Dali Spektor 6

Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Όχι τέτοια Vladd εδώ μιλάμε με τα γραπτά μας δημόσια και scripta manent . Τα περί ΠΜ και θέματα προτεραιότητας λόγω ηλικίας είναι κουταμάρες. Αν υπάρχουν επιχειρήματα ενάντια σε αυτά που γράφω ευχαρίστως να τα διαβάσω,να τα δεχτώ αν τα θεωρήσω σωστά ή να ζητήσω και συγνώμη. Αλλά για τα φιλαράκια μου που έφυγαν γι'αλλού και τέτοια, όχι ρε μάγκα μου. Μη σχολιάσω τώρα και το " (γιατί είναι ο μικρότερος σε ηλικία και να κάνει το 1ο βήμα Μάκη ακούς ;;;;;;; )

Τα αδύνατα σημεία του συγκεκριμένου ηχείου τα έχω γράψει .
Η δικιά μου πάντοτε φιλοσοφία ήταν να μην επηρεάζομαι ακόμη και από το θέμα ποιότητα κατασκευής (καλοπροαίρετη ) φυσικά αν υπάρχει .
Μην ξεχνάμε άλλωστε τα υλικά συνδυάζονται με άλλα υλικά κσι υπάρχουν ακόμη καλύτερα υλικά που θαυμάζεις όταν τα βλέπεις αλλά δεν παίζουν ,υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις .

Θα σας θυμίσω δε ότι υπάρχουν κάποιοι κατασκευαστές που έχουν καταφέρει το χαρακτήρα ως ηχόχρωμα όχι φυσικά το 100 % να το μεταφέρουν ακόμη και στις χαμηλές κατηγορίες τιμές .
Έχουν τον τρόπο να επικοινωνούν με τον ακροατή χάνοντας φυσικά στο θέμα της ακρίβειας όπως σωστά ειπώθηκε από τα αποδυτήρια .
Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο θέμα του ηχείου αλλά στις διάφορες τοπολογίες που ακολουθούν οι κατασκευαστές που εμείς καλούμαστε ως χομπίστες να ακούσουμε .

Θα σας θυμίσω δε ότι υπήρχαν τα περίφημα audio Gt (dac ) αλλά κάποια ακόμη επώνυμα (όχι όλα ) που δείχνανε τουλάχιστον εξωτερικά -εσωτερικά super αλλά δεν παίζανε...προσωπικά δεν μπορούσα να τα ακούσω παραπάνω από δυο λεπτά .

Να θυμηθούμε το τι έκανε μια παιχνιδομηχανή (ps3)πάντα για την εποχή του ...αλλά ο άλλος δεν το έβαζε στο σαλόνι του γούστα είναι και αυτά ...Απλά σεβασμός !!!

Υ.Σ Του είπα και του έγραψα στο δικό του νήμα να βρεθούμε από κοντά ,είμαστε άλλωστε και γείτονες .-bye-

Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Όχι τέτοια Vladd εδώ μιλάμε με τα γραπτά μας δημόσια και scripta manent . Τα περί ΠΜ και θέματα προτεραιότητας λόγω ηλικίας είναι κουταμάρες. Αν υπάρχουν επιχειρήματα ενάντια σε αυτά που γράφω ευχαρίστως να τα διαβάσω,να τα δεχτώ αν τα θεωρήσω σωστά ή να ζητήσω και συγνώμη. Αλλά για τα φιλαράκια μου που έφυγαν γι'αλλού και τέτοια, όχι ρε μάγκα μου. Μη σχολιάσω τώρα και το " (γιατί είναι ο μικρότερος σε ηλικία και να κάνει το 1ο βήμα Μάκη ακούς ;;;;;;; )

αφου είναι μικρότερος σε ηλικία.. αλλάζει αυτό;; δεν αλλάζει..
και αν σου στείλει πμ, μπορείς να μην απαντήσεις. :D

ΥΣ.
το vlad είναι απο το vladimir. (ένα d έχει)
το vladimir , το λατινικό του "Βλαδίμηρος"
το ξέρεις, αλλά είπα να το γράψω για να μην με γράφεις με 2 "d" -bye-

Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

Τα αδύνατα σημεία του συγκεκριμένου ηχείου τα έχω γράψει .
Η δικιά μου πάντοτε φιλοσοφία ήταν να μην επηρεάζομαι ακόμη και από το θέμα ποιότητα κατασκευής (καλοπροαίρετη ) φυσικά αν υπάρχει .
Μην ξεχνάμε άλλωστε τα υλικά συνδυάζονται με άλλα υλικά κσι υπάρχουν ακόμη καλύτερα υλικά που θαυμάζεις όταν τα βλέπεις αλλά δεν παίζουν ,υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις .

Θα σας θυμίσω δε ότι υπάρχουν κάποιοι κατασκευαστές που έχουν καταφέρει το χαρακτήρα ως ηχόχρωμα όχι φυσικά το 100 % να το μεταφέρουν ακόμη και στις χαμηλές κατηγορίες τιμές .
Έχουν τον τρόπο να επικοινωνούν με τον ακροατή χάνοντας φυσικά στο θέμα της ακρίβειας όπως σωστά ειπώθηκε από τα αποδυτήρια .
Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο θέμα του ηχείου αλλά στις διάφορες τοπολογίες που ακολουθούν οι κατασκευαστές που εμείς καλούμαστε ως χομπίστες να ακούσουμε .

Θα σας θυμίσω δε ότι υπήρχαν τα περίφημα audio Gt (dac ) αλλά κάποια ακόμη επώνυμα (όχι όλα ) που δείχνανε τουλάχιστον εξωτερικά -εσωτερικά super αλλά δεν παίζανε...προσωπικά δεν μπορούσα να τα ακούσω παραπάνω από δυο λεπτά .

Να θυμηθούμε το τι έκανε μια παιχνιδομηχανή (ps3)πάντα για την εποχή του ...αλλά ο άλλος δεν το έβαζε στο σαλόνι του γούστα είναι και αυτά ...Απλά σεβασμός !!!

Υ.Σ Του είπα και του έγραψα στο δικό του νήμα να βρεθούμε από κοντά ,είμαστε άλλωστε και γείτονες .-bye-

Αν απαντάς σε μένα σου λέω: Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα" Τύπου

"Η δικιά μου πάντοτε φιλοσοφία ήταν να μην επηρεάζομαι ακόμη και από το θέμα ποιότητα κατασκευής (καλοπροαίρετη ) φυσικά αν υπάρχει .
Μην ξεχνάμε άλλωστε τα υλικά συνδυάζονται με άλλα υλικά κσι υπάρχουν ακόμη καλύτερα υλικά που θαυμάζεις όταν τα βλέπεις αλλά δεν παίζουν ,υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις"
ή Θα σας θυμίσω δε ότι υπάρχουν κάποιοι κατασκευαστές που έχουν καταφέρει το χαρακτήρα ως ηχόχρωμα όχι φυσικά το 100 % να το μεταφέρουν ακόμη και στις χαμηλές κατηγορίες τιμές .

Μετά απο 46 σελίδες κωδικοποίησε,αν θέλεις, τα καλά και τα κακά των ηχείων κατ'εσένα. Το να μεταφράζεις μπροσούρες δεν στέκει.
Δεν στέκει και η εικόνα της καμπίνας και του κροσόβερ ούτε και οι τσίγκινες επαφές του ούτε οι λαμαρίνες του σασί των μονάδων.
Τελικά δε στέκει να μιλάμε σε 46 σελίδες για όλα αυτά.
Ξέρεις τι στέκει;; Να πεις " Εμένα μου αρέσει αυτό που ακούω και χέστηκα για το τι λέει ο Βάρδης για καμπίνες,επαφές,ρεύματα
( αλήθεια κατεβαίνει στα 2Ω και σε ποιες συχνότητες; )**
Στέκει επίσης να πεις πως τα ηχεία που αγόρασα 500 ευρώπουλα τα γουστάρω και τη βρίσκω με αυτά. Μη προσπαθείς όμως να πείσεις αθώους αναγνώστες πως είναι όπως τα περιγράφεις, μια με τη φιλοσοφία σου,μια με τα υλικά που ναι μεν είναι φτηνά όμως ο μελετημένος συνδυασμός τους καταλήγει σε ένα Low Less κροσόβερ που μακάρι να είχα καταλάβει τι πάει να πει.
Αυτά.-
ΥΓ. ** Αν θυμάμαι καλά έγραψες πως κατεβαίνουν στα 2Ω για πες μας σε ποιες συχνότητες και ποιοι άλλοι ενισχυτές μπορούν να τα οδηγήσουν εκτός από το δικό σου

Last edited by a moderator:
Γιατί βρε;
Εγώ ένα τραγούδι θα βάλω να δω αν σε λογικές εντάσεις, στο κοντραμπάσο ακούς χορδές ή πορδές.

https://www.youtube.com/watch?v=huuw6UiewOs

disclaimer: Αν νομίζετε ότι για οποιονδήποτε λόγο το ηχείο σας χάνει έστω και λίγο τον έλεγχο ή μπουμάρει, don't try this at home.
Ωραιότατο τέστ. Και εξαιρετικό κομμάτι.
Ακούω χορδές. Καθόλου πορδές!
(Με Sennheiser HD 600).:Banane0:
Ξέρω, θα πείτε ότι κλέβω! :tongue:

Καταρχήν τα συγκεκριμένα ηχεία βγήκαν το 2017.

Αν ανατρέξετε στο διαδύκτιο εκεί να δείτε τα βραβεία και τα review που έχουν γίνει όχι μόνο από επαγγελματίες review αλλά από απλούς ανθρώπους που έχουν πάθος με την μουσική τόσο με το Spektor 6 όσο με το 2 ,ο καθένας μάλιστα αναφέρει με τι ενισχυτικά το άκουσε κσι με τι ηχεία το σύγκρινε .

Εγώ πάλι για να είμαι ειλικρινής τα αγνόησα ,τα άκουσα τυχαία και μου κέντρισαν το ενδιαφέρων ,τόσο πολύ που ήμουνα έτοιμος να δαπανήσω περισσότερα χρήματα αλλά με κέρδισε η συγκεκριμένη σειρά .
Για όλα αυτά που γράφω και αμφισβητηται έχω απαντήσει από την αρχή του νήματος δεν με ενδιαφέρει το κέρδος που μπορεί να έχει η αν χαλάει την πιάτσα .
Εξάλλου με τις τρελές πωλήσεις που έχουν γίνει στην Ευρώπη εκεί ήταν ο στόχος (Ξε)πούλησε αναδεικνύει ότι υπάρχει κόσμος που τα προτίμησε ,τουλάχιστον μην αγνοείτε την κρίση του .
Φυσικά σαν ευτυχής κάτοχος ήταν τα καλύτερα ευρώ που δαπάνησα .

Κάποια πράγματα δεν μόνο τα τεχνικά χαρακτηρίστηκα -μετρήσεις αλλά στην ικανότητα να προσφέρεις τα αυτονόητα ...ακρόαση ...Πανέξυπνη κατασκευή θα το ονόμαζα .
https://youtu.be/YgHnn-Re1Gc
Έκανα τον κόπο να το ακούσω προσεκτικά. Χρησιμοποίησα για την ακρόαση τα Sennheiser HD-600 χωρίς πολλά-πολλά. Δηλαδή με απλή σύνδεση απ' ευθείας στην ενσωματωμένη κάρτα ήχου του υπολογιστή, χωρίς να χρησιμοποίσω κάποιο ξεδχωριστό DAC.
Ακόμα κι' έτσι προκύπτουν συμπεράσματα χωρίς να χρειάζεται να προβώ σε περαιτέρω διερεύνηση.

1. Η ηχογράφηση δεν είναι καλή. Αρκετά ενοχλητικά λαμβάνει κι' ένα ποσοστό από το χώρο. Παρ' όλα αυτά συμπεράσματα προκύπτουν.

2. Η διαφορά μεταξύ Dali Spectro 2 και B&W 805 D3 είναι εμφανέστατη. Υπέρ του B&W. Τόσο εμφανής ώστε δεν έχει νόημα η σύγκριση. Βέβαια και ο ίδιος ο δημιουργός γράφει ότι πρόκειται για τρελλή σύγκριση (crazy comparison).
Τι θέλει λοιπόν να δείξει; Μήπως ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο ηχεία είναι πολύ μικρή; Αυτό πάντως δεν προκύπτει.

Θα υποθέσω απλά ότι μ' αυτό το βίντεο επιθυμεί να τραβήξει την προσοχή και να εισπράξει κλικ.

Ωραιότατο τέστ. Και εξαιρετικό κομμάτι.
Ακούω χορδές. Καθόλου πορδές!
(Με Sennheiser HD 600).:Banane0:
Ξέρω, θα πείτε ότι κλέβω! :tongue:

Ε, αν μπούμαραν και τα ακουστικά...
Σε ηχεία;
Ποιος τολμάει; :eviltongue:

Σε ηχεία;
Εγώ! :grandpa:
Αλλά όχι απόψε. Αναμείνατε... :ears:

Υ.Γ. Δεν είναι το μπουμάρισμα μόνο. Το κυρότερο είναι, αν μπορούμε να παρακολουθήσοιυμε τη μελωδική γραμμή του μπάσου νότα προς νότα χωρίς ασάφειες, μπέρδεμα, αοριστία ή κρεμάσματα. Λίγσ συστήματα το καταφέρνουν. Ούτε καν όλα τα ακουστικά.

Από το YouTube χάνει πολύ σε ηχοχρώματα και γίνεται πιο "εύκολο" σαν κομμάτι.
Εννοείται ότι από την ηχογράφηση της narada και το esoteric ακούς άλλο κομμάτι.
Πάντως Μάκη θα ήταν ενδιαφέρον να το γράψεις από τα dali ακόμη και έτσι.
Θα δείξει τυχόν απώλεια ελέγχου και προβλήματα στο χώρο.

Από το YouTube χάνει πολύ σε ηχοχρώματα και γίνεται πιο "εύκολο" σαν κομμάτι.
Εννοείται ότι από την ηχογράφηση της narada και το esoteric ακούς άλλο κομμάτι.
Πάντως Μάκη θα ήταν ενδιαφέρον να το γράψεις από τα dali ακόμη και έτσι.
Θα δείξει τυχόν απώλεια ελέγχου και προβλήματα στο χώρο.
Αν μπορείς να το ανεβάσεις κάπου σε mp3, 320 kbps format, θα βοηθούσε για να πειραματιστούμε. Στο Youtube πάντως έχω βρει πολύ καλές τις live ηχογραφήσεις της Diana Krall. επίσης της Silvia Perez Cruz. Με πλούτο οργάνων, συχνοτήτων και ηχοχρωμάτων.

Ο χώρος μπουμάρει όχι η πηγή του ήχου. Το αντίστοιχο σε ακουστικά θα ήταν να μπουμάρουν τα αυτιά. :silly:

Για αυτό λέω για προβλήματα στον χώρο :smile:
Πως να μπουμάρουν τα ακουστικά; :flipout:

Σε ηχεία;

εγώ τόλμησα. 09:30πμ με ακόμα κρύο ενισχυτή γιατί μετά τις 10:00 δεν γίνεται να έχουμε εδώ ικανοποιητική ένταση.
το you tube της tv δεν φόρτωνε, σύνδεσα με hdmi το λάπτοπ σε αυτήν και με οπτική η tv δίνει στο μικρό dac της MF και αυτό με την σειρά του στο 2κάναλο.
IMG_20200407_095536[1].jpg

με την ένταση μέχρι το "παρά πέντε" τίποτα κακό δεν άκουσα, καμιά κλανιά απο τα ηχεία, κανένα μπουμάρισμα απο τον χώρο, παρά του ότι δεν έχω προλάβει ακόμα να φτιάξω αυτό που μου έχεις πει πάνω απο τον καναπέ.
η ανάλυση ήταν καλή σε όλο το φάσμα, οι χαμηλές νότες με διαύγεια και σωστό έλεγχο.
next time βάλε κάτι πιο δύσκολο... :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dali Spektor 6

αφου είναι μικρότερος σε ηλικία.. αλλάζει αυτό;; δεν αλλάζει..
και αν σου στείλει πμ, μπορείς να μην απαντήσεις. :D

ΥΣ.
το vlad είναι απο το vladimir. (ένα d έχει)
το vladimir , το λατινικό του "Βλαδίμηρος"
το ξέρεις, αλλά είπα να το γράψω για να μην με γράφεις με 2 "d" -bye-

Ζητώ συγνώμη για τη παραποίηση. Κάποια στιγμή ,χωρίς γυαλιά ,το 6 μου φάνηκε d.

Dali Spektor : Πραγματικα ηχεια υψηλης πιστοτητας και οικιακου κιηνματογραφου, ποιοτικα αλλα σε φιλικη τιμη.

Η Δανεζικη μαρκα, μολις μας παρουσιασε τη νεα της γκαμα ακουστικων ηχειων Σπεκτορ. Αυτη η γκαμα συντιθεται απο μοντελα Ηi Fi η HC ( κομπακτ, κολονες η κεντρικης οδου) προτινομενα σε τιμες ιδιαιτερα προσιτες αλλα μην θυσιαζοντας τιποτα ουτε απο την ποιοτητα, ουτε απο αποδωση, και χρησιμοποιουν πολλες τεχνολογιες παρμενες απο την δημιουργια ηχειων της υψηλης γκαμας, ιδιοκτησιας της Dali....κολονες 600 ευρω το ζευγαρι, η τιμη ειναι ακρως ελκυστικη παρολα αυτα δεν σημενει οτι η συλληψη του ηχειου εγινε με αποδεχες εκπτωσεων (σε ποιοτητα). Τα θεμελειωδη που φτιαχνουν την συνεχως ανερχομενη φημη της μαρκας ειναι εκει, με πραγματικες και γερες (ξ)υλοεπεξεργασιες (ebenisteries) οπως και μεγαφωνα αποκλειστικς πατεντας της εταιριας πολυ καλου επιπεδου....
....κλπ...

https://www.on-mag.fr/index.php/top...et-home-cinema-qualitatives-mais-a-prix-d-ami
25 Ιανουαριου 2017.

Παντως αυτα τα ηχεια σαρωσαν στην Ευρωπαϊκη αγορα...

Απο τα χαρακτηριστικα τους αυτο που βλεπω καπως μειων ειναι η σχετικα χαμηλη ευαισθησια (88,5) και προφανως η σχετικα χαμηλη ανωτατη ηχητικη σταθμη (109).

Α τωρα εμαθα και κατι αλλο που εξηγει την χαμηλη τιμη...

Η γραμμη παραγωγης της συγκεκριμενης γκαμας εχει στηθει στην Κινα... Οποτε...ενα σημαντικο μειον για μενα.

Δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει απολυτος ποιοτικος ελεγχος κατασκευης απο τηνεταιρια, αλλα εμενα η ιδεα με χαλαει.