Dark Side of the Moon

Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

In the logn run, θες καποια να σου μαγειρευει και σου καθαριζει, ακομα και αν αυτη ηταν καποτε ο ερωτας της ζωης σου...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

In the logn run, θες καποια να σου μαγειρευει και σου καθαριζει, ακομα και αν αυτη ηταν καποτε ο ερωτας της ζωης σου...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Που σημαινει οτι οταν φυγει ο ερωτας για την μουσικη περνας απο το βινυλιο στα ψηφιακα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

Που σημαινει οτι οταν φυγει ο ερωτας για την μουσικη περνας απο το βινυλιο στα ψηφιακα...

Aν σου φυγει ο ερωτας για τη μουσικη, σημαινει πως δεν τον ειχες ποτε-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

Aν σου φυγει ο ερωτας για τη μουσικη, σημαινει πως δεν τον ειχες ποτε-bye-

ΣΩΣΤΑ...γι αυτο και μας συγκινει παντα το βινυλιο

... έχω καταλήξει πως θα προτιμούσα να μαγειρεύω και να καθαρίζω μόνος μου .... τώρα αν καταφέρει αυτό ο Σταύρος να το ''ξαναπαντρέψει'' με τα βινύλια και τα ψηφιακά ... -bye-

... έχω καταλήξει πως θα προτιμούσα να μαγειρεύω και να καθαρίζω μόνος μου .... τώρα αν καταφέρει αυτό ο Σταύρος να το ''ξαναπαντρέψει'' με τα βινύλια και τα ψηφιακά ... -bye-

Τοτε σημαινει πως θα μαθαινες να παιζεις μουσικη μονος σου (ποτε δεν ειναι αργα). Και τοτε θα μαθαινες μαλλον πιανο ή σαξοφωνο κι οχι να παιζεις σε ενα μουσικο προγραμμα στον υπολογιστη...

Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

Μπορώ να έχω δύο ; Μία να μου μαγειρεύει και να καθαρίζει και μία για έρωτα της ζωής μου αλλά σε άλλο σπίτι ;

Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

Καλά ακόμη δεν έχετε καταλάβει ότι το να λές σε κάποιον ότι το τάδε format παίζει / ακούγεται καλύτερα από το δείνα είναι σαν να του λές ότι η γυναίκα του Νίκου είναι καλύτερη από του Τάσου ή από τη δική σου ; Τι νόημα έχει ;

Εχεις δικιο, δεν εχει νοημα, ο καθενας λεει τα δικα του και ακρη δε βρισκεις.
Τουλαχιστον ομως να ξερουμε αν μια ηχογραφηση, οπως αυτη που αναφερθηκε, ειναι ψηφιακη ή αναλογικη.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

Τουλαχιστον ομως να ξερουμε αν μια ηχογραφηση, οπως αυτη που αναφερθηκε, ειναι ψηφιακη ή αναλογικη.....

παρ' όα αυτά βρε παιδί μου , και τις ψηφιακές ηχογραφήσεις , όταν τις παίζεις στο πικαπ , δείχνουν να έχουν περισσότερο αέρα ( ή έτσι νομίζει το ατελές ακουστικό όργανο μου και ο ατελής επεξεργαστής μου )-bye-

.....

Και για να παραφράσω τον μεγάλο Κινέζο ποιητή Λε Πα ( 1335-1402 )

"Πάρτε τ' αυτάκια μου να ακούστε
να δείτε τι του βρίσκω εγώ
του μαύρου δίσκου όταν παίζει
που τόσο πιά τον αγαπώ"

:smileJap:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

που τόσο πιά τον αγαπώ"

Αυτο θα γίνει τατουαζ :Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

που τόσο πιά τον αγαπώ"

Να τυπωθει σε t-shirt

παρ' όα αυτά βρε παιδί μου , και τις ψηφιακές ηχογραφήσεις , όταν τις παίζεις στο πικαπ , δείχνουν να έχουν περισσότερο αέρα ( ή έτσι νομίζει το ατελές ακουστικό όργανο μου και ο ατελής επεξεργαστής μου )-bye-

Αέρα ή φύσημα έχουν σίγουρα περισότερο. Γενικά είμαι πια πεπεισμένος ότι ο "γοητευτικότερος" και "μουσικότερος" ήχος του πικαπ, όπου υπάρχει, οφείλεται στις τεχνικές του αδυναμίες και όχι στην τεχνική του υπεροχή. Στον τρόπο που έχει να χρωματίζει "ζεστά" την μουσική. Προσθέτει τετοιου είδους "αλατοπίπερο" που ο εγκέφαλός μας το βρίσκει πολύ φιλικό και ευχάριστο. Πέρα από τις ευχάριστες μνήμες που συνειρμικά ξυπνά η διαδικασία του μεγάλου μαυρου δίσκου.

Κι' άλλες ανακρίβιες και παραπληροφορήσεις.
Το Buena Vista Social Club, το cd κυκλοφορεί από την εταρεία Nonesuch/World Circuit.
Η αναλογική λαμπάτη έκδοση κυκλοφορεί σε διπλό βινύλιο κομμένο από τον γνωστό Bernie Grundman από την Classic records.
Δεν πρόκειται για 'ψηφιακό' βινύλιο.
Η έκδοση σε cd και η έκδοση σε βινύλιο δεν έχει καμιά απολύτως σχέση η μία με την άλλη.
Άλλος εκδίδει το ένα και άλλος το άλλο.
Αυτή η οργιώδης φαντασία του κυρίου Κόγια στο ότι δήθεν βγάζει η ίδια η εταιρεία [που έβγαλε τα cd] και 2000 βινύλια για να μας πιάσει τον κώλο γιατί το τραβάει ο οργανισμός μας, όπως αντιλαμβάνεστε πέφτει στο κενό και χαρακτηρίζει τον ίδιο ως αναξιόπιστο.
Αυτά για διευκρίνηση. Λ.Σ.

Λοιπόν κύριε Στεφανίδη ακούστε. Δεν είναι κακό να αγνοείτε κάτι, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, πως ο νοσηρά υπέρμετρος εγωισμός σας επιτρέπει να το παραδεχθείτε. Το να μην παραδέχεσθε κάτι που σας λέει κάποιος γνώστης, και μάλιστα χωρίς καν να κάνετε τον κόπο να ερευνήσετε κατ’ ιδίαν το θέμα, προβαίνοντας και σε χαρακτηρισμούς, είναι απλώς απρεπές, και υποδηλώνει έλλειμμα αγωγής. Επιπλέον, δε, αφ’ ης στιγμής το συγκεκριμένο θέμα σας αφορά και επαγγελματικά, η συμπεριφορά που επιδεικνύετε σας υποβιβάζει και ως επαγγελματία, καθώς παρεκκλίνετε προς την πλευρά του γραφικού.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη ηχογράφηση, εάν το φέρει η μοίρα και ευαρεστηθείτε να βρείτε το χρόνο, μπορείτε να διαβάσετε αυτήν εδώ τη συνέντευξη του Ry Cooder, από την οποίαν ευλόγως μπορεί να συμπεράνει κανείς πως η συγκεκριμένη ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε πρωτογενώς σε ψηφιακή μορφή, εν προκειμένω σε ταινία DAT. Αν θέλετε, μπορείτε να χάσετε και δυό ωρίτσες από τον πολύτιμο χρόνο σας, ώστε να δείτε και την ομότιτλη ταινία του Βιμ Βέντερς, ώστε να σχηματίσετε σαφέστερη άποψη. Δοθέντος ότι από τα γραφόμενά σας καταφαίνεται πως δεν γνωρίζετε το θέμα από τεχνικής πλευράς, ως ωφείλατε, μάθετε πως από μια ψηφιακή ηχογράφηση μπορούν να εξαχθούν πλείστα όσα ηχητικά αντίτυπα διαφόρων μορφών, μεταξύ των οποίων, βεβαίως, και σε μορφή φωνογραφικού δίσκου LP. Αυτό που έκανε ο Bernie Grudman δεν ήταν τίποτε άλλο από το πέρασμα του αρχικού ψηφιακού master σε αναλογική μορφή, είτε κατ’ ευθείαν στον τόρνο, πράγμα το οποίον τεχνικώς είναι και το πλέον ενδεδειγμένο, είτε σε δύο στάδια, με την παρεμβολή αναλογικής ταινίας, πράγμα που τεχνικώς αντενδείκνυται. Αν χρησιμοποίησε λαμπάτα ενισχυτικά, λαμπάτα καλώδια, λαμπάτα κουμπιά, λαμπάτη καρέκλα, λαμπάτη καφετιέρα, λαμπάτα καντήλια, λαμπάτα ξόρκια, πουκάμισα σιδερωμένα δια χειρός Tommy Hilfiger, πυρηνοκίνητο αναπτήρα για τα τσιγάρα του, ή ό,τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί κάποιος, ώστε εν τη περισσεία του θράσους του να χρεώσει ένα διπλό LP 75 ευρώ, αυτό δεν με αφορά, καθώς, εμένα προσωπικά κάτι τέτοια δεν με εντυπωσιάζουν. Αυτό που με αφορά, και αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος, των πελατών σας συμπεριλαμβανομένων, είναι τί αγοράζει. Αν γνωρίζει τί αγοράζει, ας το πληρώσει όχι 75, αλλά 175 ευρώ. Αλλά να γνωρίζει. Εν προκειμένω, λοιπόν, γεγονός είναι ότι το αναλογικό αντίτυπο της Classic Records δεν είναι παρά ένα ψηφιακό βινύλιο, ένα βινύλιο που προέρχεται από το ψηφιακό master της World Circuit, και τίποτε περισσότερο. Αν αυτό δεν μπορείτε να το καταλάβετε, λυπάμαι, αυτά τα πράγματα δε γίνονται με το στανιό.

Αυτά από τεχνικής πλευράς. Από οικονομικής τοιαύτης, ως η εξέλιξη των πραγμάτων υποδηλώνει, η World Circuit δεν ενδιαφέρθηκε για την κυκλοφορία του δίσκου σε μορφή LP, τουλάχιστον δεν υπέπεσε κάτι σχετικό στη δική μου αντίληψη, αλλ’ από την άλλη μάλλον δεν υπήρχε και κανένας ιδιαίτερος λόγος για να αρνηθούν την εκχώρηση δικαιωμάτων σε άλλη δισκογραφική εταιρεία, ώστε αυτή η ηχογράφηση να εκδοθεί και σε αναλογική μορφή, με το αζημίωτο βεβαίως, όπερ και εγένετο με την Classic Records. Αυτό είναι όλο.

Συνελόντι ειπείν, o ισχυρισμός σας ότι «η έκδοση σε cd και η έκδοση σε βινύλιο δεν έχει καμιά απολύτως σχέση η μία με την άλλη», προφανώς προτάσσοντας το παιδαριώδες επιχείρημα ότι «άλλος εκδίδει το ένα και άλλος το άλλο», είναι ψευδής. Αυτός που ήταν εκεί, στην Κούβα, μέσα στο στούντιο, είναι ο Ry Cooder, και αυτό που έγραφε ήταν ένα DAT. O Bernie Grudman ήλθε εκ των υστέρων, και αυτό που του ανετέθη ήταν το τορνάρισμα, ίσως και το σχετικό ψηφιακό editing που προηγήθηκε, για να «βγουν» οι τέσσερις πλευρές.

Αυτά, από τον «αναξιόπιστο κύριο Κόγια» και την «οργιώδη φαντασία του».

Ασχέτως της εγκυρότητας ή μή των ισχυρισμών του ΛΣ-που απ' ότι φαίνεται είναι "μη"-τον έχω παρακαλέσει πολλάκις,να μην χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Δεν τιμούν ούτε εσένα φίλτατε Λουκά,αλλά ούτε κοσμούν και τον χώρο που σε φιλοξενεί.Τουλάχιστον αυτόν,οφείλουμε να τον σεβόμαστε όλοι.

Μα νομίζω κε Κόγια ότι μετά από πολύ πρόσφατες μελέτες που έτυχε να έλθουν σε γνώση μου αποδείχθηκε ότι το κοπτικό αναλογικοποιεί το σήμα (patent pending)... :-)

Re: Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

Συμφωνώ σε όλα, εκτός από δύο σημεία. Πρώτον, συνδέεις το μέσο με το περιεχόμενο, και αυτό είναι σφάλμα.

ακριβώς ...

προχθές κάποιος συλλέκτης γραμματοσήμων προσπαθούσε να μας πείσει οτι αυτή η αλληλογραφία είναι το καλύτερο μέσο επικοινωνίας ... καθώς η στιγμή που ανοίγεις το γράμμα και το διαβάζεις ....... μαγεία .... συναίσθημα ... κλπ

οι περισσότεροι βέβαια υποστήριζαν το τηλέφωνο και από τα email εώς και video cοnference, χωρίς φυσικά να μπορέσουν να τον πείσουν ...

ευτυχώς δεν βρέθηκε κανείς να υποστηρίξει τα ταχυδρομικά περιστέρια :flipout: ή ακόμα ακόμα τα σήματα καπνού:hippy:

Κύριε DIPIE έχω εμπεδώσει αρκετά την αντιπάθειά σας και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεστε.
Δεν νομίζω πως ο ρόλος του συντονιστή είναι αυτός που επιδεικνύετε.
Δεν χάνετε ευκαιρία να διατυπώνετε την αντιπάθεια στο πρόσωπό μου.
Έχετε 2 μέτρα και 2 σταθμά.
Προσβάλετε το avclub και προσπαθείτε να δημιουργείσετε λανθασμένες εντυπώσεις για μένα ως άνθρωπο και ως επεγγελματία και εσείς και ο κύριος Κόγιας. Σιωπάστε, σας παρακαλώ, αν δεν έχετε να πείτε τίποτα.
Ο χρόνος για μένα είναι πολύτιμος και αναγκάζομαι να διαθέτω μέρος του γιατί είμαι υποχρεωμένος να απαντώ στην κάθε ανεύθυνη αποπροσανατολιστική εις βάρος μου τοποθέτηση. Και εσείς, όπως κάνατε στο παρελθόν, ρίχνετε λάδι στη φωτιά.
Δεν βλέπετε τις καλές μου προθέσεις; Γνωρίζω πέντε πράματα από πρώτο χέρι και προσπαθώ να τα μεταφέρω στους φιλους που θέλουν να ενημερωθούν.
Απεχθάνομαι το άδικο και την παραπληροφόρηση.
Αυτά τα όσα έτυχε να γνωρίζω δεν μου τα σέρβιρε κανένας στο πιάτο. Είναι κατάκτηση και εμπειρία μιας ζωής.
Αν εσείς προσωπικά δεν επιθυμείτε να εμπλουτήσετε περαιτέρω τις γνώσεις σας δικαίωμά σας.
Διαβάστε παρακάτω και εσείς και ο κύριος Κόγιας για να πάψει η παραπληροφόρηση.
Θα σας συμβούλευα να είστε πιο προσεκτικός, εγκρατής, όπως αρμοζει σε ένα συντονιστή και να μη παρασύρεστε από τα αισθήματά που τρέφετε για μένα που σας οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα.
Δεν σας επιτρέπω να με μειώνετε ως άτομο και ως επαγγελματία.
Δεν είμαι κανένας κομπογιαννίτης.
Μην σεκοντάρετε συγκεκριμένα άτομα γιατί βλάπτουν το avclub.
Παρακαλώ διαβάστε παρακάτω και απολογηθείτε. Λ.Σ.

Order item below.
(Dealers must log-in to place an order)
Ry Cooder
Buena Vista Social Club
Nonesuch
RTH 79478-200G

Released January 1, 1900
Listed in World

This wonderful surprise from Havana is now available, under an exclusive worldwide license from World Circuit/Nonesuch, on 180 gram vinyl! These discs are mastered directly from the original analog tapes by Bernie Grundman (who mastered he original CD) under the supervision of the project producer, Ry Cooder. A 2-LP set in a gatefold jacket, it features artwork and photography from the original deluxe compact disc packaging.