Παίζει ρόλο αλλά ένας σωστά σχεδιασμένος DAC φιλτράρει αυτού του είδους το θόρυβο. Kαι τις συχνότητες του τροφοδοτικού επίσης. Ορίστε και ένα
άρθρο με ένα γρήγορο google search. Και ακόμα και η απόδοση να βελτιώνεται σε κάποιες περιπτώσεις, δεν έχει καμία επίπτωση στον ήχο που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο αυτί αν βρίσκεται κάτω από αυτό το όριο. Και στο κάτω κάτω και όταν μετράει κάποιος DAC το κάνει στην αναλογική έξοδο άρα όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη. Το θέμα είναι όμως ότι δεν ακούμε γραφήματα

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι από ένα σημείο και πέρα δεν υπάρχει καμία αντιληπτή διαφορά σε ηλεκτρονικά τύπου DAC, παρόλο που μπορεί να υπάρχουν διαφορές σε γραφήματα και απόλυτες τιμές.
Εδώ έχεις δίκιο και το υπεραπλούστευσα εγώ, ναι, σίγουρα δν είναι όλα τα watt ίδια και παίζει ρόλο peak current, VA τροφοδοσία και απόδοση του ενισχυτή σε διάφορες γωνίες ρεύματος αναλόγως και την αντίσταση που οδηγεί (ηχείο). Αλλά και πάλι φτάνουμε σε ένα σημείο όπου 2 ενισχυτές θα ακούγονται πανομοιότυποι και σίγουρα δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε 10000€ για pass labs π.χ.
Και εδώ συμφωνώ, είναι όλο μια μπίζνα. Αλλά εκεί που μάλλον διαφέρουμε είναι ότι εγώ θεωρώ ότι συντηρείται ένας μύθος σχετικά με το audio, ενώ ειδικά για ηλεκτρονικά φτάνουμε σχετικά γρήγορα σε ένα σημείο που είναι εντελώς transparent και ξοδεύοντας παραπάνω χρήματα δεν μας προσφέρει τίποτα επιπλέον στην ποιότητα ήχου, πέρα από εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής κτλ
Και εν τέλει αν είμαι λάθος, ας βρεθεί κάποιος να μας δείξει double blind tests όπου κατάφεραν να επιλέξουν τον ακριβό απ' το φτηνό DAC ή ενισχυτή με ακρίβεια

Όταν γνωρίζουμε ότι κάτι έχει αλλάξει στην αλυσίδα είναι πολύ εύκολο να μας ξεγελάσει το μυαλό μας ότι ακούμε κάτι "διαφορετικό" ενώ στην πραγματικότητα απλά περιμένουμε να ακούσουμε κάτι και είμαστε πιο συγκεντρωμένοι.