Daphile Music Server

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Daphile Music Server

Λ.χ. εάν είσουν στον Αρη μπορεί ο υπολογιστής σου να έβγαζε περισσότερα προβλήματα.

Άλλα Το να βγάλουμε Bit perfect έξοδο
Είναι δεδομένο ότι μπορούμε!

Το να αναλύσουμε όμως σε ένα thread, τα πάντα όλα, από τη βαρύτητα τους δεινόσαυρους και το τι είναι χρόνος και τι είναι το ζουμί του.
Δεν είναι εφικτό.
Μπορεί σε καμιά φιλοσοφική συζήτηση να φιλοσοφούμε
Και να αναρωτιόμαστε

Υπάρχουν παρόλα αυτά ερωτήματα που μπορούμε να απαντήσουμε.
Κι ευελπιστώ να έχω απαντήσει σε κάποια από τα παραπάνω.

Ναι Τάσο απάντησες σε πολλά και ευχαριστώ!

:ernaehrung004:

Πότε θα βγάλει κάποιος πλακέτα μεγέθους Α4 που να περιλαμβάνει CPU, περιφερειακά, on-board i2s dac διακριτό, τοπικές σταθεροποιήσεις Salas, αναλογικό στάδιο με njfet, SSD 10T, ρυθμιστικό βηματικό, on-board display, φίλτρα και θωρακισμένους Μ/Σς, να τελειώνουμε?

Τουλάχιστον να μένει μόνο το κουτί. Και χαλάλι το τελωνείο τότε. :)

Όλο και κάποιες εταιρίες έχουν ξεπεταχτεί που κάνουν σχετικά
Άλλα χρεώνουν ένα χέρι και ένα πόδι
Πάνω κάτω ότι χρεώνουν και κάτι uber hi end music servers…

Φτιάξε το δικό σου, με ότι επιθυμείς, και θα ‛σαι αρχηγός :-)

Σταύρο, μιας και πάς για δύσκολο DIY, κρατά το jonny guru στα bookmark σου, για να έχεις παραδείγματα μετρήσεων και τι προσέχουμε σε PC PSUs http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story3&reid=185
Φυσικά κάποιες από τις μετρέσες του τύπου efficiency , σε αφήνουν αδιάφορο , αν και πολλοί θέλουν πιο οικονομικά και efficient τροφοδοτικά.

Επίσης , δες τι προστασίες υλοποιούνται ανάλογα με το πόσο ποιοτικό είναι το εκάστοτε τροφοδοτικό, το ακόλουθο link έχει αρκετή πληροφορία και καλά δομημένη:
http://www.hardwaresecrets.com/arti...-to-Know-About-Power-Supply-Protections/905/3

Αν και τώρα που το σκέπτομαι εσύ δεν φτιάχνεις ATX PSU, κάποια άλλη τροφοδοσία πιο απλή, παρόλα αυτά μπορεί να σου φανούν χρήσιμα καποια από τα παραπάνω και άλλη κατασκευή :-)

Ευχαριστώ. Θα τα μελετήσω το βράδυ πριν βάλω στη πρίζα το τρυπάνι..
:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να σημειώσω ότι θα χρησιμοποιήσω 2 γραμμικά τροφοδοτικά (http://www.ebay.ie/itm/150903507339?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649), ένα των 12V (mobo) 5 V (usb hub, usb hard disk 2T), και τα δυό σταθεροποιημένα και με δυνατότητα μεγάλου ρεύματος.

Το σύστημα είναι (και θα είναι) fanless μιας και δοκιμάστηκε εκτενώς σε τέτοια λειτουργία τις τελευταίες 10 μέρες. Μέγιστη θερμοκρασία - hot spot 40οC, μετρημένη με υπέρυθρο θερμόμετρο.

Το κουτί θα έχει πολύ καλή χωροταξία και ανοίγματα για τη διέλευση του αέρα.

Φυσικά ο Μ/Σ θα είναι "γαϊδούρι" και τοποθετημένος έται ώστε το κέντρο βάρους του κουτιού να του δίνει μέγιστη σταθερότητα σε όρθια θέση.

Αναφέρεται στο σχηματικό που έχω παραθέσει σε προηγούμενο ποστ...

Η κατανάλωσή μου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 W συνολικά! Τι να το κάνω το efficiency?

Εδώ έχουμε τελικό τάξης Α στα 2 x 25 W για τα ακουστικά. Μοιάζω για "green" τύπος?
:)

BTW, εσείς οι κομπιουτεράδες σε τι wattage level παίζετε? :)

Το βρήκα (αυτό που έψαχνα) - το σβήσιμο του partition το έκανα με την εντολή fdisk:

"If you are running Daphile from the USB flash that's created with unetbootin or similar it will not support very large music libraries. That kind of Daphile setup is meant to be used as an installation media or for quick testing. It reserves by default only 128MB (you can set the size larger with unetbootin "Space used to preserve..." parameter) space for storing the internal media server databases, etc... It's not enough for large libraries and there will be some unexpected problem (media server crash most certainly) when the storage space runs empty.

So I really would recommend to store some music on flash and do the initial testing with that. And for more serious usage I strongly recommend to make full installation. That's done by using the unetbootin created flash and the web UI at Settings -> System Firmware. You will need another empty disk (USB flash, HDD or SSD) for that. It really needs to be empty, i.e. all partitions deleted manually. This inconvenience is due to system security. I didn't want to implement a system where you could accidentally (or intentionally) delete/overwrite existing data."

Τα παραπάνω τα λεέι ο δημιουργός του daphile.

Dalanik, Lemon πείτε μου αν σας βοήθησα καθόλου...

Κατανοητό ήταν και όπως το μετέφερες νωρίτερα Σταύρο.
Απλά εγώ είχα κρασαρίσματα και με μικρή βιβλιοθήκη (2GB) - το δοκίμασα ως πιθναή αιτία και δεν... είχα πάλι κρασάρισμα...

Θα το δοκιμάσω πάντως, δεν χάνουμε τίποτα (ο Μανολο ίσως το έχει κάνει ήδη, θα μας πει)

+++
Παίζει επίσης να έχω κάνει βλακεία και να έχω κατεβάσει λάθος έκδοση daphile (την 32μπιτη αντί της 64μπιτης). Θα το δω και αυτό και θα αναφέρω.

Πολλά ευχαριστώ!
:ernaehrung004:

Ευχαριστούμε Σταύρο.
Το παράδοξο είναι ότι η εγκατάσταση που είχα κάνει είχε ήδη δεσμευμένο χώρο 2Gb μέσω του UnetBootin "Space used to preserve...".

Ήδη έχω ξεκινήσει νέα εγκατάσταση και προς το παρόν έχει προχωρήσει αρκετά...δίχως κολλήματα, έχει φθάσει στο Pre-caching artwork.

Είχες δίκιο, η εγκατάσταση που είχαμε κάνει δεν ήταν πλήρης, αλλά ας πούμε demo για να εξακριβώσεις τις όποιες αδυναμίες πριν προχωρήσεις.
Όπως ακριβώς διαπίστωσες, αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έχτιζε πλήρως μία μεγάλη βάση.

Η πλάκα είναι ότι επανέλαβα την εγκατάσταση σε ένα άλλο στικάκι των 500Mb και μου κόλλησε στο παραπέντε, εκεί που είχε περάσει τα πάντα της βάσης και έχτιζε τα τελευταία 300 thumbnails των art-files!
Επανέλαβα, τη διαδικασία εγκατάστασης από UneBootin στο ίδιο στικάκι των 500Mb και δήλωσα ως κανονική εγκατάσταση ένα μεγάλο των 14Gb στο οποίο έκανε εκκαθάριση. Όταν όμως από web UI, πήγα να δηλώσω κανονική εγκατάσταση σε αυτό το στικάκι των 15Gb, έφαγα "πόρτα" κανονικά, για κάποιο λόγο ενώ έκανε τα δύο απαραίτητα partition, μετέπειτα πετούσε σφάλμα.
Δεν κατάφερα να ξεπεράσω αυτό το στάδιο, αν και επιστράτευσα ότι μέσο διαχείρισης partition είχα.
Θα κάνω μία κάλμα και θα δω πως θα ξεπεράσω αυτό το στάδιο, γιατί άλλο στικάκι άνω των 2Gb δεν έχω εύκαιρο.

Εγώ ακόμα δεν έχω καταφέρει να κάνω Boot τον Daphile από usb stick. Πριν από λίγο έκανα format σε Fat32 ένα 8άρι stickάκι, του εγκατέστησα τον Daphile με το Unetbootin και μόλις έκανα reboot για να φορτώσει τον Server διαπίστωσα πως είχε γίναι μερική εγκατάσταση. Μου έβγαλε την οθόνη του Unetbootin με ερώτηση για Boot, ''Default ή Daphile''.

Τη πρέπει να κάνω για να του κάνω κανονική εγκατάσταση;:huh2:

Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Εγώ ακόμα δεν έχω καταφέρει να κάνω Boot τον Daphile από usb stick. Πριν από λίγο έκανα format σε Fat32 ένα 8άρι stickάκι, του εγκατέστησα τον Daphile με το Unetbootin και μόλις έκανα reboot για να φορτώσει τον Server διαπίστωσα πως είχε γίναι μερική εγκατάσταση. Μου έβγαλε την οθόνη του Unetbootin με ερώτηση για Boot, ''Default ή Daphile''.

Τη πρέπει να κάνω για να του κάνω κανονική εγκατάσταση;:huh2:

Να κουμπώσεις επάνω ταυτόχρονα ένα άλλο στικάκι,μη-διαμορφωμένο και να το ορίσεις ως τον δίσκο που θα γίνει η κανονική εγκατάσταση.
Αν κι αυτό είναι προσωρινό,έτσι;
Τα σικάκια έχουν μικρό αριθμό read-write,παραδίδουν πνεύμα σύντομα με τέτοια χρήση.
Καλύτερα σε κάποιο μικρό σκληρό για μόνιμα.

Re: Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Να κουμπώσεις επάνω ταυτόχρονα ένα άλλο στικάκι,μη-διαμορφωμένο και να το ορίσεις ως τον δίσκο που θα γίνει η κανονική εγκατάσταση.
Αν κι αυτό είναι προσωρινό,έτσι;
Τα σικάκια έχουν μικρό αριθμό read-write,παραδίδουν πνεύμα σύντομα με τέτοια χρήση.
Καλύτερα σε κάποιο μικρό σκληρό για μόνιμα.

Έχω έναν 100άρι σκληρό αλλά δεν τον βλέπει ο Unetbootin. Μάλλον επειδή είναι NTFS αλλά να πω την αλήθεια δεν θέλω να τον κάνω FAT32... Οπότε θα δοκιμάσω αυτό με τα stickάκια. Πόσο είναι το ελάχιστο δυνατό σε όγκο που μπορεί να είναι το stickάκι που θα φέρει την εγκατάσταση;

Έχω ένα 512mb
ένα 1Gb
και ένα 8Gb.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Έχω έναν 100άρι σκληρό αλλά δεν τον βλέπει ο Unetbootin. Μάλλον επειδή είναι NTFS αλλά να πω την αλήθεια δεν θέλω να τον κάνω FAT32... Οπότε θα δοκιμάσω αυτό με τα stickάκια. Πόσο είναι το ελάχιστο δυνατό σε όγκο που μπορεί να είναι το stickάκι που θα φέρει την εγκατάσταση;

Έχω ένα 512mb
ένα 1Gb
και ένα 8Gb.

Για το daphile δεν ξέρω το μέγεθος που απαιτείται.
Το ένα γκίγκα πάντως πρέπει να είναι αρκετό,εκτός και θέλεις να ακολουθήσεις την συμβουλή να βάλεις και κομμάτια μέσα,οπότε βάλε το 8άρι.

Το λίνουξ έχει δικά του συστήματα αρχείων,θα διαμορφώσει το κομμάτι του δίσκου που θα ορίσεις σύμφωνα με αυτά και πλέον αυτό το κομμάτι δεν θα αναγνωρίζεται από windows,κλπ.

Σταύρο,βρες τρόπο να τον θωρακίσεις μόνο,αφού δεν μπορείς να τον έχεις μακριά.
Στο λέω γιατί είναι πολύ πιθανό να τσιμπάει και να σου μεταφέρει θόρυβο στην έξοδο.

Από την άλλη,μπορεί να είσαι τυχερός και να σου κάτσει έτσι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Έχω ένα 512mb
ένα 1Gb
και ένα 8Gb.

Kάνε την μερική εγκατάσταση στο 1GB usb στικ, με την έκδοση daphile 32 ή 64 μπιτ αναλόγως των win που τρέχεις.
Επίσης το στικάκι να είναι σε FAT (σκέτο) και χωρίς partition (είχα προβλήματα όταν δεν ίσχυαν αυτά τα τρία)

Δοκίμασε να δει 3-4 τραγούδια για βιβλιοθήκη απο ένα οποιοδήποτε άλλο στικάκι πάνω στο daphlile pc (και το 512ΜΒ μια χαρά είναι και σε οποιοδήποτε φορμάρισμα)
H διαδικασία πλήρους εγκατάστασης γίνεται απο το daphile pc στο: settings > system firmware > select installation target drive. Αν δει το 8άρι σου (που θα είναι και αυτό FAT - σκέτο - και άνευ partition!!!) τρέχει το installation. Yπομονή για να το δεί. Αν δεν το δει με τη μία βγάλε βάλε restart και ξαναδοκιμή.

Χτες βράδυ τέλειωσα απο αυτή τη φάση με επιτυχία. 40 λεπτά scan 1ΤΒ βιβλιοθήκη... πάλι καλά που κάνει γρήγορα updates και δεν το πάει απο την αρχή...
(το media player που έχω κάνει το ίδιο scan σε λίγα δευτερόλεπτα...)

Ακόμα βρίσκομαι σε άλλη δεκαετία βέβαια - χωρίς wifi χειρισμό.
Καλώδιο και pc...
Θα πάω και στο mac mini να δοκιμάσω.
Eλπίζω να μη παίξει ούτε εκεί και να είναι κάποια βλακεία μου στις ρυθμίσεις, γιατί αν παίξει, τότε έχουμε προβλημα ασυμβατότητας με το foxconn και πάει για βρούβες...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Daphile Music Server

Kάνε την μερική εγκατάσταση στο 1GB usb στικ, με την έκδοση daphile 32 ή 64 μπιτ αναλόγως των win που τρέχεις.
Επίσης το στικάκι να είναι σε FAT (σκέτο) και χωρίς partition (είχα προβλήματα όταν δεν ίσχυαν αυτά τα τρία)

Δοκίμασε να δει 3-4 τραγούδια για βιβλιοθήκη απο ένα οποιοδήποτε άλλο στικάκι πάνω στο daphlile pc (και το 512ΜΒ μια χαρά είναι και σε οποιοδήποτε φορμάρισμα)
H διαδικασία πλήρους εγκατάστασης γίνεται απο το daphile pc στο: settings > system firmware > select installation target drive. Αν δει το 8άρι σου (που θα είναι και αυτό FAT - σκέτο - και άνευ partition!!!) τρέχει το installation. Yπομονή για να το δεί. Αν δεν το δει με τη μία βγάλε βάλε restart και ξαναδοκιμή.

Χτες βράδυ τέλειωσα απο αυτή τη φάση με επιτυχία. 40 λεπτά scan 1ΤΒ βιβλιοθήκη... πάλι καλά που κάνει γρήγορα updates και δεν το πάει απο την αρχή...
(το media player που έχω κάνει το ίδιο scan σε λίγα δευτερόλεπτα...)

Ακόμα βρίσκομαι σε άλλη δεκαετία βέβαια - χωρίς wifi χειρισμό.
Καλώδιο και pc...
Θα πάω και στο mac mini να δοκιμάσω.
Eλπίζω να μη παίξει ούτε εκεί και να είναι κάποια βλακεία μου στις ρυθμίσεις, γιατί αν παίξει, τότε έχουμε προβλημα ασυμβατότητας με το foxconn και πάει για βρούβες...

Dalanik όλο γράφεις ότι είσαι άσχετος με αυτά αλλά τελικά εσύ μου έδωσες την λύση! Thanx! Θα το κάνω. Βρήκα και πως να κάνω boot από usb stick στον μεγάλο μου υπολογιστή!

Δεν βγάζω άκρη.... Πάω στο settings- firmaware....-select installation target, κάνω dropdown το μενού, βλέπει τα stickάκια τους δίσκους αλλά δεν επιλέγει τίποτα....

Θα ξαναδοκιμάσω τώρα με το 8άρι stickάκι.... Άντε να δούμε.:furious3:

Δεν γίνεται τίποτα.... Το βλέπει αλλά όταν βάζω το δείκτη του ποντικιού επάνω και κάνω κλικ δεν κάνει τίποτα.... Πάω να φάω....:furious3::violent-smiley-030:

Last edited: