DAC έως 1300€

Δεν ξερω για εσας αλλα εγω σε δοκιμες δεν ακουω διαφορες στα dac .το fiio s15 streamer φοραει AK4191 + AK4499EX
ο yamaha rn2000a φοραει ESS Sabre ES9026PRO
και το cd player

Denon DCD-1700NE SACD φοραει PCM1795

ε εχοντας κανει δοκιμες a b c πανω κατω ολα ιδια μου ακουγονται

Αναφέρεσαι σε καλές συσκευές οπότε είναι απολύτως πιθανό οι διαφορές να είναι μικρές, αλλά υπάρχει περίπτωση να φταίει και ο χώρος. Το λέω γιατί το έχω αντιμετωπίσει. Ο δικός μου χώρος φουσκώνει κάποιες από τις μεσαίες συχνοτητες και έχει ένα room mode στα 44Hz. Αυτά ακούγονται εντυπωσιακά, ίσως και λίγο "αναλογικά", αλλά "κρύβουν" πληροφορίες και "λασπωνουν" όλο το φάσμα. Δεν λέω ότι έχεις το ίδιο πρόβλημα, αλλά ο χώρος είναι ο συνήθης ύποπτος.

Δύο dac είχα, το RME ADI 2 fs DAC και το gustard x26pro (αυτό έχω κρατήσει, discontinued οπότε μόνο μεταχειρισμένο). Και τα δύο τα συστήνω ανεπιφύλακτα, ίσως το gustard πιο πολύ. Το chord qutest που πρότεινε μέλος πιο πάνω θεωρείται και αυτό από τα καλύτερα σε αυτή την κατηγορία τιμής τουλάχιστον και υπάρχει στο μπάτζετ σου αγγελία.

Σε αυτή την αναζήτηση ήμουν από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη μέχρι και τον Δεκέμβρη που κατέληξα.
Θα έλεγα να ακούσεις στο σύστημά σου και στο budget σου, κάποιο AKM, κάποιο ESS και κάποιο R2R για να καταλήξεις για αρχή τι να κυνηγήσεις.
Στο δικό μου, το R2R που άκουσα δεν με τράβηξε καθόλου (Denafrips), το Cayin ήταν για γέλια και για κλάμματα και έπαιζαν ξύλο μεταξύ τους το ESS με το AKM, μέχρι που ήρθε το Qutest, κούμπωσε και δεν ξαναβγήκε.
Σε άλλο σύστημα πιθανόν η σειρά να είναι τελείως διαφορετική!
Πάντως, το να ακούσεις το Qutest πριν πάρεις όποια απόφαση θα το θεωρούσα προαπαιτούμενο.
Το κακό του είναι ότι παίρνεις ένα DAC και μόνο. Ούτε οθόνες, ούτε προενισχυτή, ούτε τίποτα απολύτως.