DCB1 Βuffer (Salas)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DCB1 BUFFER (SALAS)

Υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούν 2sk170 μαϊμού?

Κάργα μούφα λέμε παίζει. Πάιρνε λίγα λίγα απο δυτικά μαγαζιά, παρά 50άδες απο τρισμέγιστους παπατζίδες του ebay. Νομίζω Φανός και Κοντοράβδη έχουν κατα καιρούς ή βάζουν λίστα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DCB1 BUFFER (SALAS)

Για τον F5 συμφωνώ φίλε Salas, είναι στεγνός

Βασικά τον βλέπω σαν ένα Monster remake. Αλλά δεν έχει Sziklai CFP & BJTs σαν του Hiraga, οπότε τα jfets οδηγούν χλιαρά τα βαριά gates τών TO-247 εξόδου. Έτσι και τόν άκουσα, αναλυτικό, αέρινο όμως. Και ο Aleph J μπορεί να οδηγεί απο jfet dif pair, αλλά η πηγή Aleph με την αισθητήρα αντίσταση (Antitriode - SEPP ουσιαστικά) βελτιώνει πολύ το grip του φορτίου. Αυτό βγαίνει σαν ''σώμα'' και στους Zen που είχαν (απλούστερες) πηγές ρεύματος. O F5 πάει πολύ σε διπλοενισχύση, θυμίζει solid 2A3 PP (χαλαρή αναγωγή ως προς χρησιμότητα), ή σε κόρνες συστήματα για όλο το φάσμα, που να έχουν άνετη εμπέδιση κιόλας. Εκεί το ΠΟΛΥ χαμηλό του κέρδος τάσης γίνεται ατού για χαμηλό μπακράουντ θόρυβο. Σε νορμάλ δομές είναι πρόβλημα, και το χαμηλό κέρδος μπροστά του δεν θα γεμίσει υποκειμενικά θεμελιώδεις (ελαφρύ αριστερό χέρι στο πιάνο π.χ.). Θέλει 3VRMS πηγή να παίξει καλά με μπάφερ σε 90-93dB ηχεία. Αλλά είναι πολύ βατή κατασκευή, εύκολη στην κατανόηση, και όταν καταλαβαίνει κανείς τι να τον κάνει είναι πολύ καλός. Κάτι δημοφιλές δεν είναι ποτέ τυχαίο. O Nelson είναι παλιό γατόνι στην αλάνα, μπορεί να βγάλει κάθε άσο απο το μανίκι. Respect.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DCB1 BUFFER (SALAS)

Βασικά τον βλέπω σαν ένα Monster remake. Αλλά δεν έχει Sziklai CFP & BJTs σαν του Hiraga, οπότε τα jfets οδηγούν χλιαρά τα βαριά gates τών TO-247 εξόδου. Έτσι και τόν άκουσα, αναλυτικό, αέρινο όμως. Και ο Aleph J μπορεί να οδηγεί απο jfet dif pair, αλλά η πηγή Aleph με την αισθητήρα αντίσταση (Antitriode - SEPP ουσιαστικά) βελτιώνει πολύ το grip του φορτίου. Αυτό βγαίνει σαν ''σώμα'' και στους Zen που είχαν (απλούστερες) πηγές ρεύματος. O F5 πάει πολύ σε διπλοενισχύση, θυμίζει solid 2A3 PP (χαλαρή αναγωγή ως προς χρησιμότητα), ή σε κόρνες συστήματα για όλο το φάσμα, που να έχουν άνετη εμπέδιση κιόλας. Εκεί το ΠΟΛΥ χαμηλό του κέρδος τάσης γίνεται ατού για χαμηλό μπακράουντ θόρυβο. Σε νορμάλ δομές είναι πρόβλημα, και το χαμηλό κέρδος μπροστά του δεν θα γεμίσει υποκειμενικά θεμελιώδεις (ελαφρύ αριστερό χέρι στο πιάνο π.χ.). Θέλει 3VRMS πηγή να παίξει καλά με μπάφερ σε 90-93dB ηχεία. Αλλά είναι πολύ βατή κατασκευή, εύκολη στην κατανόηση, και όταν καταλαβαίνει κανείς τι να τον κάνει είναι πολύ καλός. Κάτι δημοφιλές δεν είναι ποτέ τυχαίο. O Nelson είναι παλιό γατόνι στην αλάνα, μπορεί να βγάλει κάθε άσο απο το μανίκι. Respect.

Έτσι. Respect, φίλε ......

Re: DCB1 BUFFER (SALAS)

βασικά ............

δεν βρίσκω λόγια .......

:worshippy::worshippy:

:ernaehrung004::ernaehrung004:

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

αυτά σαν πρώτη εντύπωση ............

αέρινα και βελούδινα πρίμα, σφιχτό μπάσο, μεστές μεσαίες .... ...

μπα .... λίγα λέω ...

δεν βρίσκω λόγια ..

το ακούω με γκαινκλον, βουβάλι και artemis (πρώτη φορά που τις ακούω να παίζουν έτσι ...) ... εξαιρετικό !!!!!!!!!!!

αύριο θα το βάλω με τον ζεν και τις κόρνες ...

Απάντηση: DCB1 BUFFER (SALAS)

Μετά την μακράν επανάστασην απέναντι σε αντιδραστικά λεντάκια, ένα πούρο για το νικητή προβλέπεται. Συγχαρητήρια, την πατήσατε, τώρα θα αναλάβετε να καθοδηγήτε μελλοντικούς συνεπαναστάτας με την πείραν σας. Πέραν χαβαλέ, καλές ακροάσεις και να είστε καλά να χαίρεστε το χόμπυ.:ears:

Attachments

• Che.jpg
    Che.jpg
    24.5 KB · Views: 145
Re: Απάντηση: DCB1 BUFFER (SALAS)

Μετά την μακράν επανάστασην απέναντι σε αντιδραστικά λεντάκια, ένα πούρο για το νικητή προβλέπεται. Συγχαρητήρια, την πατήσατε, τώρα θα αναλάβετε να καθοδηγήτε μελλοντικούς συνεπαναστάτας με την πείραν σας. Πέραν χαβαλέ, καλές ακροάσεις και να είστε καλά να χαίρεστε το χόμπυ.:ears:

για την βοήθεια :ernaehrung004:

για την συμβολή :worshippy:

για την φωτογραφία :music-smiley-005::music-smiley-005:

kpaiss μετά την προτροπή του salas,

σε περιμένω με πλακέτα και υλικά (καναδύο που σου λείπουν τα έχω εγώ)....

όσο γρηγορότερα το ακούσεις , τόσο το καλύτερο για σένα :award:

Εμένα πάντως όσο περνάει ο καιρός όλο και καλύτερα μου ακούγεται με φ5 βουβαλι και rf7 klipsch.... ειδικά σε bluesojazzιες

Εσύ έχεις δύο δεκάιντσα κροσαρισμένα στα 2.2kHz, F5, και τον Mez με Alps. Θα δοκίμαζα 0.1uF MKP1837 κάτω απο τους 100uF αυτούς που είναι προς τον κονέκτορ του Μ/Τ, και ένα πότ άνθρακα 10Κ log της πλάκας εντελώς, αυτά τα τσίγκινα.

Να και ένα χρήσιμο μεστό άρθρο που έχει γράψει ο Mike απο την oμάδα μας στο diyA σχετικά με τη δομή του κέρδους τάσης στα συστήματα. Συνίσταται διαβασμά του, μιας και μιλάμε για μοναδιαίο σε αυτό το νήμα και πρέπει να υπάρχει ένα σωστό πλάνο και φυσικά προέλεγχος καταλληλότητας χρήσης μπάφερ. Αυτά νομίζω που είπαμε εδώ στα Ελληνικά, όπως και τα παραδείγματα και η συμβολή των παιδιών που έφτιαξαν λίγα πρώτα DCB1 μπορεί να καθοδηγήσει άν φτιάξουν και άλλοι.

What is Gain Structure?

Απάντηση: Re: DCB1 BUFFER (SALAS)

kpaiss μετά την προτροπή του salas,

σε περιμένω με πλακέτα και υλικά (καναδύο που σου λείπουν τα έχω εγώ)....

όσο γρηγορότερα το ακούσεις , τόσο το καλύτερο για σένα :award:

Εφτασα !!! :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: DCB1 BUFFER (SALAS)

Εσύ έχεις δύο δεκάιντσα κροσαρισμένα στα 2.2kHz, F5, και τον Mez με Alps. Θα δοκίμαζα 0.1uF MKP1837 κάτω απο τους 100uF αυτούς που είναι προς τον κονέκτορ του Μ/Τ, και ένα πότ άνθρακα 10Κ log της πλάκας εντελώς, αυτά τα τσίγκινα.

το ποτ το καταλαβαινω....αλλα τους 0.1uF οχι...... συγχωραμε για την ασχετοσυνη μου....

Θα βοηθήσουν τον τόνο σου υποκειμενικά σε συνδιασμό με το carbon πότ σκέφτηκα απο διάφορες τεχνικές voicing έχω δοκιμάσει. Αυτό ίσως θα δώσει ένα πιο χορταστικό μεσαιάδικο accent που νομίζω λείπει όπως ξέρω τα συγκεκριμένα ηχεία και ενισχυτή αλλά θα χρειατεί να ανακληθεί κάποια έξτρα διαφάνεια απο το bypass με τους Vishay. Άν το μυρίζομαι καλά βέβαια, και άν κάποτε έχεις όρεξη, πείραμα είναι.

θα το δοκιμασω μεσα στις γιορτες.....ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες.....

Το bypass των led..., bypass με 0.1uf του 100uf ή να αλλαχθεί με 0,22uf ΜΚP όπως στην hotrod έκδοση! Τελικά τον 100άρι χρησιμοποίησες Μανώλη?

Όλες οι εκδόσεις του Salas μπορούν να γίνουν hotrod!!

Hotrod=

1. 2x15v μετ. αντί των 2χ12ν
2. αλλαγή του bybass των 5 led από 100uf σε φιλμ 0,22uf
3. μείωση της αντίστασης απο 34R (2x68) σε 10R = αύξηση του current

και τέλος η έκδοση αυτή παίρνει δύο πυκνωτές ακόμη παράλληλα και αντί των απλών διόδων 1Α έχει τη πολυτέλεια να πάρει κάποιο μεγαλύτερο στα 8Α (mur860) τέλος απαιτούνται ψύκτρες για τα irfp του shunt reg.

Καλησπέρα

Θέλω να πάω hotrod με ρεύμα 200ma (R=10Ω) αλλά δυστυχώς έχω τις απλές διόδους MUR120. Θα δουλέψει ή θα τις χαιρετίσω? Το ρωτώ γιατί θεωρητικά αντέχουν 1 Α.

Any advice is welcome!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Θοδωρής

Πρόβλημα δεν θα έχεις, καλό όμως είναι μια μεγαλύτερη για ασφάλεια...! Χρησιμοποίησε αυτές που έχεις τώρα και μετά βάζεις μεγαλύτερες!