Dali Spektor 6

Re: Απάντηση: Dali Spektor 6

Αξίζει η αναβάθμιση από σειρά Spektor σε Dali Oberon για home cinema?

Η oberon είναι η καινουργια σειρα καλο είναι να πας από κοντα να ακουσεις για να δεις τι παιζει !!! παντως από τι καταλαβαίνω είναι το απολυτο vfm αλλα χρειαζονται και ποιοτικο ενισχυτή για να τα ευχαριστηθείς στο εκατο τοις εκατο!!!:2thumb22sup:

Υπάρχουν μαγαζιά Αθήνα για ανταλλαγή με διαφορά χρημάτων? Έχω ακόμα εγγύηση πάνω από ένα χρόνο

Από τι καταλαβα η χρηση είναι για home -cinema τα ηχεια είναι εξαρχής μια χαρα!! γιατι να θελεις να τα αλλαξεις??? τα οδηγεις σωστα?? και με τι ενισχυτή τα εχεις ??? φιλικα στο λεω !! παντως θα πρεπει να πας να τα ακουσεις για να εχεις και το μετρο σύγκρισης!!!! προσωπικα εάν με καλυπταν δεν θα τα αλλαζα !!:2thumb22sup:

Χρησιμοποιώ ένα Sony STR-DN1080 ενισχυτή. Θέλω επειδή έχω ακούσει πως είναι πολύ ανώτερα σαν ηχεία απλά θέλω όπως είπες να τα ακούσω πρώτα

Απλά με τον Sony ο φίλος δυστυχώς δεν έχει ακούσει καλά το ηχείο του ,θα του πρότεινα να πάει σε ένα μαγαζί που να έχει ποικιλία ενισχυτικών για να το ακούσει .
Έχω απαντήσει γιατί προτιμώ την συγκεκριμένη σειρά αρκεί να μπορέσει να φιλτράρει τα όσα έχω γράψει στην αρχή του νήματος .

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή όπως σωστά ειπώθηκε ,καμία κλίση άλλωστε θα το διαπιστώσει ο κάτοχος εφόσον στρωθεί το ηχείο .Κλίση για να ακούω ;Σε πια εποχή βρισκόμαστε ;Απλά περπατάς στον χώρο και συγχρόνως μπορείς να ακούσεις .

Συνειδητή επιλογή για σκληρή rock μουσική αλλά μην νομίζετε ότι δεν μπορεί να αποδόσει και σε audiophile κομμάτια πάντα για τα δεδομένα ηχείου δαπέδου ,όπως ακόμη και την συμπεριφορά του συγκεκριμένου ηχείου με ηχογραφήσεις από τα βυνίλια ,αυτός ήταν και ένας από τους λόγος που με κέρδισε αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία .

Προσέξτε τον χαρακτήρα -ηχόχρωμα της κάθε ηχογράφησης .
https://youtu.be/thDGfiTwaTc

Θα φερω μικροφωνο να δουμε το ηχοχρωμα σου ποσο φουσκωμα ή γκρεμο εχει ... και ποσες ουρες-ανακλασεις χωρου...

WIDE DISPERSION

DALI makes it easy to integrate your loudspeakers into any room. Both the driver materials and geometry applied in the SPEKTOR 6 have been selected to achieve a wide dispersion pattern.

You will experience a well-integrated sound, even when listening significantly off-axis. And, as you are often not seated directly in front of the loudspeaker when listening to music, this is important.

Optimizing the audio signal for off-axis distribution results in the signal reaching your ear directly and the signal reflected off the room surfaces, to have a coherent balance. This means a consistent high sound quality across a much wider listening area. At the same time, it offers greater freedom and flexibility in positioning the loudspeakers.

An added benefit is hugely reduced harmonic distortion and diffractions causing frequency distortion, as these will always be stronger in an on-axis response. This is also the reason why all DALI speakers are not designed for toeing-in.

https://youtu.be/wdi6ORi8-T4

Καλημέρα σε όλους. Η αλήθεια είναι πως ο ενισχυτής που έχω είναι μια χαρά όμως αποκλειστικά για home cinema. Σε στερεοφωνικό ενισχυτή πιστεύω πως θα είναι άλλο ηχείο. Ανάμεσα σε Marantz PM6006 και Denon pma 800 κλείνω. Μήπως τυχαίνει να τα έχεις ακούσει με αυτούς τους ενισχυτές Μάκη? Και τι θα πρότεινες

Ναι έχω ακούσει τον Denon 800 με τα συγκεκριμένα ηχεία γιατί να μην τα πάει καλά και ο marantz.
Προτείνω να τους ακούσεις και τους δυο να εξασφαλίσεις και την ανάλογη πηγή από τις δυο εταιρίες εκτός αν σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου και πας στον Denon με τουs δυο μετασχηματιστές pma1600 ne με το ενσωματωμένο DAC.

Ευχαριστώ για την απάντηση όχι πάει ψηλά το συγκεκριμένο μοντέλο

Πρέπει να τους ακούσεις και τους δύο για να καταλήξεις σε συμπέρασμα.

Πολύ γρήγορα θα σου πω ότι ο Denon είναι λίγο δυνατότερος σε ισχύ σε πραγματικές μετρήσεις, ενώ ο Marantz οδηγεί καλύτερα λόγω αύξησης της εξόδου σε αμπέρ και είναι πιο μουσικός. Τη σειρά 6006 γενικά την βγάλανε με το σκεπτικό του audiophile απλού μηχανήματος και το πέτυχαν απόλυτα.

Για τις μετρήσεις διάβασε εδώ:

https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/2672-marantz-cd6006-pm6006

https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/3078-pma-800ne

Πριν από λίγο .
Το παρακάτω video που ανέβασα την Κυριακή έγινε προτεινόμενο στο You Tube από τον ντράμερ των Pink Floyd Nick mason.
Πρωτίστως μεγάλη επιτυχία του AvClub gr.

ΥΣ.Τον ευχαριστώ .
https://youtu.be/thDGfiTwaTc

Πρέπει να τους ακούσεις και τους δύο για να καταλήξεις σε συμπέρασμα.

Πολύ γρήγορα θα σου πω ότι ο Denon είναι λίγο δυνατότερος σε ισχύ σε πραγματικές μετρήσεις, ενώ ο Marantz οδηγεί καλύτερα λόγω αύξησης της εξόδου σε αμπέρ και είναι πιο μουσικός. Τη σειρά 6006 γενικά την βγάλανε με το σκεπτικό του audiophile απλού μηχανήματος και το πέτυχαν απόλυτα.

Για τις μετρήσεις διάβασε εδώ:

https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/2672-marantz-cd6006-pm6006

https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/3078-pma-800ne

προσωπικα θα πηγαινα σε denon διοτι εχει περισσοτερα αποθεματα στα 4 ωμ ωστόσο φιλικα το λεω θα κοιταζα και σε Cambridge audio !!!

προσωπικα θα πηγαινα σε denon διοτι εχει περισσοτερα αποθεματα στα 4 ωμ ωστόσο φιλικα το λεω θα κοιταζα και σε Cambridge audio !!!

Marantz και Cambridge Audio θα κοιτούσα εγώ. :smile: Έχω όλες τις πληροφορίες σχετικά με Marantz και Denon, ακόμα και εκείνες που δεν είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό.

Απλώς να πούμε στο φίλο, ότι με τα 7άρια θα του ήταν χρήσιμη περισσότερη ισχύς γενικότερα. Αλλά εκεί ανεβαίνει το κόστος, καθώς για ισχύ και drive είναι συνήθως εκεί που μπαίνει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Απλά να συμπληρώσω ότι υπάρχουν μεγάφωνα 4.5άρια που χρειάζονται ρεύματα από πίσω που η ωμική αντίσταση είναι στα 4.
Ειδικότερα όταν ο κατασκευαστής το δίνει πχ για 8 ohm υπάρχουν διακυμάνσεις ακόμη όπου το ηχείο πέφτει πιο κάτω από 4 ohm και δεν είναι όλα θέμα ευαισθησίας απλά το ένα εξαρτάται και από το άλλο .
Ωμική αντίσταση + ευαισθησία που πολλές φορές εμείς οι κάτοχοι καλούμαστε να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά .

Όσον αφορά ηχείο -ενισχυτικό είμαι κατασταλαγμένος προσωπικά το τι θέλω να ακούσω διαφάνεια +καθαρότητα εκεί που το επιβάλει η ηχογράφηση .

Σε κάποια από τα προηγούμενα post μου αναφέρθηκα για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου ηχείου με τον αναλογικό ήχο ηχογραφήσεις δηλαδή που είχα ακούσει παλιότερα πριν από πολλά χρόνια τότε που δεν υπήρχαν CD ,Flac ,DSD.
Το έστρωσα φυσικά (το ηχείο )παρέα με βυνίλιο αλλά και με βινύλια που μου έφερε καλός φίλος ονόματα δεν λέμε .
Ήταν φυσικό έτσι όπως το άκουγα από την συγκεκριμένη πηγή πολλές καλές αναμνήσεις να ξυπνήσουν όπου έμεινα με το στόμα ανοιχτό .
Και είναι απόλυτο λογικό κάποιοι φίλοι να συνεχίζουν να ακούν από εκεί ο αναλογικός ήχος απλά δεν έχει πεθάνει .

Έλα όμως που το έψαξα και έπεσα στο παρακάτω video με πηγή μόνο από πικάπ τότε που η dali παρουσίασε το Spektor 6 που δίκαια από μόνο του πήρε το βραβείο eisa.
https://youtu.be/dnFDyt9rXDk

Aυτο που μου αρεσει στο συστημα του κυριου μακη είναι ότι εχει ενανενισχυτή με ρευμα- ποιοτητα δηλ ο ενισχυτης του οδηγει με ανεση την πλειονοτητα των περισσοτερων ηχειων !! εκει είναι το κλειδι εάν εχεις τον ιδανικο ενισχυτή δεν αγχωνεσαι ουτε για ευαισθησια ηχειων- ουτε για ωμ ηχειων -ουτε και για αποσταση ηχειων !! προσωπικα εκανα το εξης πειραμα και το λεω τελειως καλοπροαιρετικα χωρις να θελω να το παιξω πονηρος ! στο δικαναλο μου συστημα εχω ένα ταπεινο ολοκληρωμενο ενισχυτή rotel -ra 970 bx (60 watt 8 ohm-90- 4 ohm ) τον γεναρη πηρα τα magnat supreme 102 για το home-cimema που εχω,απλα ηχειακια όχι κατι το ιδιαιτερο ( μην τρελαθούμε ηχειο των 68 ευρω) και είναι 60 watt με 89 db 4-8 ohm ωστόσο επειδή είμαι ανησυχος θεωρησα σωστο τα ηχεια να μην τα βαλω απευθειας στο πολυκαναλο ενισχυτή που εχω (yamaxa-rxv 861) και τα συνδεσα στο rotel απευθειας για να γινει το απαιτουμενο στρώσιμο !! παρατηρησα το εξης ο rotel oδηγουσε με απιστευτη ανεση τα ηχειακια σε σημειο που ακουγα ωραια πριμα και ωραιο ζεστο μπασο από αυτό το απλο-φθηνο ηχειακι! το οποιο στα αυτια μου ακουγοταν πολύ τιμιο !! που θελω να καταληξω ότι όταν εχουμε έναν ενισχυτή που οδηγει με ποιοτητα και επαρκεια σε ρευμα ένα ηχειο ακομα και το απλο ηχειακι των 68 ευρω θα αποδωσει τα μεγιστα!!! καταλαβαίνεται τωρα τι παιζει στις πιο ακριβες κατηγοριες ενισχυτών και ηχειων !!!!φιλικα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας!!:ernaehrung004:

Σωστή σκέψη...απλά πριν από αυτό ή έστω παράλληλα με αυτό το γεγονός, υπάρχει ο χώρος, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο και ελάχιστοι (μεταξύ αυτών δεν είμαι εγώ) έχουν δώσει την πρέπουσα σημασία.
Ωστόσο ναι η επάρκεια οδήγησης είναι και αυτήν πολύ σημαντική συνιστώσα.
Ευτυχώς πληθαίνουν οι λύσεις των ενεργών ηχείων, οι οποίες λύνουν αυτά τα θέματα.

Εννοείται ο χωρος είναι το α-ω αυτος καθοριζει τι ηχεια χρειαζομαστε απλως εγω μιλαω για το παντρεμα ενισχυτή και ηχείου !!! το μονο σιγουρο είναι ότι η καψουρα που εχουμε για το συγκεκριμενο χομπι δεν θα μας κανει να πληξουμε ποτε !!! παντα θα ανακαλύπτουμε !!:ADFADF1: