Dac από 300 έως 3500 ευρώ...

Ταπεινό το Cs4398; Μάλλον μπλέκομαι σε ξένα χωράφια,αλλά το CS 4397 (να υποθέσω το προηγούμενο μοντέλο) φοράει το Marantz SA 15 καθώς και το δικό μου SA 7001, το οποίο έχει βραβευτεί από την EISA (ότι και να σημαίνει αυτό). Σίγουρα δεν πρόκειται για κορυφαίες υλοποιήσεις αλλά για (πιστεύω) τίμια μηχανήματα από μιά εταιρεία με μεγάλη ιστορία. Οπότε τα τσιπάκια δεν θα είναι και εντελώς για πέταμα.

προσωπικά γιά μένα:ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
εδώ και κάπου 15 χρόνια.

Στη συνέχεια, με πιάνει (τουλάχιστον) θλίψη ......

Εμας αντιθετως μας εχει πιασει (τουλαχιστον) χαρα, που σε βλεπουμε δραστηριο στα παλια σου λημερια:Banane0:

Εχω την εντυπωση, οτι εδω ειναι η φυσικη σου θεση:ernaehrung004:

,

Με βάλατε στην ΠΡΙΖΑ να απαντήσω. Και τα δύο sites γράφουν καθαρά πως το DAC σκίζει !!! (αν δεν επαινέψουμε και το dac μας)...! Τώρα θα σου πω το εξής, μια χαρά είμαι με το Βryston, όντως καλύτερο από Weiss & Benchmark τα οποία πέρασαν μια βόλτα πρόσφατα ξανά (ιδίως το DAC1-PRE πριν από βδομάδα) και δεν λέω πως δεν είναι καλά αλλά τελικά και ο Σταματάκος και ο 'στο περίπου hifi' πέφτουν dead center όπως θα λέγαμε και γι αυτό τους πάω και τους δύο. Ο μεν Σταματάκος το ξεζουμίζει το θέμα, ο άλλος σου λέει 'άκου ρε φίλε, με δυό κουβέντες, τί να πάς να ακούσεις να τελειώνουμε με το πολύ τζατζίκι και τα ναι μεν αλλα'. Βέβαια, πρώτα ελάλησαν από τον ξένο τύπο αλλά αν δεν πάρεις και 4-5 θετικότατες γνώμες δεν σηκώνεσαι από τον καναπέ να πάς να ακούσεις κάτι το καινούργιο έτσι απλά. Ψήνω αυτή την εποχή εναν φίλο να πάρει το Wyred 4 Sound DAC2 μιας που δεν έχει προενισχυτή να το βάλουμε κοντρίτσα. Ιδιαίτερα καλή τιμή... 1480 ευρώ στην πόρτα σου από τον UK Dealer της Wyred4Sound. To Naim δεν το έχω ακούσει που λέει ο Σταματάκος ως το καλύτερο, αλλά το Byrston έχει κάτι από βινύλιο σε γράψιμο και γουστάρω. Ισως το πιο smooth-analytic combo στην τιμή μέχρι τα 3000 που έχω ακούσει.

www.itemaudio.co.uk/wyred_dac2.html

Eπίσης ψάχνω ...άτομο για ζευγάρωμα να ακούσω επιτέλους το νέο DAC8 της Αudio Research, όποιος το πάρει PΜ και δίνω μέχρι και 100 ευρώ για 30 λεπτά ακρόασης !!!! Και αυτό το ματζαφλάρι θα είναι top στα σίγουρα.

Last edited:
Τώρα εγώ μπορώ να ρωτήσω; θα αγοράσω ντακ που θα παίζει σαν βινύλιο; Να μην ρωτήσω βέβαια γιατί δεν παιρνεις βινύλιο γιατί θα θέλεις να ακούσεις μουσική υψηλής ανάλυσης, σωστά; μα η μουσική υψηλής ανάλυσης φτάνει ψηλά, τι δουλειά έχει εκεί πάνω το βινύλιο; το βινύλιο έχει δυναμική περιοχή 60db, το άλλο 115db. Υποτίθεται ότι αυτή η έρμη η ψηλή ανάλυση προχωρά το θέμα αναπαραγωγή στο σπίτι ένα βήμα παραπέρα, θα πάμε να το εξομοιώσουμε με το βινύλιιο; Αν έχεις πολλά βινύλια και μάλιστα αναλογικά γραμμένα και θέλεις να τα ακούς, τότε αξίζει και με το παραπάνω το πικάπ, αλλοιώς τι νόημα μπορεί να έχει;Βέβαια ξέρω και μερικούς που το έχουν καμάρι ότι το βινύλιό τους παίζει σαν cd!

Ιδιαίτερα καλή τιμή... 1480 ευρώ στην πόρτα σου από τον UK Dealer της Wyred4Sound.

δεν αναφέρεται Ευρωπαίος ντήλερ στο επίσημο σάιτ... γνωρίζεις κάτι παραπάνω ;; υπάρχει κάποιο λινκ ;;;

Βέβαια ξέρω και μερικούς που το έχουν καμάρι ότι το βινύλιό τους παίζει σαν cd!

Εγώ ξέρω ότι κατά βάση λένε το αντίθετο...
"Αυτό το CD είναι καταπληκτικό! Παίζει σαν βινύλιο!" :award:

Βέβαια πάλι "σαν" είναι γιατί την ταπεινή μου Benz ακόμη την κυνηγάει το Esoteric μου και ας παίζει και SACD...

Τη βλέπω τη δουλειά... Αν ποτέ αξιωθώ και βάλω μία Koetsu πάνω θα κλαίω τα λεφτά που έχω δώσει για τα CD μου... :bigcry:

Απάντηση: Re: Dac από 300 έως 3500 ευρώ...

Βέβαια πάλι "σαν" είναι γιατί την ταπεινή μου Benz ακόμη την κυνηγάει το Esoteric μου και ας παίζει και SACD...

Τη βλέπω τη δουλειά... Αν ποτέ αξιωθώ και βάλω μία Koetsu πάνω θα κλαίω τα λεφτά που έχω δώσει για τα CD μου... :bigcry:

Αυτό είναι μεταπολεμικό σύνδρομο.

Δεν θέλω να ξαναρχίσει η κουβέντα cd vs vinyl. Αλλά η Βενζ παίζει καλλίτερα ή σου αρέσει περισσότερο;

Αυτό είναι μεταπολεμικό σύνδρομο.

Εγώ δεν είπα ότι ήταν μόνο τα καλώδια, είπα γενικά να κρατάμε μία πισινή σε αυτό το hobby. Στα πάντα.

:p

Δεν θέλω να ξαναρχίσει η κουβέντα cd vs vinyl. Αλλά η Βενζ παίζει καλλίτερα ή σου αρέσει περισσότερο;

Δεν ξέρω/Δεν απαντώ... Αν θες να μάθεις κερνάω καφεδάκι το επόμενο Σαββάτο... :ears:

Παμ παρακάτ... :Banane0:

Απάντηση: Re: Dac από 300 έως 3500 ευρώ...

:p

Δεν ξέρω/Δεν απαντώ... Αν θες να μάθεις κερνάω καφεδάκι το επόμενο Σαββάτο... :ears:

Παμ παρακάτ... :Banane0:

Αμέσως εσυ :)

Πέρα από τη πλακα πιστεύω ότι και τα δυο μέσα μπορούν να αποδώσουν εξίσου καλό ήχο!

:offtopic:χμμ...χμμ...Και που ακριβώς είναι κρεμασμένη η Benz για να έχουμε καλό ρώτημα; Και-ακόμη πιό σημαντικό κατ εμέ-που γυρνάνε πάνω σε τι γυρνάνε οι μαύρες πιατέλες; τέλος:offtopic:

και σε μένα θα έλεγα πλέον ότι βουβάλι και dynavector σχεδόν κόβουν μαζί το νήμα..
Πριν από ένα χρόνο τα άλλα dac ούτε την πλάτη της δεν βλέπανε...

Κάτσε να ακούς βινύλια που γράφτηκαν ψηφιακά...