Dali Spektor 6

Εγω δεν ετυχε να ακουσω το ηχειο αλλα διαβαζοντας σας εδω αντιλαμβανομαι οτι μαλλον προκειται για ενα εξαιρετικο ηχειο τουλαχιστον στην κατηγορια αυτη.

Dali Spektor 2 ...Επειδή το έχω ακούσει διεξοδικά (κάτοχος ) Είναι για μένα ένα από τα καλύτερα μουσικά ισορροπημένα ηχεία βιβλιοθήκης που έχω ακούσει ,θέλει αρκετό στρώσιμο .

Τα είχα πίσω για χρήση Home cinema αλλά αντιλήφθηκα ότι τα αδικούσα ,στην θέση τους μπήκαν τα Dali alteco C1 λόγω της ιδιομορφίας του χώρου μου και τα Spektor στην θέση του δεύτερου συστήματος που έχω στήσει .
Επιβάλλεται ακρόαση μην σας ξεγελάει η τιμή του https://www.stereolife.pl/archiwum/testy/kolumny-i-glosniki/3142-dali-spektor-2

Dali Spektor 2 ...Επειδή το έχω ακούσει διεξοδικά (κάτοχος ) Είναι για μένα ένα από τα καλύτερα μουσικά ισορροπημένα ηχεία βιβλιοθήκης που έχω ακούσει ,θέλει αρκετό στρώσιμο .

Τα είχα πίσω για χρήση Home cinema αλλά αντιλήφθηκα ότι τα αδικούσα ,στην θέση τους μπήκαν τα Dali alteco C1 λόγω της ιδιομορφίας του χώρου μου και τα Spektor στην θέση του δεύτερου συστήματος που έχω στήσει .
Επιβάλλεται ακρόαση μην σας ξεγελάει η τιμή του https://www.stereolife.pl/archiwum/testy/kolumny-i-glosniki/3142-dali-spektor-2

όντως πολύ καλό ηχείο και αυτό. το θυμάμαι στο 2ο καθαρά ψηφιακό σύστημά σου.
μου είχε κάνει και εντύπωση ο denon που τα οδηγάει..
δεν κάνεις και καμιά βόλτα απο το chat του 2κάναλου να βάλεις και καμιά φωτό;;;;

Ναι φίλε θα το κάνω γιατί τώρα είμαι στην δουλειά .
Υπόσχομαι ότι θα γράψω ...

Ναι είναι ο denon pma50 Τάξης-D ψηφιακός ενισχυτής διαθέτει τεχνολογία DDFA.

Διαθέτει NFC ζευγοποίηση με επαφή μαζί με συνδεσιμότητα Bluetooth πολλαπλών-σημείων για ιδανική πιστότητα ασύρματου ήχου, ο PMA-50 διαθέτει CSR aptX Low Latency αποκωδικοποίηση.

Επίσης είναι και dac .. Υποστηρίζονται PCM κομμάτια μέχρι 24-bits/192-kHz, 2.8MHz και 5.6MHz DSD κομμάτια.
Ξεχάστε παραμορφώσεις κτλ πεντακάθαρος ήχος ,διαφάνεια και αν νομίζεται ότι ακούγεται ψυχρός ...σκληρός ...
Θα σας πω ξεκάθαρα ότι είναι ήχος denon που συναντάμε στους αναλογικούς δικάναλους ενισχυτές έχουν καταφέρει και έχουν προσομοιώσει το ηχόχρωμα της εταιρίας .
Εντάξει τον έχω δοκιμάσει με πολλά ηχεία όχι μόνο με Dali έχω κάνει και τις σχετικές αλχημείες :flipout:με πικάπ και υπογούφερ .
Με τα Spektor 2 έβγαλε και συναίσθημα -μουσικότητα ,είναι ένα προσόν που μπορούν κάποια ηχεία βιβλιοθήκης (μικρές καμπίνες ) να το κάνουν .
Πάντως είναι γεγονός ότι με τα Spektor 2 ,μπήκα στην πρίζα να αλλάξω και τα ηχεία δαπέδου που είχα .
Καλή χρονιά!!!
44EB335D-E72A-4B48-B9E7-A67B50B71166.jpg048B5C02-6562-43AA-BE11-F071A559713C.jpg7307B94C-E3EA-451C-8738-A9A7AB1DE2A0.jpgAACE23BD-0E94-4702-AFD1-88513655675F.jpg2E9BDA7F-0CC1-4C32-8B40-6CCD694189E6.jpgAC01B06D-CB69-4950-BDED-24026892022C.jpg
2D857788-8F7D-44AC-9855-582A01F04AA5.jpg2FEE0F94-CC6E-4060-B6FB-36FB7A62E0F9.jpg410CCCA6-9254-4CF6-8D21-DC83A663C569.jpg5A008C8C-4E50-414E-9757-C520D3E770D4.jpg41A5F6FC-B188-44FE-833A-11848CFB87B5.jpg

Last edited by a moderator:
Παρουσίαση και video για το Av club.

Έχω μάθει να ακούω να μην επηρεάζομαι και εντέλει αν τον δικαιώνει ...
Αυτό μετράει αν ορθώς έγινε σωστή η όχι επιλογή των υλικών τόσο στην κατασκευή σχεδιασμό της καμπίνας όσο και των μεγαφώνων .

Βρέθηκε χρόνος να ανεβάσουμε video με mic από κινητό ...συνειδητή επιλογή αν και γνωρίζω ότι υστερεί για ευνόητους λόγους .
Έχει ενδιαφέρον να δούμε ακόμη για το πως συμπεριφέρεται ένα dac ενσωματωμένο σε έναν Av αφού πυκνά συχνά όλοι οι κατασκευαστές προχωρούν σε αλλαγές ...pure direct επιλογή αυστηρά δικάναλη (Yamaha RX-A1070)με τελικό των denon poa 5000 από server και player το Jriver 25.

Και είμαστε στην εισαγωγή της παρουσίασης ....
https://youtu.be/d7T5nQ_d_mQ

Ζούμε στον μικρόκοσμό μας. Στην Ελλαδίτσα! Νομίζω ότι μόνο εδώ κυκλοφορούν τα Dali σε τόση έκταση (μάλλον λόγω μειωμένης προσφοράς άλλων κατασκευαστών)!! Ας προσγειωθούμε...

Και πουλάνε και τρελά όχι μόνο εδώ αλλά και σε όλην την Ευρώπη .
Τι να κάνουμε ,σαρώνουν και τα βραβεία κάθε χρόνο κάτι καλό κάνουν και αυτοί .
Είναι βλέπεις αυτό το άτιμο το voicing που αρέσει σε πολλούς .

Κώστα μου και δεν έχεις δει τίποτα ακόμη ...Τα υπόλοιπα τα έχω κρυμμένα .
Επειδή έχω τρέλα με το χόμπι σκέψου να τα είχα στο σαλόνι ... Αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ .

Μιας και το ανέφερες θα το πω όσο μπορώ ξεκάθαρα ...
Μην υποτιμάται τα dac που είναι ενσωματωμένα στους Av ενισχυτές αναφέρομαι φυσικά για την πλακέτα ,εξελίσσονται συνέχεια είναι μόδα άλλωστε να ενσωματώνεται σε κάποιους δικάναλους απόλυτα λογικό μιας και κάποια από αυτά όχι όλα είχαν θέματα που ήταν εξωτερικά ...
Θα θυμούνται κάποιοι ότι παλιότερα είχαμε πολύ καλές υλοποιήσεις σε phono στους ενισχυτές ειδικότερα μερικά από αυτά αντιμετώπιζαν προβλήματα (εξωτερικά phono) με τα ρεύματα και την κινητή τηλεφωνία όχι όμως τα ενσωματωμένα .

Η σύγχρονη τεχνολογία επιτάσσει streaming από server όπου παίρνεις τον πλήρη έλεγχο της βιβλιοθήκης σου από tablet,κινητό τηλέφωνο ,pc ακόμη κσι από μια τηλεόραση με το control της tv....Δείτε το παρακάτω video.

Dali Spektor 6 που δεν μπορείς ακόμη και σε αυτήν την τιμή να μην τα πάρεις σοβαρά προφανώς για το κούρδισμα που έχει πέσει ,τον αέρα στα μουσικά όργανα ,τα φωνητικά ,την καθαρότητα του πιάνου αλλά και τις αρμονικές που βγάζει το σαξόφωνο ειδικότερα εδώ που το μέσω είναι ψηφιακό και όχι αναλογικό αλλά και την μεγάλη σκηνή που στήνουν τα συγκεκριμένα ηχεία .

Pure direct αυστηρά δικάναλο τα πάντα δηλαδή off .
https://youtu.be/S88KmnmZuQA

Επειδή έχω τρέλα με το χόμπι σκέψου να τα είχα στο σαλόνι ... Αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ .

Μην υποτιμάται τα dac που είναι ενσωματωμένα στους Av ενισχυτές αναφέρομαι φυσικά για την πλακέτα ,εξελίσσονται συνέχεια είναι μόδα άλλωστε να ενσωματώνεται σε κάποιους δικάναλους απόλυτα λογικό μιας και κάποια από αυτά όχι όλα είχαν θέματα που ήταν εξωτερικά ...
Θα θυμούνται κάποιοι ότι παλιότερα είχαμε πολύ καλές υλοποιήσεις σε phono στους ενισχυτές ειδικότερα μερικά από αυτά αντιμετώπιζαν προβλήματα (εξωτερικά phono) με τα ρεύματα και την κινητή τηλεφωνία όχι όμως τα ενσωματωμένα .

Η σύγχρονη τεχνολογία επιτάσσει streaming από server όπου παίρνεις τον πλήρη έλεγχο της βιβλιοθήκης σου από tablet,κινητό τηλέφωνο ,pc ακόμη κσι από μια τηλεόραση με το control της tv....Δείτε το παρακάτω video.

Dali Spektor 6 που δεν μπορείς ακόμη και σε αυτήν την τιμή να μην τα πάρεις σοβαρά προφανώς για το κούρδισμα που έχει πέσει ,τον αέρα στα μουσικά όργανα ,τα φωνητικά ,την καθαρότητα του πιάνου αλλά και τις αρμονικές που βγάζει το σαξόφωνο ειδικότερα εδώ που το μέσω είναι ψηφιακό και όχι αναλογικό αλλά και την μεγάλη σκηνή που στήνουν τα συγκεκριμένα ηχεία .

την θυμάμαι αυτή τη συζήτηση και προσπαθώ να την ξεχάσω.

Εγώ δεν ανέφερα κάτι για dac απ όσο θυμάμαι...
Αλλά ούτε μου απάντησες τι σχέση έχουν τα τηλεχειριστήρια με τα Dali ούτε αντιλαμβάνομαι τι εννοείς, μ έχεις μπερδέψει Μάκη.

Βρε για πια τηλεχειριστήρια αναφέρεσαι ;
Γιατί και εσυ με μπέρδεψες .

Εχεις βαλει μια φωτο με τηλεχειριστηρια, το νημα το ανοιξες για τα dali, σε ρωτησα ξεκαθαρα βρε τι σχεση εχουν τα τηλεχειριστηρια σ ενα νημα ηχειων, δεν ειναι νημα παρουσιασης συστηματος να το γεμιζεις με φωτο του συστηματος σου, εχεις ξεφυγει εσυ ο ιδιος απ το θεμα σου.

Μετα γρσφεις απευθυνοντας σε μενα "μια που το αναφερες" και συνεχιζεις ξεκαρφωτη αναφορα σε dac, εγω δεν ανεφερα κατι, βαζεις στο στομα μου λογια, θα νομιζει κανεις οτι σου στελνω π.μ. και σου ζηταω να γραφεις ή θα ανατρεχουν σε προηγουμενα ποστ να βρουν δικες μου αναφορες για πραγματα που τα βγαζεις απ το μυαλο σου, σαλατα το χεις κανει ρε Μακη το θεμα σου μπερδευεις και κουραζεις τον κοσμο και δεν το βοηθας τρικλοποδια του βαζεις φιλικα στο γραφω. -bye-

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited:
Οκ ξεκαθάρισε το πράγμα .
Είναι λογικό να ...το να γράφεις από πληκτρολόγιο να μην καταλαβαίνεις τι σου γράφει ο άλλος από ότι να γινόταν η συζήτηση από κοντά .
Δεκτό έφυγε και μια φωτογραφία που δεν αφορούσε το νήμα ,αυτός ήταν και ο λόγος που δεν σε έπιασα από την αρχή .
Πάντα φιλικά και καμία τρικλοποδιά απλά εμπειρίες ακρόασης μετέφερα μπορεί άλλωστε να κατέβει η συγκεκριμένη φωτογραφία .-bye-

Θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι από την ηχογράφηση; :smile:
Μάκη, δεν βγάζεις συμπέρασμα έτσι. Μην μπαίνεις σε αυτό το τριπάκι.

Αν όντως παίζει έτσι, έχω ακούσει ηχεία των 300 (τα μικρά triangle της νέας σειράς π.χ.) που παίζουν πολύ καλύτερα.

Χμμμ....Είναι λογικό η καλύτερη ακρόαση γίνεται από κοντά .
Ευτυχώς όμως που κάποιοι τα έχουν ακούσει από κοντά όποτε θα διαφωνήσουν με την άποψη σου ,σεβαστή όμως .
Αλλά το νήμα αφορά τα Dali Spektor.

Tα Dali δεν παίζουν στο video; :chinscratch:
Για αυτά μιλάω.
Από κοντά είμαι σίγουρος ότι θα παίζουν πολύ καλύτερα από αυτό το βουητό που ακούω στο video.
Για αυτό λέω ότι δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από ένα video στο youtube.
Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ηχογράφηση κινητού.

Σίγουρα παίζουν καλύτερα είναι συνειδητή επιλογή από κινητό .
Κάποιες όμως αρετές μπορείς να τις ξεχωρίσεις ,το ποιες ;τις έχω γράψει .
Ακρόαση όμως πάντα από κοντά -bye-