Dark Side of the Moon

Έπρεπε να ήσουν εχθές σπίτι που έβαλα στον Guybrush να ακούει Sepultura και Bathory μετά από Kingdom Come, Warlords και Rainbow να δεις πόσο γούσταρα...

Μάλλον όταν θα κατεβαίνει Αθήνα θα μου το κρατάει κρυφό... :flipout:
Ωπ … μόλις μου έλυσες ένα μυστήριο… τις προάλλες νόμιζα ότι είδα τον δίδυμο του σε συναυλία.

Φυσικά Guybrush θα είναι καλύτερο το βινύλιο αν κοπεί από μήτρα 24/96.
Με την προυπόθεση φυσικά οτι έχεις δώσει τα απαραίτητα όβολα για την ανάγνωσή του.

Σοκαριστική για κάποιους ( :flipout: ) αυτή η παρατήρηση... για άλλους πάλι ίσως και όχι.

(«Περιστρεφόμενο» λέγαμε ότι ήταν εκείνο το «κολοκύθι» ή ήταν κάτι άλλο;; )

Last edited:
phillsy_8trk.jpg

8-Track.jpg

αναλογικά αγνά πράγματα :flipout::flipout:

ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ και σας πουλάνε σιντιά και μπούρδες

Δε θα μας έπεφτε καθόλου άσχημο όπως και ενα τέτοιο βέβαια ...

Θα βρίσκεις τροφή για το "ζωντανό", αν είναι ζωντανό? Και ανταλλακτικά?
Και μάστορα? Δεν πιστεύω για να γράφεις CDs για "αναλογικοποίηση" όπως δογμάτισε και κάποιος, όνομα και μη χωριό!!

Και μάστορα? Δεν πιστεύω για να γράφεις CDs για "αναλογικοποίηση" όπως δογμάτισε και κάποιος, όνομα και μη χωριό!!

Κε Θέμη, μη βαράτε... :grinning-smiley-043

απλά έχουμε και κάποιες αδυναμίες στα μηχανήματα ως κατασκευές που είναι θαυμαστές. Προσβλέπουμε πάντα στην εμπειρία και την γνώση σας. Τα σέβη μας.

ps: να γράφω cd για να κάνω τι ;;; :flipout: εδώ βαριόμουν να γράψω κασέτες... :BXVZCBXZ6:

Last edited:
Δε θα μας έπεφτε καθόλου άσχημο όπως και ενα τέτοιο βέβαια ...

Από ανταλλακτικά υπάρχουν τα πάντα, τουλάχιστον όσον αφορά το PR99.

Last edited:
Αυτό δεν είναι το μέλλον : ισχύει ανέκαθεν αγαπητέ.

Οσο για τα ατέλειωτα GBs με mp3s, ξέρω το θέμα από πρώτο χέρι: άμα δεν πληρώσεις κάτι, δεν το εκτιμάς. Και η υπερπροσφορά σε στομώνει. Και η ποιοτική μουσική δεν είναι πάντα εύκολη. Είναι φορές που πρέπει να ιδρώσεις κυριολεκτικά. Οταν έχεις ατέλειωτα GBs από μουσική, αυτό το πράγμα δεν μπορείς να το κάνεις. Δεν μπορείς να σταθείς σε ένα έργο παραπάνω, να το ξαναδείς με επανειλημένες ακροάσεις σε βάθος χρόνου.
Το πετάς ελαφρά τη καρδία και προχωράς παρακάτω.
Και έχεις χάσει μεγαλοπρεπώς τη μπάλα. Οσον αφορά την ποιοτική μουσική τουλάχιστον...

+1

μαζεύτε μαζεύτε....
εγώ εξακολουθώ να ευχαριστιέμαι κάτι και στην 100ή ακρόαση και πολύ περισσότερη στην 500ή
τόσο που ώρες ώρες σκέφτομαι αν μπορούσα να ζήσω με 10 δίσκους.
(γιατί τελικά ίσως αυτούς τους 10 να ακούω...)

Επειδή συνήθως δε με ενδιαφέρει να ακούω το Jingle Bells σε κορυφαία ποιότητα από έναν τραγουδιστή που πλαταγιάζει τα χείλη του για να δώσει κάτι στον εκάστοτε μηχανάκια να χαρεί, αλλά κάποιο τραγούδι που πραγματικά θα με ταξιδέψει έχω πάρει ελάχιστα audiophile δισκάκια...
Και αυτά τα έχω ακούσει ίσα με 2-3 φορές το καθένα...

Όταν μιλάμε για απλά CD σε σύγκριση με απλούς δίσκους λοιπόν, το ψηφιακό μου βγάζει ένα φτιασιδομένο ψέμα. Ελάχιστα CD με έχουν κάνει να ανατριχιάσω, να τρομάξω, να νιώσω ότι είμαι πραγματικά εκεί.
Το CD έχει επιβληθεί στην αγορά χάριν ευκολίας στη χρήση του. Αυτό δεν είναι κακό. Το κακό είναι ότι έχει έρθει η ευκολία και στο editing της μουσικής πριν γραφτεί το CD με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να ακούμε από mp3 των 96kbps και να λέμε ότι παίζουν καλά... Σε λίγο δυστυχώς θα ισχύει και εδώ το "Μπρος την αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι"...
Δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι αφοριστικός τελευταία. Ο Chesky είναι ένας σοβαρός μουσικός και συνθέτης ο ίδιος, και τον έχω γνωρίσει από κοντά όταν ήρθε στην Αθήνα. Τώρα αν εσύ τον βλέπεις σαν παραγωγό Jingle Bells και παρομοίων, μάλλον έχεις τα νεύρα σου.
Σεβαστό να μην σου αρέσουν οι παραγωγές του, που μάλλον έχεις ακούσει ελάχιστες.
Όποιος βαριέται τις συζητήσεις περί ποιότητας σείοντας μουσικοφιλικές παντιέρες, αγοράζει ένα ηλεκτρόφωνο και πάει τσάρκα στο Μοναστηράκι για ανατρίχιασμα.
Επιτρέπεται να θυμώσω κι εγώ λίγο? Ευχαριστώ.

Last edited:
Έπρεπε να ήσουν εχθές σπίτι που έβαλα στον Guybrush να ακούει Sepultura και Bathory μετά από Kingdom Come, Warlords και Rainbow να δεις πόσο γούσταρα...

Μάλλον όταν θα κατεβαίνει Αθήνα θα μου το κρατάει κρυφό... :flipout:

Ίσα ίσα.
Μια φορά μου έβαλες και κάτι που γουστάρεις, όχι μόνο "αναφοράς"...

@tmjuju:
Ηρθες στους SMV;
Ήμουν με τον Κοψ και τον Μουκ παρέα...

Πήγα να ανεβάσω και ριβιού σήμερα, αλλά το έφαγε η μαρμάγκα (αποσύνδεση τη χειρότερη στιγμή).
Θα το ανεβάσω αύριο, που θα γυρίσω Σαλονίκη.

ώρες ώρες σκέφτομαι αν μπορούσα να ζήσω με 10 δίσκους.
(γιατί τελικά ίσως αυτούς τους 10 να ακούω...)

11 είναι chief: είναι και το Tusk. :tee: Μπορεί να μην το έχεις ακούσει ακόμα 100 φορές αλλά έχει υλικό για 3 φορές τόσες. Ιδιαίτερα η enhanced edition. ;)

Αφού βλέπω συμμετοχή από την μουσική κατηγορία θέλω να ζητήσω κάτι.
Μπορείτε να γράψετε (ή αν υπάρχει λίστα καλύτερα, από) τους μουσικούς + τα μουσικά όργανα που υπάρχουν στο "Dark side of the moon" ?

Αφού βλέπω συμμετοχή από την μουσική κατηγορία θέλω να ζητήσω κάτι.
Μπορείτε να γράψετε (ή αν υπάρχει λίστα καλύτερα, από) τους μουσικούς + τα μουσικά όργανα που υπάρχουν στο "Dark side of the moon" ?

Wikipedia

# David Gilmour – lead vocals, guitar, VCS 3 synthesiser, production
# Nick Mason – drums, percussion, tape effects, production
# Roger Waters – bass guitar, vocals, VCS 3 synthesiser, tape effects, production
# Richard Wright – keyboards, vocals, VCS 3 synthesiser, production
# Clare Torry – vocals (on "The Great Gig in the Sky")
# Lesley Duncan – background vocals
# Doris Troy – background vocals
# Barry St. John – background vocals
# Liza Strike – background vocals
# Dick Parry – saxophone on "Money" and "Us and Them"

Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

11 είναι chief: είναι και το Tusk. :tee: Μπορεί να μην το έχεις ακούσει ακόμα 100 φορές αλλά έχει υλικό για 3 φορές τόσες. Ιδιαίτερα η enhanced edition. ;)

ρε σεις , εσείς συναγωνίζεστε ο ένας τον άλλο με μεγάλη επιτυχία . Barry Mannilow ο είς , Tusk ο έτερος ....τι θα το κάνουμε εδώ μέσα ; :flipout::BDGBGDB55::slapface:

Re: Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

ρε σεις , εσείς συναγωνίζεστε ο ένας τον άλλο με μεγάλη επιτυχία . Barry Mannilow ο είς , Tusk ο έτερος ....

Δεν είναι το ίδιο: το Tusk ήταν εμπορική αποτυχία παταγώδης. Λίγα χρόνια μετά, ο ντράμερ βάρεσε κανόνι και πτώχευσε. Ακολούθησαν άσπρες σκόνες, πιοτί, διαζύγια, ψυχίατροι, γενικώς αυτό που λένε "στους γιατρούς να τα φάς!".:grandpa:

Ο Μπάρυ δεν ξέρει από τέτοια. Τραγουδάει για σιτεμένες κλώσσες όπως πάντα -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Dark Side of the Moon

Δεν είναι το ίδιο: το Tusk ήταν εμπορική αποτυχία παταγώδης. Λίγα χρόνια μετά, ο ντράμερ βάρεσε κανόνι και πτώχευσε. Ακολούθησαν άσπρες σκόνες, πιοτί, διαζύγια, ψυχίατροι, γενικώς αυτό που λένε "στους γιατρούς να τα φάς!".:grandpa:

Ο Μπάρυ δεν ξέρει από τέτοια. Τραγουδάει για σιτεμένες κλώσσες όπως πάντα -bye-

Αρχηγέ , ως άκρως υποκειμενικός πάντοτε , μιλάω για μένα . Στ αυτιά μου είναι το ίδιο ( με μιά ελαφρά προτίμηση στον Μπάρι :flipout:)

Ίσα ίσα.
Μια φορά μου έβαλες και κάτι που γουστάρεις, όχι μόνο "αναφοράς"...

Μανάρι μου, δεν βάζεις Bathory σε κάποιον που έρχεται να ακούσει για πρώτη φορά το σύστημα...

Ντουμ ντουρουντουντουμ ντουμ... τα άλογα να τρέχουν και ο Bathory να κρώζει σαν γουρούνι που το πετροβολάνε! :flipout:

Re: Απάντηση: Dark Side of the Moon

Δεν νομίζω οτι ισχυρίστηκε ποτέ κανείς σοβαρός οτι το redbook υπερέχει από ένα αναλογικό (ΑΑΑ) βινύλιο. Το ζήτημα αυτό έχει λήξει πολλά χρόνια, αδίκως δε και ανοήτως συνεχίζονται φανατισμοί και ψυχώτικές συγκρίσεις επ' αυτού. (...)

Θέμη, δεν έχω πεισθεί για αυτήν την ανωτερότητα, καθώς έχω κατ’ επανάληψη διαπιστώσει πως το ψηφιακό αντίγραφο ενός φωνογραφικού δίσκου είναι τόσο κοντά στο πρωτότυπο, που ουσιαστικά καταλήγει να είναι ίδιο. Δηλαδή, το αντίγραφο του DAT ήταν πάντα ακουστικά σχεδόν απαράλλακτο, ενώ το αναλογικό αντίγραφο στο B77 ήταν πιο εύκολα ανιχνεύσιμο. Κάποια στιγμή λέω να κάνω μια τυφλή σύγκριση με τρίτους ακροατές. Ως πρωτογενές υλικό, μεταξύ άλλων υπάρχει το Cotton Club OST, το Berlin του Tony Bennett και το Lush Life της Linda Ronstadt. Τί προτείνεις από αυτά; Καμιά άλλη ιδέα;

Πέραν αυτών, και επειδή (συνεχίζω να) αμφισβητώ αυτήν την υποτιθέμενη ανωτερότητα του φωνογραφικού δίσκου έναντι του redbook – βασικά του PCM16/44, μπορείς να μου εξηγήσεις πού τη στηρίζεις; Είναι απλώς θέμα υποκειμενικής άποψης, ή υπάρχουν κάποια αντικειμενικά χαρακτηριστικά που στοιχειοθετούν αυτήν την υποτιθέμενη ανωτερότητα;