Πολύ μελό μας τα λες φίλε μου. Σιγά σιγά θα μας πούνε ότι αγωνίζονται γιά το καλό του ελληνικού λαού και όχι γιά τα συμφέροντά τους. Γιατί δε θυμάμαι που ήταν αυτοί όταν παίρνανε τα προνόμια οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ή στον ΟΤΕ να βγούν και να πουν "δε τα θέλουμε εμείς εφόσον δεν αφορούν όλο το λαό". Επειδή ξέρεις τα προνόμια αυτών πάλι εγώ τα πληρώνω.
Και μη ξεχνάς σε όσους ανέφερες και τα μεγάλα κεφάλια των συνδικαλιστοπατέρων (Πιπεργιάς, Πρωτόπαπας, Κανελλόπουλος, Παναγόπουλος κλπ) αγωνιζόμενοι γιά τον ελληνικό λαό πάνω απόλα.
Και σε τελική ανάλυση ξεκολλάτε από τα κολλήματα του 70-80. Δεν είναι δυνατόν όλα να είναι δημόσια. Ο ιδιωτικός τομέας μιά χαρά λειτουργεί. Από κει ταίζονται όλοι τους. Κι αν φοροδιαφεύγει (και όπου γίνεται αυτό εκτός νόμων επειδή απόσο ξέρω λειτουργούν στα όρια του νόμου) τον αναγκάζουν όλοι αυτοί οι κοπρίστες γιά άμθνα.
Και μη μου πεις ότι όλοι μας όπου μπορούμε δε το κάνουμε. Και φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή. Πες μου αν έχεις γυναίκα να σου κρατάει τα παιδιά πληρώνεις ένσημο? Οταν έρχεται υδραυλικός λες άσε δε πειράζει μη κόβεις τιμολόγιο να γύτώσω το ΦΠΑ? Νομίζεις ότι η μαύρη αγορά είναι κάτι απρόσωπο και σκοτεινό ή έχει το πρόσωπο του κακού Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα-Κόκκαλη? Η μήπως έχει το πρόσωπο του καθενός μας? Από τον κουλουρτζή της γωνίας μέχρι το ταξιτζή, το περιπτερά, τον βενζινά, τον υπάλληλο της ΔΕΗ που παίρνει φακελλάκι, που δουλεύει και τα απογεύματα χωρίς δελτίο κλπ?
Μη ψάχνουμε πολύ ψηλά γιά να βρού,ε τα κλεμμένα. Ας κοιτάξουμε δίπλα μας πρώτα. Ακόμα και στη δικιά μας τσέπη.
Αλλά είμαι λίγο off topic. Εδώ μιλάμε γιά εκβιασμό του κοινωνικού συνόλου γιά οφέλη των (πολύ) λίγων. Αυτό λέγεται δημοκρατία? Και στη τελική εκλογές γίνανε πριν από λίγους μήνες και ο καθένας ψηφίστηκε με βάση το πρόγραμμά του. Δε νομίζω να μας κρύψανε κάτι.