Dali Spektor 6

Αν αναφέρεσαι Κώστα για live αίσθηση με EQ εκεί μπορείς να κάνεις πολλά ...
Το να προσεγγίσεις όμως τον ήχο γήινα θέλεις άλλα πράγματα .

Κατσάρουν ή ματσάρουν; Αν δε μπορείς να το διορθώσεις πες μου να το κάνω εγώ.
Τώρα σε έπιασα αναφέρομαι για το ηχόχρωμα και τα δυο που αναφέρεις κοτσάρουν και ματσάρουν το κοτσάρουν πιο λαϊκά .
Άστο φίλε ...Ευχαριστώ .

Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά σιγά τ'αυγά που ανακάλυψαν την Αμερική όσοι έβαλαν ακριβά ενισχυτικά σε φτηνά (όχι φτηνιάρικα ε) ηχεία. Εγγυημένο αποτέλεσμα*. Έχω ακούσει ταπεινό ζευγαράκι Tannoy Mercury πρώτης γενιάς σε τελείως μη audiophile περιβάλλον, και δεν πίστεψα τον ιδιοκτήτη όταν μου απάντησε "όχι, δεν έχω ανάψει το sub". Έπρεπε να ψάξω το διακόπτη του για να το επιβεβαιώσω. Έπαιζαν όμως με καλό ολοκληρωμένο τάξης Α.

*Disclaimer: το αντίστροφο σπανίως φέρει καρπούς.

Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά σιγά τ'αυγά που ανακάλυψαν την Αμερική όσοι έβαλαν ακριβά ενισχυτικά σε φτηνά (όχι φτηνιάρικα ε) ηχεία. Εγγυημένο αποτέλεσμα*. Έχω ακούσει ταπεινό ζευγαράκι Tannoy Mercury πρώτης γενιάς σε τελείως μη audiophile περιβάλλον, και δεν πίστεψα τον ιδιοκτήτη όταν μου απάντησε "όχι, δεν έχω ανάψει το sub". Έπρεπε να ψάξω το διακόπτη του για να το επιβεβαιώσω. Έπαιζαν όμως με καλό ολοκληρωμένο τάξης Α.

Δεν αντιλέγω όσοι ασχολούνται χρόνια με το χόμπι εμπλουτίζουν και τις γνώσεις τους .
Για το συγκεκριμένο που αναφέρεις το έχω ακούσει και είναι πολύ μουσικό ηχείο η διαφορά όμως με τα ομοκεντρικά της είναι ότι είναι πολύ αποκαλυπτικά με το ηχόχρωμα των ενισχυτικών ξέρω πολλούς κατόχους που έχουν πάθει εγκεφαλικά ...
Υπάρχουν όμως πολλά ηχεία άγνωστα στο ευρύ κοινό που δεν ήταν αγγλικά ...εντάξει δημιούργησαν την δικιά τους σχολή είχαν όμως με το μέρος τους και τα περιοδικά .

Ορίστε ένα ηχείο άγνωστο για το ευρύ κοινό με αυτό μεγάλωσα (το έχω ακόμη αλλά με διαλυμένα τα γούφερ ) που αν το άκουγες έβαζε κάτω πολυδιαφημισμένα ηχεία βάσης .
Braun και όχι οδοντόβουρτσα που είναι σήμερα ...

Attachments

• 6259D004-77F1-4F9B-B631-5ADC245BA6EE.jpg
    6259D004-77F1-4F9B-B631-5ADC245BA6EE.jpg
    38.3 KB · Views: 132
Για το συγκεκριμένο που αναφέρεις το έχω ακούσει και είναι πολύ μουσικό ηχείο

Το ανέφερα ως απλοϊκό παράδειγμα του ότι ένας καλός ενισχυτής αναδεικνύει αρετές εκεί που δεν τις περιμένεις.

η διαφορά όμως με τα ομοκεντρικά της είναι ότι είναι πολύ αποκαλυπτικά με το ηχόχρωμα των ενισχυτικών ξέρω πολλούς κατόχους που έχουν πάθει εγκεφαλικά ...

Ξέρω τι εννοείς, είχα στην κατοχή μου κι από δαύτα, αλλά ως mixing monitors όφειλαν να είναι αποκαλυπτικά.

αν δεν κάνω λάθος παλιά υπήρχε η αντίληψη ότι καλύτερα μέτριος ενισχυτής με καλά ηχεία, παρά καλός με μέτρια.
με το σκεπτικό ότι τα μέτρια ή κακά ηχεία δεν μπορείς να τα διορθώσεις. ενώ τα καλά ηχεία θα "κρύψουν" αδυναμίες του ενισχυτή.

Για αυτό λέω ότι τα ηχεία τα μεγάφωνα εξελίσσονται(ίδια εταιρία ) και είναι πολύ σημαντικό για μένα να ακούω τα ενισχυτικά μου αδιαφορώντας για το κόστος και όχι να επιβάλουν χαρακτήρα .

Δεν θα ξεχάσω παλιά στην έκθεση άκουσα τα Cambridge Audio Aeromax(μουσικότατο ) και είχε δίπλα ηχείο με τριπλάσια τιμή που αν το άκουγες (Τέρας ανάλυσης ) κουραστικό επικεντρωνόταν μόνο εκεί .

αν δεν κάνω λάθος παλιά υπήρχε η αντίληψη ότι καλύτερα μέτριος ενισχυτής με καλά ηχεία, παρά καλός με μέτρια.
με το σκεπτικό ότι τα μέτρια ή κακά ηχεία δεν μπορείς να τα διορθώσεις. ενώ τα καλά ηχεία θα "κρύψουν" αδυναμίες του ενισχυτή.

Απεναντίας, τα καλά ηχεία οφείλουν να εμφανίσουν όποιες αδυναμίες του ενισχυτή (και των συνοδών γενικότερα). Όχι απαραίτητα μέσω της υπεραναλυτικότητας (που όντως καταντά κουραστική και καλό είναι σε σύστημα καθημερινής χρήσης να αποφεύγεται*), αλλά μια η ανάγκη για πολύ ρεύμα, μια η ανάγκη για έλεγχο, μια η ακρίβεια, ε βγαίνουν τα στραβά, πώς να το κάνουμε.

Ωστόσο, ας μην κρυβόμαστε, τα ηχεία (ήτοι ο ηχητικός χαρακτήρας αυτών) έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα σε ένα σύστημα, το μεγαλύτερο impact που λέγαν οι παλιοί στο Κουκάκι (ε τι να κάνω, δεν έχω χωριό, εκεί μεγάλωσα). Όχι ότι τα συνοδά δεν έχουν χαρακτήρα, αλλά αυτοί των ηχείων έχουν τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ τους. Εξ αυτού ορμώμενοι οι παλιοί έλεγαν αυτό που αναφέρεις. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε την τέχνη του ταιριάζειν.

Μη λέμε ξανά τα ίδια, αυτά είναι back to basics. :ears:

*είπε αλλά στο σαλόνι του παίζουν B&W 802. :slapface:

Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

οχι ρε μαστορα,τα καλα ηχεια θα σου πεταξουν στη μουρη τον αδυνατο κρικο της αλυσιδας.

Τα καλα ηχεια εχουν καλο ηχο. Τελειωσε.
Ο καλος ενισχυτης αναδικνυει την αξια των ηχειων στο μεγιστο.
Αρκει βεβαια να μπορει να τα οδηγησει. Και για μενα ενα καλο ηχειο ειναι ενα ηχειο που οδηγειται.
Αν θελει 100 παπαδες για να μπορεσει να φθογγισει μια νοτα, και να ψαχνεις για τελικους και μονομπλοκ και να αναρωτιεσαι αν μπορει...για μενα δεν ειναι ενα καλο ηχειο.
Δεν ειναι ενα ηχειο οπτιμουμ για τον καταναλωτη.
Αλλα ενταξει εδω παει αλλου η συζητηση και δεν αφορα τα Dali.
Toν ηχο του συστηματος τον δινει το ηχειο κατα 90%.

ΙΜΟ φυσικα ολα αυτα οπως ολοι μας...

Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

οχι ρε μαστορα,τα καλα ηχεια θα σου πεταξουν στη μουρη τον αδυνατο κρικο της αλυσιδας.

δεν αντιλέγω, ούτε ασπάζομαι αυτή την θεωρία.
δεν θυμόμουν αν όντως υπήρχε.. αλλά όπως λέει και ο Νίκος πιο πάνω, ναι υπήρχε σαν θεωρία απο τους παλιούς.
ίσως γιατί τα τότε καλά ηχεία να είναι απαράδεκτα σήμερα και φυσικά η θεωρία δεν στέκει πια.

Oυσιαστικα ο χωρος ειναι η προεκταση του ηχειου... η το αντιστροφο.

Στο προηγουμενο σπιτι μου ειχα κακο ηχο, η τελος παντων ηχο που κουραζε, που πιεζε και μετα απο ενα διστημα ειχες ενα συναισθημα κορεσμου.
Στο προ προηγουμενο, ηταν εξαιρετικος.
Στο τελευταιο μου ειναι εξαιρετικος ισως καλυτερος και απο το πρωτο. Οταν το αγορασα ενας απο τους παραγοντες επιλογης μου ηταν και η αναμενομενη ακουστικη του.
Το ειχα πει αλωστε και της συμβιας και ηταν συμφωνη.
Και επεσα διανα.

Αλλα... ισως ξεφυγαμε απο το νημα. Αν ειναι ας μεταφερθει στο Τσατ :operator:

Σωστότατο, έχω αλλάξει τρία σπίτια με τα ίδια ηχεία κι όμως έχω ακούσει τρία διαφορετικά ηχεία.
Eγω εχω αλλαξει τρεις φορες την θεση των ηχειων στο ΙΔΙΟ σπιτι και εχω ακουσει 3 διαφορετικα-bye-

Παντως για μενα ισχυει το εξης... ακους διαφορετικα αλλα ακους το ιδιο ηχειο. Την ιδια ηχο-χροια. Την ιδια μουσικη υπογραφη. Απλα το ακους καλυτερα η χειροτερα.

Αμα ακουσεις την Μπαρτολι στο "Μεγαρο" για παραδειγμα ειναι ενα πραγμα...αν την ακους σε ενα διαδρομο απο την κουζινα ειναι ενα αλλο πραγμα. Αλλα παντα η φωνη της Μπαρτολι ειναι.

Το ιδιο πραγμα λεμε, χωρους ακουμε διαδραστικα με την πηγη, ο υψιφωνος παντα υψιφωνος θ ακουγεται αλλα με διαφορετικη τονικοτητα αναλογα το χωρο.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Προφανώς το ηχόχρωμα και ο χαρακτήρας του ηχείου δεν αλλάζουν.
Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το πόσο ακούμε ηχείο πιο πολύ ή χώρο ανάλογα τις συνθήκες.