DAC για Squeezebox Touch

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
Καλησπέρα σε όλους! Άρχισα να μπαίνω και γω για τα καλά στην αναπαραγωγή των flac , αγόρασα ένα squeezebox touch και με έχει βολέψει αφάνταστα.
Το θέμα είναι ότι με το δικό του DAC δε φτάνει σε καμία περίπτωση το yamaha cd-s 300 που έχω σε ποιότητα καθώς ο ήχος του μου φάνηκε λίγο τραχύς , μη φυσικός και με συμπιεσμένη μουσική σκηνή σε σχέση με το yamaha.Επειδή θα κάνω όλα τα cd μου rip ψάχνω ένα ποιοτικό DAC ώστε να φτάσω σίγουρα στα επίπεδα του yamaha το οποίο με ικανοποιεί απόλυτα. Είδα κάπου ότι το yamaha έχει για dac ένα Burr Brown DSD1791 μάλλον όχι τίποτα ιδιαίτερο , αλλά ο χαρατήρας του τελικού αποτελέσματος μου αρέσει πολύ.
Ψάχνω δηλαδή κάποιο DAC το οποίο να έχει ζεστό ήχο , φυσικό με καλή μουσική σκηνή . Όχι υπεραναλυτικό,γρήγορο κλπ
Ηχητικά έχετε κάποια άποψη για τα Vdac-2 (το οποίο έχει πάνω Burr Brown 1796) , Arcam rdac τι χαρακτήρα έχουν? Επίσης τσέκαρα και το quad link d-1 αλλά γιατί έχει μόνο usb για είσοδο δε μου κάνει για το squeezebox εκτός άμα βασιστώ στο mod του Triode .
Τέλος είδα άριστα σχόλια για κάτι πιο ακριβό το Rega DAC που όλοι λένε ότι είναι ότι πιο αναλογικό μπορεί να βρεί κανείς στα λεφτά του.Ξέρει κανείς αν έχει έρθει Ελλάδα και αν ναι σε τι τιμή περίπου?
Ο ενισχυτής μου είναι ένας sony 1500es και ηχεία wharfedale diamond 9.5 . Τώρα θα μου πει κάποιος θα δώσεις πιο πολλά λεφτά για DAC απότι για ηχεία ? Τα diamond μου έχουν κάτσει πολύ καλά και με το sony είμαι πλήρως ευχαριστημένος οπότε προς το παρόν θα μείνω σε αυτά .
Το budget ξεκινάει από τα 240 του vdac 2 και μπορεί να ανέβει ανάλογα αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό μέχρι και τα 500
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση για κάτι που να πλησιάζει όσο γίνεται σε αναλογικό ήχο δεκτή !! :2thumb22sup:

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
Εξέτασε και την εναλλακτική να κάνεις αναβάθμιση στο ίδιο το Touch. H διαφορά στον ήχο πριν και μετά την αναβάθμιση είναι μέρα με τη νύχτα, ακόμη και από τις αναλογικές εξόδους.

http://fidelityaudio.co.uk/squeezebox_touch.html
Ενδιαφέρον! Απλά θα ήθελα να επενδύσω σε κάποια ξεχωριστή συσκευή ώστε να έχω ευελιξία, αν είναι καλό το dac μπορώ να έχω και το yamaha μόνο ως transport και για λόγους μεταπωλητικής αξίας μελλοντικά. Ευχαριστώ για το tip!

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
Ξέχασα να συμπληρώσω ότι δε με ενδιαφέρει asynchronous usb μιας και θα παίρνει είσοδο από το squeezebox ούτε να έχει έξοδο για ακουστικά. Θα το έχω καθαρά να παίζει στο σύστημα.

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,653
Θεσσαλονίκη
εγώ μάλλον στο vdac θα πήγαινα... Δε νομίζω να υπάρχει λόγος να πας σε κάτι καλύτερο. Για αισθητή διαφορά θα έπρεπε να πας 500+ και στο σύστημα σου δε νομίζω να άκουγες και τίποτα που να δικαιολογούσε την τιμή.

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
εγώ μάλλον στο vdac θα πήγαινα... Δε νομίζω να υπάρχει λόγος να πας σε κάτι καλύτερο. Για αισθητή διαφορά θα έπρεπε να πας 500+ και στο σύστημα σου δε νομίζω να άκουγες και τίποτα που να δικαιολογούσε την τιμή.
Ναι απλά δεν ξέρω αν θα παίζει κοντά στο στυλ που θέλω το vdac. Αν το έχει ακούσει κανείς εντυπώσεις ευπρόσδεκτες! Επίσης υπάρχει δυνατότητα ακρόασης DAC σε μαγαζιά ? Να πάρω το squeezebox να δοκιμάσω εκεί με κάποιο ανάλογο σύστημα!

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,550
αυτό που σε ενοχλεί δεν είναι απαραίτητα το dac αλλά τα τελικά του στάδια.
Επίσης το ότι κάποια μηχανήματα έχουν το ίδιο τσιπάκι μέσα, δεν σημαίνει ότι θα παίζουν ίδια.

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
πάντως μου κάνει εντύπωση αυτό το yamaha να παίζει τόσο καλά.
Και μένα . Δεν ξέρω αν παίζει καλά πάντως σε σχέση με τις αναλογικές εξόδους του squeezebox έχει μεγάλη διαφορά . Μπορεί να φταίει επειδή μου αρέσει και ο χαρακτήρας του ήχου του που δεν κουράζει αλλά σίγουρα είναι πιο φυσικός και ζεστός ο ήχος.
Οπότε μπέρδεμα με τα αναλογικά στάδια εξόδου θέλει ψάξιμο κάθε συσκευή ξεχωριστά!

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,550
πάντως το duet που έχω εγώ παίζει επαρκώς. Εννοώ καλύτερα από player τέτοιας σειράς.
Ενα απλό bypass των ηλεκτρολυτικών εξόδου του με ΜΚΡ θα βοηθούσε αρκετά

(αν πιάνει το χέρι και θες...)

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
πάντως το duet που έχω εγώ παίζει επαρκώς. Εννοώ καλύτερα από player τέτοιας σειράς.
Ενα απλό bypass των ηλεκτρολυτικών εξόδου του με ΜΚΡ θα βοηθούσε αρκετά

(αν πιάνει το χέρι και θες...)
Μπα ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με την ηλεκτρονική δυστυχώς! Πάντως αν συνδυάσω το squeezebox με ένα σχετικά καλό dac θα είναι καλό το τελικό αποτέλεσμα και ίσως καλύτερο από το yamaha ? Όσο μπορεί να δείξει το σύστημα μου δηλαδή και το ίδιο να ακούγονται μια χαρά θα είναι!

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,550
Μπα ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με την ηλεκτρονική δυστυχώς! Πάντως αν συνδυάσω το squeezebox με ένα σχετικά καλό dac θα είναι καλό το τελικό αποτέλεσμα και ίσως καλύτερο από το yamaha ? Όσο μπορεί να δείξει το σύστημα μου δηλαδή και το ίδιο να ακούγονται μια χαρά θα είναι!

με το σκεπτικό ότι μόλις προχτές το πήρες, την πρώτη μέρα ήσουν απελπισμένος και σήμερα ενθουσιασμένος, προτείνω να το ακούσεις καλά 15 μέρες και να τα ξαναπούμε.
Αστο ανοιχτό τα βράδια στο δίκτυο να παίζει ράδιο.

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
με το σκεπτικό ότι μόλις προχτές το πήρες, την πρώτη μέρα ήσουν απελπισμένος και σήμερα ενθουσιασμένος, προτείνω να το ακούσεις καλά 15 μέρες και να τα ξαναπούμε.
Αστο ανοιχτό τα βράδια στο δίκτυο να παίζει ράδιο.
Σωστό δεν το έχω αφήσει να παίξει και κάποιες ώρες μήπως στρώσει. Ούτως ή άλλως αν γίνει κίνηση σε κανένα μήνα θα γίνει προς το παρόν περιμένω τα καλώδια από το blue jeans . Απλά κάνω μία έρευνα αγοράς από τώρα για να ξέρω που θα κινηθώ. Ευχαριστώ για τις συμβουλές! :2thumb22sup:
Αυτό το squeezebox φταίει με τον ενθουσιασμό έρχεται και η παρόρμηση για dac μέσα σε λίγες μέρες χαχα

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
Συνεχίζοντας το στρώσιμο του squeezebox δε βρίσκω ησυχία και ενημερώνομαι για dacs στο net μιας και το cd player το βλέπω να παραμερίζεται για λόγους ευχρηστίας ,οπότε τουλάχιστον με ένα dac να βγει καλό αποτέλεσμα ώστε να μην μπω στον πειρασμό ξανά να έχω βάλε-βγάλε στο yamaha !
Για το vdac-2 γενικά διαβάζω καλά λόγια όπως και για το Arcam r-dac .Η διαφορά τους στην απόδοση είναι σημαντική? Γιατί για το arcam λένε ότι χτυπάει και dacs πιο ακριβά .

Επίσης κάτι τελείως διαφορετικό σε οικονομικά NOS dacs όπως αυτά τα valab θα ήταν μεγάλο ρίσκο? Δεν ξέρω αν το non oversampling σε τόσο χαμηλές τιμές θα έχει καλό αποτέλεσμα οπότε να μείνω σε πιο συμβατικές λύσεις
http://www.ebay.co.uk/itm/Valab-WM8..._Recorders&hash=item4168f9d04a#ht_1750wt_1037

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,550
Τα arcam παντα ηταν και ποιοτικα και τιμια
Valab nos ειχε περασει ενα απο το σπιτι πριν κατι χρονια και..δεν καθολου

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
Τα arcam παντα ηταν και ποιοτικα και τιμια
Valab nos ειχε περασει ενα απο το σπιτι πριν κατι χρονια και..δεν καθολου
Ευχαριστώ, πολύ χρήσιμη και η εντύπωση για το valab για να επικεντρωθώ στα επώνυμα!! :ernaehrung004:

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,550
δεν είναι το ίδιο με αυτό που δείχνεις όμως.
Ψαξε έχω κάνει κάποτε συγκριτικό εδώ...

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
δεν είναι το ίδιο με αυτό που δείχνεις όμως.
Ψαξε έχω κάνει κάποτε συγκριτικό εδώ...
Thx θα το ψάξω! Πάντως και το vdac και το arcam φαίνονται τίμια για τα χρήματα τους . Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη !!:2thumb22sup:

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,550
έχει εξαιρετικά ντακάκια έξω.
ιδίως κατα ανατολή.
Δες λίγο του gigawork, του raindrophui και ενός ακόμα που μου διαφεύγει το όνομα, θα το βρώ όμως...
τώρα είμαι λίγο ζαλισμένος....