CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Status
Not open for further replies.
Και πάλι καλησπέρα!

Λοιπόν εδώ μπερδεύτηκα λιγάκι... Γιατί πρέπει να συνδεθούν τα εμπρός ηχεία στις υποδοχές ηχείων πλάτους/ύψους; Τα Front συνδέονται κανονικά στις θέσεις Front L και Front R. Στις θέσεις πλάτους/ύψους συνδέονται μικροί δορυφόροι για τοποθέτηση ως ηχεία ύψους και κολώνες ή δορυφόροι ως ηχεία πλάτους. Για δείτε το λίγο και πείτε μου αγαπητέ... :smile:

Ως προς την διπλοκαλωδίωση, δεν αναφέρθηκα καθόλου στο προηγούμενο post και δεν τη συνιστώ. Ως προς τη διπλοενίσχυση (από δυο κανάλια του ενισχυτή για κάθε ηχείο) αξίζει η δοκιμή. Από τις τέσσερις μπόρνες που υπάρχουν πίσω από τα TX-T2SE, οι υποδοχές High είναι οι δυο επάνω (κόκκινη/μαύρη) και οι Low, οι δυο κάτω αντίστοιχα. Προσοχή! Για τη διπλοενίσχυση, είναι απαραίτητη η αφαίρεση της μεταλλικής γέφυρας (βραχυκυκλωτήρα) που ενώνει τα δυο ζεύγη υποδοχών μεταξύ τους. Το τονίζω για παν ενδεχόμενο.

Καλό βράδυ! Μη διστάσεις να ρωτήσεις για ότι άλλο σχετικό!

Φιλικά,

Βασίλης

1) Ποτε καταλαβαινεις οτι χρειαζεσαι διπλοενισχυση?
2) Θα μπορουσαν να τοποθετηθουν 2 BPS ως Surround back αλλα κολητα για χρηση THX ASA
3)Υπαρχει καποιος λογος να βαλεις αυτες τις βασεις της Auralex κατω απο το γουφερ?

Υ.Γ Αυτα τα ντουλαπια πολυ τριζουν με το 10sub . Πρεπει να τους περασω κανα αφρολεξ στις ακρες!!!!

1) Ποτε καταλαβαινεις οτι χρειαζεσαι διπλοενισχυση?
2) Θα μπορουσαν να τοποθετηθουν 2 BPS ως Surround back αλλα κολητα για χρηση THX ASA
3)Υπαρχει καποιος λογος να βαλεις αυτες τις βασεις της Auralex κατω απο το γουφερ?

Υ.Γ Αυτα τα ντουλαπια πολυ τριζουν με το 10sub . Πρεπει να τους περασω κανα αφρολεξ στις ακρες!!!!

Άρη καλημέρα! -bye-

Λοιπόν:

1. Διπλοενίσχυση καταλαβαίνεις ότι χρειάζεσαι όταν βλέπεις πως ο ενισχυτής σου μόνος του, δεν «αντέχει» να οδηγήσει αποτελεσματικά όλο το ηχείο που έχεις βάλει επάνω του, από ένα μόνο κανάλι. Ενδεχομένως π.χ. τα γούφερ ενός ηχείου να είναι τόσο απαιτητικά και να «τραβούν» τόση πολλή ενέργεια, ώστε να αλλοιώνουν την ποιότητα των μεσαίων και υψηλών. Αλλά δεν είναι μόνο θέμα ανάγκης. Είναι και θέμα ηχητικού αποτελέσματος. Θεωρητικά, οποιοδήποτε ηχείο οδηγηθεί με διπλοενίσχυση, «απολαμβάνει» και μια εντυπωσιακή αύξηση στην απόδοσή του. Πρακτικά όμως, αυτό είναι και ένα αρκετά υποκειμενικό θέμα. Με τι ενισχυτή και με τι κατηγορίας και ποιότητας ηχεία θα καταλάβεις την πραγματική διαφορά στον ήχο; Όπως και να έχει, ακόμη και με ένα ζευγάρι όπως τα TX-T2SE, αξίζει κανείς να δοκιμάσει.

2. Δυο BPS για back surround θα μπορούσαν να τοποθετηθούν μεν, αλλά από πλευράς ορθότητας του setup κατα ΤΗΧ, θα ήταν εκτός προδιαγραφών. Για να μπορείς να απολαύσεις τις αρετές του ASA, θα πρέπει και αυτά τα ηχεία του setup σου να είναι πιστοποιημένα. Συνολικά βέβαια - και για πρακτικούς λόγους - δεν θα σε αποτρέψω από το να το δοκιμάσεις. Μια χαρά θα παίζει! Οι διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα, δεν θα είναι κάτι το αντιληπτό.

3. Οι βάσεις της Auralex έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την απόδοση των υπογούφερ, απομονώνοντάς τα μηχανικά από τις παράπλευρες επιφάνειες (κυρίως το πάτωμα...). Τα αποτελέσματα είναι θεμιτά, αν και για να τοποθετηθεί σωστά ένα τέτοιο προϊόν, είναι φρόνιμο να γίνει πρώτα μια τυπική μελέτη ως προς τη σωστή θέση του/των υπογούφερ στον εκάστοτε χώρο, ώστε να εξασφαλιστούν και τα βέλτιστα αποτελέσματα με την χρήση του αξεσουάρ της Auralex.

Άρη καλημέρα! -bye-

Λοιπόν:

1. Διπλοενίσχυση καταλαβαίνεις ότι χρειάζεσαι όταν βλέπεις πως ο ενισχυτής σου μόνος του, δεν «αντέχει» να οδηγήσει αποτελεσματικά όλο το ηχείο που έχεις βάλει επάνω του, από ένα μόνο κανάλι. Ενδεχομένως π.χ. τα γούφερ ενός ηχείου να είναι τόσο απαιτητικά και να «τραβούν» τόση πολλή ενέργεια, ώστε να αλλοιώνουν την ποιότητα των μεσαίων και υψηλών. Αλλά δεν είναι μόνο θέμα ανάγκης. Είναι και θέμα ηχητικού αποτελέσματος. Θεωρητικά, οποιοδήποτε ηχείο οδηγηθεί με διπλοενίσχυση, «απολαμβάνει» και μια εντυπωσιακή αύξηση στην απόδοσή του. Πρακτικά όμως, αυτό είναι και ένα αρκετά υποκειμενικό θέμα. Με τι ενισχυτή και με τι κατηγορίας και ποιότητας ηχεία θα καταλάβεις την πραγματική διαφορά στον ήχο; Όπως και να έχει, ακόμη και με ένα ζευγάρι όπως τα TX-T2SE, αξίζει κανείς να δοκιμάσει.

2. Δυο BPS για back surround θα μπορούσαν να τοποθετηθούν μεν, αλλά από πλευράς ορθότητας του setup κατα ΤΗΧ, θα ήταν εκτός προδιαγραφών. Για να μπορείς να απολαύσεις τις αρετές του ASA, θα πρέπει και αυτά τα ηχεία του setup σου να είναι πιστοποιημένα. Συνολικά βέβαια - και για πρακτικούς λόγους - δεν θα σε αποτρέψω από το να το δοκιμάσεις. Μια χαρά θα παίζει! Οι διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα, δεν θα είναι κάτι το αντιληπτό.

3. Οι βάσεις της Auralex έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την απόδοση των υπογούφερ, απομονώνοντάς τα μηχανικά από τις παράπλευρες επιφάνειες (κυρίως το πάτωμα...). Τα αποτελέσματα είναι θεμιτά, αν και για να τοποθετηθεί σωστά ένα τέτοιο προϊόν, είναι φρόνιμο να γίνει πρώτα μια τυπική μελέτη ως προς τη σωστή θέση του/των υπογούφερ στον εκάστοτε χώρο, ώστε να εξασφαλιστούν και τα βέλτιστα αποτελέσματα με την χρήση του αξεσουάρ της Auralex.

1. Οκ αν δωθει η ευκαιρια θα το τσεκαρω.Αν και οι εντασεις που παιζω μεχρι τωρα δεν μου εχουν δειξει οτι ζοριζετε ο Ονκυο 608
2. Μαλλον θα κατευθυνθω σε καποιους direct firing δορυφορους.
3. Αν ειναι ευκολο μπορεις να μου προτεινεις καποιο?

1. Οκ αν δωθει η ευκαιρια θα το τσεκαρω.Αν και οι εντασεις που παιζω μεχρι τωρα δεν μου εχουν δειξει οτι ζοριζετε ο Ονκυο 608
2. Μαλλον θα κατευθυνθω σε καποιους direct firing δορυφορους.
3. Αν ειναι ευκολο μπορεις να μου προτεινεις καποιο?

Ο Onkyo είναι λογικό να μην ζορίζεται, μιας και τα TX-T2SE ηχεία είναι αρκετά ευαίσθητα. Από την άλλη όμως, θα προσθέσω εδώ και την «αντίθετη όψη του νομίσματος», σε συνέχεια του προηγούμενου post. Μπορεί δηλαδή ο ενισχυτής να μην ζορίζεται, αλλά από την άλλη, τα ηχεία να θέλουν πιο πολύ ρεύμα, το οποίο και θα ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά την απόδοσή τους. Δεν αναφέρομαι όμως στην περίπτωση των TX-T2SE. Πόσο μάλλον, μιας και δεν το είπα στο προηγούμενο post, όλα αυτά αναφέρονται αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που θέλεις να οδηγήσεις τα TX-T2SE ως πλήρη ηχεία για στερεοφωνική ακρόαση. Και λέω πλήρη (δηλαδή Large), εννοώντας πως αν συζητάμε για μια κατάσταση στην οποία τα οδηγείς «κομμένα» στα 80Hz (Small) μόνο για κινηματογραφικό υλικό ή ακρόαση μουσικής με ProLogicII, τότε δεν ωφελεί να εξετάζουμε το θέμα της διπλοενίσχυσης.

Για direct firing δορυφόρους, μόνο τα TΧ-B1 μπορώ να προτείνω κι αυτό γιατί φροντίσαμε να τα σχεδιάσουμε κατά τις προδιαγραφές της ΤΗΧ (όπως φαίνεται και από τα τεχνολογικά/τεχνικά τους χαρακτηριστικά) αλλά χωρίς να πάρουν τη «στάμπα». Είναι δηλαδή flat έως τα 80Hz και ακολουθούν τα ηχητικά χαρακτηριστικά των TX-T2SE και του THX-C ως προς τη διασπορά του ήχου. Σύνεπως, είναι η ιδανική επιλογή για την περίπτωση που εξετάζεις.

Ελπίζω να σε καλύπτουν τα παραπάνω! Να είσαι καλά και αναμένω τις νέες αποφάσεις σου. -bye-

Ο Onkyo είναι λογικό να μην ζορίζεται, μιας και τα TX-T2SE ηχεία είναι αρκετά ευαίσθητα. Από την άλλη όμως, θα προσθέσω εδώ και την «αντίθετη όψη του νομίσματος», σε συνέχεια του προηγούμενου post. Μπορεί δηλαδή ο ενισχυτής να μην ζορίζεται, αλλά από την άλλη, τα ηχεία να θέλουν πιο πολύ ρεύμα, το οποίο και θα ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά την απόδοσή τους. Δεν αναφέρομαι όμως στην περίπτωση των TX-T2SE. Πόσο μάλλον, μιας και δεν το είπα στο προηγούμενο post, όλα αυτά αναφέρονται αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που θέλεις να οδηγήσεις τα TX-T2SE ως πλήρη ηχεία για στερεοφωνική ακρόαση. Και λέω πλήρη (δηλαδή Large), εννοώντας πως αν συζητάμε για μια κατάσταση στην οποία τα οδηγείς «κομμένα» στα 80Hz (Small) μόνο για κινηματογραφικό υλικό ή ακρόαση μουσικής με ProLogicII, τότε δεν ωφελεί να εξετάζουμε το θέμα της διπλοενίσχυσης.

Για direct firing δορυφόρους, μόνο τα TΧ-B1 μπορώ να προτείνω κι αυτό γιατί φροντίσαμε να τα σχεδιάσουμε κατά τις προδιαγραφές της ΤΗΧ (όπως φαίνεται και από τα τεχνολογικά/τεχνικά τους χαρακτηριστικά) αλλά χωρίς να πάρουν τη «στάμπα». Είναι δηλαδή flat έως τα 80Hz και ακολουθούν τα ηχητικά χαρακτηριστικά των TX-T2SE και του THX-C ως προς τη διασπορά του ήχου. Σύνεπως, είναι η ιδανική επιλογή για την περίπτωση που εξετάζεις.

Ελπίζω να σε καλύπτουν τα παραπάνω! Να είσαι καλά και αναμένω τις νέες αποφάσεις σου. -bye-

Βασιλη σε ευχαριστω. Τα εχω λιγο πιο κατω τα crossover στα 50 γιατι μου ακουγονταν καλυτερα και στο off το Preserve THX Settings για να τα κραταει και στο THX select 2 mode. Τεσπα καταλαβα τι εννοεις για το θεμα της διπλοενισχυσης!

Οσο για τα B1 τα σκεφτηκα, αλλα μου ειναι λιγο μεγαλα σε μεγεθος για εκει που τα θελω και πρεπει να κανουμε και λιγο οικονομια , θα δοκιμασω κατι yamahakia NS 333 που ειναι καπου στο σπιτι(πρεπει να τα βρω!!!) και βλεπουμε.

Υ.Γ. Οταν ενα περιφεριακο ειναι κομμενο στα 120 και το LFE στα 80 , αυτο που ειναι αναμεσα ποιο το παιζει?Οπως επισης οταν το τ2 ειναι στα 50 την πληροφορια την αναπαραγουν και τα 2?

Υ.Γ.2 Εχω τοσες ερωτησεις που μαλλον πρεπει να γραψω εκθεση για να σου στειλω!!!:2thumb22sup:

Βασιλη σε ευχαριστω. Τα εχω λιγο πιο κατω τα crossover στα 50 γιατι μου ακουγονταν καλυτερα και στο off το Preserve THX Settings για να τα κραταει και στο THX select 2 mode. Τεσπα καταλαβα τι εννοεις για το θεμα της διπλοενισχυσης!

Οσο για τα B1 τα σκεφτηκα, αλλα μου ειναι λιγο μεγαλα σε μεγεθος για εκει που τα θελω και πρεπει να κανουμε και λιγο οικονομια , θα δοκιμασω κατι yamahakia NS 333 που ειναι καπου στο σπιτι(πρεπει να τα βρω!!!) και βλεπουμε.

Υ.Γ. Οταν ενα περιφεριακο ειναι κομμενο στα 120 και το LFE στα 80 , αυτο που ειναι αναμεσα ποιο το παιζει?Οπως επισης οταν το τ2 ειναι στα 50 την πληροφορια την αναπαραγουν και τα 2?

Υ.Γ.2 Εχω τοσες ερωτησεις που μαλλον πρεπει να γραψω εκθεση για να σου στειλω!!!:2thumb22sup:

Και δε μου κάνεις ένα τηλέφωνο καλέ μου άνθρωπε; Ευχαρίστως να τα πούμε όλα αναλυτικά και να ξενοιάσεις! ...210 6137100 :operator:

Εδώ μιας και σε έχουν πάρει όλοι μονότερμα, θα ήθελα να σε ρωτήσω κ εγώ με την σειρά μου, τί απέγιναν τα T3SE???? ωραία ηχεία και αρκετά δυνατά. Γιατί ενώ η μαμά εταιρία είναι εδώ πρέπει να τα πάρω από έξω?

Εδώ μιας και σε έχουν πάρει όλοι μονότερμα, θα ήθελα να σε ρωτήσω κ εγώ με την σειρά μου, τί απέγιναν τα T3SE???? ωραία ηχεία και αρκετά δυνατά. Γιατί ενώ η μαμά εταιρία είναι εδώ πρέπει να τα πάρω από έξω?

Καλημέρα και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά δέχθηκα σφοδρή επίθεση εποχικού virus...:D Ήμουν σε κατάσταση off-line για λίγες μέρες. :frown:

Λοιπόν, ως προς τα Τ3SE έχω απαντήσει και κάπου αλλού πάλι νομίζω. Ουσιαστικά τα κομμάτια που υπάρχουν ακόμη για παραγγελία στο εξωτερικό, είναι και τα τελευταία κομμάτια παραγωγής του ηχείου που έχουμε διαθέσει για Αγγλία και Αμερική. Από εδώ (Ελλάδα) το T3SE έχει εξαντληθεί.

Η ουσία είναι πως αποφασίσαμε να σταματίσουμε την παραγωγή του, μιας και με τον σχεδιασμό και τελική υλοποίηση του TX-T2SE πετύχαμε κάτι πολύ ουσιαστικό. Ένα ηχείο ουσιαστικά όμοιο, με τις ίδιες κορυφαίες προδιαγραφές που πιστοποίησε η ΤΗΧ (Ultra2 δηλαδή) και τελικώς, πιο μικρό, πιο κομψό και σαφώς πιο οικονομικό για τον τελικό καταναλωτή. Σε σχέση με το Τ3SE διαθέτει μεν ένα woofer λιγότερο, αλλά το Τ2SE είναι ένα ηχείο με σαφώς πιο "άμεσο", λιγότερο πολύπλοκο crossover. H όποιες άλλες διαφορές εντοπίζονται στα ελαφρώς λιγότερα Watt που μπορεί να δεχτεί, καθώς και στα 2 μόλις Hz διαφοράς στην έκταση των χαμηλών (35Ηz έναντι 33Hz του T3SE).

Μη διστάσετε να ρωτήσετε οτιδήποτε άλλο σχετικό. -bye-

Στα ποσα ντεσιμπελ μετραμε με το SPL??????

Καλημέρα Άρη! -bye-

Συγνώμη αλλά η ερώτηση με μπέρδεψε...:icon15: Τα ντεσιμπέλ είναι μια μονάδα μέτρησης, ενώ το SPL (Sound Pressure Level) είναι η μέτρηση καθεαυτή. Κοινώς λέμε π.χ. πως "το τάδε ηχείο παράγει 91dB SPL στο ένα μέτρο".

Εχεις δικιο!!!
Λοιπον πηρα απο το ακτινιο οπως μου ειπες ενα ντεσιμπελομετρο( το radioshack 40 euro) αναλογικο. Και ρωτω ποσο ντεσιμπελ πρεπει να βγαζουν τα ηχεια στην μετρηση μου?75?80?

ο ονκυο λεει 75 αλλα μου φενεται χαμηλο!
Το χαζοaudyseuy τα ειχε βαλει στα 87 απο τι θυμαμαι!

Εχεις δικιο!!!
Λοιπον πηρα απο το ακτινιο οπως μου ειπες ενα ντεσιμπελομετρο( το radioshack 40 euro) αναλογικο. Και ρωτω ποσο ντεσιμπελ πρεπει να βγαζουν τα ηχεια στην μετρηση μου?75?80?

ο ονκυο λεει 75 αλλα μου φενεται χαμηλο!
Το χαζοaudyseuy τα ειχε βαλει στα 87 απο τι θυμαμαι!

Ρε συ, άλλο είναι τα db που δείχνει ο ενισχυτής (αναφέρεται στο πόσο ενισχύει το σήμα εισόδου-στα 0db ακούς όπως γραφτηκε το κομμάτι), άλλο τα db των ηχείων (που δείχνει την ευαισθησία τους, δηλαδή πόσα db SPL θα δώσει οδηγώντας το με 1W σε απόσταση 1m όταν αυτό βρίσκεται στο άπειρο θεωρητικά) και άλλο τα db SPL που δείχνει την ακουστική πίεση που προκαλεί αυτό όταν οδηγηθεί απο έναν ενισχυτή των x Watt. Για να το ολοκληρώσω, αν θες να πάρεις +3db SPL απο το ηχείο πρέπει να διπλασιάζεις κάθε φορά την ισχύ.

Χωρίς να έχει τύχει ποτέ να χρησιμοποιήσω ντεσιμπελόμετρο, αυτό που μου φαίνεται λογικό είναι να μετρήσεις στη θέση ακρόασης ένα-ένα τα ηχεία ώστε δίνοντας σήμα στο καθένα απο αυτά να έχεις παντα την ίδια ένδειξη στο ντεσιμπελόμετρο.

Να προσθέσω οτι θα πρέπει να έχεις σταθερή την "ένταση" στον ενισχυτή (πχ 0db) και να αυξομοιωσεις την στάθμη σε καθένα απο αυτά (ουσιαστικά να κάνεις manually ισοστάθμιση) ώστε να πετύχεις την ίδια ένδειξη για όλα τα ηχεία.

Ναι βρε παιδια θα βαλω τα test tones αλλα στα ποσο να ρυθμισω τα ηχεια για να γραφει ο μετρητης . Δηλαδη βαζω και παιζουν ενα ενα τα ηχεια και βλεπω στο ντεσιμπελομετρο 82 να παρω αυτο σαν μετρο και για τα αλλα η' πρεπει να το ριξω στα 75 πχ και να ρυθμισω και τα αλλα το ιδιο.

Δεν μιλαω για το reference point που ειναι τα 0db !!!

Ναι βρε παιδια θα βαλω τα test tones αλλα στα ποσο να ρυθμισω τα ηχεια για να γραφει ο μετρητης . Δηλαδη βαζω και παιζουν ενα ενα τα ηχεια και βλεπω στο ντεσιμπελομετρο 82 να παρω αυτο σαν μετρο και για τα αλλα η' πρεπει να το ριξω στα 75 πχ και να ρυθμισω και τα αλλα το ιδιο.

Δεν μιλαω για το reference point που ειναι τα 0db !!!

Άρη καλησπέρα!

Το νουμεράκι δεν παίζει κανένα ρόλο. Εξαρτάται καθαρά από την προ-ρύθμιση του ενισχυτή, την ευαισθησία των ηχείων σου και την απόσταση του ντεσιμπελόμετρου από αυτά. Αρκεί η στάθμη να είναι επαρκής ώστε να καλύπτει τον περιβάλλοντα θόρυβο, αν τυχόν υπάρχει κάποια πηγή θορύβου στο χώρο.

Με δεδομένη λοιπόν π.χ. τη στάθμη των 85dB που θα πάρεις ως πρώτη αναφορά από το αριστερό ηχείο, θα πρέπει να ρυθμίσεις και όλα τα υπόλοιπα (συν το υπογούφερ φυσικά).

Αντίστοιχα, ρυθμίζεις έπειτα και τις αποστάσεις από τη θέση ακρόασης και τέλος. Να ξέρεις πάντως πως τα υπογούφερ, λόγω της εσωτερικής καθυστέρησης του σήματος, δεν ρυθμίζονται ποτέ αυστηρά στα μέτρα απόστασης που λέει η μεζούρα. Τα αυτόματα συστήματα ισοστάθμισης των ενισχυτών AV ανιχνεύουν επιτυχώς την εν λόγω καθυστέρηση και θέτουν το σωστό delay (δηλαδή ουσιαστικά την απόσταση σε μέτρα). Π.χ. ένα υπογούφερ που με τη μεζούρα βρίσκεται στα 3,2 μέτρα ενδέχεται να πρέπει να ρυθμιστεί στα 3,9... Παράδειγμα λέω πάντα.

-bye-

62c3862df62d47a6b327ca505430928c.jpg

Μια ακόμη εξαιρετική αναλυτική δοκιμή, μας ήρθε από την Αμερική!

Θέμα της, το σύστημα 5.1 TX-3D12 με κύρια ηχεία πιστοποιημένα κατά THX Ultra2.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες πατώντας εδώ, όπου θα βρείτε και το link της πλήρους, 5-σέλιδης δοκιμής.

LightBox.ashx

ποσο κοστιζει το πακετο αυτο στην Ελλαδα ?

Χμμμ... σωστή ερώτηση... :o

Το εν λόγω πακέτο διατίθεται μόνο στην Αμερική. Υπήρχε φυσικά και εδώ, όσο υπήρχαν τα TX-T3SE. Η επιλογή μας όμως ήταν να διαθέσουμε πλέον το πακέτο αυτό αποκλειστικά στην Αμερική, ενώ για την Ελλάδα υπάρχει το TX-T2-12, καθώς επίσης και μια ποικιλία άλλων επιλογών. :smile:

Status
Not open for further replies.