Dali Spektor 6

15 μέτρα είναι πάρα πολλά!
Αυτό είναι μουσική για το σπίτι του άλλου.
Υποθέτω μιλάς για εγκατάσταση multiroom;

αν είναι για τα πίσω surround οκ..
να σου πω πάρε QED XT40 και να πάει ο κούκος αηδόνι, δεν νομίζω να αξίζει το κόστος.
και γω όταν είχα 6κάναλο, τα πίσω τα είχα με 2 ευρώ το μέτρο

Τα συγκεκριμένα video δεν τα ανέβασα τυχαία .
Οφείλουμε πρώτα ως κάτοχοι να δίνουμε συμβουλές για τον απλούστατο λόγο ,εντάξει αφιερώσαμε κάποιο χρόνο για να το στρώσουμε και μετέπειτα ακολουθήσαμε την λογική της ακρόασης δηλαδή να πειραματιστούμε και με την καλωδίωση .

1) Λόγω της μινιμαλιστικής σχεδίασης του κροσόβερ (LOW LOSS) το ηχείο ακούει και ανταποκρίνεται στην εξωτερική καλωδίωση .

2) Αν τα συγκεκριμένα πάνε μπροστά δεν θα έβαζα καλωδίωση παραπάνω από 3 μέτρα .

4) Αν υπάρχει ενισχυτής με επάρκεια ρεύματος δεν θα έβαζα εξωτερική καλωδίωση λιγότερη σε διατομή από τα παρακάτω καλώδια .
Κοιτάζουμε πάντα να πάρουμε το μέγιστο από τον ενισχυτή μας να τα τροφοδοτήσουμε με επάρκεια(ρεύματος)αν την διαθέτει ο ενισχυτής μας .
Αν και στην συγκεκριμένη σειρά Spektor δεν είναι κάτι το φοβερό όσων αφορά την οδήγηση λόγω καθαρά της ωμικής αντίστασης που κρατά σταθερά .
Τα πανηγύρια ...αρχίζουν όταν υπάρχουν διακυμάνσεις και πέφτει κάτω από 4ohm.
4B15D324-1E33-41F4-A313-03D2CB8528A6.jpgDC7F9299-FE26-4A74-964A-38A2860ECA04.jpg

για 15 μέτρα σε surround χρήση που θέλει ο φίλος, τι προτείνεις Μάκη;
κάτι ακριβότερο απο αυτό που έβαλε στο πόστ του;
(εγώ θά'λεγα όχι)

Δεν έχει σχέση το πόσο μινιμαλιστική είναι η σχεδίαση του cross με το τι ακούει το ηχείο.
Αν ήταν έτσι τα ATC που το crossover τους παίζει να έχει περισσότερα στοιχεία από κάποιους ενισχυτές της αγοράς δεν θα καταλάβαιναν τίποτα. :smile:
Έλα ντε που δεν σου κάνουν το χατήρι...

Δεν έχει σχέση το πόσο μινιμαλιστική είναι η σχεδίαση του cross με το τι ακούει το ηχείο.
Αν ήταν έτσι τα ATC που το crossover τους παίζει να έχει περισσότερα στοιχεία από κάποιους ενισχυτές της αγοράς δεν θα καταλάβαιναν τίποτα. :smile:
Έλα ντε που δεν σου κάνουν το χατήρι...

Χαμηλή απώλεια -διαφάνεια -σαφήνεια -συνοχή τόσο στο τομέα χρόνου όσο και συχνότητας =live αίσθησης όλα αυτά με την σειρά Spektor.

Dali menuet με την ίδια φιλοσοφία low loss άλλης ποιότητας crossover ,άλλη καμπίνα -συνοχή τόσο στο τομέα του χρόνου όσο και συχνότητας με αλλά μεγάφωνα απευθύνεται σε φανατικούς Audiophile.

ATC καθαρόαιμα ηχεία monitor ...όλα αυτά περί ορέξεως .

για 15 μέτρα σε surround χρήση που θέλει ο φίλος, τι προτείνεις Μάκη;
κάτι ακριβότερο απο αυτό που έβαλε στο πόστ του;
(εγώ θά'λεγα όχι)

Απλά απάντησα αν θα τα έβαζα μπροστά θα συμφωνήσω για πίσω .
Αλλά για front με τίποτα Qed δεν χρειάζεται να ζωντανέψει το συγκεκριμένο ηχείο την ζωντάνια την έχει από μόνο του λόγω της live αίσθησης θα προτιμούσα ουδέτερο καλώδιο με καθαρότητα χαλκού ,εξαρτάται βέβαια και από τον ενισχυτή ...

παντως απ'το βιντεο που εβαλες πιο πισω με τα σωθικα του ηχειου,περα απ'τα μεγαφωνα,ολα τα υπολοιπα δεν τα λες και καλη υλοποιηση.
Καμπινα,καλωδιωσεις,επαφες,ειναι λιγο ''κινεζιες''.
Οσο καλα και να ειναι τα μεγαφωνα,χανουν απ'τ'αποδυτηρια.

Μα εκεί είναι το μυστικό ...
Αν ο κατασκευαστής στην συνολική σχεδίαση έπραξε το αυτονόητο .
Δηλαδή να μπει στην ουσία να αποφύγει τις γιαλυστερές καμπίνες λόγω κόστους αλλά συγχρόνως να προσφέρει ένα ηχείο δαπέδου που δεν μπουμάρει στον χώρο σου προσφέροντας διαφάνεια και λεπτομέρεια χωρίς να γίνεται κουραστικό .
Να ακούει δηλαδή τα ενισχυτικά σου άλλωστε στο θέμα τις καμπίνας η ροη του αέρα βγαίνει απρόσκοπτα για αυτόν τον λόγο η σωστή και ορθή επιλογή των bass reflex πίσω ακριβώς από τα μεγάφωνα .
Εξάλλου σύμφωνα με τις προδιαγραφές το tweeter είναι από τα πιο ελαφριά σε μάζα στην αγορά και είναι απόλαυση να το ακούς .
Κάποια πράγματα δεν θα πρέπει να ζυγίζουμε με το κιλό ...Αλλά για το πως ακούγονται .

Όσον αφορά την καλωδίωση εσωτερικά η μόνωση και η καθαρότητα του χαλκού δίνουν το στίγμα τους ,ιδιαίτερα αν τα συνδυάσεις με καθαρά ενισχυτικά όπου την καθαρότητα θα την ακούσεις .
Ακόμη και για τους ακροδέκτες η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι τυχαία ...διασφαλίζει ότι η απώλεια του σήματος είναι στο μηδέν .

Σίγουρα δεν σου γεμίζει το μάτι αλλά αν το ακούσεις ...

ATC καθαρόαιμα ηχεία monitor ...όλα αυτά περί ορέξεως .

Μα ακριβώς, ένας λόγος που τα λέμε monitor είναι επειδή "ακούνε" σε οποιαδήποτε αλλαγή.
Εγώ ακούω αλλαγή στον ήχο ακόμη και όταν βάζω τη πρίζα του ενισχυτή ή του CD μου από φις ροδίου σε επιχρυσωμένο φις.
Δεν μιλάμε για αλλαγές μόνο στα καλώδια ήχου δηλαδή.
Αλλά σαν ηχεία είναι μη συγκρίσιμα.

Πάντως, αν ο κατασκευαστής έβαλε τέτοια υλικά, ο ίδιος θεωρεί ότι το ηχείο δεν πιάνει μπαλιά από αλλαγές...

Για το μπουμάρισμα άστο, έχω να σου βάλω κομμάτι που έκανε τα μικρά Chario του Σέργιου να μπουμάρουν. :D

Τότε λοιπόν με αυτά τα υλικά θα πρέπει να αναρωτηθούμε για το πως παίζουν τα πικαπ της rega .
Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι κάποια μεγάφωνα μπορούν και παίζουν χωρίς την χρήση καν κροσόβερ γιατί άραγε ;
Που είναι απολαυστικά όταν τα ακούς .

Εξάλλου προσωπικά όσον αφορά την διαφάνεια έχω πειστεί για όσους την αναζητούν .
Το bass reflex πίσω στα μεγάφωνα όπως και στην πιο ακριβή σειρά opticon .

Εξάλλου στο συγκεκριμένο νήμα που μιλάμε δεν κάνουμε σύγκριση Dali vs ATC ειδικότερα όταν μιλάμε για διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής και ήχου .-bye-

Το ότι το πικάπ της Rega δεν έχει crossover δεν θεωρείται και πρωτοποριακό. Προσωπικά δεν έχω συναντήσει κάποιο με crossover :D

Όλα τα μεγάφωνα παίζουν χωρίς crossover.
Όταν πας σε ηχείο, χωρίς crossover παίζουν τα full range.
Αν δεν είναι full range και πας να βάλεις πάνω από ένα, δεν είναι ηχείο αλλά ηχοκούτι. Και δεν παίζει απολαυστικά. :smile:

Μην ορκίζεσαι ότι είναι μόνο τα full range είναι υπάρχουν και συμβατικά αλλά τους λείπει λίγο ο αέρας πιο πάνω :operator:

Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Μην ορκίζεσαι ότι είναι μόνο τα full range είναι υπάρχουν και συμβατικά αλλά τους λείπει λίγο ο αέρας πιο πάνω :operator:

Αλλά έχουν αέρα από πάνω προς τα κάτω;; Για πες μας ρε Μάκη μία τέτοια μονάδα;; Μάκη να είσαι πιο προσεκτικός σ'αυτά που γράφεις. Διαβάζουν και μέλη που, ίσως δεν είναι και πολύ "μπασμένα" στα περί ηχείων και θα νομίζουν πως κάποια από αυτά που γράφεις έχουν και κάποια σοβαρότητα. Δεν υπάρχει ηχείο με πάνω από μια μονάδα που να μη χρειάζεται κροσόβερ. Το " αλλά τους λείπει λίγο ο αέρας πιο πάνω" που αναφέρεις άντε να μη πω τι είναι...Επίσης θα ήθελα να μας πεις τι τάξεως είναι το LOW LOSS κροσόβερ των ηχείων.
ΥΓ. Ακόμα και τα Full Range, που λέει σωστά ο Τζίμης, έχουν θέματα.

Σόρρυ παιδιά αλλά για ένα ζευγάρι ηχείων που κάνουν 500 λιανική με ΦΠΑ δεν είναι δυνατό να γράφονται διθύραμβοι. Νομίζω ότι έχει χαθεί εντελώς το μέτρο εδώ.

Ίσως μπορεί κανείς να πει ότι έχουν καλό VFM, αν όντως παίζουν καλά. Εμπειρία προσωπική δεν έχω από τα συγκεκριμένα ηχεία.

Αλλά το πολύ μέχρι εκεί.

Αν πρέπει να σχολιάσω μόνο και μόνο με βάση αυτό που βλέπω στα βιντεάκια θα πρέπει να πω ότι θα παίζουν σαν ηχεία των 500 . Δηλαδή σαν ηχεία με κόστος υλικών το πολύ 100-150 .