DCB1 Βuffer (Salas)

Παιδιά χρόνια πολλά. :116:

δυστυχως τίποτα. άλλαξα και τα 2 9240 καθως και τα πέριξ αυτών sk170. Οτι και να δοκίμασα στα άκρα της προβληματικής πεντάδας των λεντ φτάνουν 4,55 V ενω στα άλλα 10,2 V Τι άλλο να αλλάξω?
Ίσως τό BC τρανζίστορ πού σχετίζεται μέ αυτά τά 5; :chinscratch:

Re: Απάντηση: DCB1 Βuffer (Salas)

H αλήθεια είναι οτι όταν καβαντζάρεις τα 50 και τα μάτια κάνουν κορδελάκια μπορείς πολύ εύκολα να μπερδέψεις το ΒC550 με το BC560....!!!!
Aντε χρόνια πολλά σε όλους...

Συν-χρονο-οδοιπόρε, καλώς ήρθες στο club των αετομάτηδων!

Χρόνια πολλά σε όλους!

Χρόνια πολλά σε όλους.. ρε γμτ τελικά τα led δεν τα διάλεξα καλά..Η μία πεντάδα μετράει 10 V αλλά η άλλη μετράει περίπου στα 10,5 (Η μέτρηση είναι επάνω στους πυκνωτές 0,22 μF .Τα irfp ζεσταίνονται αρκετά με ατομικές ψύκτρες που τους έβαλα. Το θέμα είναι οτι όλα τα λεδ που δοκίμασα (κόκκινα πράσινα και άσπρα) δίνουν το καθένα πάνω απο 1,9 V. Δεν πέτυχα κανένα που να δίνει 1,8 V. Mήπως πρέπει να πάρω led κάποιας συγκεκριμένης εταιρίας? κάτι λέγατε για λεντ απο τον φανό..Αυτά θα μετράνε μικρότερη τάση? όλα τα λεντ τα έχω πάρει απο το εμπει.
Επίσης επάνω στις 10ωμες αντιστάσεις η μία μετράει 2,2 V ( αυτή που είναι στην πλευρά των irfp240) . H άλλη όμως μετράει περίπου στα 2,8 V.

Χρόνια πολλά σε όλους
Kαλες γιορτες να εχουμε με υγεια.
Μitsnas αν θελεις την μικρη μου συμβουλη :
ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ βαλε σωστη ψυξη στα IRFP αναλογα με το ποσο hot rod θελεις να εισαι αλλα τα IRFP να ειναι παντα χλιαρα, οχι να καινε ...
Την τριαδα των led να την φτιαξεις ετσι ωστε να παρεις ισσοροπια πανω στις R1 +/-
Tις ς πενταδες να δινουν κοντα στα 10V, αν εχεις αρνητικο οφφσετ τα +10V να ειναι λιγο παραπανω 10,50V apo ta -10V της αρνητικης τασης
Regards Nikos

Έτσι όπως είναι, ή σέ πράσινα 3 θέλει γιά νά ανεβάσει τάση στή 10ωμη από τήν πλευρά IRFP240 ή 8.2Ω αντί γιά 10Ω εκεί μόνο ώστε νά είναι ανάλογα τά ρεύματα ανά πλευρά (τώρα έχει 220mA καί 280mA). Τίς διαφορές στά άλλα δέν θά τίς πείραζα άν έβλεπα ότι τυχόν ήταν εντάξει τά offset.

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!

Σκοπεύω να κατασκευάσω κάποια από τις υλοποιήσεις του Β1 και θα ήθελα λίγη βοήθεια για να επιλέξω. Έχω καταλάβει ότι η κύρια διαφορά του B1 από τα Hypnotize και Mezmerize είναι οι πυκνωτές στη διαδρομή του σήματος audio. Επίσης ότι αν ο τελικός δεν έχει πυκνωτές σύζευξης τότε δεν πρέπει να χρησιμομοιηθούν οι υλοποιήσεις χωρίς τους πυκνωτές.

Το πρόβλημά μου κυρίως είναι ότι δεν γνωρίζω αν οι δικοί μου τελικοί έχουν ή δεν έχουν πυκνωτές σύζευξης. Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ έναν Bryston 4ΒST και έναν Rotel RB671. Κάποια ιδέα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γιά τούς συγκεκριμένους ενισχυτές δέν γνωρίζω. Κοίτα μήπως υπάρχουν σχέδια ή εγχειρίδια πού μπορούμε να διαπιστώσουμε. Ένας πυκνωτής μεταξύ DCB1 καί ενισχυτή είναι αρκετός γιά νά κοπεί ή δυνατότητα γιά πέρασμα DC. Είναι καί τά ιδιαίτερα τροφοδοτικά μία άλλη σημαντική διαφορά από τόν απλό B1, όπως καί ότι ό Β1 θέλει πυκνωτή καί στήν είσοδο καί στήν έξοδο απαραίτητα.

Salas ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Για να μην το ανεβάζω εδώ, το διάγραμμα για τον Bryston το βρήκα στο παρακάτω link. Ο δικός μου είναι ο 4BST. Αν είχες την καλωσύνη να ρίξεις μια ματιά θα το εκτιμούσα αφάνταστα. http://www.bryston.com/PDF/Schematics/3B-8BST_SCHEMATICS.pdf

Για τον ROTEL ΡΒ971 δυστυχώς δεν κατάφερα να βρώ.

Σε κάθε περίπτωση, ποιός θα ήταν ο κατάλληλος πυκνωτής μεταξύ DCB1 και ενισχυτή στην περίπτωση που ο τελικός δεν έχει πυκνωτή στην είσοδο;

50K DC δείχνει νά είναι ό 4BST. Βάλε 4.7uF MKP ή ότι άλλο καλό επιλογής σου, όχι ηλεκτρολυτικό.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ROTEL RB 971 άν εννοείς, είναι 33Κ AC coupled (έχει 4.7uF/50V C601, C602).

Καλημέρα!

Έκανα ήδη την παραγγελία του DCB1 από τον TeaBag (board + kit). Ήδη έχω διαβάσει αρκετά, αλλά σίγουρα έχω πολύ δρόμο ακόμα. Παρότι ψιλοάσχετος, ελπίζω (και με τη βοήθειά σας) να καταφέρω να ολοκληρώσω το project.

Πανεύκολο είναι. Γρήγορα μέ το κολλητήρι στά λέντ καί προσοχή στήν σωστή φορά τους θέλει μόνο. Ειδικά μέ κάτι ημιπλακέ λεντάκια πολύ καλά σέ ανοχή πού βρήκαμε τελευταία γιά τό Ref-D καί νομίζω βάζει καί στό DCB1 μινι-κιτ πλέον, έρχεται ικανοποιητικά καλά εύκολα.

Σε μια εβδομάδα από την παραγγελία στον TeaBag μου ήλθαν σήμερα στο ταχυδρομικό μου κουτί τα υλικά για το DCB1. Άψογα!

Σκέφτομαι να παραγγείλω διάφορα υλικά από Mouser, για την ολοκλήρωση του project και όχι μόνο (αξίας περίπου 200$). Από την εμπειρία σας θα είναι καλύτερα να σπάσω την παραγγελία σε ποσά κάτω από 100$ ώστε να μην έχω πρόβλημα τελωνείου, ή δεν θα υπάρξει τέτοιο πρόβλημα?

Επέλεξε DDP με Fedex θα δεις ότι λέει δωρεάν εκτελωνισμός από την mouser. Και από 65 ευρώ και πάνω, έχεις και δωρεάν μεταφορικά.

Σε 2 μέρες θα τα έχεις σπίτι σου... μεγάλη ομορφιά... αν είχε απόθεμα και όλους τους κωδικούς του...

H βοήθεια των μελών εξαιρετική, τα συγχαρητήριά μας!

Θα δει και μόνο του, το μέλος ΚαΠα, ότι βάζοντας υλικά στο καλάθι αγορών του Mouser, στο κάτω μέρος θα αθροίζει το συνολικό ποσό και στην αρχή θα του χρεώνει 20 ευρώ μεταφορικά.
Μόλις πιάσει τα 63-64 ευρώ (άνευ ΦΠΑ) αξίας υλικών, αυτομάτως του αφαιρείται το ποσό των μεταφορικών που πρωτύτερα χρέωνε το σύστημα αυτόματα...

Παρότι νέος στο DIY των ηλεκτρονικών κατασκευών και στο συγκεκριμένο χώρο του φόρουμ ("δυστυχώς" μεγάλος στην ηλικία), πράγματι η βοήθεια ήλθε άμεσα. Σας ευχαριστώ όλους γι αυτό.

Για το μηδενικό κόστος μεταφορικών πάνω από τα 65 το έχω δει. Απλώς να με συγχωρέσετε για την επιφυλατκικότητά μου σε σχέση με το τελωνείο γιατί δεν μιλάω μόνο για τα τέλη εκτελωνισμού (δηλαδή αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευση κτλ) αλλά για τα συνολικά τελωνιακά τέλη.

Όπως γνωρίζουμε (από τις γενικότερες αγορές μας εκτός Ευρώπης), αν μια εισαγωγή πάνω από 100$ περάσει από τελωνείο, εκτός από τα παραπάνω έξοδα υπάρχει το τέλος εισαγωγής (που συνήθως είναι γύρω στο 3,5%), αλλά το κυρίως πρόβλημα είναι ότι χρεώνουν επιπλέον και ΦΠΑ 23% πάνω στο άθροισμα κόστος υλικών+μεταφορικά+ασφάλιστρα. Σε αυτήν την περίπτωση το συνολικό έξοδο αυξάνει δραματικά.

Κατάλαβα όμως η εμπειρία των μελών δείχνει ότι γενικά δεν έχει υπάρξει τέτοιο πρόβλημα για αγορές από Mouser.

Το mouser εισάγει και εκτελωνίζει μαζικά τις παραγγελίες τους εντός Ευρώπης στη Γαλλία, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος. Πρακτικά είναι σα να αγοράζεις από ΕΕ.
Ορίστε και το τελευταίο μου πακέτο

http://www.fedex.com/Tracking?ascen...us&language=english&tracknumbers=628736147000