Εχω μεγαλώσει με το βινύλιο και το έχω λατρέψει -και πληρώσει...- περισσότερο ίσως από οποιονδήποτε άλλον εδώ μέσα. Σαν μέσο όμως, ανήκει στο προχθές. Για όποιον θεωρεί τη μουσική όχι μόνο απόλαυση ή χόμπυ, αλλά και μία ζωντανή τέχνη σε άμεση σχέση με το Σήμερα, σαν έναν καταγραφέα του πολιτισμού της ανθρώπινης ράτσας και όλων όσων διαμορφώνουν την πορεία μας στο σύγχρονο κόσμο, τα ερωτήματα αυτά δεν έχουν, νομίζω, την παραμικρή αξία: το Σήμερα, είναι ψηφιακό και, είτε μας αρέσει είτε όχι, το όχημα του Σήμερα, είναι το CD.
To downloading ειναι το σημερα. Το CD ειναι το χθες. Εγω ειμαι στο χθες ακομα.
Νομίζω πως αυτό που μετράει στην επαφή μας με ένα δίσκο είναι κύρια το μήνυμα. Και αυτό, χάρις στη σύγχρονη τεχνολογία, περνάει πλέον στον ακροατή με πολύ μικρότερο αντίτιμο απ ότι παλιότερα. Ενα μέτριο, σχετικά φθηνό cd player κοιτάζει στα μάτια ένα "μουράτο" χαϊεντάτο πικάπ πολλαπλάσιας αξίας και σε πολλές περιπτώσεις παίζει καλύτερα. Αυτό εγώ το θεωρώ τεράστιο επίτευγμα και το αποδίδω στην τεχνολογία.
Από κεί και πέρα, καθένας ξοδεύει φυσικά τα χρήματά του όπως αυτός θεωρεί καλύτερο. Εμένα επιτρέψτε μου: τα ακριβά, εξωτικά βινύλια τα θεωρώ περίπου φιλοτελισμό. Ακριβό χόμπυ που δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που εγώ προσεγγίζω τη μουσική και με τη θέση που της έχω δώσει στη ζωή μου.
Αντιπαθώ και τον όρο Συλλέκτης όσον αφορά τη μουσική βέβαια: οι δίσκοι δεν είναι πεταλούδες.
Οι δίσκοι έχουν ψυχή.
I rest my case