Dali Spektor 6

Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Σόρρυ παιδιά αλλά για ένα ζευγάρι ηχείων που κάνουν 500 λιανική με ΦΠΑ δεν είναι δυνατό να γράφονται διθύραμβοι. Νομίζω ότι έχει χαθεί εντελώς το μέτρο εδώ.

Ίσως μπορεί κανείς να πει ότι έχουν καλό VFM, αν όντως παίζουν καλά. Εμπειρία προσωπική δεν έχω από τα συγκεκριμένα ηχεία.

Αλλά το πολύ μέχρι εκεί.

Αν πρέπει να σχολιάσω μόνο και μόνο με βάση αυτό που βλέπω στα βιντεάκια θα πρέπει να πω ότι θα παίζουν σαν ηχεία των 500 . Δηλαδή σαν ηχεία με κόστος υλικών το πολύ 100-150 .

Παγωτό έμεινα με το κόστος 500Ε λιανική. Αν το ήξερα,Δημήτρη,θα ήμουν πιο αυστηρός στο δικό μου ποστ.

Μακη, βλεποντας το video απο το εσωτερικο του ηχειου, με εχει φαει η περιεργια, τι διαολο εχει μεσα η καμπινα απο το woofer και κατω.
Σου ειναι ευκολο να λυσεις το δικο σου και να μας μεταφερεις τι περιεχει?

Καταρχήν τα συγκεκριμένα ηχεία βγήκαν το 2017.

Αν ανατρέξετε στο διαδύκτιο εκεί να δείτε τα βραβεία και τα review που έχουν γίνει όχι μόνο από επαγγελματίες review αλλά από απλούς ανθρώπους που έχουν πάθος με την μουσική τόσο με το Spektor 6 όσο με το 2 ,ο καθένας μάλιστα αναφέρει με τι ενισχυτικά το άκουσε κσι με τι ηχεία το σύγκρινε .

Εγώ πάλι για να είμαι ειλικρινής τα αγνόησα ,τα άκουσα τυχαία και μου κέντρισαν το ενδιαφέρων ,τόσο πολύ που ήμουνα έτοιμος να δαπανήσω περισσότερα χρήματα αλλά με κέρδισε η συγκεκριμένη σειρά .
Για όλα αυτά που γράφω και αμφισβητηται έχω απαντήσει από την αρχή του νήματος δεν με ενδιαφέρει το κέρδος που μπορεί να έχει η αν χαλάει την πιάτσα .
Εξάλλου με τις τρελές πωλήσεις που έχουν γίνει στην Ευρώπη εκεί ήταν ο στόχος (Ξε)πούλησε αναδεικνύει ότι υπάρχει κόσμος που τα προτίμησε ,τουλάχιστον μην αγνοείτε την κρίση του .
Φυσικά σαν ευτυχής κάτοχος ήταν τα καλύτερα ευρώ που δαπάνησα .

Κάποια πράγματα δεν μόνο τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα -μετρήσεις αλλά στην ικανότητα να προσφέρεις τα αυτονόητα ...ακρόαση ...Πανέξυπνη κατασκευή θα το ονόμαζα .
https://youtu.be/YgHnn-Re1Gc

Re: Απάντηση: Dali Spektor 6

Μακη, βλεποντας το video απο το εσωτερικο του ηχειου, με εχει φαει η περιεργια, τι διαολο εχει μεσα η καμπινα απο το woofer και κατω.

Και εγώ αυτό σκέφτηκα όταν το είδα.
Καλό θα ήταν να είχαμε πραγματικές φωτογραφίες από τη μονάδα του makism.

Γιατί να το κάνει αυτό κε Συντονιστή;; Τι θα καταλάβεις εσύ και σε τι θα βοηθήσει εμάς να καταλάβουμε;; Άσε που άμα το ανοίξει κάτι μπορεί να στραβώσει και μετά η αξία του μεταπώλησης να πέσει στα 50Ε. Για πες!

Μηπως εχουν βαλει κανενα δειγμα απο πισσοπανο στον πατο του ηχειου, αλλα και ποση βάτα εχει.

ε οχι να πεσει και 50 ευρω ... 5 βιδες ειναι, τι μπορει να συμβει !!!

Ο makism γενικά πάντως το κατέχει με το φωτογραφικό υλικό.

Λογικα δεν θα του είναι δύσκολο να δείξει την ποιότητα του εσωτερικού του ηχείου κάποια στιγμή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχαν τα συγκεκριμένα Dali όταν αγόρασα τα δικά μου front. Θα το σκεφτόμουν πολύ αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Μην νομίζεται ότι δεν μου κέντρισε το ενδιαφέρων για την ποιότητα και γενικά για το πως ακούγετε .

1) Το video του δικού μας ήχου αποτυπώνει την κατασκευή του, με ένα φακό μπόρεσα να δω τα ίδια φωτίζοντας μέσα τα δυο μεγάλα bass reflex .
Υπάρχει μια εγκάρσια διατομή ανάμεσα στα δυο μεγάφωνα και συνειδητή επιλογή να μην το φράξουν με μπόλικο ηχοαπορροφητικό υλικό για την απρόσκοπτη ΡΟΗ του αέρα στα bass reflex ,αν παρατηρήσετε τα basket των μεγαφώνων στο πίσω μέρος είναι μεγάλα σε διατομή λες και φοράνε κράνος αλλά υπάρχει εξήγηση ...παρατήρησα με φακό ότι το κενό που αφήνει στοχεύει ακριβώς στo bass reflex .

2) Άλλη λεπτομέρεια ...Υπάρχει φλάντζα και φρεζάρισμα όσον αφορά το κούμπωμα των μεγαφώνων ,εδώ μάλλον υπάρχει και συγκόλληση πέρα από το βίδωμα για τον απλούστατο λόγο το παρατήρησα με το φως που έριξα στην πίσω μεριά .

3) Υπάρχει συνοχή των συχνοτήτων για όσους αρέσκονται σε αυτό προσέξτε την τοποθέτηση των μεγαφώνων .

4) Υπάρχουν 5 βίδες στα μεγάφωνα έχω δει και περισσότερες με μικρότερη διατομή ,απλά δεν ρισκάρω να τα βγάλω ,εξήγησα τον λόγο πιο πάνω .

5) Στο κάτω μέρος της καμπίνας για τι υπάρχει δεν μπορώ να απαντήσω ,μπορεί να υπάρχει και άλλη εγκάρσια διατομή ,μπορεί να μην υπάρχει και τίποτα ,αυτό όμως που μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το ηχείο δεν μπουμάρει αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες τοποθέτησης ,αν τους δώσεις και μπόλικα ρεύματα εφόσον και στρωθούν θα διαπιστώσεις για το πως γεμίζουν έναν χώρο ,την μεγάλη σκηνή που στήνουν αλλά και την ικανότητα τους να παίξουν off axis .

Υ.Σ παρόλο που το ηχείο είναι τοποθετημένο πάνω σε πλακάκι απουσιάζει το μπουμάρισμα μάλιστα σε δύσκολο χώρο όπως είναι ο δικός μου για ηχείο δαπέδου .
7BBC95C3-EC73-47EE-B65D-84F2841E9D2F.jpg4011CC40-AC1B-4FB8-9ACC-0AC52A91321B.jpgF77E05E5-54B6-4F43-A3E1-CC7EE9BF610F.jpgBACA9518-C0E8-4BCE-9E59-04FD2E46863D.jpg51A7360C-716F-4DA7-8648-0226F7E13587.jpg

Last edited by a moderator:
Οι εγκαρσιες ενισχυσεις συμβαλουν στην ακαμψια της καμπινας, που στην προκειμενη περιπτωση δεν ειναι και η καλυτερη κατασκευη.

Τα μεγαφωνα αποκλειεται να ειναι κολλημενα, δηλαδη εαν πρεπει να αντικαταστησεις ενα μεγαφωνο ... θα διαλυσεις το ηχειο?

Φρεζαρισμα στη μπαφλα εχουν και ηχεια αξιας 50 ευρω

5 αλλενοβιδες ειναι ανοιξε το να δουμε ... με εχεις σκασει

Η εγκάρσιες ενισχύσεις σίγουρα συμβάλουν στην ενίσχυση της καμπίνας όπως και το πάχος του mtf .
Αυτά όμως είναι σχετικά για τον απλούστατο λόγο δεν μπορούμε να ξέρουμε την ορθή επιλογή η όχι του κατασκευαστή τι χαρακτήρα θέλει να δώσει αρκεί να το ακούσουμε Εξάλλου κάποια σίγουρα μπορούν να έχουν καλύτερη κατασκευή εσωτερικά που απλά είναι πνιγμένα ,εδώ πολύ απλά ήταν συνειδητή επιλογή για την απρόσκοπτη ροη του αέρα αλλά και να παραμείνει το ηχείο ζωντανό .

Δεν αναφέρομαι για το φρεζάρισμα στην μπάφλα της καμπίνας αλλά στην στεφάνι του μεγαφώνου στο πρόστιμο μέρος από πίσω γύρω -γύρω .
Κάποια στιγμή θα το λύσω για να το δούμε .
Τόσα πέρασαν από τα χέρια μου ,δεν είχα θέμα με κανένα μεγάφωνο .

....... ,εδώ πολύ απλά ήταν συνειδητή επιλογή για την απρόσκοπτη ροη του αέρα αλλά και να παραμείνει το ηχείο ζωντανό .......
Μάκη αυτο το έχεις διαβάσει στο site της Dali ή είναι δικό σου συμπέρασμα?
Υπόψην ότι και γω dali εχω, αλλά δεν νομίζω να ήταν συνειδητή επιλογή να σπάνε για πλάκα ,τα πλαστικά που κρατάν τη σίτα!

Τωρα για καλο το εβαλες αυτο το link ???? ... εχει φωτο απο το crossover του 2δρομου με πηνιο φεριτη και ηλεκτρολυτικους πυκνωτες.

Ψαχνοντας στο νετ για crossover των Dali, βρηκα σχεδον ολα τα μοντελα με τα ιδια υλικα ... αλλα δεν βρηκα για το Spektor 6

Επιτέλους!
Flame!! :devil-smiley-029::devil-smiley-029::devil-smiley-029:
fc8e36dffc561df3f20998d0885c3650--background-clipart-stock-illustrations.jpg
Γνήσιο​
Καθαρό​
Ανόθευτο​

Να χαμογελάσει λίγο το χειλάκι μας μέσα στην κατήφεια των ημερών... :laugh: -bye-

Re: Απάντηση: Dali Spektor 6

Τωρα για καλο το εβαλες αυτο το link ???? ... εχει φωτο απο το crossover του 2δρομου με πηνιο φεριτη και ηλεκτρολυτικους πυκνωτες.

Ψαχνοντας στο νετ για crossover των Dali, βρηκα σχεδον ολα τα μοντελα με τα ιδια υλικα ... αλλα δεν βρηκα για το Spektor 6

Σε αυτή την κατηγορία τιμής ούτε πολυεστερικούς πυκνωτές δεν θα βρεις ούτε πηνία αέρα στον κλάδο των χαμηλών, και είναι λογικό.. Δυο καλά crossover κάνουν από μόνα τους άνετα όσο κάνουν ολόκληρα τα συγκεκριμένα ηχεία.

Έχω μάθει στα πολλά χρόνια ενασχόλησης με το χόμπι να ακούω πρώτα και μετά να σχολιάζω αν και εφόσον αυτό που ακούς δικαιώνει τον κατασκευαστή άλλωστε υπάρχουν πολλά παραδείγματα με ηχεία με φανταχτερά crossover που απλά δεν παίζουν και δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στο χώρο σου ,ιδιαίτερα τα ηχεία δαπέδου αυτό όμως έχει να κάνει με την συνολική σχεδίαση ενός ηχείου ...Αν δηλαδή οκατασκευαστής έχει προβλέψει να είναι φιλικό στο περιβάλλον που καλείται να παίξει .

Για αρχή γιατί μετά θα έχουμε φωτογραφίες έκπληξη αποκλειστικά μόνο για το Av club gr ,ειδικότερα που όσο και να το ψάξεις δεν θα της βρεις,από μετάφραση .
ΧΑΜΗΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ

Η κύρια λειτουργία οποιουδήποτε ηχείου είναι η μετατροπή του ηλεκτρικού σήματος από τον ενισχυτή σε μια ρεαλιστική εμπειρία ήχου στην αίθουσα ακρόασης. Οποιαδήποτε παραμόρφωση ή χρωματισμός του αρχικού σήματος από τους οδηγούς ή τα περιβλήματα είναι εξ ορισμού υποβάθμιση του ήχου.

Η σαφήνεια σε ένα ηχητικό σήμα επιτυγχάνεται με χαμηλή απώλεια πληροφοριών σε συνδυασμό με τη δημιουργία ομαλής και απρόσκοπτης αναπαραγωγής τόσο στον τομέα χρόνου όσο και συχνότητας.

Χρησιμοποιώντας μόνο οδηγούς DALI σχεδιασμένους και προσαρμοσμένους, η ανάγκη για διόρθωση συχνότητας στο crossover εξαλείφεται. Αυτό μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε μια ακριβή διασταύρωση από τα ποιοτικά εξαρτήματα που εξασφαλίζουν ότι η απώλεια σήματος είναι κοντά στο μηδέν.

Ένα άλλο θεμελιώδες στοιχείο είναι η μείωση των μηχανικών παραμορφώσεων. Για να βεβαιωθείτε ότι ο συνδεδεμένος ενισχυτής δεν θα εκτεθεί σε μεγαλύτερη από την απαιτούμενη πρόκληση, προκαλώντας απώλεια λεπτομερειών στο σήμα ακόμη και πριν να έχει την ευκαιρία να φτάσει στο μεγάφωνο.

Με πολύ χαμηλές μηχανικές απώλειες, διατηρούνται οι πιο ευαίσθητες λεπτομέρειες ήχου, ακόμη και σε πολύ χαμηλά επίπεδα ακρόασης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε την αίσθηση της απόλυτης διαφάνειας και "ζωντάνια" από τον αναπαραγόμενο ήχο του μεγαφώνου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dali Spektor 6

Σε αυτή την κατηγορία τιμής ούτε πολυεστερικούς πυκνωτές δεν θα βρεις ούτε πηνία αέρα στον κλάδο των χαμηλών, και είναι λογικό.. Δυο καλά crossover κάνουν από μόνα τους άνετα όσο κάνουν ολόκληρα τα συγκεκριμένα ηχεία.

Dim, για την εταιρια η διαφορα του κοστους ειναι της ταξεως των 50 ευρω, για 2 τυπικα 3δρομα crossover με σωστα υλικα.
Περιμενε ομως, γιατι ο Μακης θα βαλει φωτο απο τα Spektor 6 που μπορει να εχουν διαφορετικη υλοποιηση!

Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Ζούμε ιστορικές στιγμές ένας νέος JOHN ATKINSON γεννιέται.

Μιας και έγινε αναφορά για το crossover τα πράγματα είναι απλά ...
Η μινιμαλιστική σχεδίαση έχει την σημασία της ιδιαίτερα αν τα μεγάφωνα έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά και μόνο για την συγκεκριμένη σειρά αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν ακούς την εναλλαγή προενίσχυσης ,ολοκληρωμένων ενισχυτικών ,πηγές καλώδια κτλ. δηλαδή το ηχείο να μην επιβάλει χαρακτήρα .

Στα ενδότερα, έλυσα το crossover .

1) Πάγια τακτική της Dali το crossover να κουμπώνει ακριβώς πίσω από την καλωδίωση των ηχείων ...χαμηλή απώλεια λέγεται και αυτό .

2)Η καλωδίωση που έχει επιλέγει εσωτερικά έχει την σημασία της ...
Έχουν προβλέψει μέχρι και το μήκος είναι αδύνατο να βγει ολόκληρο το crossover, με δυσκολία έβγαλα τις παρακάτω φωτογραφίες ,υπάρχει συγκεκριμένη μόνωση (καλωδίωση )που φτάνει μέχρι και εκεί
3)Υπάρχει τελικά μια άλλη νεύρωση εκτός από την πάνω στα μεγάφωνα αλλά εκεί υπάρχει πλήρη απομόνωση του crossover έχουν επιλέξει δυο υλικά ακρυλική βάτα και κάτι σε μαύρο που εξέχει δεν μπορώ να το διακρίνω γιατί βρίσκεται στο πάνω μέρος της βάτας και δεν μπορεί να αποτυπωθεί με τον φακό ,θα πρέπει να λυθεί το μεγάφωνο .

4) Υπάρχουν γωνιές σφήνες στο κάτω μέρος της καμπίνας δύσκολο να τραβήξω εκεί φωτογραφίες τις είδα με φακό .
Αυτά για την ώρα .
069274F2-B5E3-4A4F-AFF3-301BF027851D.jpg6339CC18-7E8E-4CA3-8F25-35983A73FEC4.jpgB160C51B-C960-4066-A251-31F504209A58.jpgEE6CD32E-D1DF-4898-8340-D2264A689891.jpgFF3EBC6A-B322-4919-AE23-A2EA2F58CBC9.jpg123E6CD5-A785-4F21-BDB9-92B59D115682.jpg7DFE2D39-5040-485F-947F-96EFD69FDC4A.jpg843C3761-EF5A-4B41-89C6-956BE176A59E.jpg

Last edited by a moderator: