Dark Side of the Moon

Within three days of the project's birth, Cooder, Gold and de Marcos had organized a large group of performers and arranged for recording sessions to commence at Havana's EGREM Studios, formerly owned by RCA records, where the equipment and atmosphere had remained unchanged since the 1950s.

http://en.wikipedia.org/wiki/Buena_Vista_Social_Club_(album)#Background_to_the_recording

Αποκαλύπτουμε το Μέγα σκάνδαλο, την Αμερικάνικη συνομωσία, τον ανθρωποφάγο Ιμπεριαλίασμό και τον ανάλγητο καπιταλισμό

Οι Αμερικάνοι της RCA έκαναν ψηφιακά πειράματα με Dat πάνω στο κεφάλι των ανυποψίαστων Κουβανών από τη δεκαετία του 50

Κώστα... για ζήτα μια συγνώμη...

Κώστα μη ξεχαστείς....

Last edited:
Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

για την ακρίβεια λέει :
• Grabadora:
Studer A80 VU MK IV, 24 ch,2" 15& 30 ips con sistema reductor de ruido Dolby, Spectral Recording, Dolby XP-24SR .

• Grabadora masterizadora:
Sony PCM 2700A R-DAT, CD Player Marantz PMD 321. Cassettera Marantz PM 502.

Τι πάει να πεί ακριβώς δεν ξέρω...

Τώρα όμως είναι και 2008. Το 1996 που έγινε η ηχογράφηση τι είχαν ;

Grabadora =εγγραφη-εγγραφεας
masterizadora= mastered

οποτε μαλλον το μαστερ ηταν το sony

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

Grabadora =εγγραφη-εγγραφεας
masterizadora= mastered

οποτε μαλλον το μαστερ ηταν το sony

A) οπότε μάλλον το sony μπορεί να είναι σήμερα δίοτι αυτό το αναφέρει σήμερα. 12 χρόνια πίσω δεν ξέρουμε αν υπήρχε στο studio.

B) Ετσι και αλλιώς το Studer τι κάνει σήμερα ή τι έκανε τότε; καθόταν και κοιταγε; Ηταν το Studer στη μπάντα και τα έκαναν όλα με το Dat του Cooder;

Γ) πέρα από την πλάκα όταν μια μικρο-εταιρεία που κάνει αυτή τη δουλειά δηλώνει-αναφέρει :

These discs are mastered directly from the original analog tapes by Bernie Grundman (who mastered he original CD) under the supervision of the project producer, Ry Cooder.

και αναφέρει και όνόματα κανείς δεν θα κάτσει να παίξει την φήμη του με μια τέτοια απατεωνιά και η εταιρεία να το κλείσει το κομωτήριο από αυτό . Δεν είναι Έλληνες... οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες με την πρέπουσα σημασία και όχι αυτή που δίνουμε εμείς εδώ. Σιγά μη το έκαναν από το ψηφιακό πρωτοτυπο (που πιθανά να υπάρχει και τέτοιο) και δεν το έλεγαν. Δεν θα είχε μαθευτεί στο κλάδο τους δε θα έπεφτε το κράξιμο από το συνάφι τους ; Τι το πέρασες Modern Talking που έκαναν playback; ακόμα και αυτό μαθεύτηκε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

A) οπότε μάλλον το sony μπορεί να είναι σήμερα δίοτι αυτό το αναφέρει σήμερα. 12 χρόνια πίσω δεν ξέρουμε αν υπήρχε στο studio.

B) Ετσι και αλλιώς το Studer τι κάνει σήμερα ή τι έκανε τότε; καθόταν και κοιταγε; Ηταν το Studer στη μπάντα και τα έκαναν όλα με το Dat του Cooder;

Γ) πέρα από την πλάκα όταν μια μικρο-εταιρεία που κάνει αυτή τη δουλειά δηλώνει-αναφέρει :

These discs are mastered directly from the original analog tapes by Bernie Grundman (who mastered he original CD) under the supervision of the project producer, Ry Cooder.

και αναφέρει και όνόματα κανείς δεν θα κάτσει να παίξει την φήμη του με μια τέτοια απατεωνιά και η εταιρεία να το κλείσει το κομωτήριο από αυτό . Δεν είναι Έλληνες... οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες με την πρέπουσα σημασία και όχι αυτή που δίνουμε εμείς εδώ. Σιγά μη το έκαναν από το ψηφιακό πρωτοτυπο (που πιθανά να υπάρχει και τέτοιο) και δεν το έλεγαν. Δεν θα είχε μαθευτεί στο κλάδο τους δε θα έπεφτε το κράξιμο από το συνάφι τους ; Τι το πέρασες Modern Talking που έκαναν playback; ακόμα και αυτό μαθεύτηκε.

πιθανον ολοι να εχουν δικιο
Μπορει δηλαδη να γραφανε στο σονυ και μετα να πeρασανε το υλικο στο studer.
Τα μηχανηματα ειναι αυτα .Το sony δειχνει αρκετα παλιο μοντελο οποτε ειναι πιθανο να κανανε δουλεια μ αυτο
studera80.jpg

sony pcm-2700a dat recorder.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

πιθανον ολοι να εχουν δικιο
Τα μηχανηματα ειναι αυτα .Το sony δειχνει αρκετα παλιο μοντελο οποτε ειναι πιθανο να κανανε δουλεια μ αυτο
View attachment 31144

View attachment 31145

Σίγουρα κάποιος θα ξέρει κάτι παραπάνω αλλά αυτοι δεν έιμαστε εμείς και σίγουρα δεν είναι ο Κόγιας. Πρωτού κατηγορηθεί κάποιος και στην προκειμένη περίπτωση ο Στεφανίδης (άσχετα αν είναι ακριβός στις τιμές - χι χι) θα έπρεπε να το έχει ψάξει καλύτερα και όχι να πετάει ότι του κατέβει όπως το συνηθίζει μονίμως.

Το Studer A80 VU MK IV, 24 ch,2" 15& 30 κλπ μάλλον δέιχνει ναι είναι κάτι τέτοιο

Last edited:

ή ακόμα πιο πιθανά το ανάποδο...

(και φυσικά όλοι μιλάμε χωρίς να ξέρουμε σίγουρα τι υπηρχε στο studio 12 χρονια πριν)

Last edited:
Βρε παιδιά γιατί μπερδεύεστε όταν τα πράγματα είναι τόσο απλά;
Γιατί δεν εμπιστεύεστε αυτούς που έκαναν τη δουλιά;
Αν δεν ξέρουν αυτοί τότε ποιος ξέρει; Ο κάθε ανυπεύθυνος ή ο κάθε άσχετος; Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

Αν έχεις πρόβλημα κι αισθάνεσαι προσεβλημένος,πατάς το κουμπάκι και θα επιληφθούν οι αρμόδιοι διαχειριστές.

Ποιο είναι αυτό το κουμπάκι; θέλω να κάνω παραπάπονα εγώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

Ποιο είναι αυτό το κουμπάκι; θέλω να κάνω παραπάπονα εγώ.

Το τριγωνάκι κάτω αριστερά με το θαυμαστικό.

Υπέβαλα παράπονα και αίτημα για τις σχετικές επανορθώσεις τόσο για το post No116 του κου Κώστα Κόγια όσο και για το post 117 του διαχειριστή DIPIE.
http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=643827&postcount=116

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=643844&postcount=117
Ασχέτως της εγκυρότητας ή μή των ισχυρισμών του ΛΣ-που απ' ότι φαίνεται είναι "μη"-
Από που προκύπτει το «απ οτι φαίνεται είναι ´´μή´´ -» (δηλαδη μη έγκυροι ισχυρισμοί)

Ως απλός φίλος χομπίστας που διαθέτω εθελοντικά το χρόνο μου για να κάνουμε παρέα όλοι μαζί γύρω από το χόμπι μας, θα πρέπει να δώ και μια κάποια αξιοπιστία προκειμένου να αξιολογήσω ότι καλώς κάνω.

Και καλό θα ήταν αυτό να γίνει εμφανώς εδώ και όχι πίσω από κουρτίνες και εσωτερικά μυνήματα κλπ. Είναι σοβαρό θεμα αξιοπιστίας όλων μας.
Κανείς δεν έχει κάτι να κρύψει νομίζω. Το λέω αυτό γιατί αιασθάνομαι διαγραφή του παρόντος

Last edited:

Σίγουρα κάποιος θα ξέρει κάτι παραπάνω αλλά αυτοι δεν έιμαστε εμείς και σίγουρα δεν είναι ο Κόγιας. Πρωτού κατηγορηθεί κάποιος και στην προκειμένη περίπτωση ο Στεφανίδης (άσχετα αν είναι ακριβός στις τιμές - χι χι) θα έπρεπε να το έχει ψάξει καλύτερα και όχι να πετάει ότι του κατέβει όπως το συνηθίζει μονίμως.

Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό το "μονίμως", με ένα pm, και να το αποδείξεις δημοσίως; (Αν έχεις τα κότσια...)

Αντί να ασχολήστε με προσωπικές αντεκλίσεις και χαρακτηρισμούς, δεν
επιστρέφετε στο θέμα της συζήτησης? Έχετε γίνει κουραστικοί με όλα αυτά!!!

Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

Αντί να ασχολήστε με προσωπικές αντεκλίσεις και χαρακτηρισμούς, δεν
επιστρέφετε στο θέμα της συζήτησης? Έχετε γίνει κουραστικοί με όλα αυτά!!!
Macmod, δυστυχώς κάποιοι συμμετέχουν για να δημιουργούν μόνο προσωπικές αντεκλίσεις και δεν συμμετέχουν γιατί τους ενδιαφέρει η ουσία, δηλαδή να μάθουν κάτι.
Αυτοί τα ξέρουν όλα, λες και είναι υποτιμητικό να μην ξέρεις, να ακούς από κάποιον που έτυχε να ξέρει 5 πράματα παραπάνω σε κάτι.
Τελικά εμείς και σε κάποια ηλικία μεγαλύτερη που ακόμα μαθαίνουμε, κάτι δεν θα πηγαίνει καλά.
Δυστυχώς τα άτομα αυτά αποθρασύνονται όταν τους σεκοντάρι και κανένας διαχειριστής. Λ.Σ.

O.K, αλλά πες κάποια πράγματα γιά μερικές από τις εκδόσεις που υπάρχουν
γιά αυτόν τον δίσκο! Έχεις να κάνεις κάποιες παρατηρήσεις γιά τον ήχο και
τις διαφοροποιήσεις του, από έκδοση σε έκδοση?

Στο θέμα που αναφερόμαστε σχετικά με ηχογραφήσεις, μαστερινγκ κλπ θα ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική η συμμετοχή και ανθρώπων ειδικών με το θέμα.

Μου έρχεται στο μυαλό για παράδειγμα ο κος Θέμης Ζαφειρόπουλος ή Themilocκαι που μας τιμά με τη συμμετοχή του σε αυτό εδώ το forum.

Για παράδειγμα στη διαφωνία που προέκυψε ένας ειδικός, γνώστης πάνω στο θέμα, τις μεθόδους τα μέσα τις πρακτικές κλπ (και όχι κατ ανάγκη ο κος Θ.Ζ. . αφού μπορεί να μην θέλει ο άνθρωπος για τους δικούς του λόγους) θα μπορούσε να μας προσφέρει πολλά από την εμπειρία του και τις γνώσεις του.

Σε forumτου εξωτερικού για παράδειγμα ο κος Elias Gwinn- Applications Engineer της Benchmarkγράφει και απάντα για θέματα της ειδικότητας του πχ στο HeadFi
http://www.head-fi.org/forums/f46/benchmark-dac1-now-available-usb-223006/index126.html

Ο πολύς NelsonPassαπότο 2001 με8.429 post (3.05 posts per day) στοdiyAudio
http://www.diyaudio.com/forums/member.php?action=getinfo&userid=177
(για τοv οποίο ο φίλος Κώστας Κόγιας σε άλλες συζητήσεις μας θεωρεί για τους δικούς του λόγους ότι «έχει ξεχύσει από γεράματα και έτσι δε ξέρει τι λέει» )

Πιθανά οι όροι δυσπιστίας ή κακοπιστίας ή και εμπάθειας, ή προσωπικών παιχνιδιών και σκοπιμοτήτων, με τους οποίους γίνονται κάποιες φορές οι συζητήσεις στα δικά μας fora να μην αφήνουν χώρο για αυτούς τους εδικούς και γνώστες ανθρώπους στα δικά μας foraκαι περιοριζόμαστε στο κάθε απίθανο τύπο και τα όποια παιχνίδια του, που καταφέρνει μάλιστα να γίνεται και πιστευτός μερικές φορές σε κάποιους και να χάνουμε στο τέλος το προσανατολισμό μας.

Και φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει και οι διαχειριστές να μπορούν να υπερβούν το εαυτό τους για να πάμε μπροστά.

ΥΓ: νομίζω ότι παραμένω πάντα εντός θέματος και επί της ουσίας και απαντώ πάντα με κόσμιο τρόπο

Last edited:
για την ακρίβεια λέει :
• Grabadora:
Studer A80 VU MK IV, 24 ch,2" 15& 30 ips con sistema reductor de ruido Dolby, Spectral Recording, Dolby XP-24SR .

• Grabadora masterizadora:
Sony PCM 2700A R-DAT, CD Player Marantz PMD 321. Cassettera Marantz PM 502.

Τι πάει να πεί ακριβώς δεν ξέρω...

Τώρα όμως είναι και 2008. Το 1996 που έγινε η ηχογράφηση τι είχαν ;

Recorder:

Studer A80 VU MK IV, 24 ch,2" 15& 30 ips con sistema reductor de ruido Dolby, Spectral Recording, Dolby XP-24SR . Studer A80 VU MK IV, 24 ch, 2 "15 & 30 ips system with Dolby noise reduction, Spectral Recording, Dolby XP-24SR.
• Grabadora masterizadora: • Recorder mastered:

Sony PCM 2700A R-DAT, CD Player Marantz PMD 321. Sony PCM 2700A R-DAT, CD Player Marantz PMD 321. Cassettera Marantz PM 502. Cassettera Marantz PM 502.
• Monitoreo: • Monitoring:

εγώ στην εμπειρια που έχω από τα στούντιο το μάστερ
είναι το πρωτογενή υλικό
και 90 τα εκατό η εγγραφή έγινε καρφί στο mac για να μονταριστεί και να μιξαριστει καπάκι ,, τόσο βλαμμένοι λες νάνε ? να κάθονται να κάνουν τρανσφερ πάλι ?

μερικά κομμάτια όμως ίσως να είναι αναλογικά .. είναι πολύ θαμπά και μουντά και με αρκετό θόρυβο ( σε σύγκριση με τα υπόλοιπα του δίσκου ) και κουραστικά στο αυτί θα έλεγα , δεν έχουν αυτή τη ξεκούραστη απαλή πεντακάθαρη όμορφη και ουδέτερη χροιά του ψηφιακού :grandpa:

Πρός Vas silis.Εκ των συμφραζομένων μέχρι που έγραψα το το απ' ότι "φαίνεται μή",αυτή ήταν η άποψη που διαμόρφωσα.Θα μου απαγορεύσεις να έχω άποψη;

Ωστόσο,το κύριο δεν ήταν-ούτε είναι αυτό.Η τοποθέτησή μου είχε να κάνει(και φυσικά ισχύει και τώρα),με αποφυγή προσωπικών χαρακτηρισμών κι εκφράσεις του τύπου "μας πιάνουν τον κ..ο".Θεωρείς εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος,ότι είναι αυτά συστατικά διαλόγου επιπέδου και έπρεπε να αφεθούν να συνεχισθούν;

Last edited:
Order item below.
(Dealers must log-in to place an order)
Ry Cooder
Buena Vista Social Club
Nonesuch
RTH 79478-200G
$44.00 MSRP

Released January 1, 1900
Listed in World

This wonderful surprise from Havana is now available, under an exclusive worldwide license from World Circuit/Nonesuch, on 180
logo_quiex_200.gif
gram vinyl! These discs are mastered directly from the original analog tapes by Bernie Grundman (who mastered he original CD) under the supervision of the project producer, Ry Cooder. A 2-LP set in a gatefold jacket, it features artwork and photography from the original deluxe compact disc packaging.

Production notes:
Recorded May 1962 by Kenneth Wilkinson and the
Decca Recording team

http://www.classicrecords.com/item.cfm?item=RTH 79478-200G

άλλα ντάλα της παρασκευής το γάλα !:flipout:
ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και προσοχή στην λεπτομέρεια ειναι το μεγάλο ΑΤΟΥ μας
( και θέλετε εγώ να πιστέψω αυτούς ? )