Και κάτι ακόμα: όλα τα DAC, αώνυμα και επώνυμα, ξεκινώντας από ένα των 250 ευρώ, είναι τόσο «χάι έντ» που για να αξίζει τον κόπο να τα αγοράσεις θέλεις set-up του πεντοχίλιαρου;
Αλλωστε, απ' ό,τι έχω καταλάβει, οι απόψεις για το αν ένα αξιοπρεπές DAC εκθέτει μέτριας ποιότητας ή ανάλυσης ηχογραφήσεις, διίστανται.
Αρα γιατί να προτιμήσω να πάρω π.χ. το Marantz 6003 από ένα εισαγωγικό DAC των 350 ευρώ. Αφού, με βάση τα όσα διαβάζω εδώ μέσα τόσα χρόνια (και το έθεσα και ως εναρκτήριο ερώτημα), ένα DAC 24/192 με Wolfson, έστω και κινεζικό, έστω και αρκετά φθηνό, με το κατάλληλο υλικό, παίζει καλύτερα από οποιοδήποτε CDp μέχρι το χιλιάρικο. Ή έχω καταλάβει λάθος.
Oκ, Arcam λοιπόν (με... κλειστά αυτιά)... σε λίγες ημέρες
Oκ, Arcam λοιπόν (με... κλειστά αυτιά)... σε λίγες ημέρες
Ακόμα κι αν δεν ακούς πλεον μουσική από CD, θα περίμενες από ένα DAC που αγοράζεις να παίζει τουλάχιστον ισάξια στο σύστημά σου με ένα σχετικά καλό εισαγωγικό CDP.
Ακόμα κι αν δεν ακούς πλεον μουσική από CD, θα περίμενες από ένα DAC που αγοράζεις να παίζει τουλάχιστον ισάξια στο σύστημά σου με ένα σχετικά καλό εισαγωγικό CDP.
υπάρχουν 96άρια και 192άρια που παίζουν χειρότερα από 48άρια...
Απ' όσο έχω καταλάβει, ναι. Και προσιτά cd-players επίσης. Και γι' αυτό δεν θέλω να ρισκάρω. Δηλαδή, το επιχείρημα «αυτό φοράει το τάδε σούπερ-ντούπερ τσιπ» από μόνο του δεν με πείθει. Κι αν έχει γίνει τσιγκουνιά αλλού;
Αλλά ανέφερα την περίπτωση που ο ήχος τους είναι παρόμοιος.
καλημερα διαβασα με ενδιαφερον το ποστ. Λοιπον μια ερωτηση, εχω συνδεσει τον υπολογιστη με εξωτερικη καρτα ηχου και απο εκει στον ενισχυτη. Να ρωτησω, τι παραπανω δινει ενα dac τελικα απο μια καρτα ηχου της creative? το ρωταω διοτι δν εχω εμπειρια απο dac...
υπάρχουν 96άρια και 192άρια που παίζουν χειρότερα από 48άρια...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.