από την αγορά του. Αν όμως τύχει να συμβεί κάτι τέτοιο, ουδεμία πρόθεση θα είχαμε να προσφέρουμε μεταχειρισμένο προϊόν σε πελάτη.

Αν τύχει και λάβουμε δικά μας μεταχειρισμένα προϊόντα, να είστε σίγουρος πως θα δημιουργήσουμε κατάλληλη ενότητα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Από εκεί, θα πωλούμε κάθε λογής μεταχειρισμένο προϊόν, σε αντίστοιχη τιμή φυσικά.

Να είστε καλά! -bye-

Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ για τον χρόνο, την κατανόηση και τον επαγγελματισμό σας :SFGSFGSF:

:worshippy::worshippy::worshippy:

Καλησπέρα, αν και έκανα δικό μου νήμα είπα να ρωτήσω κι εδώ. Έχω κι εγώ το ίδιο σετ (Crystal Audio TX-T2-SE και Onkyo Sr-608) και το subwoofer δεν ανταποκρίνεται σε καμία ρύθμιση ενώ φαίνεται ότι δε δουλεύει καθόλου. Καμιά ιδέα;

παίξε λίγο με τα THX modes απ' το αντίστοιχο κουμπάκι του τηλεκοντρόλ του ενισχυτή.
Ίσως το έχεις σε pure mode τώρα για να δουλεύουν μόνο τα μπροστινά χωρίς το subwoofer.
Κι εγώ την ίδια απορία είχα στην αρχή.

Για τα πίσω δίπολα υπάρχουν τίποτα ειδικές βάσεις ?
Προς το παρόν τα έχω κάτω στο πάτωμα γιατί δε θέλω να τα βιδώσω σε τοίχο, αλλα πιστεύω ότι δεν ειναι σωστή η θέση τους τόσο χαμηλά...

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Καλησπέρα,

Αυτό που έχουμε να σας πούμε, είναι πως δεν έχει τύχει να μας επιστρέψει κάποιος προϊόν, μετά την πάροδο 30 ημερών από την αγορά του. Αν όμως τύχει να συμβεί κάτι τέτοιο, ουδεμία πρόθεση θα είχαμε να προσφέρουμε μεταχειρισμένο προϊόν σε πελάτη.

Ο φιλος σας ρωτησε τι γινεται με τα ηχεια που σας επιστρεφουν μεσα στο διαστημα των 30 ημερων και οχι μετα απο αυτο .

..........Προς το παρόν τα έχω κάτω στο πάτωμα γιατί δε θέλω να τα βιδώσω σε τοίχο, αλλα πιστεύω ότι δεν ειναι σωστή η θέση τους τόσο χαμηλά...

Τοποθέτηση δίπολων ηχείων:

attachment.php

Attachments

• dip.JPG
    dip.JPG
    77.3 KB · Views: 554
Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Ο φιλος σας ρωτησε τι γινεται με τα ηχεια που σας επιστρεφουν μεσα στο διαστημα των 30 ημερων και οχι μετα απο αυτο .

Καλημέρα,

Ίσως η απάντησή μου να μην ήταν εξ' ολοκλήρου σαφής, αν και δηλώνεται πως σε καμία περίπτωση δεν θα προσφέραμε μεταχειρισμένο προϊόν σε πελάτη.

Ακόμα λοιπόν και αν τα ηχεία επιστραφούν πριν το πέρας των 30 ημερών, δεν πρόκειται να πωληθούν ξανά, ως "καινούρια". Θα δοθούν σε προσφορά ή κάτι ανάλογο.

Δεν είναι εξάλλου δύσκολο να καταλάβει ο οποιοσδήποτε πελάτης πως ένα προϊόν που του έχει πουληθεί, είναι μεταχειρισμένο. Όλο και κάποιο ψεγάδι θα υπάρχει, είτε στο προϊόν είτε στη συσκευασία του. Δεν θα θέλαμε λοιπόν να βρεθούμε σε τέτοια θέση απέναντι στον πελάτη μας.

Να είστε καλά και καλή εβδομάδα σε όλους! -bye-

ναι, δε ρώτησα όμως αυτό. Είπα ότι δε θέλω να το κρεμάσω στον τοίχο και σκεφτόμουν για κάποια ειδική βάση για να μην τα έχω στο πάτωμα τα δίπολα.

Μπορείς να πάρεις επιτοίχια ραφάκια.

Βέβαια λόγου του ότι θα πρέπει να μπούν ψηλά θα δείχνει παράταιρο στο χώρο, απο την άλλη εκτός απο το κρέμασμα δεν ξέρω κάτι που θα ήταν και όμορφο.

Η τοποθέτηση των διπόλων είναι συγκεκριμένη για την καλύτερη απόδοσή τους, οπότε, και οι λύσεις είναι συγκεκριμένες...

Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Καλημέρα,

Ίσως η απάντησή μου να μην ήταν εξ' ολοκλήρου σαφής, αν και δηλώνεται πως σε καμία περίπτωση δεν θα προσφέραμε μεταχειρισμένο προϊόν σε πελάτη.

Ακόμα λοιπόν και αν τα ηχεία επιστραφούν πριν το πέρας των 30 ημερών, δεν πρόκειται να πωληθούν ξανά, ως "καινούρια". Θα δοθούν σε προσφορά ή κάτι ανάλογο.

Δεν είναι εξάλλου δύσκολο να καταλάβει ο οποιοσδήποτε πελάτης πως ένα προϊόν που του έχει πουληθεί, είναι μεταχειρισμένο. Όλο και κάποιο ψεγάδι θα υπάρχει, είτε στο προϊόν είτε στη συσκευασία του. Δεν θα θέλαμε λοιπόν να βρεθούμε σε τέτοια θέση απέναντι στον πελάτη μας.

Να είστε καλά και καλή εβδομάδα σε όλους! -bye-

εχετε pm!

Καλησπέρα!

Μιας και το thread τιτλοφορείται "THX Ultra2 για όλους" κι επειδή είναι στις προθέσεις μας να καταστήσουμε το... όνειρο ακόμα πιο προσιτό για όλους εσάς, ενημερώνω και το παρόν σχετικά με την [ Πρόσκληση Απόσυρσης ]

Στη σχετική σελίδα θα βρείτε μια ολοκληρωμένη φόρμα, την οποία συνθέσαμε με βάση τις μέχρι τώρα αιτήσεις απόσυρσης που έχουμε λάβει.

Είμαστε πάντα εδώ για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. -bye-

Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Ερώτηση απο γνωστό μου ,που ενδιαφέρετε για τα ΤΧ-Τ2 και εκανε μια παρατήρηση....

Tα ΤΧ-Τ2SE-BL
http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/ff5231c2-04e8-4b98-9375-9cc56423403f.aspx

με τα...

ΤΧ-Τ2-WE
http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/b1578ac8-ac91-40fa-98ae-d4b9a5ab5f77.aspx

ειναι ίδια ακριβώς μόνο που το δευτερο σετ ειναι σε wege...?

Καλημέρα!

Λοιπόν όχι, δεν είναι τα ίδια ηχεία. Αντίθετα, πρόκειται για σαφώς διαφορετικά μοντέλα. Το TX-T2SE-BL είναι το νεότερο ηχείο στην οικογένεια της Crystal Audio, φέρει πιστοποίηση ΤΗΧ Ultra2 και οι όποιες ενδεικτικές του διαφορές, φαίνονται εύκολα στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.
Υπάρχει σαφής διαφορά στις διαστάσεις και στην απόκριση συχνοτήτων. Το TX-T2-WE είναι ηχείο με μικρότερες διαστάσεις, δεν φέρει πιστοποίηση THX και ναι, το χρώμα του ξύλου στην καμπίνα του είναι πάρα πολύ σκούρο καφέ, σχεδόν μαύρο. Πρακτικά, το ΤΧ-Τ2SE είναι σαφώς ανώτερο σε επιδόσεις, ανάλογα με τη χρήση.

-bye-

Μια ερώτηση..συνδυάζεται η προσφορά για την απόσυρση ηχείων με την έκπτωση για τα μέλη του AVCLUB? Μήπως ζητάω πολλά?? :D

Μια ερώτηση..συνδυάζεται η προσφορά για την απόσυρση ηχείων με την έκπτωση για τα μέλη του AVCLUB? Μήπως ζητάω πολλά?? :D

E ναι λοιπόν! Ζητάτε πολλά κύριε! :D

Προσφορά επι προσφοράς; :eek: Για καθίστε καλά... :D:D:D

Στείλε μας πάντως ένα PM με το τι έχεις στο μυαλό σου και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Τουλάχιστον να δεις πρώτα τι προτείνουμε και να αποφασίσεις αναλόγως. :smile: -bye-

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Καλησπέρα!

Μιας και το thread τιτλοφορείται "THX Ultra2 για όλους" κι επειδή είναι στις προθέσεις μας να καταστήσουμε το... όνειρο ακόμα πιο προσιτό για όλους εσάς, ενημερώνω και το παρόν σχετικά με την [ Πρόσκληση Απόσυρσης ]

Στη σχετική σελίδα θα βρείτε μια ολοκληρωμένη φόρμα, την οποία συνθέσαμε με βάση τις μέχρι τώρα αιτήσεις απόσυρσης που έχουμε λάβει.

Είμαστε πάντα εδώ για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. -bye-

Ευχαριστώ πολύ..... :a0210:

(δεν ειχα τσεκάρη τα τεχν. χαρακτ.)

Συμπλήρωσα χθες βράδυ τη φόρμα για την απόσυρση, τώρα περιμένω να με καλέσετε?

Status
Not open for further replies.