dac vs dac+streamer για τοπικά αρχεία

Κώστας Γκαβάκος

AVClub Addicted Member
16 March 2009
1,524
Αθήνα
Με ενδιαφέρει μόνο η αναπαραγωγή τοπικών αρχείων που υπάρχουν σε σκληρούς δίσκους.
Ένα καλό dac (5-6000 ευρώ) συνδεδεμένο στο pc με foobar θα παίζει χειρότερα από την προσθήκη στην αλυσίδα ενός streamer και το κούμπωμα των σκληρών επάνω του?
Αναφέρεται ότι η βελτίωση θα είναι σημαντική γιατί αποφεύγεις την χρήση foobar ή και λόγω μείωσης ηλεκτρονικού θορύβου (αν το λέω σωστά).
Αν ισχύει η βελτίωση θα φαίνεται ήδη από την χρήση ενός λ.χ. Eversolo T8 (περίπου 1400 ευρώ) ή απαιτείται streamer ανώτερης κατηγορίας τιμής όπως λ.χ. aurender?
Επίσης η σύνδεση streamer-Dac είναι το ίδιο καλή μέσω usb και I2S εφόσον υπάρχει η δυνατότητα.
Έχει κάποιος ακουστική εμπειρία?

Με ενδιαφέρει μόνο η αναπαραγωγή τοπικών αρχείων που υπάρχουν σε σκληρούς δίσκους.
Ένα καλό dac (5-6000 ευρώ) συνδεδεμένο στο pc με foobar θα παίζει χειρότερα από την προσθήκη στην αλυσίδα ενός streamer και το κούμπωμα των σκληρών επάνω του?
Αναφέρεται ότι η βελτίωση θα είναι σημαντική γιατί αποφεύγεις την χρήση foobar ή και λόγω μείωσης ηλεκτρονικού θορύβου (αν το λέω σωστά).
Αν ισχύει η βελτίωση θα φαίνεται ήδη από την χρήση ενός λ.χ. Eversolo T8 (περίπου 1400 ευρώ) ή απαιτείται streamer ανώτερης κατηγορίας τιμής όπως λ.χ. aurender?
Επίσης η σύνδεση streamer-Dac είναι το ίδιο καλή μέσω usb και I2S εφόσον υπάρχει η δυνατότητα.
Καλημέρα..
Είναι λίγο μεγάλο το θέμα που ανοίγεις..
Εξαρτώνται πολλά για να πάρεις σαφή απάντηση στο ερώτημα σου..
Υπό προϋποθέσεις ένα pc μπορεί να παίξει καλύτερα από ένα streamer σαν Transport όπου θα έχουν κοινό dac...
Το οποίο dac των 5-6000 ευρώ είναι ένα πολύ καλή βάση..
Το PC τι θα είναι; Η χρήση του θα είναι μόνο για χρήση player; Στο pc θα υπάρχει μόνο ο foobar; Θα υπάρχουν εξωτερικά Reclock; Τα αρχεία είναι σε Nas/Server; Θα είναι σε SSD σκληρούς που θα είναι πάνω στο PC;
Το pc θα είναι λάπτοπ η κάτι άλλο;
Εάν ενα pc είναι σωστά στημένο πιθανών να παίξει καλύτερα τα αρχεία απ' ότι ένα streamer transport τύπου Τ8..
Επειδή έχω ένα αρκετά φροντισμένο Eversolo A6 master edition, όπως και ένα φροντισμένο PC, με κοινό DAC, τα αρχεία μου (flac), το PC τα παίζει καλύτερα απ' ότι το Eversolo..
Για Streaming όμως από Tidal/Qobuz, το Eversolo κερδίζει σε απόδοση το PC..

• Like
Reactions: Th.ARvan
Καλημέρα,
εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για την ύπαρξη υπολογιστή θεωρώ ότι δεν αξίζει τον χρόνο.
Πρόσφατα είχα το ίδιο θέμα.
Δοκίμασα foobar σε mac, daphile os σε dell και κατέληξα σε ένα απλό streamer.
πέρα από την ποιότητα ήχου που σε εμένα δεν ήταν κάτι τρελό σε διαφορά η όλη εμπειρία είναι καλύτερη.
Ακόμη χρησιμοποιώ το mac για youtube.
Σημασία στο streamer έχει και η διεπαφή. όσο καλό και αν είναι αν είναι δύσχρηστο το γραφικό περιβάλλον δεν θα το ευχαριστηθείς.
Τέλος, πέρα από το κομμάτι ήχος, αν πας σε λύση υπολογιστή και ακούς σε χαμηλή ένταση αυτό το λαπτοπ ή σταθερός θα πρέπει να είναι αθόρυβος.
Βράδυ με ακουστικά άκουγα τον ανεμιστήρα του mac.

Νομίζω ότι αυτό το review, ούτε κατά παραγγελία να το είχες.
Γιατί απαντά στα περισσότερα από αυτά που ρωτάς. Και για το T8 με το Z10 αλλά και πως παίζουν άλλα streamers όταν συνδεθούν σε αυτό, πως διαφέρει ο ήχος και πως παίζει το Z10 σε σύγκριση με άλλα DAC.
Και για το I2S.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

@Κώστας Γκαβάκος
Κώστα καλημέρα, :)
Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι έχεις ένα πολύ καλό, εξαιρετικό σύστημα. Και ότι έχεις πάρα πολύ υλικό. Που αν μαντεύω σωστά, δεν πρόκειται για ένα, ούτε δύο, αλλά κάμποσους σκληρούς δίσκους.
Νομίζω λοιπόν πως το πρόβλημα είναι αυτό. Πώς θα αξιοποιηθεί το υλικό αυτό κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πριν αρχίσουμε να συζητάμε για ποιότητες και συγκρίσεις ανάμεσα σε format, μηχανήματα και πλατφόρμες περίγραψε μας πρώτα, αν θέλεις για πόσο όγκο μουσικού υλικού συζητάμε και πως το έχεις σήμερα οργανωμένο. -bye-

Κανένας υπολογιστής δεν συγκρίνεται με ένα καλοφτιαγμένο streamer με δικά του ρολόγια και γραμμικό τροφοδοτικό.
Ένα PC χάνει ακόμη και από ένα RPI των 50€ με γραμμικό τροφοδοτικό.
Πόσο μάλλον από ένα ακόμη καλύτερο.
Για το Τ8 (και πάνω) δεν γνωρίζω, αν και κάποια στιγμή θα γίνει και αυτή η σύγκριση.

Θεωρητικά, αν τα ρολόγια του streamer είναι ΠΑΡΑ πολύ καλά, τότε η I2S υπερτερεί.
Αυτό βέβαια ακούγεται σε DAC που έχουν και τις δύο θύρες, οπότε δεν ξέρουμε αν έχουν αφήσει απλά την USB στην τύχη της.
Κάποιες εταιρίες (όπως η Chord π.χ.) ακόμη και στα μεγάλα μοντέλα της δεν έχει υιοθετήσει το I2S.

Κανένας υπολογιστής δεν συγκρίνεται με ένα καλοφτιαγμένο streamer με δικά του ρολόγια και γραμμικό τροφοδοτικό.
Ένα PC χάνει ακόμη και από ένα RPI των 50€ με γραμμικό τροφοδοτικό.
Πόσο μάλλον από ένα ακόμη καλύτερο.
Για το Τ8 (και πάνω) δεν γνωρίζω, αν και κάποια στιγμή θα γίνει και αυτή η σύγκριση.

Θεωρητικά, αν τα ρολόγια του streamer είναι ΠΑΡΑ πολύ καλά, τότε η I2S υπερτερεί.
Αυτό βέβαια ακούγεται σε DAC που έχουν και τις δύο θύρες, οπότε δεν ξέρουμε αν έχουν αφήσει απλά την USB στην τύχη της.
Κάποιες εταιρίες (όπως η Chord π.χ.) ακόμη και στα μεγάλα μοντέλα της δεν έχει υιοθετήσει το I2S.
Μην είσαι τόσο σίγουρος για τα PC..
(Ανάλογα το PC βέβαια)

Θα σε συμβούλευα να πάρεις πρώτα ένα Raspberry Pi των 50 ευρώ (όπως λέει παραπάνω και ο Tzimiske) να φορτώσεις μια απλή στην εγκατάσταση εφαρμογή όπως το Volumio η το Moode Audio και να το συγκρίνεις με το PC. Αν ακούσεις διαφορά τότε αξίζει να προχωρήσεις και σε streamer.

Μην είσαι τόσο σίγουρος για τα PC..
(Ανάλογα το PC βέβαια)

Έτσι έλεγε στην αρχή και μία άλλη ψυχή.
Αν στήσεις σωστά ένα gentoo player στο RPI σου και του βάλεις ένα γραμμικό τροφοδοτικό πατάς το streamer του Α6 gen 2 master edition (δοκιμασμένο).
Πιστεύεις ότι υπάρχει PC, σε παραπλήσια λεφτά που να παίζει καλύτερα από το συγκεκριμένο Α6;
(δεν μιλάω καν για τα 300€ που θα κοστίσει το setup του RPI)

Έτσι έλεγε στην αρχή και μία άλλη ψυχή.
Αν στήσεις σωστά ένα gentoo player στο RPI σου και του βάλεις ένα γραμμικό τροφοδοτικό πατάς το streamer του Α6 gen 2 master edition (δοκιμασμένο).
Πιστεύεις ότι υπάρχει PC, σε παραπλήσια λεφτά που να παίζει καλύτερα από το συγκεκριμένο Α6;
(δεν μιλάω καν για τα 300€ που θα κοστίσει το setup του RPI)
Εγώ αν ήμουν στην θέση του ανθρώπου που ρωτάει PC η T8, θα έπαιρνα ένα καλό fanless PC, θα του έβαζα μια πάρα πολύ καλή γραμμική τροφοδοσία, θα έβαζα το Roon, + Fidelizer/Optimizer, και θα ήμουν μια χαρά..
Όλα θα τα ελέγχω από το Tablet μου μέσω Roon και τέλος...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Quobus άκουγα όταν πρώτο δημιουργήθηκε για 1-2 χρόνια μετά σταμάτησα. Ο λόγος ήταν ότι δεν προλάβαινα και γιατί διαθέτω μουσικά αρχεία σε ποιότητα που δεν υπάρχει στις πλατφόρμες. Παρόλα αυτά θεωρώ το Quobus εξαιρετικό χωρίς να έχω εμπειρίες από άλλες πλατφόρμες.

Τα αρχεία μου είναι πάνω από 35 Τέρα και συνεχώς αυξάνονται. Είναι κατανεμημένα σε 5 εξωτερικούς σκληρούς που με ένα Hub της D Link συνδέονται στο laptop i5 lenovo γενικής χρήσης (έχω την δυνατότητα διάθεσης laptop i5 μόνο για μουσική αλλά μου φάνηκε υπερβολικό , δεν έχω θόρυβο ανεμιστήρων και δεν χρησιμοποιώ ποιά το fidelizer).
Το laptop συνδέεται με usb καλώδιο 2-3 μέτρα με ένα καλό dac. Δεν διαθέτω ΝΑS για να εξοικονομήσω τον χρόνο εκμάθησης του. Έτσι οι σκληροί συνοδεύονται από 5 αντίστοιχους για backup. Στo foobar χρησιμοποιώ τους drivers του dac που μου δίνει την δυνατότητα ανάλυσης ως DSD 512 .

Ακούω μέσω WiFi από ένα ασύρματο παντοκατευθυντικό ηχείο αλλά και από τα κανονικά μου ηχεία μεγάλου μεγέθους για να ακούω όσο το δυνατόν καλύτερα τα μεγάλα συμφωνικά έργα.
Τα ενισχυτικά είναι παλαιά μοντέλα με λυχνίες και περιγράφονται εδώ https://www.absolutesounds.com/pdf/main/press/ARC VM220 TheCollection2004.pdf

Με την προσθήκη ενός λ.χ. eversolo Τ8 θα κούμπωνα το Hub επάνω του και θα μετακινούσα τους σκληρούς δίπλα του μακριά από το laptop. Έτσι χωροταξικά θα με εξυπηρετούσε να επιλέγω μέσω ενός tablet. Aυτό όμως δεν είναι το κύριο θέμα.
Το θέμα είναι αν θα βελτιωθεί η ποιότητα, αυτό που υποστηρίζει ο @Tzimsce (και άλλοι φίλοι εκτός αυτού του forum) αλλά και αν αντέχει (αν το γράφω σωστά) ένα streamer τόσα αρχεία.
Επίσης δεν μπορώ να δοκιμάζω. Θέλω κάτι plug and play.

• Like
Reactions: Tzimisce
Εγώ αν ήμουν στην θέση του ανθρώπου που ρωτάει PC η T8, θα έπαιρνα ένα καλό fanless PC, θα του έβαζα μια πάρα πολύ καλή γραμμική τροφοδοσία, θα έβαζα το Roon, + Fidelizer/Optimizer, και θα ήμουν μια χαρά..

Πόσο κοστίζει μία πάρα πολύ καλή γραμμική τροφοδοσία για PC;
Πόσο το να το κάνεις fanless;
Notebook (που παίρνει τροφοδοσία από μπαταρία) ταπεινώνεται από το μικρό RPI.

Το θέμα είναι αν θα βελτιωθεί η ποιότητα, αυτό που υποστηρίζει ο @Tzimsce (και άλλοι φίλοι εκτός αυτού του forum) αλλά και αν αντέχει (αν το γράφω σωστά) ένα streamer τόσα αρχεία.

Αν οι δίσκοι παίρνουν τροφοδοσία από δικό τους τροφοδοτικό, δεν έχει θέμα.
Αν βάλεις πάνω σε RPI μηχανικό δίσκο χωρίς δική του τροφοδοσία παίζει να μην ξεκινήσει καν.
Θεωρώ ότι ακόμη και ένα T8 θα αγκομαχήσει να υποστηρίξει τροφοδοσία για τόσους δίσκους.

Αν έχεις τους δίσκους σου σε ένα μηχάνημα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι σαν το music assistant και να έχεις ένα πολύ ωραίο user interface που θα στέλνει αυτό που θέλεις μέσω upnp στο streamer. Σε αυτό το Gentoo απέτυχε, το music assistant το είδε μόνο μέσω squeezelite (όχι upnp) και είχε διάφορα bugs. Θα πρέπει να πας σε άλλη λύση που παίζει σωστά μέσω upnp.

Πόσο κοστίζει μία πάρα πολύ καλή γραμμική τροφοδοσία για PC;
Πόσο το να το κάνεις fanless;
Notebook (που παίρνει τροφοδοσία από μπαταρία) ταπεινώνεται από το μικρό RPI.

Αν οι δίσκοι παίρνουν τροφοδοσία από δικό τους τροφοδοτικό, δεν έχει θέμα.
Αν βάλεις πάνω σε RPI μηχανικό δίσκο χωρίς δική του τροφοδοσία παίζει να μην ξεκινήσει καν.
Θεωρώ ότι ακόμη και ένα T8 θα αγκομαχήσει να υποστηρίξει τροφοδοσία για τόσους δίσκους.

Αν έχεις τους δίσκους σου σε ένα μηχάνημα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι σαν το music assistant και να έχεις ένα πολύ ωραίο user interface που θα στέλνει αυτό που θέλεις μέσω upnp στο streamer. Σε αυτό το Gentoo απέτυχε, το music assistant το είδε μόνο μέσω squeezelite (όχι upnp) και είχε διάφορα bugs. Θα πρέπει να πας σε άλλη λύση που παίζει σωστά μέσω upnp.
Ξέρεις πολύ καλά ότι μια πολύ καλή γραμμική τροφοδοσία δεν έχει ταβάνι κόστους..
Πάει ανάλογα ποσά θες να ξοδέψεις και τι είδους και υλικά θες να χρησιμοποιήσεις..
Fanless PC υπάρχουν έτοιμα, όπως και η αγορά του Roon..

To T8 όπως πολύ σωστά λες θα τα βρει σκούρα στο να διαβάσει όλους τους δίσκους του ανθρώπου, δεν έχει τόσες μεγάλες δυνατότητες σαν μηχάνημα ακόμα και αν οι εξωτερικοί SSD δίσκοι έχουν δική τους τροφοδοσία..

Γι' αυτό στην αρχή ανέφερα ότι είναι δύσκολο να απαντήσει κάποιος σε αυτό που ρωτάει ο άνθρωπος..
Η μουσική που έχει είναι πολύ μεγάλη και πιστεύω ότι χρειάζεται έναν καλό Nas/server και μετά όλα τα υπόλοιπα..
Για καλύτερη απόδοση θα ήταν ιδανικό να έχει και ο Server γραμμική τροφοδοσία, όμως εκεί γενικά το κόστος όλου του συστήματος ανεβαίνει αρκετά..
Όλα είναι θέμα κόστους και τι θέλει / βολεύει τον ενδιαφερόμενο..

Ξέρεις πολύ καλά ότι μια πολύ καλή γραμμική τροφοδοσία δεν έχει ταβάνι κόστους..

Μια χαρά το ξέρω.
Μόνο αυτό το Σάββατο είχα 3 τροφοδοτικά από 200 - 800€ σπίτι μου. (Shanti/Sbooster/Keces) 😂
Απλά πάμε στις αρχικές τιμές.

Όσον αφορά το Roon, το Music Assistant δίνει πρακτικά ότι θέλει ο Κώστας, δωρεάν.

Για καλύτερη απόδοση θα ήταν ιδανικό να έχει και ο Server γραμμική τροφοδοσία, όμως εκεί γενικά το κόστος όλου του συστήματος ανεβαίνει αρκετά..

Το να κάνεις γραμμική τροφοδοσία σε ένα NAS είναι πολύ πιο εύκολο (και πιο φτηνό) από ένα PC.
Σκέψου ότι για ένα pc θέλεις +12V, +5V και +3,3V. Και ΠΟΛΛΑ Α!
Άντε βγάλε μετά και τα χταπόδια που θα πάνε στην μητρική και στους δίσκους...

Για ένα NAS της Synology θέλεις μόνο +12V (5Α) σε ένα απλό καλώδιο (παίρνει εξωτερική τροδοδοσία).

Τα 400€ που θα πληρώσεις για ένα NAS θα τα κερδίσεις από το τροφοδοτικό του και μόνο.

Μια χαρά το ξέρω.
Μόνο αυτό το Σάββατο είχα 3 τροφοδοτικά από 200 - 800€ σπίτι μου. (Shanti/Sbooster/Keces) 😂
Απλά πάμε στις αρχικές τιμές.

Όσον αφορά το Roon, το Music Assistant δίνει πρακτικά ότι θέλει ο Κώστας, δωρεάν.

Το να κάνεις γραμμική τροφοδοσία σε ένα NAS είναι πολύ πιο εύκολο (και πιο φτηνό) από ένα PC.
Σκέψου ότι για ένα pc θέλεις +12V, +5V και +3,3V. Και ΠΟΛΛΑ Α!
Άντε βγάλε μετά και τα χταπόδια που θα πάνε στην μητρική και στους δίσκους...

Για ένα NAS της Synology θέλεις μόνο +12V (5Α) σε ένα απλό καλώδιο (παίρνει εξωτερική τροδοδοσία).

Τα 400€ που θα πληρώσεις για ένα NAS θα τα κερδίσεις από το τροφοδοτικό του και μόνο.
Πολύ σωστά, όμως ο άνθρωπος ζητάει μια απλή λύση να κάνει την δουλειά του..
Εγώ μπήκα σε μονοπάτια που θα έκανα προσωπικά εγώ στην θέση του, το πήγα λίγο μακριά το θέμα (διότι έχω απαιτήσεις απόδοσης) στο μυαλό μου..
Ας δούμε και άλλες προτάσεις από άλλα μέλη και ας αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει χωρίς να τον μπερδεύουμε με διάφορες προτάσεις και τεχνικά θέματα..

• Like
Reactions: Tzimisce
Ναι, το Roon είναι μία καλή λύση για τη διαχείριση τόσο μεγάλου όγκου αρχείων. Και δίνει τη δυνατότητα του χειρισμού της μουσικής βιβλιοθήκης από οποιοδήποτε σημείο και από όλες τις διαθέσιμες συσκευές.

To T8 όπως πολύ σωστά λες θα τα βρει σκούρα στο να διαβάσει όλους τους δίσκους του ανθρώπου, δεν έχει τόσες μεγάλες δυνατότητες σαν μηχάνημα ακόμα και αν οι εξωτερικοί SSD δίσκοι έχουν δική τους τροφοδοσία..
Κανένα Streamer δεν μπορεί να χειριστεί τόσο μεγάλο όγκο αρχείων. Ούτε να πάρει 5 δίσκους. Συνήθως παίρνουν μέχρι 2.

Η μουσική που έχει είναι πολύ μεγάλη και πιστεύω ότι χρειάζεται έναν καλό Nas/server και μετά όλα τα υπόλοιπα.
Συμφωνώ ότι η εγκατάσταση ενός NAS Server είναι η σωστή λύση για το πρόβλημα. Ασφάλεια, ευελιξία και χειρισμός από παντού.

@Κώστας Γκαβάκος
Κώστα, καταλαβαίνω ότι δεν θέλεις να ασχοληθείς με εκμάθηση και παντός είδους ρυθμίσεις.
Εδώ τα πράγματα είναι απλά.
Αγοράζοντας το NAS που θα καταλήξεις, θα βρείς κάποιον να το εγκαταστήσει και να κάνει τις σχετικές ρυθμίσεις Hardware και Software. Κατόπιν είναι ρουτίνα. Θα χειρίζεσαι τη Βιβλιοθήκη σου απο μακριά. Από υπολογιστή, tablet, κινητό, κλπ.

Όλα είναι θέμα κόστους και τι θέλει / βολεύει τον ενδιαφερόμενο..
Νομίζω πως βιάζεστε. Πρώτα να βρούμε προς ποια γενική κατεύθυνση θα κινηθούμε κι' έπειτα συζητάμε για λεπτομέρειες, όπως είναι οι βελτιώσεις τροφοδοσίας.

Πολύ σωστά, όμως ο άνθρωπος ζητάει μια απλή λύση να κάνει την δουλειά του..

Η πιο απλή λύση είναι να στήσει music assistant στο υπάρχων laptop του και να στέλνει με upnp στο streamer.
Βέβαια η πιο απλή λύση περιλαμβάνει στήσιμο του docker στο pc... :P
Αλλά αυτά με τη βοήθεια του ΑΙ μπορείς να το κάνεις.

Εδώ τα πράγματα είναι απλά.
Αγοράζοντας το NAS που θα καταλήξεις, θα βρείς κάποιον να το εγκαταστήσει και να κάνει τις σχετικές ρυθμίσεις Hardware και Software. Κατόπιν είναι ρουτίνα. Θα χειρίζεσαι τη Βιβλιοθήκη σου απο μακριά. Από υπολογιστή, tablet, κινητό, κλπ.

Για να είναι απλό θα πρέπει το NAS να στηθεί σε κάποιο raid που να βλέπει όλους τους δίσκους σαν έναν.
Δεν υπάρχει τρόπος (από όσο γνωρίζω) να βάλεις δίσκους μέσα, να τους κάνεις raid και να παραμείνουν τα δεδομένα τους άθικτα.
Οπότε, μιλάμε για backup της μουσικής του κάπου, στήσιμο του NAS σε raid, στήσιμο της βιβλιοθήκης κλπ κλπ.
Και αφού μιλάμε για 5 δίσκους, ο Κώστας θα πρέπει να πάει σε 8άρι NAS.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Πολλά ακριβά streamers "πατάνε" επάνω σε raps. Οπότε αξίζει η δοκιμή σίγουρα.
Προσωπικά όταν άκουσα το στρημερ (που μετά αγόρασα) έπαιξε ξεκάθαρα καλύτερα από το imac μου και από 2 λαπτοπ.
Το είχε φέρει φίλος για πλάκα μια περίοδο που ψαχνόμουν να αγοράσω dac.
Guess what? κράτησα το dac μου και πήρα στρημερ που έκανε πολύ πιο σαφή διαφορά στο σύστημα μου.
Το streamer μου είναι το ALLO DIGIONE SIGNATURE PLAYER και το έχω με το τροφοδοτικό του "SHANTI" και είναι από τα καλύτερα λεφτά που έχω δώσει ποτέ για το σύστημα μου.

Εγώ έχω μείνει με ένα απλό RPI που απλά είχα στην άκρη και είπα να του βάλω gentoo πάνω να δω πως ακούγεται. 😂
Κάποια στιγμή θα πάω και εγώ στο Signature player (αν υπάρχει ακόμη στην αγορά όταν θα ηρεμήσω).
Και αφού θα έχω και δεύτερο RPI τη βλέπω να καταλήγω σε gentoo-> lyrion -> diretta -> διαζύγιο.

Θεωρώντας ότι οι δίσκοι που έχει ο Κώστας είναι μηχανικοί, και άρα έχουν δικές τους τροφοδοσίες, δε νομίζω να μην τους "σηκώνει" μια συσκευή σαν το T8, τουλάχιστον όσο αφορά το hardware.

Το ερώτημά μου θα ήταν κατά πόσο μπορεί να τους διαχειριστεί το software του, δηλαδή να τους δει όλους, και να τους κάνει και index.

Επίσης υπάρχει και το ερώτημα του πως θα δει το υλικό τους το "ασύρματο παντοκατευθυντικό ηχείο" που επίσης χρησιμοποιεί ο Κώστας.

Αν μπει και ένα NAS στο παιχνίδι θα λύσει όλα τα παραπάνω, αλλά έχει κόστος και θέλει και (κάποια) εκμάθηση.