Dark Side of the Moon

Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

Πρός Vas silis.Εκ των συμφραζομένων μέχρι που έγραψα το το απ' ότι "φαίνεται μή",αυτή ήταν η άποψη που διαμόρφωσα.Θα μου απαγορέψεις να έχω άποψη;

Ποτέ και δεν έχω αυτό το δικαιώμα. Μπορώ να ασκήσω όμως και έγω την κριτική μου. Και απλά αναρωτιέμαι μέχρι του ποιού σημείου πρέπει να φτάνει η άποψη ειδικά του συντονιστή που πρέπει να κρατήσει ισορροπίες.

Ωστόσο,το κύριο δεν ήταν-ούτε είναι αυτό.Η τοποθέτησή μου είχε να κάνει(και φυσικά ισχύει και τώρα),με αποφυγή προσωπικών χαρακτηρισμών κι εκφράσεις του τύπου "μας πιάνουν τον κ..ο".Θεωρείς εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος,ότι είναι αυτά συστατικά διαλόγου επιπέδου και έπρεπε να αφεθούν να συνεχισθούν;
Μα εδώ πρωτού βρούμε τη αλήθεια, με κάποιο τρόπο, κατηγορήθηκε ο Στεφανίδης ότι είναι απατεώνας επειδή το είπε ο Κόγιας και εσύ σχεδόν συμφώνησες και μια αγαθή καθημερινή έκφραση για το πιάσιμο του πισινού που δεν είναι δα και μοφή ούτε και χαρακτηρισμος προς κανένα αυτό μας χάλασε; είμαστε ενήλικες πιστεύω και δεν θα σοκάρουμε κανένα. Το να λέμε κάποιον απατεώνα χώρις να ξέρουμε σίγουρα αυτό όμως είναι πολύ χοντρό.

......

Order item below.
(Dealers must log-in to place an order)
Ry Cooder
Buena Vista Social Club
Nonesuch
RTH 79478-200G
$44.00 MSRP

Released January 1, 1900
Listed in World

This wonderful surprise from Havana is now available, under an exclusive worldwide license from World Circuit/Nonesuch, on 180
logo_quiex_200.gif
gram vinyl! These discs are mastered directly from the original analog tapes by Bernie Grundman (who mastered he original CD) under the supervision of the project producer, Ry Cooder. A 2-LP set in a gatefold jacket, it features artwork and photography from the original deluxe compact disc packaging.

Production notes:
Recorded May 1962 by Kenneth Wilkinson and the
Decca Recording team

http://www.classicrecords.com/item.cfm?item=RTH 79478-200G

άλλα ντάλα της παρασκευής το γάλα !:flipout:
ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και προσοχή στην λεπτομέρεια ειναι το μεγάλο ΑΤΟΥ μας
( και θέλετε εγώ να πιστέψω αυτούς ? )

Εδώ έχουμε ΤΩΡΑ και για πρώτη φορά να εξηγήσουμε μιά ανακρίβεια και αν έχουμε και άλλες να τις βρούμε όλες. Και στο τέλος να τα ρίξουμε ένα χεράκι σε όποιον έχει κάνει τη στραβή (όχι στα κουτουρού)

Recorder:

Studer A80 VU MK IV, 24 ch,2" 15& 30 ips con sistema reductor de ruido Dolby, Spectral Recording, Dolby XP-24SR . Studer A80 VU MK IV, 24 ch, 2 "15 & 30 ips system with Dolby noise reduction, Spectral Recording, Dolby XP-24SR.
• Grabadora masterizadora: • Recorder mastered:

Sony PCM 2700A R-DAT, CD Player Marantz PMD 321. Sony PCM 2700A R-DAT, CD Player Marantz PMD 321. Cassettera Marantz PM 502. Cassettera Marantz PM 502.
• Monitoreo: • Monitoring:

εγώ στην εμπειρια που έχω από τα στούντιο το μάστερ
είναι το πρωτογενή υλικό
και 90 τα εκατό η εγγραφή έγινε καρφί στο mac για να μονταριστεί και να μιξαριστει καπάκι ,, τόσο βλαμμένοι λες νάνε ? να κάθονται να κάνουν τρανσφερ πάλι ?

μερικά κομμάτια όμως ίσως να είναι αναλογικά .. είναι πολύ θαμπά και μουντά και με αρκετό θόρυβο ( σε σύγκριση με τα υπόλοιπα του δίσκου ) και κουραστικά στο αυτί θα έλεγα , δεν έχουν αυτή τη ξεκούραστη απαλή πεντακάθαρη όμορφη και ουδέτερη χροιά του ψηφιακού :grandpa:

Βοήθα λίγο όταν λές «έγινε καρφί στο mac» τι εννοείς;
Το κατά 90 τα εκάτο πάει στο έγινε αναλογικά ή στο έγινε ψηφιακά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

Κοίτα δεν έχεις δικαίωμα να διαστρεβλώνεις για να δημιουργείς εντυπώσεις.Είναι άλλο πράγμα να σχηματίζεις μιά άποψη για το τί είναι ένας δίσκος -όπως σχημάτισαν κι άλλα μέλη,άλλωστε γι' αυτό γινόταν η συζήτηση-κι άλλο πράγμα,να χαρακτηρίζεις κάποιον απατεώνα.

Να προσέχεις τι γράφεις πρίν κάνεις συστάσεις για "ισορροπίες".

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

Κοίτα δεν έχεις δικαίωμα να διαστρεβλώνεις για να δημιουργείς εντυπώσεις.Είναι άλλο πράγμα να σχηματίζεις μιά άποψη για το τί είναι ένας δίσκος -όπως σχημάτισαν κι άλλα μέλη,άλλωστε γι' αυτό γινόταν η συζήτηση-κι άλλο πράγμα,να χαρακτηρίζεις κάποιον απατεώνα.

Να προσέχεις τι γράφεις πρίν κάνεις συστάσεις για "ισορροπίες".

Δεν έχω πρόθεση να αντιδικήσω άλλο.

καλό θα είναι πάντως να αναφερθεί το ποια είναι τελικά η σχηματισμένη άποψη γιατί ακόμα απλά πέφτουν υπαινιγμοί χωρίς αποδείξεις

Η άποψη που σχηματίζω εγώ, εκτός αν μου δείξετε κάτι άλλο πιο απτό, είναι ότι τελικά υπάρχουν πρωτογενώς αναλογικές ταινίες.

Γιατί το παιδεύετε το θέμα;
Η ηχογράφηση είναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.
Τι ψάχνετε να βρείτε. Το λέει η ίδια η εταιρεία.
Αν είναι εταιρεία κομπογιαννιτών τότε να αμφιβάλλετε και να πιστεύετε τον κάθε άσχετο, αρρωστημένο και εμπαθή που το μόνο που θέλει είναι να παραπληροφορεί, να λασπολογεί και να επιτίθεται για κάποια σκοπιμότητα.
Ένας τέτοιος άνθρωπος χρειάζεται ειδικής ιατρικής παρακολούθησης.
Το avclub δεν μπορεί να προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες, αλλά και δεν θα πρέπει να ενθαρρύνει ταυτόχρονα τέτοια πρόσωπα.

Τώρα το ότι ενοχλησε το 'πιάσιμο κώλου' ε! τί να πει κανείς και δεν ενόχλησε η συκοφάντηση και η δισφήμιση. Δεν είμαστε του Κατηχητικού. Τα πράγματα έχουν το όνομά τους. Ας μας υποδείξει ο DIPIE τη σωστή ορολογία. Να κάνουμε και μαθήματα γνωσσολογίας. Ένας συκοφάντης και λασπολόγος ή ψεύτης πώς ονομάζεται. Ποιες οι κατάλληλες λέξεις; Εγώ άλλες δεν ξέρω.
Αυτό είναι το να έχεις 2 μέτρα και 2 σταθμά.
Macmode τί με ρωτάς να απαντήσω φίλε;
Βλέπεις να αξίζει τον κόπο; Θα πέσουν με τα μούτρα οι άσχετοι σχετικοί. Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν καλύτερα από εσένα και για τη Διδακτορική σου διατριβή ακόμη.
Βέβαια τί φταίνει οι τόσοι καλοπροαίρετοι που θέλουν να μάθουν και κάποιος φίλος ανάφερε πολύ σωστά το Θέμη ως ειδικό να καταθέσει γενικά τις όποιες γνώσεις έχει.
Δεν βλέπω φως, δυστυχώς. Το εγώ κάποιων είναι τεράστιο και επειδή έζησα καταστάσεις στην πολιτική, αντιλαμαβάνομαι την ψυχολογία των ανθρώπων που επιμένουν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Όμως εδώ είναι χομπίστικο site.
Είναι μεγάλη υπόθεση να νικήσει κάποιος το εγώ του και να παραδεχτεί ότι έσφαλε. Αυτό προϋποθέτει επίπεδο, πραγματική
ανωτερότητα. Βλέπουμε! Λ.Σ.

ασχετα για το ποιος εχει δικιο η αδικο με την συγκεκριμενη εγγραφη, δεν νομιζω οτι η παρακατω διατυπωση ειναι σωστη

Αυτή η οργιώδης φαντασία του κυρίου Κόγια στο ότι δήθεν βγάζει η ίδια η εταιρεία [που έβγαλε τα cd] και 2000 βινύλια για να μας πιάσει τον κώλο γιατί το τραβάει ο οργανισμός μας, όπως αντιλαμβάνεστε πέφτει στο κενό και χαρακτηρίζει τον ίδιο ως αναξιόπιστο.

και νομιζω δικαιως προκαλεσε την παρεμβαση του διαχειριστη, τοσο για τον τροπο εκφρασης, οσο και για τους χαρακτηρισμους εναντιον μελους οπως αναφερονται.

Recorder:

Studer A80 VU MK IV, 24 ch,2" 15& 30 ips con sistema reductor de ruido Dolby, Spectral Recording, Dolby XP-24SR . Studer A80 VU MK IV, 24 ch, 2 "15 & 30 ips system with Dolby noise reduction, Spectral Recording, Dolby XP-24SR.
• Grabadora masterizadora: • Recorder mastered:

Sony PCM 2700A R-DAT, CD Player Marantz PMD 321. Sony PCM 2700A R-DAT, CD Player Marantz PMD 321. Cassettera Marantz PM 502. Cassettera Marantz PM 502.
• Monitoreo: • Monitoring:

εγώ στην εμπειρια που έχω από τα στούντιο το μάστερ
είναι το πρωτογενή υλικό
και 90 τα εκατό η εγγραφή έγινε καρφί στο mac για να μονταριστεί και να μιξαριστει καπάκι ,, τόσο βλαμμένοι λες νάνε ? να κάθονται να κάνουν τρανσφερ πάλι ?

μερικά κομμάτια όμως ίσως να είναι αναλογικά .. είναι πολύ θαμπά και μουντά και με αρκετό θόρυβο ( σε σύγκριση με τα υπόλοιπα του δίσκου ) και κουραστικά στο αυτί θα έλεγα , δεν έχουν αυτή τη ξεκούραστη απαλή πεντακάθαρη όμορφη και ουδέτερη χροιά του ψηφιακού :grandpa:
Το master δεν είναι ανγκαστικά το πρωτογενές υλικό. Το master μπορεί να είναι αυτό που προέκυψε από την μίξη κλπ και είναι αυτό από το οποίο θα βγει, στην προκειμένη περίπτωση το cd Buena Vista.
Η ηχογράφηση έγινε στο Studer Α-80 ΜΚ IV αναλογικά. Από αυτήν την πρωτογενή ταινία βγήκε ο δίσκος βινυλίου, όπως λέει η πολύ σωστή εταιρεία που έκανε την έκδοση αυτή και είναι η Classic records.
Τα υπόλοιπα στοιχεία που αναφέρεις όπως Sony PCM 2700A R DAT αφορούν την έκδοση του cd.
Είναι τόσο απλό, όσο απλό είναι ότι τώρα που σου γράφω είναι σχεδόν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και είναι βράδυ. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι είναι μέρα και 12.30 μεσημέρι. Λ.Σ.

και αν υποθεσουμε οτι για την συγκεκριμενη εγγραφη ισχυουν οι ισχυρισμοι του Λουκα, ποσα αλλα βινυλια εχουν κοπει με τον χειριστο τροπο απο τις ψηφιακες μητρες των σιντις.

Αυτο ασφαλως δεν εχει σχεση με την υπολοιπη μου εκτιμηση προς τον Λουκα που σαφως θα τον εμπιστευομουνα για την προσωπικη του εκτιμηση ως προς την ποιοτητα αναλογικων εγγραφων, που πιθανοτατα στο μελλον θα ηθελα να αποκτησω.

Για το θέμα του Buena Vista, είχα βρεί συνέντευξη του Bernie Grudman, ο οποίος έλεγε ότι μερικά τραγούδια του δίσκου προτίμησε να τα γράψει αναλογικά, και τα υπόλοιπα με PRO TOOLS δηλαδή ψηφιακά.
Αρα το τελικό remix ήταν DAT για τα CD
ή αναλογικά & ψηφιακά τα ρεμιξάρισε σε μπομπίνα για να την χρησιμοποιήσει, φυσικά για το κόψιμο του βινυλίου.
Θα βρώ την συνέντευξη, κάπου θα υπάρχει.

Re: Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

χαράς το κουράγιο σου. αλλά μερικοί, ό τι και να τους δείξεις, αυτοί θα επιμένουν να κοιτούν το δάχτυλο :rolleyes:

Καλά τα λογοπάιγνια άλλα για τις ή την ηχογράφηση ξέρεις να μας πεις κάτι πιο συγκεκριμένο ;

Τα δάχτυλα απλά πρέπει να προσέχεις να μην τα κόψεις, αλλος πάλι πρέπει να προσέχει τη γλώσσα του και άλλος πάλι το στυλάκι του :cool:

Γενικά αν υπάρχει σκοπός να το ξεφτυλίσουμε το θέμα τότε να μας το πεί κάποιος

Last edited:
Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

This wonderful surprise from Havana is now available, under an exclusive worldwide license from World Circuit/Nonesuch, on 180
logo_quiex_200.gif
gram vinyl! These discs are mastered directly from the original analog tapes by Bernie Grundman (who mastered he original CD) under the supervision of the project producer, Ry Cooder. A 2-LP set in a gatefold jacket, it features artwork and photography from the original deluxe compact disc packaging.

άλλα ντάλα της παρασκευής το γάλα !:flipout:
ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και προσοχή στην λεπτομέρεια ειναι το μεγάλο ΑΤΟΥ μας
( και θέλετε εγώ να πιστέψω αυτούς ? )

χαχαχαχα !
Μήπως μέτρησαν και το εξώφυλλο και έγινε 200 gram ?
Πως μπορεί να έκανε τέτοιο λάθος μια σοβαρή εταιρεία !

Έχουμε αυτό:
These discs are mastered directly from the original analog tapes by Bernie Grundman (who mastered he original CD) under the supervision of the project producer, Ry Cooder.
Το dat ως μέσο μπορεί να θεωρηθεί αναλογική ταινία από κάποιον που θέλει να το δει έτσι.
Είναι ψηφιακός τρόπος εγγραφής σε αναλογικό μέσο (μαγνητική ταινία).
Λες ?

Ο δίσκος είχε βγει στα 180 γραμμάρια, και από τότε που η Classic Records το γύρισε στα 200, βγαίνει πια στα 200. Απλά βαριούνται να το αλλάξουν σε όλο το site.

Τώρα η φράση "These discs are mastered directly from the original analog tapes by Bernie Grundman" είναι σχεδόν στάνταρ για την Classic.

Όσο για την αβλεψία του copy-paste στο "recording notes"... εγώ να δείτε πόσες φορές έχω κάνει τέτοια λάθη...

Αν υπήρχε 24-κάναλο Studer στο στούντιο, είναι πολύ φυσικό να χρησιμοποιήθηκε για την αρχική ηχογράφηση. Πιστεύτε ότι το έκαναν direct-to-dat σε δύο κανάλια; Δεν θα είχε καμία πρακτικότητα αυτό.

Επειδή μπορεί να υπάρχει συζήτηση χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις και χαρακτηρισμούς...
Επειδή είμαστε μεγάλα παιδιά και μπορούμε να λειτουργήσουμε κατ' αυτό τον τρόπο...

Θα παρακαλούσα όλες τις μεριές να σταματήσουν τους χαρακτηρισμούς γιατί απλά δεν προσφέρουν κάτι στη συζήτηση.

Αν δεν πέσουν οι τόνοι θα αναγκαστώ να κλειδώσω το thread και να διαγράψω όλα τα μηνύματα που τις περιέχουν. Και επειδή το thread είναι πολύ καλό για να μείνει κλειδωμένο, η δουλειά που θα γίνει είναι πολύ και εγώ τελευταία τρέχω πανικόβλητος θα πηγαίνει διαγραφή μηνύματος - αυτόματη προειδοποίηση.

Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

ασχετα για το ποιος εχει δικιο η αδικο με την συγκεκριμενη εγγραφη, δεν νομιζω οτι η παρακατω διατυπωση ειναι σωστη

Αυτή η οργιώδης φαντασία του κυρίου Κόγια στο ότι δήθεν βγάζει η ίδια η εταιρεία [που έβγαλε τα cd] και 2000 βινύλια για να μας πιάσει τον κώλο γιατί το τραβάει ο οργανισμός μας, όπως αντιλαμβάνεστε πέφτει στο κενό και χαρακτηρίζει τον ίδιο ως αναξιόπιστο.

και νομιζω δικαιως προκαλεσε την παρεμβαση του διαχειριστη, τοσο για τον τροπο εκφρασης, οσο και για τους χαρακτηρισμους εναντιον μελους οπως αναφερονται.

Thanasis K δεν απορείς το γιατί δεν προκάλεσαν την παρέμβαση του διαχειριστή οι συκοφαντικές διατυπώσεις παραπληροφόρησης εις βάρος μου που με θίγουν και επαγγελματικά. Η δική μου διατύπωση-απάντηση-υπεράσπιση της αλήθειας ακολούθησε και τότε έγινε η παρέμβαση.
Αυτό νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίζει για να μπορούμε να έχουμε στο μέλλον έναΝ εποικοδομητικό οφέλιμο διάλογο. Λ.Σ.

Λουκά όσο πιό καλοδιάθετα γίνεται,σου γράφω τα παρακάτω.Το έχουμε ξανασυζητήσει στο πρόσφατο παρελθόν.

Αντιπροσωπεύεις κάποιες εταιρείες σε μηχανήματα και δίσκους.Δεν είσαι ο μόνος,έχουμε πολλούς επαγγελματίες μέλη.

Οταν ένα οποιοσδήποτε μέλος,γράφει κάτι αρνητικό π.χ για ένα μηχάνημα και λάθος να κάνει,δεν σημαίνει ότι συκοφαντεί τον αντιπρόσωπο που το φέρνει.Λέει την άποψή του.

Ετσι λειτουργούν τα φόρα.Για πολλά μηχανήματα,έχουν γραφεί αρνητικές κρίσεις.Είδες άλλον αντιπρόσωπο να το αντιμετωπίζει σαν μεθοδευμένη συκοφαντία;Σ' αυτές περιπτώσεις έρχεται η ανταπάντηση-πάντα στα πλαίσια των κανόνων του φόρουμ-και τα μέλη που διαβάζουν κρίνουν.

Σωστά DIPIE, ΑΛΛΑ ο διαχειριστής πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στο πως εκφράζεται. Ο διαχειριστής δεν είναι ο οποιοσδήποτε που συμπαθεί ή αντιπαθεί κάποιον και δοθείσης ευκαιρίας δεν την χάνει, αλλά την αρπάζει.
Ο διαχειριστής για μένα είναι κάτι που πρέπει να στέκεται στο ύψος του που πρέπει να είναι αρκετά υψηλό.
Έτσι το αντιλαμβάνομαι. Ο διαχειριστής δεν πρέπει να είναι σαν τον οποιοδήποτε από εμάς που εκτρέπεται.
Αυτά και ας μην το συνεχίσουμε. Λ.Σ.

Για εμένα δεν έχει σημασία το τι λέμε αλλά το πως το λέμε.
Ο καθένας έχει τη γνώμη του για κάτι η οποία θα πρέπει να είναι σεβαστή όταν κάτι είναι υποκειμενικό.
Από τη στιγμή που κάτι είναι αντικειμενικό έπεται η συζήτηση η οποία πρέπει να είναι πολιτισμένη.
Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει διάλογος χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις και χαρακτηρισμούς ώστε να έχει νόημα η συζήτηση και να μην είναι ακόμη ένα πεδίο μάχης.

Νομίζω αυτό το θέμα ξεκαθαρίστηκε. Αν θέλετε μπορούμε να συζητήσουμε το πως που και γιατί σε άλλο thread.
Πάμε πάλι on topic;