Dark Side of the Moon

Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

Ποια γυναίκα καλλιτέχνις της Τζαζ μπορεί να συγκινεί σήμερα;
Μήπως η P.Barber η D.Krall η N.Jones; Μπορούν αυτές να συγκριθούν με την B.Holiday; Ίσως να συγκινούν άτομα νεώτερα=άπειρα [δεν εννοώ το γούστο που δεν έχει ηλικία]
Για έναν μεγάλυτερο ή έμπειρο με πολλά ακούσματα τι να τον συγκινήσει από αυτές όταν έχει το ποιοτικό μέτρο σύγκρισης;
Μονο η M.Peyroux αξίζει πραγματικά. Νομίζεις ότι ακούς κάτι σαν B.Holiday και δεν είναι καν μαύρη.
Γιατί όλη η ανθρωπότητα μιλάει για την ελληνική αρχαιότητα; Όχι από αναπόληση γιατί δεν την έζησε καν και απέχει χιλιάδες χρόνια. Γιατί αξίζει πραγματικά. Λ.Σ.

Λουκα εχεις πολυ απολυτη γνωμη. Η D. Krall για παραδειγμα ειναι μια σταρ με φανατικους οπαδους, πουλαει παρα πολυ, εχει αισθησιακη φωνη χωρις να ειναι απαραιτητο να μοιαζει της Β. Holiday. Προσωπικα το προβλημα το εντοπιζω περισσοτερο στις ανδρικες φωνες (παντα μιλαμε για τζαζ). Ομως πιστευω νεωτεροι σε ηλικια που παρακολουθουν τα πραγματα απο πιο κοντα ενδεχομενως να εχουν διαφορετικη αποψη. Εμεις Λουκα εχουμε μεινει λιγο στο παρελθον κι επειδη δεν μας αρεσει να μας το λενε ντυνουμε τις εμμονες μας με διαφορες φιλοσοφιες, αλλα οταν οι νεωτεροι καλλιτεχνες εχουν και τις εμπειριες των παλαιοτερων σιγουρα και αυτοι κατι καλο θα βγαζουν. Το ταλεντο στις φωνες και την εμπνευση ποτε δεν θα στερεψει.

Re: Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

Λουκα εχεις πολυ απολυτη γνωμη. Η D. Krall για παραδειγμα ειναι μια σταρ με φανατικους οπαδους, πουλαει παρα πολυ, εχει αισθησιακη φωνη χωρις να ειναι απαραιτητο να μοιαζει της Β. Holiday. Προσωπικα το προβλημα το εντοπιζω περισσοτερο στις ανδρικες φωνες (παντα μιλαμε για τζαζ). Ομως πιστευω νεωτεροι σε ηλικια που παρακολουθουν τα πραγματα απο πιο κοντα ενδεχομενως να εχουν διαφορετικη αποψη. Εμεις Λουκα εχουμε μεινει λιγο στο παρελθον κι επειδη δεν μας αρεσει να μας το λενε ντυνουμε τις εμμονες μας με διαφορες φιλοσοφιες, αλλα οταν οι νεωτεροι καλλιτεχνες εχουν και τις εμπειριες των παλαιοτερων σιγουρα και αυτοι κατι καλο θα βγαζουν. Το ταλεντο στις φωνες και την εμπνευση ποτε δεν θα στερεψει.

Όπως και να το δεις είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις σήμερα που πραγματικά αξίζουν. Αυτή είναι η εποχή που ζούμε. Όταν δεις τα πράγματα διαχρονικά τότε αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά.
Βλέπω στις εκθέσεις νεαρά άτομα που τους αρέσει η ροκ-ποπ, το πώς εκτιμούν πχ τους Zeppelin και τους αγοράζουν σε καλή έκδοση και μου λεν το πόσο ανούσια είναι σχεδόν η σημερινή μουσική και γιαυτό προσφεύγουν στα παλιά. Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

Δεν νομίζω οτι ισχυρίστηκε ποτέ κανείς σοβαρός οτι το redbook υπερέχει από ένα αναλογικό (ΑΑΑ) βινύλιο. Το ζήτημα αυτό έχει λήξει πολλά χρόνια, αδίκως δε και ανοήτως συνεχίζονται φανατισμοί και ψυχώτικές συγκρίσεις επ' αυτού.
Σήμερα όμως γράφουμε σε υψηλή ανάλυση, που το μόνο αναλογικό που μπορεί να συγκριθεί με αυτά θα ήταν μία ηχογράφηση σε ταινία μισής ίντσας σε 30ips ταχύτητα, πράγμα απίθανα σπάνιο ακόμα και στα χρυσά αναλογικά χρόνια.
Το θέμα, όπως είπα και πιο πάνω, είναι οτι η προτόγνωρη αυτή πληροφορία και ανάλυση μιας HD ηχογράφησης, κουβαλάει μαζύ της και χίλιες δυό ηχοληπτικές ατεχνίες που φτάνουν σε σένα ατόφιες. Οταν τώρα αυτή την ηχογράφηση την κατεβάσεις από το τρίτο όροφο στο δεύτερο υπόγειο (CD) τα πράγματα γίνονται πολύ πιο άσχημα. Αντίθετα μιά καλή δουλειά δεν σ' ενοχλεί σε όποιο μέσο κι αν την ακούσεις.
Σκέψου οτι στα αναλογικά χρόνια( αλλά και σήμερα), χρησιμοποιούσαν λαμπάτα στάδια και μικρόφωνα ακριβώς για να "ζεσταίνονται".
Λίγες παραγωγές δυστυχώς είναι πολύ ψαγμένες σ'αυτό το επίπεδο.
Μαθαίνουν μόνο αυτοί που ενδιαφέρονται και '"ακούνε".

Πολύτιμη η παρουσία και ο λόγος σας κε Ζαφειρόπουλε.

Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

Εχμ, μάλλον θα εννοείς ταινία 2'' με την παραπάνω ταχύτητα!!!
Πάντως κανένα από τα τρέχοντα φορμάτ υψηλής ανάλυσης δεν με
πείθει ιδιαίτερα, τουλάχιστον όχι ακόμα!!!!

Οχι Macmod, εννοώ ταινία 1/2". Οι 2" ήταν για πολυκάναλο, όχι για στέρεο.
Οσο για τις HD ηχογραφήσεις, αν είχες την ευκαρία να παρευρεθείς πριν κάποια χρόνια, στο συγκριτικό ηχοληπτικό project, που οργάνωσα στο Μέγαρο, με την βοήθεια του Ed Meitner, θα είχες πειστεί απόλυτα.
Το θυμίζω:
Μικρόφωνα Β&Κ - Mic Preamp Millennia - σε σύγχρονη εγγραφή στα παρακάτω μέσα:
- STUDER, 30ips, 1/2"
- PYRAMIX 24/96
- PYRAMIX SACD
Μουσική: Εγχορδα, Κρουστά, Χάλκινα, Αντρική & Γυναικεία κλασιική φωνή.
Ακολούθησε ακρόαση από πάνελ πολλών σοβαρών ακροατών και απο τους δύο χώρους (HiFi & Pro) και σχεδόν όλοι συμφώνησαν οτι τα ακριβέστερα, με μικρές αποκλίσεις, ήταν τα 2 ψηφιακά φορμά. Η ταινία ήταν λιγώτερο ακριβής, πιο συγχωρητική και οπωσδήποτε πολύ κοντά σε ποιότητα.
Τελειώνοντας, υπογραμμίζω οτι το "ζεστό" και "ανθρώπινο" των αναλογικών σε σχέση με το HD, δεν είναι παρά ευφωνικότητα. Μένει στούς τεχνικούς να μάθουν να "εξανθρωπίζουν" τις λήψεις τους και να τις κάνουν ζεστές και πιο "αναλογικές" και από τις αναλογικές.

Πάρα πολύ ωραία συζήτηση. Την έχω καταχαρεί. Μαθαίνω .
Αλλά για μένα Hi-Fidelity δεν είναι αυτό που σηζητάμε τόσες μέρες.

''Για μένα Hi-Fidelity είναι η ομώνυμη ταινία'' Δ.Μ. 2008 :guitarist:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

Ακολούθησε ακρόαση από πάνελ πολλών σοβαρών ακροατών και απο τους δύο χώρους (HiFi & Pro) και σχεδόν όλοι συμφώνησαν οτι τα ακριβέστερα, με μικρές αποκλίσεις, ήταν τα 2 ψηφιακά φορμά. Η ταινία ήταν λιγώτερο ακριβής, πιο συγχωρητική και οπωσδήποτε πολύ κοντά σε ποιότητα.

Από τα δύο ψηφιακά format hd, το HD PCM στη μορφή του DVD-Audio έχει ουσιαστικά σβήσει, τα HD wav αρχεία είναι προς το παρόν πολύ περιορισμένα ενώ αντίθετα, υπάρχουν - τουλάχιστον για την κλασσική μουσική - πάρα πολλοί SACD τίτλοι, παρά την εμπορική αποτυχία του format αυτού.

Προεκτείνοντας - ή μήπως παρερμηνεύοντας; - τις συστάσεις σας για hd, μήπως αυτό σημαίνει, τουλάχιστον για τους ακροατές της κλασσικής, τρεχάτε να πάρετε ένα καλό sacd player που μπορεί να βρεθεί σε σχετικά καλή τιμή μεταχειρισμένο; :chinscratch:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

Από τα δύο ψηφιακά format hd, το HD PCM στη μορφή του DVD-Audio έχει ουσιαστικά σβήσει, τα HD wav αρχεία είναι προς το παρόν πολύ περιορισμένα ενώ αντίθετα, υπάρχουν - τουλάχιστον για την κλασσική μουσική - πάρα πολλοί SACD τίτλοι, παρά την εμπορική αποτυχία του format αυτού.

Προεκτείνοντας - ή μήπως παρερμηνεύοντας; - τις συστάσεις σας για hd, μήπως αυτό σημαίνει, τουλάχιστον για τους ακροατές της κλασσικής, τρεχάτε να πάρετε ένα καλό sacd player που μπορεί να βρεθεί σε σχετικά καλή τιμή μεταχειρισμένο; :chinscratch:

Μπαίνοντας σφήνα.Ναί ανεπιφύλακτα(κι όχι μόνο για κλασσική).

Οι διαφορές είναι ουσιώδεις.

Ε… όπως και να το κάνουμε… προηγείται η αγορά μουσικής σε sacd Και έπεται το καλό sacd player.

Μη πα να πάρετε ακριβό sacd για πέντε δισκάκια…. Τουλάχιστον ξεκινάτε με κάνα μικρό sacd-p μεταχειρισμένο που λέει και ο κ. Θέμης.

Edit: το sacd DSOTM το είχα βρει κάτω από 10 ευρώ όταν το αγόρασα προσφορά στο mediamarkt.

Οταν γράφεις κάτι σε υψηλή ανάλυση, πρέπει να λάβεις υπ'όψη σου οτι το υλικό θα περιέχει περισσότερη πληροφορία απ' ότι είναι ανεκτή, ειδικά στις κοντινές λήψεις της ποπ κα της τζαζ (βλέπε "κρυάδα" που απωθεί τους
psychovinyls).

Εμένα με ενδιαφέρει βασικά το αποτέλεσμα...
Το να γίνεται η εγγραφή από υψηλή ανάλυση και να μεταφέρεται σε CD έχει την ίδια ποιότητα με το να γράφεις μία ταινία από μήτρα 1080P σε απλό DVD.
Η ποιότητα που θα έχει πάλι θα είναι η ποιότητα του DVD και όχι η 1080p...

Αν θέλεις να ακούσεις κάτι καλό, άκου φωνές της Chesky.

Δεν αγοράζω audiophile CD... :p
Έχω πάρει 1-2 για να δω πως παίζουν και απογοητεύτηκα τόσο από την ποιότητα της μουσικής που περιέχουν που κατέληξαν σουβέρ... -bye-

αυτό που θέλουν να πουν είναι ότι κάποιοι μάγκες κυκλοφοράνε βινύλια με 15 δολάρια και οι αφελείς τα αγοράζουν ....

Συμφωνώ απολύτως!

Τα πράγματα για μένα είναι απλά...

Άλλη η στιγμή που θα ακούσεις πικάπ, άλλη η στιγμή που θα ακούσεις CD.

Το που βαδίζουμε είναι προφανές. Το βλέπεις κάθε μέρα στα μεγάλα δισκοπωλεία και στη τάση που έχουν οι δισκογραφικές.
Με μία βόλτα στο Μ, ακόμη και στον όροφο της κλασσικής μουσικής/Jazz κλπ βλέπεις να έχουν σκάσει στα ράφια βινύλια και στις προθήκες CD γεμάτα με MP3! Δίσκοι "καλλιτεχνών" κυκλοφορούν σε στικάκια, συλλογές ολόκληρες σε CD με χιλιάδες mp3 αμφιβόλου ποιότητας.
Το μέλλον έχει δύο άκρα. Το κοινό που το νοιάζει η ποιότητα και το κοινό που συλλέγει τραγούδια.
Το HD το βλέπω να σκάει μύτη πολλά χρόνια μετά σαν προϊόν consumer και ίσως να μην τύχει τη σωστή αντιμετώπιση από το κοινό. Ίσως να το έχουν οι λίγοι και καλοί (πωρωμένοι; )

Εμένα να με συγχωρήσετε αλλά όταν αγοράζω ένα δίσκο μου αρέσει να τον ακούω μερικές δεκάδες φορές και αν μου αρέσει, μερικές εκατοντάδες φορές. Μπορεί να αγοράσω 3 δισκάκια και για έναν ολόκληρο μήνα να μην ακούω τίποτα άλλο. Μετά θα πάνε παραδίπλα από τα άλλα δισκάκια που θα αγοράσω αλλά θα τα ξαναβάζω και θα τα ξαναβάζω να τα ακούω όποτε μου ταυλώσει.
30 - 40 τραγούδια λοιπόν είναι αρκετά για να μου κρατήσουν συντροφιά για πολύ καιρό. Τι να τα κάνω τα "χιλιάδες mp3" που περιέχει το τάδε CD;
Φιλαράκια μου έχουν φέρει πολλά GB με mp3. Μαζί τους ασχολήθηκα ελάχιστα σε σχέση με το πόσο έχω ασχοληθεί με έναν καλό δίσκο σε βινύλιο ή CD που αγόρασα ο ίδιος. Πολλά δεν κάθησα καν να τα ακούσω, απλά τα πέταξα στον ίδιο κουβά που είναι και τα υπόλοιπα. Έναν εξωτερικό δίσκο.

Προχθές ο υπολογιστής σταμάτησε να τον αναγνωρίζει. Ίσως να χάλασε ο δίσκος και να έχασα μερικές εκατοντάδες GB με mp3. Δε με νοιάζει καθόλου... Μάλιστα με πειράζει πολύ λιγότερο από ότι αν έχανα ένα οποιοδήποτε αγαπημένο βινύλιο ή CD από τη συλλογή μου...

Εκεί πάει να καταλήξει η αξία της μουσικής.

Το μέλλον έχει δύο άκρα. Το κοινό που το νοιάζει η ποιότητα και το κοινό που συλλέγει τραγούδια.

Αυτό δεν είναι το μέλλον : ισχύει ανέκαθεν αγαπητέ.

Οσο για τα ατέλειωτα GBs με mp3s, ξέρω το θέμα από πρώτο χέρι: άμα δεν πληρώσεις κάτι, δεν το εκτιμάς. Και η υπερπροσφορά σε στομώνει. Και η ποιοτική μουσική δεν είναι πάντα εύκολη. Είναι φορές που πρέπει να ιδρώσεις κυριολεκτικά. Οταν έχεις ατέλειωτα GBs από μουσική, αυτό το πράγμα δεν μπορείς να το κάνεις. Δεν μπορείς να σταθείς σε ένα έργο παραπάνω, να το ξαναδείς με επανειλημένες ακροάσεις σε βάθος χρόνου.
Το πετάς ελαφρά τη καρδία και προχωράς παρακάτω.
Και έχεις χάσει μεγαλοπρεπώς τη μπάλα. Οσον αφορά την ποιοτική μουσική τουλάχιστον...

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση στο Θέμη, μια και τον βλέπω online:

Θεωρητικά, αν ένας σύγχρονος δίσκος είναι διαθέσιμος στην αγορά μόνο σε CD και βινύλιο, το βινύλιο εφόσον διατηρεί το 24/96 του μάστερ, δε θα είναι καλύτερο από το CD, το οποίο θα είναι 16/44;

Θεωρητικά πάντα, γιατί πρακτικά μπαίνουν πολλές παράμετροι στη μέση...

Ε… όπως και να το κάνουμε… προηγείται η αγορά μουσικής σε sacd Και έπεται το καλό sacd player.

Μη πα να πάρετε ακριβό sacd για πέντε δισκάκια…. Τουλάχιστον ξεκινάτε με κάνα μικρό sacd-p μεταχειρισμένο που λέει και ο κ. Θέμης.

Edit: το sacd DSOTM το είχα βρει κάτω από 10 ευρώ όταν το αγόρασα προσφορά στο mediamarkt.

Καλή κίνηση αλλά δεν ξέρω τι ποιότητα θα έχει το DAC του SACD.
Είπαμε οτι το SACD είναι πολύ καλύτερο αλλά όχι το φθηνότερο!

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση στο Θέμη, μια και τον βλέπω online:

Θεωρητικά, αν ένας σύγχρονος δίσκος είναι διαθέσιμος στην αγορά μόνο σε CD και βινύλιο, το βινύλιο εφόσον διατηρεί το 24/96 του μάστερ, δε θα είναι καλύτερο από το CD, το οποίο θα είναι 16/44;

Θεωρητικά πάντα, γιατί πρακτικά μπαίνουν πολλές παράμετροι στη μέση...

Φυσικά Guybrush θα είναι καλύτερο το βινύλιο αν κοπεί από μήτρα 24/96.
Με την προυπόθεση φυσικά οτι έχεις δώσει τα απαραίτητα όβολα για την ανάγνωσή του.

Δεν αγοράζω audiophile CD... :p
Έχω πάρει 1-2 για να δω πως παίζουν και απογοητεύτηκα τόσο από την ποιότητα της μουσικής που περιέχουν που κατέληξαν σουβέρ... -bye-

Δεν σε προτρέπω να αγοράζεις audiophile CD, αν δεν σ'αρέσει η μουσική, αν και η Chesky έχει πολύ καλά πράγματα. Επειδή όμως σ'αυτό το φόρουμ
ενδιαφερόμαστε για ποιότητα ηχογραφήσεων και συστημάτων, εκτός από
μουσική, έδωσα ένα παράδειγμα εξαιρετικών ακομπρεσάριστων δίσκων
για να υπάρχει αναφορά και να ξέρουμε για τί μιλάμε.

Και η υπερπροσφορά σε στομώνει.

Αυτό είναι το πιο βασικό.
Όταν ακούω άτομα με 100.000 δίσκους στο σπίτι μένω πάντα με την απορία αν τους έχουν "ακούσει" ποτέ!
Τι να κάνουμε; Εγώ είμαι χαζός και θέλω να ακούω πολλές φορές ένα δίσκο για να τον χωνέψω...

Δεν σε προτρέπω να αγοράζεις audiophile CD, αν δεν σ'αρέσει η μουσική, αν και η Chesky έχει πολύ καλά πράγματα. Επειδή όμως σ'αυτό το φόρουμ
ενδιαφερόμαστε για ποιότητα ηχογραφήσεων και συστημάτων, εκτός από
μουσική, έδωσα ένα παράδειγμα εξαιρετικών ακομπρεσάριστων δίσκων
για να υπάρχει αναφορά και να ξέρουμε για τί μιλάμε.

Ακομπρεσάριστων δεν παίζει... Απλά είναι καλύτερες ηχογραφήσεις με καλύτερη επεξεργασία. Όταν δεν ξέρεις τι να χωρέσεις σε ένα δισκάκι με πεπερασμένη χωρητικότητα και κόβεις αβέρτα κουβέρτα τότε καταλήγεις σε ηχογραφήσεις του στυλ Amy Winehouse...
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι αν κυκλοφορούσε ο ίδιος δίσκος σε βινύλιο θα ήταν καλύτερος!
Άσε που τα audiophile CDs καταντάνε πιο ακριβά από τα βινύλια...

THEMILOC, Ναι συμφωνούμε. Δεν ήταν η πιο πλήρης τοποθέτηση από πλευράς μου.
Αλλά, από την άλλη ξέρω αρκετούς που αγόρασαν sacd player (από 1000 ε και πάνω)… και δεν έχουν 5 δισκάκια.

Tsimisce, ούτε και εγώ δεν έχω βρει καλλιτέχνες που με συγκινούν στα περισσότερα chescy. Αλλά ένα δυο εκπαιδευτικά δισκάκια του αξίζουν με το παραπάνω. Ακούς λίγη μουσική, μαθαίνεις και δυο πράγματα για τις ηχογραφήσεις. Σίγουρα για αρχάριους, αλλά όπως προείπα αξίζουν ως εκπαιδευτικό υλικό.

Δεν είναι κακό άλλωστε να έχουμε στην όποια συλλογή μας μερικά ‛εκπαιδευτικά’ δισκάκια ή δισκάκια που θεωρούνται ‛αναφορά’ σε συγκεκριμένες τεχνολογίες (λ.χ. K2HD etc.) .

Τέλος, μιας και είμαι οπαδός και του φθηνού… κάθε μέσο έχει τις ‛προσφορές του’. Υπάρχουν SACD με 12 ή και 7 ευρώ. Από cd δεν το συζητάμε έχουμε πήξει στις προσφορές. Αλλά και το βινυλιο κρατά καλά με πολλές προσφορές σε μεταχειρισμένα.
Ξέρω ότι οι περισσότεροι θα ορμήσετε να πείτε ότι δεν αξίζουν τα βινύλια από τα παζάρια μες τα χώματα… Κι όμως με ένα δυο ευρώ μπορείς να βρεις δίσκους που δεν θα βρεις να έχουν μεταφερθεί σε cd… ούτε σε mp3 LOL.
To πιο φθηνό καινούριο βινύλιο που έχω αποκτίσει τα τελευταία δύο χρόνια κόστιζε 5 ευρώ… πιο κάτω νομίζω δεν πάει. Σε cd πάει πολύ…

Στο προς τα πάνω… έχει δίκιο ο Tsimisce… και τα ‛αναφοράς’ cd κοστίζουν πανάκριβα.

Ακομπρεσάριστων δεν παίζει...

Μιχάλη εννοείς οτι είναι κομπρεσαρισμένοι?
Σε σχέση με το main stream είναι τελείως ακομπρεσάριστοι. Δες μία κυματομορφή και είναι οφθαλμοφανέστατο σε σχέση με όλα τα άλλα τζάζ.

Επειδή συνήθως δε με ενδιαφέρει να ακούω το Jingle Bells σε κορυφαία ποιότητα από έναν τραγουδιστή που πλαταγιάζει τα χείλη του για να δώσει κάτι στον εκάστοτε μηχανάκια να χαρεί, αλλά κάποιο τραγούδι που πραγματικά θα με ταξιδέψει έχω πάρει ελάχιστα audiophile δισκάκια...
Και αυτά τα έχω ακούσει ίσα με 2-3 φορές το καθένα...

Όταν μιλάμε για απλά CD σε σύγκριση με απλούς δίσκους λοιπόν, το ψηφιακό μου βγάζει ένα φτιασιδομένο ψέμα. Ελάχιστα CD με έχουν κάνει να ανατριχιάσω, να τρομάξω, να νιώσω ότι είμαι πραγματικά εκεί.
Το CD έχει επιβληθεί στην αγορά χάριν ευκολίας στη χρήση του. Αυτό δεν είναι κακό. Το κακό είναι ότι έχει έρθει η ευκολία και στο editing της μουσικής πριν γραφτεί το CD με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να ακούμε από mp3 των 96kbps και να λέμε ότι παίζουν καλά... Σε λίγο δυστυχώς θα ισχύει και εδώ το "Μπρος την αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι"...

Θυμάμαι ότι όταν ήμουν πιτσιρικάς έτσι και κάποιος έλεγε "έχω τη δισκογραφία των Deep Purple" είχε ένα κύρος, ήταν ψαγμένος, γούσταρε αυτό που έκανε και είχε σκάσει χρήμα.
Σήμερα αν το πεις θα σε ρωτήσουν από ποιον tracker την κατέβασες...

Μπα πάντα ήταν περισσότεροι αυτοί που δεν τα είχαν αυθεντικά και απλά τα είχαν σε κασέτες…
Θυμάμαι καζούρες τρελές…με κάποιους που ήξεραν το κάθε κομμάτι απέξω, και άλλους που τα είχαν αυθεντικά μονό και μόνο επειδή μπορούσαν να τα αγοράσουν…

Το θέμα δεν είναι η ευκολία απόκτησης της μουσικής … αλλά κατά πόσο την κατανοείς ή γενικά… να το πούμε απλά πόσο τη γουστάρεις.
Είναι εμφανές ότι τα γουστάρεις τα βινύλια σου πάντως ;-)

Έπρεπε να ήσουν εχθές σπίτι που έβαλα στον Guybrush να ακούει Sepultura και Bathory μετά από Kingdom Come, Warlords και Rainbow να δεις πόσο γούσταρα...

Μάλλον όταν θα κατεβαίνει Αθήνα θα μου το κρατάει κρυφό... :flipout: