DAC-1HDR - "Audio Critic" review

YBA202
vs
Weiss Medea

το υπολοιπο συστημα δε θα το γραψω ομως γιατι δεν εχει σημασια...

Eδώ ότι και να πείς η ουσία είναι ότι χάσατε την μπάλα αφού λές ότι το YBA202 με ένα τσιπάκι της Burr Brown το PCM1796 που είναι λίγο καλύτερο από τό 1792 του V-Dac και με διπλούς τελεστικούς OPA2134 στη έξοδο πάλι λίγο καλύτερους από τους 5532 του V-Dac έπαιξε παρόμοια με το turbo studiακό Weiss Medea.
Προφανώς έφταιγε το σύστημα ή ο χώρος.
Μήπως τα ηχεία υπό οδηγούνταν, μήπως όλα ήταν πάνω σε κοινό πολύμπριζο των δέκα ευρώ, πολλά μπορείς να πείς και να υποθέσεις.
Δεν πάτε στο σύστημα του Αντρέα να τα ακούσετε λέω εγώ και να αφήσετε κατά μέρος τις ακροάσεις αμφιβόλου αποτελέσματος.

Mπορεί κάτι όντως να ήταν λάθος ή όχι...Απλά οι διαφορές να ήταν ελάχιστες...

Αν δεν είσαι εκεί,δεν μπορείς να έχεις άποψη τι απ' όλα συνέβει.

Πάντως για το δεδομένο σύστημα,η γνώμη μου είναι,ότι ο συγκεκριμένος ενισχυτής κι ηχεία,είναι αρκετά για να καταδείξουν διαφορές σε μηχανήματα αυτού του επιπέδου.Μπορεί όχι 100%,αλλά μπορούν...

Re: Απάντηση: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Mπορεί κάτι όντως να ήταν λάθος ή όχι...Απλά οι διαφορές να ήταν ελάχιστες...

Αν δεν είσαι εκεί,δεν μπορείς να έχεις άποψη τι απ' όλα συνέβει.

Πάντως για το δεδομένο σύστημα,η γνώμη μου είναι,ότι ο συγκεκριμένος ενισχυτής κι ηχεία,είναι αρκετά για να καταδείξουν διαφορές σε μηχανήματα αυτού του επιπέδου.Μπορεί όχι 100%,αλλά μπορούν...

οπως καταλαβαινεις Διονυση δε καναμε καμια επιστημονικη συγκριση γιατι καναμε την πλακα μας και οχι κοντρες....

3 κομματια ακουσαμε και στα 2 DAC και οι διαφορες ηταν σχετικα μικρες (στο συγκεκριμενο συστημα).

Προφανως δεν ενδιεφερε κανενα να διαπιστωσει ποιο απο τα δυο DAC ειναι καλυτερο (λες και υπαρχει καμια αμφιβολια) αλλα κυριως εαν οι χαωδεις διαφορες μεταξυ των δυο DAC ειναι ΑΜΕΣΑ ακουστες και προφανεις σε ενα συστημα των 5-6 χιλιαδων Ευρω... Αφου δεν ακουσαμε και τιποτα τρελο (κυριως στο soundstage υπηρχαν πιο σημαντικες διαφορες) απλα σταματησαμε να ασχολουμαστε...

Μετα 'κατσαμε και παιζαμε με καλωδια!!!!!

Απλα συνδυαστε τα παραπανω με καποια απο τα συστηματα που χρησιμοποιουν σε περιοδικα (που πολλες φορες δεν ειναι καλυτερα απο το πολυ τιμιο για τα λεφτα του συστημα της ATC) για να καταλαβετε τι φουμαρα μας πουλανε οι "δημοσιογραφοι" που κανουν τα συγκριτικα και ακουνε τις "χαωδεις διαφορες" μεταξυ μηχανηματων παρομοιας τιμης....

Last edited:
Απάντηση: Re: DAC-1HDR - "Audio Critic" review

Αυτά όλα τα "έσχισε",πάτησε","ισοπέδωσε"..............είναι εκτός πραγματικότητας και δεν ξέρω κάν άν τις χρησιμοποίησαν οι παρουσιαστές στα περιοδικά που λέτε.

Για την αντικειμενικότερη ενημέρωση όσων διαβάζουν,καλό είναι να μην είμαστε υπερβολικοί.Οι διαφορές-ειδικά- σε dac με 1000+ ευρά μέχρι και τα διπλάσια,τριπλάσια είναι μικρές κι ακουστές σε συστήματα,που μπορούν να αποκαλύψουν τις διαφορές...

Αυτό λέω να προσέχουμε εξ αρχής...

Eδώ ότι και να πείς η ουσία είναι ότι χάσατε την μπάλα αφού λές ότι το YBA202 με ένα τσιπάκι της Burr Brown το PCM1796 που είναι λίγο καλύτερο από τό 1792 του V-Dac έπαιξε παρόμοια με το turbo studiακό Weiss Medea.

Με όλη την καλή διάθεση, αυτό που λες είναι τελείως λανθασμένο κατά την άποψή μου.Το θέμα είναι να εξαντλήσεις τις δυνατότητες του εκάστοτε "τσιπακίου" dac, όχι απλά να το χρησιμοποιήσεις.Παράδειγμα..:

740_Player+PSU_850pt.jpg

Φοράει το ίδιο τσιπάκι με το V-DAC που ανέφερες...Εδώ η τροφοδοσία του..:smash:..:

740_Netz_850pt.jpg

Με όλη την καλή διάθεση, αυτό που λες είναι τελείως λανθασμένο κατά την άποψή μου.Το θέμα είναι να εξαντλήσεις τις δυνατότητες του εκάστοτε "τσιπακίου" dac, όχι απλά να το χρησιμοποιήσεις.Παράδειγμα..:

Φοράει το ίδιο τσιπάκι με το V-DAC που ανέφερες...Εδώ η τροφοδοσία του..:smash:..:

Εντυπωσιακό φαίνεται το συγκεκριμένο! Υπάρχει κάποιο review;

740_Player+PSU_850pt.jpg

740_Netz_850pt.jpg

Δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λές γιατί η αρχιτεκτονική του είναι DSP/RAM και συνεπώς χρησιμοποιούν δικό του αλγόριθμο που καθορίζει τον ηχητικό του χαρακτήρα.
Στη έξοδο του ψηφιακού τμήματος και πρίν το διακριτό αναλογικό τμήμα έχει τέσσερα 1792

740_Wandler_250pt.jpg

Αρχιτεκτονικά είναι ίδιο με το Cambridge 840c μόνο εκεί χρησιμοποιούν Wolfson WM8740 και τελεστικούς στη έξοδο.

Eδώ ότι και να πείς η ουσία είναι ότι χάσατε την μπάλα αφού λές ότι το YBA202 με ένα τσιπάκι της Burr Brown το PCM1796 που είναι λίγο καλύτερο από τό 1792 του V-Dac και με διπλούς τελεστικούς OPA2134 στη έξοδο πάλι λίγο καλύτερους από τους 5532 του V-Dac έπαιξε παρόμοια με το turbo studiακό Weiss Medea.
Προφανώς έφταιγε το σύστημα ή ο χώρος.
Μήπως τα ηχεία υπό οδηγούνταν, μήπως όλα ήταν πάνω σε κοινό πολύμπριζο των δέκα ευρώ, πολλά μπορείς να πείς και να υποθέσεις.
Δεν πάτε στο σύστημα του Αντρέα να τα ακούσετε λέω εγώ και να αφήσετε κατά μέρος τις ακροάσεις αμφιβόλου αποτελέσματος.

To 1796 δεν είναι καλύτερο... από το 1792...

PCM1792 132dB SNR Highest Performance Stereo DAC (S/W Control)

PCM1796 123dB SNR Stereo DAC (S/W Control)