CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Status
Not open for further replies.
Πολύ εντυπωσιακά ηχεία και σε πολύ καλή τιμή.
Κατασκευάζονται στην Ελλάδα μήπως?
Θέλω να υποστηρίξω την όποια Ελληνική παραγωγή έχει απομείνει στη χώρα μας-ιδίως σε περίοδο κρίσης-γι αυτό και το ρωτώ.

Kαλησπέρα σας!

Τα ηχεία της Crystal Audio παράγονται σε εργοστάσια της Ασίας, αλλά σχεδιάζονται στην Ελλάδα, από το καταρτισμένο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας. Το αποτέλεσμα αυτής μας της συνεργασίας, μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε τη βέλτιστη λύση, για όλους εκείνους που αποζητούν το προσιτό κόστος σε συνδυασμό με την άψογη ποιότητα που επισφραγίζει η πιστοποίηση THX.

Αγαπητοί φίλοι,

Μπορείτε πλέον να μας βρείτε και στο facebook!

Θα χαρούμε πολύ να επεκτείνουμε τη σχέση μας και μέσω της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. Από την πλευρά μας θα δημοσιεύουμε νέα και εταιρικές ανακοινώσεις, ενώ θα θέλαμε πολύ να συλλέξουμε τις απόψεις σας για τα προϊόντα της εταιρίας, αλλά και προτάσεις για τις επόμενες σχεδιαστικές μας προκλήσεις.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Καλή σας ημέρα!

Λοιπόν, ως προς τον TX-SR608, αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε, είναι πως πρόκειται για ενισχυτή πιστοποιημένο κατά THX Select2 Plus. Τυπικά, αυτό σημαίνει πως δεν δύναται να καλύψει στην ολότητά τους τις απαιτήσεις ενός ηχείου Ultra2 από τα τελικά του στάδια, εφόσον επιθυμείτε να γεμίσετε ένα μεγάλο χώρο με υψηλές στάθμες.

Από την άλλη όμως, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, αν πρόκεται να στήσετε ένα σύστημα σε ένα μέσο σαλόνι. Οι επιδόσεις του εν λόγω ενισχυτή είναι εξαιρετικές για μια τέτοια περίπτωση και ο συνδυασμός του με ένα από τα σετ της Crystal Audio με εμπρός ηχεία τα T2SE, θα είναι ιδανικός. Αντίστοιχα, ο TX-SR708 δεν θα διαφοροποιήσει την κατάσταση αισθητά. Απλά διαθέτει περισσότερες ευκολίες, τις οποίες ενδεχομένως να χρειάζεστε. Συνεπώς, κρίνετε αναλόγως.

Ως προς την πρόταση προσφοράς για τα μέλη του AV Club, να είστε σίγουροι πως την έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη μας και θα κάνουμε ότι καλύτερο για να τη μεθοδεύσουμε.

Ευχαριστούμε θερμά!

O χώρος μου δυστυχώς είναι μικρός (μόλις 15τμ)
Σ' αυτά τα τετραγωνικά και σε συνδυασμό με τον Onkyo608 που περιμένω τις επόμενες μέρες τί θα μου προτείνατε?
Έμπειροι φίλοι του φορουμ προτείνουν να στραφώ αποκλειστικά σε ηχεία βάσης για να μη "μπουμάρουν".

Δε βλέπω να έχειτε κάποια λύση με πιστοιποίηση ΤΗΧ σε ηχεία βάσης και δεν ξέρω αν θα έχω πρόβλημα με τα μεγάλα Τ2SE. (δυστυχώς είμαι απο επαρχία και δεν έχω δυνατότητα να τα ακούσω πριν τα αγοράσω)

O χώρος μου δυστυχώς είναι μικρός (μόλις 15τμ)
Σ' αυτά τα τετραγωνικά και σε συνδυασμό με τον Onkyo608 που περιμένω τις επόμενες μέρες τί θα μου προτείνατε?
Έμπειροι φίλοι του φορουμ προτείνουν να στραφώ αποκλειστικά σε ηχεία βάσης για να μη "μπουμάρουν".

Δε βλέπω να έχειτε κάποια λύση με πιστοιποίηση ΤΗΧ σε ηχεία βάσης και δεν ξέρω αν θα έχω πρόβλημα με τα μεγάλα Τ2SE. (δυστυχώς είμαι απο επαρχία και δεν έχω δυνατότητα να τα ακούσω πριν τα αγοράσω)

Καλημέρα σας!

Λοιπόν κοιτάξτε. Η γνώμη μας είναι πως με ένα συνδυασμό 5.1 με βάση τα TX-T2SE όπως είναι το σετ ΤΧ-Τ2-12, δεν θα έχετε πρόβλημα. Θα σας βοηθήσει σε επαρκή βαθμό και το Audyssey 2EQ του Onkyo, αν και οπωσδήποτε, οι ισχυρότερες εκδόσεις του συστήματος (βλ. MultEQ XT) κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά σε πιθανά δίστροπους χώρους.

Η πιστοποίηση ΤΗΧ Select2 προσφέρεται για χώρους όπως ο δικός σας ή και λίγο μεγαλύτερους (έως 2.000 κυβικά πόδια ή αλλιώς, 56 κυβικά μέτρα).

Όσο για τη δοκιμή, μην αγχώνεστε καθόλου, αρκεί να μην ανήκετε στο νομό Αττικής, Θεσσαλονικής ή Κρήτης... Η Crystal Audio προσφέρει δοκιμαστική αγορά 30 ημερών με επιστροφή χρημάτων, αν τελικά δεν μείνετε ικανοποιημένος.

Ευχαριστώ.
Πού ακριβώς κατασκευάζονται τα ηχεία? (ελπίζω όχι στην Κίνα)

Θα περιμένω λίγο μήπως γίνει κάποια κίνηση/προσφορά απο μέρους σας προς τα μέλη του φόρουμ και θα αποφασίσω ανάλογα.

Ευχαριστώ.

Kαλησπέρα σας!

Τα ηχεία της Crystal Audio παράγονται σε εργοστάσια της Ασίας, αλλά σχεδιάζονται στην Ελλάδα, από το καταρτισμένο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας. Το αποτέλεσμα αυτής μας της συνεργασίας, μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε τη βέλτιστη λύση, για όλους εκείνους που αποζητούν το προσιτό κόστος σε συνδυασμό με την άψογη ποιότητα που επισφραγίζει η πιστοποίηση THX.

Η απάντηση έχει δοθεί λίγο πιο πάνω...

Ευχαριστώ.

Θα περιμένω λίγο μήπως γίνει κάποια κίνηση/προσφορά από μέρους σας προς τα μέλη του φόρουμ και θα αποφασίσω ανάλογα.

Η ερώτησή σας είναι μια καλή αφορμή, για να απαντήσουμε σε ένα θέμα που ενδεχομένως απασχολεί πολλούς από εσάς. Πράγματι λοιπόν, πριν από λίγα χρόνια, το "made in China" ήταν χαρακτηριστικό κακής ποιότητας. Η Crystal Audio, γνωρίζοντας πολύ καλά το θέμα, αλλά επιθυμώντας να προσφέρει προϊόντα εξαιρετικών προδιαγραφών σε προσιτές τιμές για όλους, εκπαίδευσε τους Κινέζους συνεργάτες της μηχανικούς με τρόπο πρωτοποριακό. Ολοκλήρωσε τα προϊόντα της και τελικώς, απέσπασε βραβεία & διακρίσεις από τα πιο έγκυρα περιοδικά στην Αγγλία και στην Αμερική.

Ο καθένας μπορεί να πάει στην Κίνα και να εισάγει προϊόντα, αλλά η διαφορά μας, έγκειται στην εφαρμογή αυστηρών ποιοτικών ελέγχων. Η Crystal Audio εφαρμόζει αυστηρές διαδικασίες που ακολουθεί επί χρόνια, τόσο για την Σχεδίαση όσο και για την Παραγωγή. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ υπάρχουν αμέτρητα εργοστάσια που κατασκευάζουν ηχεία (όπως και αποκωδικοποιητές) στην Κίνα, για τα ελληνικά δεδομένα, μόνο η Crystal Audio απέσπασε την πιστοποίηση ΤΗΧ. Τα ηχεία της ήταν τα πρώτα με την εν λόγω πιστοποίηση που κατασκευάστηκαν στην Κίνα πριν από 6 χρόνια.

Τέλος, αρκεί να αναλογιστείτε μερικά τρανταχτά ονόματα της τεχνολογίας όπως η B&W, η Apple και πολλές άλλες εταιρίες, οι οποίες απευθύνονται στη σύγχρονη και -τώρα πια- εξαιρετική υποδομή των Κινέζικων εργοστασίων, για την κατασκευή των προϊόντων τους. Τονίζουμε και πάλι, πως ο σκοπός της Crystal Audio είναι η εξασφάλιση της προσφοράς προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και πιστοποιημένων προδιαγραφών, δίχως το υψηλό κόστος που ενδεχομένως θα επέφερε μια διαφορετική προσέγγιση στο επίπεδο παραγωγής τους.

την Apple ας την αφήσουμε καλύτερα απ' έξω γιατί δε φημίζεται για την ποιότητα των υλικών της. Ενδεχομένως να έχετε δει φωτογραφίες απο κινητά της με ρωγμές των πλαστικών τους.

Η δε B&W απ´ όσο ξέρω κατασκευάζει ακόμα την ακριβή της σειρά Nautilus στην Αγγλία. Αν ήταν το ίδιο με την Κίνα φαντάζομαι θα τα κατασκεύαζε κι αυτά στην Κίνα όπως και τα φθηνότερά της.

Μια ακόμη ερώτηση:
Tα πίσω ηχεία χρειάζονται ειδικές βάσεις? Πωλούνται ξεχωριστά?
Ευχαριστώ.

την Apple ας την αφήσουμε καλύτερα απ' έξω γιατί δε φημίζεται για την ποιότητα των υλικών της. Ενδεχομένως να έχετε δει φωτογραφίες απο κινητά της με ρωγμές των πλαστικών τους.

Η δε B&W απ´ όσο ξέρω κατασκευάζει ακόμα την ακριβή της σειρά Nautilus στην Αγγλία. Αν ήταν το ίδιο με την Κίνα φαντάζομαι θα τα κατασκεύαζε κι αυτά στην Κίνα όπως και τα φθηνότερά της.

Μια ακόμη ερώτηση:
Ευχαριστώ.

Μια ακόμη ερώτηση:
Ευχαριστώ.

Καλησπέρα σας και πάλι.

Οι φωτογραφίες των iPhone με τις ρωγμές στο πίσω πλαστικό μέρος κάποιων μοντέλων, φυσικά και μας είναι γνωστές. Αποδόθηκαν όμως τελικά σε κακή χρήση από τους κατόχους τους, οι οποίοι και τα τοποθετούσαν σε σημεία όπου πιέζονταν ιδιαίτερα. Αν αφήσουμε πάντως εκτώς τα όποια υποκειμενικά θέματα αφορούν στο iPhone και μιλήσουμε για την κατασκευαστική υπεροχή των MacBook Pro, τότε μιλάμε απλά για μια εταιρία που έχει ξεπεράσει κάθε ανταγωνιστή σε επίπεδο ποιότητας υλικών. Το να κατασκευάσει κανείς laptop με σώμα από ενιαίο κομμάτι αλουμινίου υψηλής ποιότητας, είναι κάτι το εξαιρετικά πρωτοποριακό. Προσωπικά είμαι κάτοχος ενός MacBook Air πρώτης μάλιστα γενιάς, εδώ και 2,5 χρόνια. Όχι μόνο δεν μου έχει εμφανίσει ποτέ κανένα πρόβλημα, αλλά σας διαβεβαιώ πως πρόκειται και για το καλύτερα κατασκευασμένο laptop που είχα ποτέ, από τα τέσσερα που έχω αλλάξει μέχρι σήμερα. Και είναι “made in China”.

Η σειρά Nautilus της B&W αποτελεί την prestige σειρά της εταιρίας και φυσικά, θέλει να της προσδώσει ένα επιπλέον κύρος κατασκευάζοντάς την στην Αγγλία. Με τι κατασκευαστικό κόστος όμως; Αναφερόμαστε σε μια οικογένεια προϊόντων των οποίων -αν μη τι άλλο- οι τιμές δεν είναι για την τσέπη του οποιουδήποτε καταναλωτή. Αντίθετα, ο στόχος της Crystal Audio είναι να διασφαλίσει τα υψηλότερα κατασκευαστικά στάνταρτ - παρακολουθώντας εντατικά την αλυσίδα παραγωγής - δίχως όμως να καταλήξει σε ένα απρόσιτο τελικό κόστος για τον καταναλωτή. Πόσο μάλλον, η δημιουργία ηχείων με τη μέγιστη πιστοποίηση της THX (το Ultra2 δηλαδή) αλλά με κόστος τόσο λογικό όσο αυτό των TX-T2SE και TX-T3SE, αποτελεί πρωτοπόρο κατόρθωμα της Crystal Audio για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και απέναντι στον ανταγωνισμό του εξωτερικού.

Όσο για τα ηχεία και τις σχετικές βάσεις, αν αναφέρεστε στα δίπολα περιφερειακά, οι «βάσεις» είναι ενσωματωμένες στην πλάτη του ηχείου. Πρόκειται για τις γνωστές μεταλλικές «ράγες» με πέρασμα για κεφάλι βίδας και οι οποίες επιτρέπουν τη στήριξη του ηχείου έτσι ώστε να είναι «ένα» με τον τοίχο.

Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι για το σύστημα TX-3D12 7.1.

Τα TX-T3SE-BL έχουν bass reflex μπροστα; (επειδη θα υπάρχει ακριβώς πίσω τους τοίχος)

Σκέφτομαι να ενσωματώσωτο sub (THX-12SUB-BLA) στο έπιπλο ανάμεσα από τα L-R, θα έχει πρόβλημα;

Και τέλος, από τους ενισχυτές της Pioneer ποιον θεωρείτε καλύτερο για να τρέξει απροβλημάτιστα το σύστημα με δεδομένες και τις πιστοποιήσεις κτλ; budget 1.500-1.800 ευρώ.

Ευχαριστώ

Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι για το σύστημα TX-3D12 7.1.

Τα TX-T3SE-BL έχουν bass reflex μπροστα; (επειδη θα υπάρχει ακριβώς πίσω τους τοίχος)

Σκέφτομαι να ενσωματώσωτο sub (THX-12SUB-BLA) στο έπιπλο ανάμεσα από τα L-R, θα έχει πρόβλημα;

Και τέλος, από τους ενισχυτές της Pioneer ποιον θεωρείτε καλύτερο για να τρέξει απροβλημάτιστα το σύστημα με δεδομένες και τις πιστοποιήσεις κτλ; budget 1.500-1.800 ευρώ.

Ευχαριστώ

Καλή σας ημέρα!

Λοιπόν, ας δούμε τις επιλογές σας. Με τα TX-T3SE, δεν θα έχετε πρόβλημα τοποθέτησης κοντά σε τοίχο, αφού όλες οι οπές του bass reflex βρίσκονται εμπρός. Αντίθετα, δεν θα σας συνιστούσαμε να τοποθετήσετε το υπογούφερ μέσα σε έπιπλο. Οι οπές εκτόνωσης (που είναι δυο) βρίσκονται στο πίσω μέρος, χαμηλά. Αν το έπιπλο που αναφέρετε βρίσκεται σε σαφή απόσταση από τοίχο, τότε δεν υπάρχει θέμα. Διαφορετικά όμως, θα έχετε προβλήματα.

Από πλευράς ραδιοενισχυτών Pioneer, η απόλυτη επιλογή σας δεν είναι άλλη από τον SC-LX82, τον οποίο μπορείτε να βρείτε στην αγορά λίγο κάτω από 1.800 ευρώ. Είναι πιστοποιημένος κατά THX Ultra2, διαθέτει εξαιρετικά ψηφιακά τελικά στάδια και αν μη τι άλλο, αποτελεί μια βέλτιστη επιλογή για το σύστημα που θέλετε να στήσετε. Το μόνο που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας για τον LX82, είναι πως ανήκει στην προηγούμενη γενιά ενισχυτών και άρα δεν διαθέτει HDMI 1.4... :smile:

Το κεντρικό ηχείο τί ύψος έχει αν εξαιρέσουμε το tweeter του που προεξέχει?
Έχω ενα επιπλάκι που δεν είναι τόσο ψηλό (έχει σε κάθε ράφι του γύρω στα 17,5cm ύψος) οπότε σκεφτόμουν αν θα χωρούσε το κεντρικό με το tweeter του να προεξέχει λίγο μπροστά.

Τί είδους καλώδια χρειάζονται? Πουλάτε εσείς καλώδια για τα συγκεκριμένα ηχεία ή πρέπει να απευθυνθώ αλλού?

Από πλευράς ραδιοενισχυτών Pioneer, η απόλυτη επιλογή σας δεν είναι άλλη από τον SC-LX82, τον οποίο μπορείτε να βρείτε στην αγορά λίγο κάτω από 1.800 ευρώ. Είναι πιστοποιημένος κατά THX Ultra2, διαθέτει εξαιρετικά ψηφιακά τελικά στάδια και αν μη τι άλλο, αποτελεί μια βέλτιστη επιλογή για το σύστημα που θέλετε να στήσετε. Το μόνο που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας για τον LX82, είναι πως ανήκει στην προηγούμενη γενιά ενισχυτών και άρα δεν διαθέτει HDMI 1.4... :smile:

Ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή το σπίτι ακόμα χτίζεται, έχω περιθώρια να περιμένω και τον LX83. Αν δεν κάνω λάθος τέλη καλοκαιριού θα είναι στην αγορά.

καθολου άστοχη δεν είναι.
Πολλές επιχειρήσεις απορροφούνε την μικροαύξηση του ΦΠΑ (τουλάχιστον στην αρχή) για ψυχολογικούς λόγους.

Στα 1500euro η αύξηση λογικά θα είναι 30euro απ' το 2% του ΦΠΑ.
Εν πάσει περιπτώσει, μια άμεση ενημέρωση για την επικείμενη αύξηση ή οποια προσφορά απο ομαδική παραγγελία ή γενικότερα προς τα μέλη του avclub (οπως προαναφέρθηκε) δε νομίζω ότι βλάπτει.

Το σύστημα οικιακού κινηματογράφου 5.1 TX-T2-12 της Crystal Audio, απέσπασε τη διάκριση "Recommended" με βαθμολογία 9/10 από το trustedreviews.com, το μεγαλύτερο και εγκυρότερο reviews website της Αγγλίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: "Η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση και εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά η Crystal Audio, που έχει βάση την Αθήνα, δίνει στη χώρα έναν καλό λόγο να χαμογελάει...!"

Το πλήρες review βρίσκεται εδώ.

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Εν πάσει περιπτώσει, μια άμεση ενημέρωση για την επικείμενη αύξηση ή οποια προσφορά απο ομαδική παραγγελία ή γενικότερα προς τα μέλη του avclub (οπως προαναφέρθηκε) δε νομίζω ότι βλάπτει.

Κάνε λίγο υπομονή. Σύντομα θα υπάρξουν εκπλήξεις .

Τα αγόρασα σήμερα τα TX-T2-12 !:firstprize:
Ευχαριστώ πολύ και για την έκπτωση. :ernaehrung004:

Ανυπομονώ να τα ακούσω!
Θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Status
Not open for further replies.