Dali Spektor 6

τα basket είναι αλουμίνιο δεν έχω καμιά αμφιβολία. ούτε η ενιαία καμπίνα με ενοχλεί σ'αυτά τα λεφτά ούτε ο σωλήνας. οι σωλήνες δλδ.
κοιτάξτε όμως με τι κουμπώνει την καλωδίωση στα μεγάφωνα. ο συρταρωτός ακροδέκτης είναι απο αλουμίνιο, το 4ο σε αγωγιμότητα μέταλλο αν όχι πιο κάτω..
χάθηκαν οι κολλήσεις με υψηλή περιεκτικότητα σε ασήμι;

Εγώ δεν γνωρίζω αν είναι από αλουμίνιο το καλάθι μέχρι να το δω να το αναφέρει η Dali πάντως.

Μπορει καποιος να πει "το εχω ακουσει αυτο το ηχειο και δεν μου αρεσε" η "το εχω ακουσει συγκριτικα με αυτο και αυτο και το βρηκα κατωτερο..."
Αυτο ναι ειναι ενα επιχειρημα, υποκειμενικο αλλα ενταξει υπαρχει καποιο κριτηριο.
Αλλα να πει καποιος "εισαι πανω απο 50 οποτε δεν ακους καλα" η οτι δεν το ενα η το αλλο γιατι στα specs του αλλος κατασκευαστης κατεβαινει καποια hertz χωρις να το εχει ακουσει, αυτο μοιαζει περισσοτερο σαν κακιουλα.

Αντιθετα το οτι το ηχειο αυτο εχει φτιαχτει ετσι ωστε να αρεσει και να ευχαριστει ολους, αυτο μονο επιχειρημα εναντιον του ηχειου δεν ειναι. Το αντιθετο.
Δειχνει οτι το ηχειο ειναι απολυτα επιτυχημενο.

Και για να φερω την μαρτυρια μου, το συγκεκριμενο μοντελο στα 2 μεγαλα (τεραστεια) ιντερνετικα (και οχι μονο) μαγαζια της χωρας μου, εχει μια ανταποκριση μεταγοραστικης αξιολογησης 100% !!!

Οσο για αυτα τα συγκεκριμενα ενισχυτικα της Denon για να βρει καποιος οτιδηποτε να πει εναντιον πρεπει να προσπαθησει πολυυυυ...και παλι δε θα βρει τιποτα. Μη μιλησουμε για το vmf τους οπου αλλοι πληρωνουν πολλαπλασια ποσα για κατι πιο "εξωτικο" για ιδια αποτελεσματα.

Η γνωμη μου ειναι οτι το συστημα του Μακη ειναι απο τα πιο αξιολογα που ικανοποιουν τις προσδοκιες του ιδιοκτητη τους, και ταυτοχρονα απο τις πιο εξυπνες αγορες.

Εγω το συγκεκριμενο ηχειο δεν θα το αγοραζα, οχι για ον ηχο του, αλλα για την αισθητικη του για συγκεκριμενους λογους δεν μου παει. Εκτος και αν δεν εβρισκα κατι αναλογα ικανοποιητικο, αλλα βρισκεται, στην κατηγορια 800-1000 οι προτασεις της αγορας ειναι αφθονες και ο ανταγωνισμος αδυσωπητος.
Και αυτο το ηχειο βρισκεται μεσα στα πουλεν των αγορων, σε οποιο κρατος και αν εχω παρατηρησει παντα παιζει παιχνιδι. Αρα δεν ειναι χωρις λογο. Για οποιον δεν το εχει ακουσει.

Έχω την εκτίμηση ουδέποτε η Dali η κάθε Dali θα προβεί σε λεπτομέρειες για την κατασκευή των μεγαφώνων και γενικότερα για την σύνθεση (ποσότητας ) χαρτιού με ίνες ξύλου .
Εμείς απλά σαν κάτοχοι καταγράφουμε αυτό που βλέπουμε ακούμε και λέμε ελεύθερα την άποψη μας .
Το μόνο σίγουρο είναι γενικότερα ότι παντρεύει τα υλικά που την δικαιώνει απόλυτα με αυτό που ακούς .

Εγώ προτρέπω την Dali με την ίδια φιλοσοφία κατασκευής της σειράς Spektor δηλαδή να ακούμε τα ενισχυτικά και όχι τα ηχεία να κατασκευάσει μεγάφωνα σε 8 ίντσες η και παραπάνω ... Αδιαφορώντας για το κέρδος που θα έχει σαν εταιρία η ακόμη και οι μεταπωλητές της .
Και ο νοών νοητέ .

Απλά και όμορφα (προσωπικά θέλω το παρακάτω )
LOW LOSS

The primary function of any loudspeaker is to convert the electrical signal from the amplifier into a realistic audio experience in the listening room. Any distortion or coloration of the original signal by drivers or enclosures is by definition a degradation of the sound.

Clarity in an audio signal is obtained by low loss of information in combination with creating a smooth and seamless reproduction in both the time and frequency domain.

By using only DALI designed and custom-built drivers, the need for frequency correction in the crossover is eliminated. This enables us to design an exact crossover out of quality components which ensures that the signal loss is close to zero.

Another fundamental is the lowering of mechanical distortion. This to make sure that the connected amplifier will not be exposed to a larger than necessary challenge, causing loss of detail in the signal even before it has the chance to reach the loudspeaker.

Through very low mechanical loss, the most fragile sound details, even at very low listening levels, are preserved. This is the only way to obtain the sensation of ultimate transparency and “liveliness” from reproduced loudspeaker sound.

Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

ικανοποιουν τις προσδοκιες του ιδιοκτητη τους, και ταυτοχρονα απο τις πιο εξυπνες αγορες.
Νομιζω αυτο ειναι το ζουμι και το νοημα του χομπυ :a0210:

μπερδευτηκατε. Δεν ειπα καποια κακια.
Αναφερθηκα στο γεγονος οτι ενας που ειναι πανω απο 40 αντικειμενικα δεν μπορει να κρινει εαν το ηχειο ειναι ετσι ή αλλιως στις ψiλες συχνοτητες. Αυτο ειναι δεδομενο,ειναι η φυση. Λογικο δεν ειναι; και εγω θα φτασω καποτε εκει και; ηδη εχω χασει καποια db. Oπως εχω χασει τις αναπνοες μου,τους παλμους μου. Ο ανθρωπος φθινει.

Τωρα εαν του αρεσει ενα ηχειο κτλ ειναι αλλο πραγμα. Μην μπερδευτουμε. Ουτε το εθεσα σαν επιχειρημα οτι δεν εχει καλο συστημα κτλ. Ουτε εχω κατι με τον ανθρωπο ισα ισα και σπιτι του πηγα τα ειπαμε κτλ. Δεν υπαρχει θεμα. Συζηταμε και μιλαμε.Απλα αναφερθηκα για το φυσικο ηχο που αναφερει ο ιδιος......πως αντικειμενικα δεν μπορεις να το πεις για τους λογους που αναφερθηκα παραπανω. Δλδ χωρος, ηλικια,συγκερκιμενο τραγουδι,ακροαση απο youtube. Ωστοσο εμενα μου εχει τυχει σε ακροαση να με ενοχλουν οι ψιλες και σε ατομα μεγαλυτερης ηλικιας να μην τους ενοχλει. Η ενα γνωστο που εχω ντραμερ ιδιας ηλικιας μου λεει φιλε εγω δεν ακουω αυτο που λες εχω χασει την ακοη μου.

Επισης σας εβαλα τι θεωρει επιστημονικα το αυτι μας φυσικο ηχο.
https://holco.picturepush.com/album...con-(Oracle-Audio)/bruel-%26-kjaer-curve.html

vlad66 επειδη μαλλον εισαι ο μονος που καταλαβε τι θελω να πω και δεν το παρεξηγησε.οριστε.

http://www.roger-russell.com/hearing/hearing.htm

οι γυναικες για παραδειγμα χανουν 10db απο χαμηλες συχνοτητες στο περασμα των χρονων αλλα ακουνε καλυτερα στο υπολοιπο φασμα.Αυτο που δεν ξερω ειναι εαν στο περασμα των χρονων χρειαζεται απο κανενα eq να τσιμπησουμε τις ψιλες....βαση του ακουογραματος που θα κανει καποιος ή εστω απο τον πινακα που εχω στο τελος.Σαν σκεψη το λεω.

Η απώλεια μέρους της ακοής μας όσο περνούν τα χρόνια θεωρείται από πολλούς δεδομένη. Από την άλλη υπάρχει η "εκπαίδευση" του να ξέρεις τι ακούς και αν αυτό είναι φυσικό ή όχι, μεμπτό ή όχι, εν τέλει αληθοφανές ή όχι. Αυτή έρχεται μόνο με τα χρόνια και την εξάσκηση (και φυσικά, τις ποικίλες ακουστικές εμπειρίες).

Προσωπικά γνωρίζω κάποιους που ενώ αποδεδειγμένα (με ακοόγραμμα) έχουν χάσει αρκετή από τη "σπιρτάδα" της ακοής τους, καταλαβαίνουν άμεσα διαφορές αλλά και αρετές/μειονεκτήματα στον ήχο.

δεν αμφιβαλω. Μην εστιαζεις εκει. Αναφερθηκα σε πολλους λογους για τους οποιους δεν μπορει καποιος να κρινει ενα ηχειο. Ενας εκ των οποιων ειναι αυτος. Μπορει να μην ισχυει στο 100%.

Οπως το δικο μου ηχειο...στον χωρο μου αρεσει. Οταν το ακουσα σε φροντισμενο χωρο....κοιτουσα να δω εαν ειναι το ιδιο. αρα ο φυσικος ηχος δεν ειναι το ηχειο μονο....κατα μεγαλο ποσοστο ειναι και ο χωρος. και υστερα τα υπολοιπα που αναφερθηκα....να μην τα ξαναλεω.

μπερδευτηκατε. Δεν ειπα καποια κακια.
Αναφερθηκα στο γεγονος οτι ενας που ειναι πανω απο 40 αντικειμενικα δεν μπορει να κρινει εαν το ηχειο ειναι ετσι ή αλλιως στις ψiλες συχνοτητες. Αυτο ειναι δεδομενο,ειναι η φυση. Λογικο δεν ειναι; και εγω θα φτασω καποτε εκει και; ηδη εχω χασει καποια db. Oπως εχω χασει τις αναπνοες μου,τους παλμους μου. Ο ανθρωπος φθινει.

Τωρα εαν του αρεσει ενα ηχειο κτλ ειναι αλλο πραγμα. Μην μπερδευτουμε. Ουτε το εθεσα σαν επιχειρημα οτι δεν εχει καλο συστημα κτλ. Ουτε εχω κατι με τον ανθρωπο ισα ισα και σπιτι του πηγα τα ειπαμε κτλ. Δεν υπαρχει θεμα. Συζηταμε και μιλαμε.Απλα αναφερθηκα για το φυσικο ηχο που αναφερει ο ιδιος......πως αντικειμενικα δεν μπορεις να το πεις για τους λογους που αναφερθηκα παραπανω. Δλδ χωρος, ηλικια,συγκερκιμενο τραγουδι,ακροαση απο youtube. Ωστοσο εμενα μου εχει τυχει σε ακροαση να με ενοχλουν οι ψιλες και σε ατομα μεγαλυτερης ηλικιας να μην τους ενοχλει. Η ενα γνωστο που εχω ντραμερ ιδιας ηλικιας μου λεει φιλε εγω δεν ακουω αυτο που λες εχω χασει την ακοη μου.

Επισης σας εβαλα τι θεωρει επιστημονικα το αυτι μας φυσικο ηχο.
https://holco.picturepush.com/album...con-(Oracle-Audio)/bruel-%26-kjaer-curve.html

vlad66 επειδη μαλλον εισαι ο μονος που καταλαβε τι θελω να πω και δεν το παρεξηγησε.οριστε.

http://www.roger-russell.com/hearing/hearing.htm

οι γυναικες για παραδειγμα χανουν 10db απο χαμηλες συχνοτητες στο περασμα των χρονων αλλα ακουνε καλυτερα στο υπολοιπο φασμα.Αυτο που δεν ξερω ειναι εαν στο περασμα των χρονων χρειαζεται απο κανενα eq να τσιμπησουμε τις ψιλες....βαση του ακουογραματος που θα κανει καποιος ή εστω απο τον πινακα που εχω στο τελος.Σαν σκεψη το λεω.
Δεν παρεξηγεί κανείς τίποτα αρκεί να μην προσβάλεις κανένα .
Όμορφα και ωραία λέμε την άποψη μας .
Μιας και αναφέραμε για φυσικό ήχο ...Αν και τότε (με άλλα ηχεία )
Δεν μπορεί να άκουσες την διαφορά από το πικαπ ;

Η απώλεια μέρους της ακοής μας όσο περνούν τα χρόνια θεωρείται από πολλούς δεδομένη. Από την άλλη υπάρχει η "εκπαίδευση" του να ξέρεις τι ακούς και αν αυτό είναι φυσικό ή όχι, μεμπτό ή όχι, εν τέλει αληθοφανές ή όχι. Αυτή έρχεται μόνο με τα χρόνια και την εξάσκηση (και φυσικά, τις ποικίλες ακουστικές εμπειρίες).

Προσωπικά γνωρίζω κάποιους που ενώ αποδεδειγμένα (με ακοόγραμμα) έχουν χάσει αρκετή από τη "σπιρτάδα" της ακοής τους, καταλαβαίνουν άμεσα διαφορές αλλά και αρετές/μειονεκτήματα στον ήχο.

Συμφωνω απολυτα χωρις να αγνοω την φθορα που υφιαταται η ακοη μας ειτε λογω ηλικιας ειτε για αλλους λογους ανεξαρτητως ηλικιας.Αυτο καλο ειναι να το χωνεψουμε ολοι,διοτι και κατω απο 30 να ειναι καποιος υπαρχει και το ενδεχομενο να εχει θεματα με την ακοη του και απλα να μην το γνωριζει μεχρι να επιδεινωθει και να τον ανησυχησει.
Ενας ακροατης με καποια θεματα ακοης, ειναι σε θεση να κρινει ενα ηχειο η γενικοτερα ενα συστημα,με ακριβως τον ιδιο τροπο που μπορει να κρινει ενα ζωντανο μουσικο γεγονος.

σε ενα τραγουδι που εβαλες ναι. Στα υπολοιπα οχι. Επειδη το εψαξα ηταν η ηχογραφηση τετοια. δεν θυμαμαι ακριβως το τραγουδι τωρα περασε καιρος...αλλα αυτο που θυμαμαι ειναι οτι στο μυαλο μου το εβαλα στα τραγουδια που δεν(δλδ τυπου london grammar,dire straits)....δεν ενοχλει.

AUDIOLYTIC διαφωνω καθετα στην λεξη ακριβως που εβαλες στην προταση σου, διοτι πολυ απλα ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικη αντιληψη της πραγματικοτητας, διαφορετικη αντιληψη των αισθησεων. Δεν ειναι μονο δλδ ο σενσορας αυτι που σε εναν ανθρωπο ειναι ετσι και σε αλλον αλλιως, επιπροσθετως συνεπαγεται και πως το αντιλαμβανεται βαση εμπειριας,βαση γουστου,βαση διαθεσης,βαση εγκεφαλου. Γι αυτο κιολας υπαρχουν ενα σωρο ηχεια :) ο καθενας το αντιλαμβανεται αλλιως.

Τωρα για ενα ζωντανο μουσικο γεγονος....διαφερει μην τα μπερδεψουμε.

+1 από μένα .
Χρειάζεσαι γενικότερα να ασχοληθεί κανείς με το χόμπι ...Την εμπειρία την αποκτάς με την πάροδο του χρόνου .
Αν δεν πληρώσεις δεν μαθαίνεις έτσι μου έλεγε ένας φίλος τι κάθεσαι και ασχολείσαι ;
Έχω την τρέλα του απάντησα :flipout:

σε ενα τραγουδι που εβαλες ναι. Στα υπολοιπα οχι. Επειδη το εψαξα ηταν η ηχογραφηση τετοια. δεν θυμαμαι ακριβως το τραγουδι τωρα περασε καιρος...αλλα αυτο που θυμαμαι ειναι οτι στο μυαλο μου το εβαλα στα τραγουδια που δεν(δλδ τυπου london grammar,dire straits)....δεν ενοχλει.

AUDIOLYTIC διαφωνω καθετα στην λεξη ακριβως που εβαλες στην προταση σου, διοτι πολυ απλα ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικη αντιληψη της πραγματικοτητας, διαφορετικη αντιληψη των αισθησεων. Δεν ειναι μονο δλδ ο σενσορας αυτι που σε εναν ανθρωπο ειναι ετσι και σε αλλον αλλιως, επιπροσθετως συνεπαγεται και πως το αντιλαμβανεται βαση εμπειριας,βαση γουστου,βαση διαθεσης,βαση εγκεφαλου. Γι αυτο κιολας υπαρχουν ενα σωρο ηχεια :) ο καθενας το αντιλαμβανεται αλλιως.

Τωρα για ενα ζωντανο μουσικο γεγονος....διαφερει μην τα μπερδεψουμε.

Το ιδιο πραγμα λεμε.Ασφαλως και καποιος με πιθανα προβληματα ακοης,ηλικιας κλπ μπορει να εχει απειρως σωστοτερη αντιληψη του τι ακουει σε σχεση με καποιον αλλο του οποιου η ακοη να ειναι ξυραφι.Και οι δυο ομως κρινουν με τον ιδιο τροπο ενα ζωντανο γεγονος και ενα ηχογραφημενο (οταν βεβαια το ακουνε παρεα).
Αν εμεις οι δυο ακουμε ταυτοχρονα την ιδια ζωντανη μουσικη και εσυ βρισκεις τον ηχο φωτεινο και γω μουντο, τοτε,αν αυτη η μουσικη ηχογραφηθει τελεια και την ακουσουμε σε ενα σωστο συστημα,τοτε εσυ παλι θα την ακους φωτεινη και εγω μουντη.Αυτο εννοω και το λεω οσο απλα μπορω για να γινω κατανοητος.Καθαρα σαν θεμα ακοης.Στα υπολοιπα περι αντιληψης,γνωσης κλπ νομιζω ολοι συμφωνουμε.

ειδες;

εδω αντιλαμβανομαστε αλλιως το τι γραφει ο καθενας. Οπως ο φιλος πιο πριν ειπε οτι ειπα κακια :)

The dome tweeter offers best-in-class resolution with an extended frequency response, wide dispersion and low coloration. A clear heritage from our high-end series. The tweeter is based on an ultra-lightweight weaved fabric, which weighs less than half of the market standard (0.056 mg/mm2).:violent-smiley-030:
https://www.youtube.com/watch?v=xJ2ANitEkfE

The dome tweeter offers best-in-class resolution with an extended frequency response, wide dispersion and low coloration. A clear heritage from our high-end series. The tweeter is based on an ultra-lightweight weaved fabric, which weighs less than half of the market standard (0.056 mg/mm2).:violent-smiley-030:
https://www.youtube.com/watch?v=xJ2ANitEkfE

μου αρέσει ρε Μάκη που βάζεις ρωσικά βιντεάκια...
πόσοι εκτός απο μένα τα καταλαβαίνουν;;;;
χα χα χα..

μου αρέσει ρε Μάκη που βάζεις ρωσικά βιντεάκια...
πόσοι εκτός απο μένα τα καταλαβαίνουν;;;;
χα χα χα..

Γιατί βρε μουσική δεν ακούνε αυτοί ...Ευκαιρία να τα μάθουμε :flipout: