Daphile Music Server

Σιγά σιγά γίνονται όλα τα "καλά" features. Πιστεύεις ότι δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς κατασκευαστών?

Είναι νωρίς ακόμη. Υπάρχουν πολλοί χρήστες που σκέφτονταν μέχρι και την αγορά ΜΑC (όπως εμένα :smash:) για την δημιουργία αξιοπρεπούς front end.

Και ξαφνικά: ένα απαρχαιωμένο PC, λίγο diy ( :) ) και με μηδαμινό κόστος...voila!

Μπορείς να πάρεις ένα edimax wifi dongle με 10 ευρώ, να το βάλεις σε μια USB και να αποκτήσεις wifi αμέσως. Το αμέσως βέβαια με το daphile είναι κάτι σχετικό και θα σας πω γιατί.

O δημιουργός του χρησιμοποιεί open source software και κατασκευάζει ένα black box , κάτι που είναι παράνομο.

Ο developer αυτός δεν δίνει πηγαίο κώδικα και δε δίνει access στο σύστημα. Το να μη δίνει access στο σύστημα με ssh είναι γούστο και καπέλο του, αλλά το να μη δίνει πηγαίο κώδικα είναι τεράστιο φάουλ του. Οφείλει να μας δώσει τον πηγαίο κώδικά του ώστε να μπορούμε να δούμε ακριβώς τι έχει κάνει και να συμπεράνουμε συμβατότητες με hardware και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Σίγουρα η συμπεριφορά του είναι violation διαφόρων open source αδειών και στο τέλος θα αναγκαστεί να αλλάξει ρότα αν τον πάρει χαμπάρι κάποιος που ασχολείται σοβαρά με αυτά.

Με λίγα λόγια, ακόμα και ένας hardcore linux user με μια λύση όπως το dahpile το μόνο όπλο που έχει για την επίλυση προβλημάτων του είναι η..... προσευχή.

Σιγά σιγά γίνονται όλα τα "καλά" features. Πιστεύεις ότι δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς κατασκευαστών?

Είναι νωρίς ακόμη. Υπάρχουν πολλοί χρήστες που σκέφτονταν μέχρι και την αγορά ΜΑC (όπως εμένα :smash:) για την δημιουργία αξιοπρεπούς front end.

Και ξαφνικά: ένα απαρχαιωμένο PC, λίγο diy ( :) ) και με μηδαμινό κόστος...voila!

Μα οι κατασκευαστές χρόνια τώρα έχουν αντίστοιχα linuxακια κρυμμένα μέσα στα hi end κουτιά τους.

Ενώ και οι απλοί χρήστες Linux, χρόνια τώρα σκαλίζουν αντίστοιχα μηχανάκια

Δεν θεωρείτε πια πρωτοτυπία, απλά πεπατημένη.

Γιατι έχω την εντύπωση οτι ο δημιουργός θελει να το γυρίσει στο "επι πληρωμή" στο μέλλον?

Μπορείς να πάρεις ένα edimax wifi dongle με 10 ευρώ, να το βάλεις σε μια USB και να αποκτήσεις wifi αμέσως. Το αμέσως βέβαια με το daphile είναι κάτι σχετικό και θα σας πω γιατί.

O δημιουργός του χρησιμοποιεί open source software και κατασκευάζει ένα black box , κάτι που είναι παράνομο.

Ο developer αυτός δεν δίνει πηγαίο κώδικα και δε δίνει access στο σύστημα. Το να μη δίνει access στο σύστημα με ssh είναι γούστο και καπέλο του, αλλά το να μη δίνει πηγαίο κώδικα είναι τεράστιο φάουλ του. Οφείλει να μας δώσει τον πηγαίο κώδικά του ώστε να μπορούμε να δούμε ακριβώς τι έχει κάνει και να συμπεράνουμε συμβατότητες με hardware και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Σίγουρα η συμπεριφορά του είναι violation διαφόρων open source αδειών και στο τέλος θα αναγκαστεί να αλλάξει ρότα αν τον πάρει χαμπάρι κάποιος που ασχολείται σοβαρά με αυτά.

Με λίγα λόγια, ακόμα και ένας hardcore linux user με μια λύση όπως το dahpile το μόνο όπλο που έχει για την επίλυση προβλημάτων του είναι η..... προσευχή.

Κλασική συνταγή αποτυχίας
Περάν το ανήθικου (δε θα κάτσω στο όποιο παράνομο)
Όλες οι αντίστοιχες προσπαθείς που έχουμε δει είναι καταδικασμένες να ανοίξουν στο κοινό ή να πεθάνουν

Όπως και να έχει εμμένω στην αρχική μου άποψη
Ότι τελικά, όλοι καταλήγουμε με την προσωπική μας εγκατάσταση Linux
Μπορεί από κάπου να παίρνουμε μια βοήθεια για την εκκίνηση, αλλά τελικά είναι τόσο εύπλαστα τα μικρά Linuxακια που καθένας καταλήγει στη δική του λύση.

Γιατι έχω την εντύπωση οτι ο δημιουργός θελει να το γυρίσει στο "επι πληρωμή" στο μέλλον?

Ο δημιουργός θα έχει τεράστια προβλήματα και στο εγγυώμαι.

Για να δώσω ένα άλλο παράδειγμα που στο φόρουμ μας είμαστε πιο εξοικειωμένοι με αυτό. Το γεγονός ότι υπάρχει το xpenology και έχουμε synology clones χρησιμοποιώντας απλά πισιά, δεν οφείλεται ούτε σε κάποιον χάκερ, ούτε στη synology και στις αγαθές προθέσεις της να μας δίνει τσάμπα το λογισμικό της. Βάσει αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που αφορά στο ανοιχτό λογισμικό ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να μας δίνει κώδικα.

Weiss, Burston, NAIM κ.ο.κ. έχουν δικές τους εκδώσεις και σε κάθε νέο προϊόν θα έχουν άλλη έκδοση

Ας έρθει σε επαφή με κάνα κατασκευαστή και ας τον πείσει
Μη πάει να τα βγάλει από τους απλους χρήστες … κρίμα θα είναι … πουλώντας ιδρώτα τρίτων μάλιστα …

Εντωμεταξύ υπάρχουν είδη distributions, bundle μαζί με Hardware.
Αλλά δεν είναι ‛κλειστές’

Δείτε πόσα miniPC / ARM κυκλοφορούν με XBMC,
Σίγουρα πολύ πιο επιτυχημένο μοντέλο, προς τέρψη των απλών καταναλωτών

Δωρεάν OS linux-based + Καλαίσθητο Γραφικό Περιβάλλον + Audiophile-oriented σχεδίαση + "Άμεση" Απόκριση σε Τηλεχειρισμό + Κορυφαίο Ήχο + Σφαιράτο Support (για τώρα που μιλάμε) + Πληρότητα Χαρακτηριστικών, και και και...

Beat that!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

+ Ελάχιστες απαιτήσεις σε H/W...

Δωρεάν OS linux-based + Καλαίσθητο Γραφικό Περιβάλλον + Audiophile-oriented σχεδίαση + "Άμεση" Απόκριση σε Τηλεχειρισμό + Κορυφαίο Ήχο + Σφαιράτο Support (για τώρα που μιλάμε) + Πληρότητα Χαρακτηριστικών, και και και...

Beat that!

Εργόχειρο παλικάρι μου,
Θα τα καταφέρεις και εσύ

Τι νομίζεις με το χέρι του το έγραψε όλο ?

[/COLOR]+ Ελάχιστες απαιτήσεις σε H/W...

Πάλι για εγγενή χαρακτηριστικά των Linux distributions μιλάς,. Όχι για κάτι το διαφορετικό αυτής της διανομής.

Σύμφωνοι. Δεν γνωρίζω τι π@υστ@ές έχει κάνει.

Ούτε θεωρώ το daphile "ΤΗΝ" προσπάθεια.

Ξέρω μόνο ότι όταν το δοκίμασα έπαιξε με τη μία - χωρίς να κάνω τίποτα - και μάλιστα οι επιδόσεις του με έπεισαν στην κατασκευή αξιοπρεπούς front end χωρίς καθόλου "κόπο"..

Σύμφωνοι. Δεν γνωρίζω τι π@υστ@ές έχει κάνει.

Ούτε θεωρώ το daphile "ΤΗΝ" προσπάθεια.

Ξέρω μόνο ότι όταν το δοκίμασα έπαιξε με τη μία - χωρίς να κάνω τίποτα - και μάλιστα οι επιδόσεις του με έπεισαν στην κατασκευή αξιοπρεπούς front end χωρίς καθόλου "κόπο"..

Υπάρχουν αρκετά distributions,
Για τη φάση μπορεί να μπεις στον πειρασμό να τα δοκιμάσεις αρκετές

Από εκεί και πέρα, καθένας σίγουρα έχει τις προτιμήσεις του
Και καθένας ανάλογα με τον χρόνο και κόπο που θα καταναλώσει θα βρει πιο προσωπικές λύσεις, από τις προετοιμασμένες :-)

Beat that!

Σταύρο, κατ' αρχάς έχω να σου πω ότι χαίρομαι πολύ που έχετε ξεκινήσει να ασχολείστε με το Daphile γιατί έστω και μέσα από μια κακή λύση (όχι ηχητικά) κατ' εμέ θα έρθετε σε επαφή με ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιώ σχεδόν φανατικά εδώ και 13 χρόνια. Δεν έχω καμία αρνητική προδιάθεση απέναντι στο Daphile.

O δημιουργός του έχει κάνει σίγουρα πολλή δουλειά και κυρίως έχει κάτσει και έχει γράψει ένα εύχρηστο web interface για να μπορεί να το χρησιμοποιεί ακόμα και ο πιο άσχετος. Απλά κάνω κάποιες επισημάνσεις που θεωρώ ότι θα πρέπει σιγά σιγά να τις ακούσουν όσοι ασχολούνται με αυτά τα λημέρια.

- Αναφέρεσαι σε Δωρεάν ΟS linux Based Το βαισκό χαρακτηριστικό του Linux δεν είναι ότι είναι δωρεάν, είναι ότι υπάρχει ανοιχτός κώδικας ώστε να μπορεί όποιος θέλει να τον πειράξει. Linux δε σημαίνει απαραίτητα και δωρεάν (πχ Redhat Linux). Στην περίπτωση του daphile το linux που χρησιμοποιείται είναι το εξαιρετικό Gentoo:

https://www.gentoo.org/

και εδώ μια συζήτηση για το daphile στα gentoo forums --> http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-985176.html?sid=61cadf189c9bac40779ebd8304220377

- Αναφέρεσαι σε καλαίσθητο γραφικό περιβάλλον. Όντως είναι. Εδώ του δίνουμε ένα μεγάλο μπράβο που έκατσε και το γραψε.

- Αναφέρεσαι σε Audiophile-oriented σχεδίαση Άμεση" Απόκριση σε Τηλεχειρισμό + Κορυφαίο Ήχο. Ολα αυτά το daphile τα οφείλει σε λογισμικό τρίτων που χρησιμοποιεί (squeezeplay + squeezebox server). Πως να στο πω, είναι σαν να καυχιέμαι εγώ για το Archphile επειδή ο MPD παίζει γαμάτα :D

- Αναφέρεσαι σε σφαιράτο Support (για τώρα που μιλάμε) + Πληρότητα Χαρακτηριστικών. Και πάλι μπράβο του για όλα αυτά.

Για να συνοψίσω, ρίχνω ένα μεγάλο άκυρο στη διανομή αυτή, όχι για τα χαρακτηριστικά της ή για το πως παίζει, αλλά για τον τρόπο που την επικοινωνεί ο δημιουργός της. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα νοιάξουν τους περισσότερους από εσάς όλα τα παραπάνω, αλλά είναι μια καλή αρχή για μια τέτοια συζήτηση.

Στο παρελθόν έχω δοκιμάσει τουλάχιστον άλλες τρεις διανομές - mpd, AP-linux, mint - αν θυμάμαι καλά, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις δεν τα κατάφερα...

Μάλλον με το daphile ήμουν πολύ τυχερός. :)

Σε ευχαρσιτώ tuxx για τις παραπάνω διευκρινήσεις. :)

(δεν πρόλαβα το δικό σου ρε γ@μ@τ, με πρόλαβε το daphile - θυμάσαι έτσι?)

...και βέβαια, για να μην παρεξηγηθώ, αν έχει κάνει (π@υστ@ές), θα πρέπει ασφαλώς να "πληρώσει".

Θα τον στρώσει η κοινότητα
(ή θα εξαφανιστεί)

Μεγάλα forums στο παρελθόν έχουν μπανάρει software, για τους ίδιους λογούς
Διαγραφή κάθε σχετικής ανάρτησης κ.ο.κ.

Δηλαδή η κοινότητα, έχει τον τρόπο της,

Για την ώρα πάντως, μην ανησυχείς
Παίξε όσο μπορείς μαζί του
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μάθεις
Και παράλληλα…
Καλή Διασκέδαση!!!!
:-)

(δεν πρόλαβα το δικό σου ρε γ@μ@τ, με πρόλαβε το daphile - θυμάσαι έτσι?)

Το δικό μου δεν στέκεται απέναντι στο daphile.

Το ένα είναι για x86, το άλλο για embedded και επίσης το ένα είναι εύχρηστο ενώ στο άλλο πρέπει να σκάψεις λίγο πιο βαθιά.

Προς θεού δε θέλω να θεωρήσει κανείς ότι γράφω ως "ανταγωνιστής" διότι θα είναι πολύ αστείο :D

Το δικό μου δεν στέκεται απέναντι στο daphile.

Το ένα είναι για x86, το άλλο για embedded και επίσης το ένα είναι εύχρηστο ενώ στο άλλο πρέπει να σκάψεις λίγο πιο βαθιά.

Προς θεού δε θέλω να θεωρήσει κανείς ότι γράφω ως "ανταγωνιστής" διότι θα είναι πολύ αστείο :D

ψιτ, που θα μας πάς, θα υποστιρίξεις και χ86 ...
I bet!

front end εννοείς στο ίδιο το μηχάνημα που τρέχει το server;
γιατί αλλοιώς υπήρχανε ήδη στο mpd ένα κάρο προγράμματα για pc, mac, android, ios που έχουν πολύ ωράια front end (βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό).

Beat that!

αν εξαιρέσεις το τρέχον support το οποίο όμως δεν χρειάζομαι, όλα αυτά τα έχει και το mpdPUP που τρέχω (που σε εμένα έκατσε με τη μία, σε σένα όχι αλλά αυτό είναι άσχετο), και φαντάζομαι και άλλες 10 ίσως παρόμοιες διανομές Linux που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς.

Με τα παραπάνω δε θέλω να μειώσω την αξία του Daphile, είπα άλλωστε ότι θα το δοκιμάσω μόλις βρω χρόνο (αν και μου ξενίζει η ιδέα του squueze κάτι που θα τρέχει στο NAS γαιτί νομίζω ότι είναι αρκετά βαρύ )