VaSiLiS-T
Supreme Member
το video σήμα που έχει 100 φορές μεγαλύτερες δυσκολίες σε κάθε του μορφή , γιατί δεν αμφισβητείται στην digital μορφή του ?
ΕΚΕΙ το βλέπουμε ε??
ΕΚΕΙ το βλέπουμε ε??
και αντίστοιχα το γραμμόφωνον 60 db δυναμικά παρέα με τον ταρίφα που κάνει test στο κινέζικο linear cbγιατι η αναλυση των μεσων αναπαραγωγης του φτανει στο S-VHS τις 350 γραμμες σε σχεση με τις 1080 του ψηφιακου - αυτο φαινεται
Ίσα ίσα.
Μια φορά μου έβαλες και κάτι που γουστάρεις, όχι μόνο "αναφοράς"...
@tmjuju:
Ηρθες στους SMV;
Ήμουν με τον Κοψ και τον Μουκ παρέα...
Πήγα να ανεβάσω και ριβιού σήμερα, αλλά το έφαγε η μαρμάγκα (αποσύνδεση τη χειρότερη στιγμή).
Θα το ανεβάσω αύριο, που θα γυρίσω Σαλονίκη.
Θέμη, δεν έχω πεισθεί για αυτήν την ανωτερότητα, καθώς έχω κατ’ επανάληψη διαπιστώσει πως το ψηφιακό αντίγραφο ενός φωνογραφικού δίσκου είναι τόσο κοντά στο πρωτότυπο, που ουσιαστικά καταλήγει να είναι ίδιο. Δηλαδή, το αντίγραφο του DAT ήταν πάντα ακουστικά σχεδόν απαράλλακτο, ενώ το αναλογικό αντίγραφο στο B77 ήταν πιο εύκολα ανιχνεύσιμο. Κάποια στιγμή λέω να κάνω μια τυφλή σύγκριση με τρίτους ακροατές. Ως πρωτογενές υλικό, μεταξύ άλλων υπάρχει το Cotton Club OST, το Berlin του Tony Bennett και το Lush Life της Linda Ronstadt. Τί προτείνεις από αυτά; Καμιά άλλη ιδέα;
Πέραν αυτών, και επειδή (συνεχίζω να) αμφισβητώ αυτήν την υποτιθέμενη ανωτερότητα του φωνογραφικού δίσκου έναντι του redbook – βασικά του PCM16/44, μπορείς να μου εξηγήσεις πού τη στηρίζεις; Είναι απλώς θέμα υποκειμενικής άποψης, ή υπάρχουν κάποια αντικειμενικά χαρακτηριστικά που στοιχειοθετούν αυτήν την υποτιθέμενη ανωτερότητα;
Θα φτάσει η μέρα που θα έχουμε αυτά που θέλουμε στον σκληρό μας
έτσι ακριβώς όπως γράφτηκαν, χωρίς ούτε ανακρίβειες βινυλίου, ούτε τους σοβαρούς συμβιβασμούς του redbook.
Θα φτάσει η μέρα που θα έχουμε αυτά που θέλουμε στον σκληρό μας έτσι ακριβώς όπως γράφτηκαν, χωρίς ούτε ανακρίβειες βινυλίου, ούτε τους σοβαρούς συμβιβασμούς του redbook.
Πάνω απ'όλα αυτά όμως μετράει η γνώση και το γούστο παραγωγού και ηχολήπτη, η καλή μουσική και μετά όλα τ'άλλα.
Κε Θέμη συγνώμη για την παρεμβολή, αυτή η μέρα ΟΚ θα έρθει, έρχεται ή και ήρθε, και τίποτα το κακό απεναντίας μάλιστα.
Όμως αν όχι το σύνολο, σίγουρα όμως η συντριπτική πλειονότητα των φίλων της μουσικής θέλουν να ακούν και πρόγραμμα ή ηχογραφήσεις περασμένων ετών ακόμα και δεκαετίων, κυρίως προερχόμενη από αναλογική (παρά τις όποιες ατέλειες ) ηχοργάφηση. Τι γίνεται με αυτό; Καλό το αύριο ,αλλά σήμερα ζούμε και θέλουμε να ακούμε τη μουσική που μας αρέσει.
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εγγραφής ή αποθήκευσης και αναπαραγωγής σε αυτή τη περίπτωση;
Θέλω να πώ το εξής: μου αρέσει και θέλω να ακουω πχ Coltrane, ποια θα ήταν η βέλτιστη μέθοδος να για να πάρω το καλύτερο δυνατό από τέτοιες εννοώ τις «πρωτογενής» ηχογραφήσεις εφόσον υπάρχουν και τα master; (εξηγώ ότι δεν έχω πρόθεση να αλλαξω μουσικά γούστα)
Βασίλη η καλύτερη μορφή, αν δεν έχεις αναλογικά βινύλια Α' κοπής, για να ακούσεις παλιές αναλογικές παραγωγές είναι τα HD transfers που ήδη πουλάνε για download-όχι δυστυχώς στην Ευρώπη ακόμη-πολλές εταιρίες:
http://www.highdeftapetransfers.com/storefront.php
http://www.musicgiants.com/
http://www.hdtracks.com/.
Πιστεύω οτι δεν είμαστε μακρυά από αυτά και από άλλα πολλά.
όταν λέτε A κοπής , τι σημαίνει ακριβώς;
Α' κοπής δίσκοι είναι αυτοί που τυπώθηκαν από χάραξη που έγινε από το αρχικό αναλογικό μάστερ της εποχής της ηχογράφησης.
[FONT="]ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙ "ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΘΕΩΡΙΑ.
[/FONT][FONT="]Αγαπητοί μου μετά από οργίλη απάντηση από τον πρόεδρο του aca κ.Χρ.Σκαλούμπακα σχετικά με την παρατήρησή μου για την αναλογικοποίηση των ψηφιακών ηχογραφήσεων [/FONT]
[FONT="]που ανέφερα σε προηγούμενο post μου και θέλωντας να επανορθώσω για την ανακρίβειά μου, παρουσιάζω το κείμενο που μου έστειλλε ο ίδιος σχετικά με το τι πιστεύει για το φαινόμενο ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ.
Παραθέτω το κείμενο αυτούσιο και το θέτω υπό την κρίση σας:[/FONT]
[FONT="]και ψηφιακά ηχογραφημένος να είναι ένας δίσκος βινυλίου ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από το ψηφιακό ομόλογο του.
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ το κοπτικό που χαράζει την αναλογική μήτρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΨΗΦΙΑΚΑ (!!!) και ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΠΟΙΕΙ.
Ψηφιακά θα χάραζε το κοπτικό αν ακουμπούσε και σηκώνονταν, ακουμπούσε και σηκώνονταν, ακουμπούσε και σηκώνονταν, ακουμπούσε και σηκώνονταν ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ???
... το επαναλαμβάνω: ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΠΟΙΕΙ!!!
ΚΑΘΕ ΒΙΝΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦYΣIKH ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ , ανεξάρτητα αν έχει κοπει από ψηφιακό master.[/FONT]
[FONT="]Τελειώνονταςαναφέρω επίσης την κατάληξη του email που μου εστάλλει:[/FONT]
[FONT="]ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ σε ανθρώπους που ΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ προσπαθείς να το παίξεις δάσκαλος!!!!!!!!!!!!!![/FONT]
[FONT="]Ζητώ ειλικρινά συγνώμη αν παρανόησα την θεωρία του και ειλικρινά βρίσκομαι στην δεινή θέση να οικτήρω τον εαυτό μου που δεν προέβλεψα την όλη τερατωδία που υπέστην μετά την συμμετοχή μου στην συγκριτική ακρόαση της 23ης Σεπτεμβρίου.[/FONT]
[FONT="]Συγνώμη αν όλα αυτά δεν σας ενδιαφέρουν και είναι εκτός θέματος, αλλά ήμουν υποχρεωμένος.[/FONT]
[FONT="]ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙ "ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΘΕΩΡΙΑ.
[/FONT][FONT="]Αγαπητοί μου μετά από οργίλη απάντηση από τον πρόεδρο του aca κ.Χρ.Σκαλούμπακα σχετικά με την παρατήρησή μου για την αναλογικοποίηση των ψηφιακών ηχογραφήσεων [/FONT]
[FONT="]που ανέφερα σε προηγούμενο post μου και θέλωντας να επανορθώσω για την ανακρίβειά μου, παρουσιάζω το κείμενο που μου έστειλλε ο ίδιος σχετικά με το τι πιστεύει για το φαινόμενο ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ.
Παραθέτω το κείμενο αυτούσιο και το θέτω υπό την κρίση σας:[/FONT]
[FONT="]και ψηφιακά ηχογραφημένος να είναι ένας δίσκος βινυλίου ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από το ψηφιακό ομόλογο του.
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ το κοπτικό που χαράζει την αναλογική μήτρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΨΗΦΙΑΚΑ (!!!) και ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΠΟΙΕΙ.
Ψηφιακά θα χάραζε το κοπτικό αν ακουμπούσε και σηκώνονταν, ακουμπούσε και σηκώνονταν, ακουμπούσε και σηκώνονταν, ακουμπούσε και σηκώνονταν ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ???
... το επαναλαμβάνω: ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΠΟΙΕΙ!!!
ΚΑΘΕ ΒΙΝΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦYΣIKH ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ , ανεξάρτητα αν έχει κοπει από ψηφιακό master.[/FONT]
[FONT="]Τελειώνονταςαναφέρω επίσης την κατάληξη του email που μου εστάλλει:[/FONT]
[FONT="]ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ σε ανθρώπους που ΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ προσπαθείς να το παίξεις δάσκαλος!!!!!!!!!!!!!![/FONT]
[FONT="]Ζητώ ειλικρινά συγνώμη αν παρανόησα την θεωρία του και ειλικρινά βρίσκομαι στην δεινή θέση να οικτήρω τον εαυτό μου που δεν προέβλεψα την όλη τερατωδία που υπέστην μετά την συμμετοχή μου στην συγκριτική ακρόαση της 23ης Σεπτεμβρίου.[/FONT]
[FONT="]Συγνώμη αν όλα αυτά δεν σας ενδιαφέρουν και είναι εκτός θέματος, αλλά ήμουν υποχρεωμένος.[/FONT]
[FONT="]ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙ "ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΘΕΩΡΙΑ.[/FONT]
[FONT="]Αγαπητοί μου μετά από οργίλη απάντηση από τον πρόεδρο του aca κ.Χρ.Σκαλούμπακα σχετικά με την παρατήρησή μου για την αναλογικοποίηση των ψηφιακών ηχογραφήσεων [/FONT]
[FONT="]που ανέφερα σε προηγούμενο post μου και θέλωντας να επανορθώσω για την ανακρίβειά μου, παρουσιάζω το κείμενο που μου έστειλλε ο ίδιος σχετικά με το τι πιστεύει για το φαινόμενο ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ.[/FONT]
[FONT="]Παραθέτω το κείμενο αυτούσιο και το θέτω υπό την κρίση σας:[/FONT]
[FONT="]και ψηφιακά ηχογραφημένος να είναι ένας δίσκος βινυλίου ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από το ψηφιακό ομόλογο του. [/FONT]
[FONT="]ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ το κοπτικό που χαράζει την αναλογική μήτρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΨΗΦΙΑΚΑ (!!!) και ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΠΟΙΕΙ. [/FONT]
[FONT="]Ψηφιακά θα χάραζε το κοπτικό αν ακουμπούσε και σηκώνονταν, ακουμπούσε και σηκώνονταν, ακουμπούσε και σηκώνονταν, ακουμπούσε και σηκώνονταν ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ??? [/FONT]
[FONT="]... το επαναλαμβάνω: ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΠΟΙΕΙ!!! [/FONT]
[FONT="]ΚΑΘΕ ΒΙΝΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦYΣIKH ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ , ανεξάρτητα αν έχει κοπει από ψηφιακό master.[/FONT]
Είναι μάλλον οφθαλμοφανές οτι όταν έχεις ένα υλικό 24/96, το στείλλεις σε ένα DAC και κόψεις βινύλιο, θα είναι καλύτερο από το "πατημένο" και ντιθεραρισμένο αντίστοιχο CD,
και ψηφιακά ηχογραφημένος να είναι ένας δίσκος βινυλίου ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από το ψηφιακό ομόλογο του.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.