Dali Spektor 6

Aυτο που μου αρεσει στο συστημα του κυριου μακη είναι ότι εχει ενανενισχυτή με ρευμα- ποιοτητα δηλ ο ενισχυτης του οδηγει με ανεση την πλειονοτητα των περισσοτερων ηχειων !! εκει είναι το κλειδι εάν εχεις τον ιδανικο ενισχυτή δεν αγχωνεσαι ουτε για ευαισθησια ηχειων- ουτε για ωμ ηχειων -ουτε και για αποσταση ηχειων !! προσωπικα εκανα το εξης πειραμα και το λεω τελειως καλοπροαιρετικα χωρις να θελω να το παιξω πονηρος ! στο δικαναλο μου συστημα εχω ένα ταπεινο ολοκληρωμενο ενισχυτή rotel -ra 970 bx (60 watt 8 ohm-90- 4 ohm ) τον γεναρη πηρα τα magnat supreme 102 για το home-cimema που εχω,απλα ηχειακια όχι κατι το ιδιαιτερο ( μην τρελαθούμε ηχειο των 68 ευρω) και είναι 60 watt με 89 db 4-8 ohm ωστόσο επειδή είμαι ανησυχος θεωρησα σωστο τα ηχεια να μην τα βαλω απευθειας στο πολυκαναλο ενισχυτή που εχω (yamaxa-rxv 861) και τα συνδεσα στο rotel απευθειας για να γινει το απαιτουμενο στρώσιμο !! παρατηρησα το εξης ο rotel oδηγουσε με απιστευτη ανεση τα ηχειακια σε σημειο που ακουγα ωραια πριμα και ωραιο ζεστο μπασο από αυτό το απλο-φθηνο ηχειακι! το οποιο στα αυτια μου ακουγοταν πολύ τιμιο !! που θελω να καταληξω ότι όταν εχουμε έναν ενισχυτή που οδηγει με ποιοτητα και επαρκεια σε ρευμα ένα ηχειο ακομα και το απλο ηχειακι των 68 ευρω θα αποδωσει τα μεγιστα!!! καταλαβαίνεται τωρα τι παιζει στις πιο ακριβες κατηγοριες ενισχυτών και ηχειων !!!!φιλικα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας!!:ernaehrung004:

έχω δοκιμάσει όπως εσύ σε sansui AU-D55 ηχεία μικρά και ευέλικτα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ευχάριστο.
άνετα τα πήγαινε χωρίς ποτέ το ποτ να χρειάστηκε να ανέβει πάνω απο την μέση. με μπάσο που το ένιωθες κιόλας!

καλά έκανες και το μοιράστηκες εδώ :a0210:

έχω δοκιμάσει όπως εσύ σε sansui AU-D55 ηχεία μικρά και ευέλικτα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ευχάριστο.
άνετα τα πήγαινε χωρίς ποτέ το ποτ να χρειάστηκε να ανέβει πάνω απο την μέση. με μπάσο που το ένιωθες κιόλας!

καλά έκανες και το μοιράστηκες εδώ :a0210:

:2thumb22sup:

Μακάρι το πράγμα να ήταν μόνο ...θέμα οδήγησης ...
Είναι και άλλα πράγματα όπως πχ η συνοχή που πρέπει να έχει ένα ηχείο ,προσωπικά δεν μπορώ να ακούσω ηχείο που το χαμηλό ακούγεται αλλού ,η μεσαίες αλλού και η υψηλές αλλού ,είναι και το λεγόμενο κούρδισμα που έχει γίνει .

Είναι βέβαια και ο χαρακτήρας - ηχόχρωμα η ταυτότητα δηλαδή του κάθε κατασκευαστή που είναι αποκαλυπτικό με κάοια ηχεία .
Και αυτόν το χαρακτήρα έχουν καταφέρει να τον μεταφέρουν ακόμη και σε ενισχυτικά class d.

Ήταν η εποχή το 2015 που τόλμησα να βάλω σε class d ομοκεντρικό ηχείο ,αν έχετε όρεξη διαβάστε το https://avclub.gr/forum/showthread.php/145841-Denon-PMA-50-Compact-Digital-Amplifier

Κάποιοι άλλοι το τόλμησαν πολύ αργότερα .
https://youtu.be/JitdBuEeJwQ

https://youtu.be/56oGJyd0AFM

Καλημέρα είμαι ανάμεσα σε 2 ενισχυτές τελικά για Dali Spektor 6. Yamaha A-S501 και Marantz PM6006.

Re: Απάντηση: Dali Spektor 6

Καλημέρα είμαι ανάμεσα σε 2 ενισχυτές τελικά για Dali Spektor 6. Yamaha A-S501 και Marantz PM6006.

αν γίνεται άκουσε και τους 2 συνδιασμούς πριν αγοράσεις.
εμείς ότι και να πούμε εσύ θα ζήσεις με αυτά.

Αφού το θέτεις έτσι γνωρίζεις πολλά ενισχυτικά(τρανζίστορ ) marantz Denon musical fidelity εκτός από τα λαμπάτα και όχι όλα ,που μπορούν να παίξουν με ομοκεντρικά της Tannoy;:guitarist::guitarist:
Φυσικά εδώ που γράφουμε ...Θα έχουμε και άλλες εκπλήξεις .

Δεν θελω να είμαι απολυτος αλλα είμαι της αποψης ότι ο ενισχυτης πρεπει να εχει αποθεματα στα 4 ωμ να είναι ουδέτερος και να μπορει να εχει να δωσει ρευμα κανονικο τα βαττ δεν λενε απολυτως τιποτα !!!!! ωστόσο η denon βγαζει αξιόλογους ενισχυτες !!!

Μεγάλα μοντέλα αυτά βρε Μάκη. Ο φίλος ενδιαφέρεται για κάτι πιο οικονομικό.

Συνοπτικά πάντως ο PM6006 υπερέχει του PMA-800NE σχεδόν σε κάθε στάδιο. Καλύτερo DAC στου οποίου την εξέλιξη έχει συμβάλλει μάλιστα η Marantz. CS4398 vs PCM5141. HDAM στην προενίσχυση ο Marantz με εντελώς διαχωρισμένα τα δύο κανάλια, αν και βλέπω έχει δυο ειδικά πυκνωτάκια ο Denon δια χειρός Yamauchi. Πάλι καλά...
Οι πυκνωτές της Nichicon στον Marantz είναι 10.000mF, στον Denon 8.200mF ELNA.
Τοροειδής μετασχηματιστής στον Marantz, Εl κλασικός στον Denon.
Και φυσικά το current feedback που φτάνει μέχρι την προενίσχυση για ακόμα καλύτερο έλεγχο του μεγαφώνου.

Κατά πως τα βλέπω, OK o Denon, αλλά ο Marantz έχει το κάτι τις παραπάνω σε ποιότητα εξαρτημάτων. :smile:

Απλά απάντησα στον φίλο που μιλούσε για τους μετασχηματιστές .

1) Τοροείδης vs Κλασικός ,όχι απαραίτητα καλύτερος ο πρώτος,υπάρχουν υλοποιήσεις και στις δυο περιπτώσεις που είναι αθόρυβοι,εξαρτάται και από τα τύλιγμα που έχει γίνει, αλλά κλασικά ο Γιαπωνέζος ξέρει να τυλίγει και να δίνει καλές υλοποιήσεις .

2)Καλύτερο dac εξαρτάται και η υλοποίηση του τσιπ .
3) Καλύτερους πυκνωτές δεν μετράει μόνο η ποσότητα -10.000mf vs 8.200mf αλλά και η ποιότητα Elna για τον Denon από την χρυσή σειρά της συγκεκριμένης εταιρίας .

4) Διαβάζω ότι ο Denon διαθέτει πολύ καλό phono,δεν τον έχω ακούσει από εκεί ,δεν έχω άποψη .
5) Τοπολογία Push-Pull για τον Denon vs HDAM marantz...Πολύ μεγάλη συζήτηση .

Αυτά όλα πως μεταφράζονται σε ήχο .

Όντως audiophile ο marantz γλυκός ήχος αλλά ανοιχτός και καθαρός ήχος για τον Denon εκεί λόγω καθαρότητας στα φωνητικά λάμπουν οι αποχρώσεις και οι δυνατότυτες του ερμηνευτή .

Εντέλει ο υποψήφιος κάτοχος θα συμβιώσει μαζί του ότι και να γράφουνε εμείς .
Πάντως και με τα δυό ενισχυτικά θα τα πάει καλά και εντέλει αυτός θα αποφασίσει ,συμφωνώ ότι θα πρέπει να τους ακούσει .

Καλημέρα και ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Έχω μια φίλη που μένει Αγγλία και λέω να πάρω το Marantz PM6006 UK EDITION στα 370 ευρώ

Στα λεφτα που το εχεις βρει είναι μια χαρα και με τον συγκεκριμενο ενισχυτή δεν ρισκάρεις θα τα οδηγησει τα ηχεια σου !!! ωστόσο εάν μπορεις (το ξερω δεν είναι ευκολο στις μερες μας) προσπαθησε να ανεβεις κατηγορια δηλ 100-200 ευρω παραπανω ετσι ώστε ο ενισχυτης να παιζει πιο ανετα διοτι εχουμε να κανουμε με ηχεια δαπέδου τα οποια χρειαζονται ρευμα εάν ένα οδηγούσες ένα ευκολοδηγητο μικρο βασης τα πραγματα θα ηταν πιο ευκολα !! ωστόσο εάν δεν είναι εφιχτο να δωσεις παραπανω χρηματα προχωρα !!:2thumb22sup:

Καλημέρα και ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Έχω μια φίλη που μένει Αγγλία και λέω να πάρω το Marantz PM6006 UK EDITION στα 370 ευρώ

ξέρεις ότι οι Αγγλοι δεν έχουν σούκος πρίζες..
πάρε απο τώρα ένα καλώδιο ρεύματος της προκοπής. όχι τρελά λεφτά φυσικά.

Ναι το ξέρω για το καλώδιο. Όταν λες να ανέβω 100 200 ευρώ να πάρω κάποιον άλλο? Και για ποιο μοντέλο λες?

Ναι το ξέρω για το καλώδιο. Όταν λες να ανέβω 100 200 ευρώ να πάρω κάποιον άλλο? Και για ποιο μοντέλο λες?

Ο yamaxa 701 είναι οριακα στα 500 ευρω αλλα είναι 100 watt στα 8 ωμ 160 στα 4 ωμ και εχει 2χ12000 μφ αρκετα δυνατότερος !!! αλλα θα πρεπει να πας να τον ακουσεις !!:2thumb22sup:

Ναι θα πάω μια βόλτα αν καταφέρω να τον έχει κάποιο μαγαζί να τον ακούσω γιατί μένω Πάτρα

Να ρωτήσω κάτι εγώ τώρα...? Πώς ακριβώς θα γίνουν οι ακροάσεις? Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης
Είναι και αυτή μια απώλεια λόγω της τρέχουσας κατάστασης αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να το αντέξουμε
Θεωρώ η μόνη περίπτωση είναι πλέον τα εκάστοτε e shop