ΔΕΗ - Διαχρονικές αξίες

Ο Rivers έχει απόλυτο δίκιο για τήν πληροφορία περί Καλιφόρνια,η οποία είναι ακριβέστατη.
Τελικά αυτές οι μεγάλες Ιδιωτικές επιχειρήσεις πώς πείθουν ότι ασχολούνται πάντα για το καλό και τήν υγεία τού κόσμου...Θαχουν καλά τμήματα marketing φαίνεται.

...καλά μη μπερδεύουμε το case της Καλιφόρνιας και του εκεί προβλήματος με τα δικά μας.... όποιος έχει όρεξη ας ρίξει μια ματιά εδώ για τη Καλιφόρνια...ένα πιθανό πρόβλημα για το μέλλον? ίσως ? όχι όμως το σημερινό… οι διακοπες στη περίπτωση μας είναι καθαρός εκβιασμός… http://www.eia.doe.gov/cneaf/electricity/california/california.html

Ο Rivers έχει απόλυτο δίκιο για τήν πληροφορία περί Καλιφόρνια,η οποία είναι ακριβέστατη.
Τελικά αυτές οι μεγάλες Ιδιωτικές επιχειρήσεις πώς πείθουν ότι ασχολούνται πάντα για το καλό και τήν υγεία τού κόσμου...Θαχουν καλά τμήματα marketing φαίνεται.
Για το καλό μου νταν νταν
Για το καλό μου νταν νταν
Ώσπου δεν άντεξε στο τέλος τοοοο μυαλό μου... :BDGBGDB55:

Όσο κι αν γκρινιάζει ο κλασικός, ο *&^%$%, ο Έλληνας (κι εγώ ένας τέτοιος) η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ μια χαρά αξιοπιστία έχουν. Και αν κάποια στιγμή γίνει και τίποτα, ξέρεις που να τους βρεις και να τους :rifle: έστω για να σου φύγουν τα νεύρα. Μιλάμε προσφέρουν εθνική ψυχοθεραπεία...

Και η διαφημιστική καμπάνια του ΟΤΕ πετυχημενη (και αντιακατοπτρίζει ως ένα βαθμό την πραγματικότητα-ίσως έτσι όπως συμφέρει):
...
-Με την καλύτερή μου φίλη;;;
-Δεν είναι ακριβώς έτσι... έχεις και καλύτερες φίλες.
...

Ο αγώνας τους είναι και δικός μου αγώνας.

Δεν νοιώθω να με εκβιάζουν και ούτε βαρυγκωμώ με τις διακοπές ρεύματος.

Αυτοί που με εκβιάζουν είναι αυτοί που ορίζουν την ζωή μου χωρίς να με ρωτάνε. Αυτοί που ορίζουν το μέλλον αυτού του τόπου χωρίς να με ρωτάνε. Αυτοί που με κλέβουν μπροστά στα μάτια μου.

Και δεν είναι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αυτοί

Ο αγώνας τους είναι και δικός μου αγώνας.

Δεν νοιώθω να με εκβιάζουν και ούτε βαρυγκωμώ με τις διακοπές ρεύματος.

Αυτοί που με εκβιάζουν είναι αυτοί που ορίζουν την ζωή μου χωρίς να με ρωτάνε. Αυτοί που ορίζουν το μέλλον αυτού του τόπου χωρίς να με ρωτάνε. Αυτοί που με κλέβουν μπροστά στα μάτια μου.

Και δεν είναι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αυτοί

O εργαζόμενος εκβιάζει...
Ο Μεγαλοεπιχειρηματίας πού παραβιάζει μονίμως εργασιακά δικαιώματα δέν εκβιάζει..
Ετσι ειναι αυτά..
Η ´Ιδιωτεία´τής αποθέωσης τού ιδιώτη...

Οι συνδικαλιστές εκβιάζουν... και ο αγώνας τους δεν είναι καθόλου δικός μου αγώνα... δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν για πάντα.

φίλε μου, απεργία με απεργία διαφέρει ....

αν απεργήσουν οι οικοδόμοι ,θα πάει μερικές μέρες πίσω το χτίσιμο...so what...

αν απεργούν όμως οι ΔΕΗτζιδες ,στερούν από όλη την Ελλάδα ένα βασικό αγαθό...το ρεύμα

και να κάνεις κάτι τέτοιο είναι ο ύστατος εκβιασμός...

Κι όταν απεργούν οι γιατροί παίζονται ζωές

Όταν απεργούν τα τρένα ή τα αεροπλάνα ή τα πλοία οι νταλίκες τα βενζινάδικα οι τράπεζες στερούν πολλά αγαθά από τους πολίτες

αλλά πως αλλιώς να γίνει;

Τώρα αν το ασφαλιστικό δεν σε αφορά προφανώς θα είσαι από τους ....απέναντι

Οι συνδικαλιστές εκβιάζουν... και ο αγώνας τους δεν είναι καθόλου δικός μου αγώνα... δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν για πάντα.

φίλε μου, απεργία με απεργία διαφέρει ....

αν απεργήσουν οι οικοδόμοι ,θα πάει μερικές μέρες πίσω το χτίσιμο...so what...

αν απεργούν όμως οι ΔΕΗτζιδες ,στερούν από όλη την Ελλάδα ένα βασικό αγαθό...το ρεύμα

και να κάνεις κάτι τέτοιο είναι ο ύστατος εκβιασμός...
+1
Το ποσοι παθαινουν ζημια εκατομυριων με τις διακοπες της δεη για καποιους μαλλον δεν παιζει καποιο ρολο ετσι? Κατα τα αλλα εχουμε δημοκρατια...

δηλαδή, τελικά, δημοκρατία σημαίνει να μην αντιδράς σε ότι σου πασάρουν; έχετε καταλάβει με ποιους τρόπους κατακτήθηκαν τα δικαιώματα του εργαζόμενου, ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα;

τελικά, φαίνεται ότι το "διαίρει και βασίλευε" των Ρωμαίων από το 146 πΧ εξακολουθεί να φέρνει αποτελέσματα 2000± χρόνια αργότερα ...

τέλος, το καλύτερο marketing για τον ιδιώτη το κάνει αφιλοκερδώς το ίδιο το κράτος ...

Δε περίμενα σε φόρουμ που το αποτελούν μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι και όχι 20χρονα παιδάκια, να χαρακτηρίζουν με τέτοιους αφορισμούς και γενικεύοντας εργαζομένους που παλεύουν για το όποιο δίκαιό τους.

Ε, ας καταργηθεί η απεργία τότε, ας επιστρέψουμε στα 12ωρα εργασίας με 3 & 60 (άλλωστε 3 & 60 πληρώνει ο πανάγαθος και πάνσοφος "ιδιωτικός τομέας" που τόσο ξεσκίζεται να "δουλεύει" και να φοροδιαφεύγει παράλληλα), γενικώς ολοταχώς στο μεσαίωνα των δούλων που δε μιλάνε-δε λαλάνε.

Στη ζωή δεν έχει σημασία προφανώς το ασφαλιστικό, το αν δίνεις τα κέρατα σου σε εισφορές για να τις βουτάνε τα λαμόγια της κάθε εξουσίας.....σημασία έχει μόνο το κοντράστ, το AV σούπερ-ντούπερ σύστημα και αν οι νέοι κάταλιστ δείχνουν το below black.

Όποιος λέει ότι μία απεργία δε πρέπει και δε μπορεί να έχει τις όποιες επιπτώσεις, προφανώς τότε εργάζεται σα γλάστρα σε γραφείο. Οπότε και να απεργήσει, χέστηκε η φοράδα.

Πολύ καλά φέρατε το παράδειγμα της Αμερικής, με τη ξεφτίλα που τους μαστίζει σε θέματα ηλεκτροδότησης: στη Καλιφόρνια το ρεύμα τους πάει μία μέσα μία έξω, στο Μαϊάμι είχαν μπλακάουτ 1.000.000 άνθρωποι για μέρες ολόκληρες κτλ κτλ....

Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε τελικώς: ή οδηγός μας είναι η Ευρώπη, με όλα τα καλά και τα κακά της (όπου θυμίζω γίνονται απεργίες με @@ όχι όπως εδώ-στη Γαλλία διαλύεται το σύμπαν) ή έχουμε ως κοινωνικά πρότυπα την Ιαπωνία όπου άνθρωποι μαριονέτες χωρίς καμία προσωπικότητα και οντότητα, εργαζόμενα ζόμπι δηλ. που δεν απεργούν ποτέ.

Και ας κοπεί επιτέλους η καραμέλα του "αυτά γίνονται μόνο στο Ελλαδιστάν". Η πιο ηλίθια φράση που κυκλοφορεί από άτομα που δεν έχουν πάει ποτέ εκτός συνόρων (το πολύ μέχρι τη Γλυφάδα για καφέ).

Συγγνώμη αν έθιξα κάποιον, δεν έχω τέτοια πρόθεση, αλλά περιμένω από ένα φόρουμ υψηλού επιπέδου να δείχνει λίγο αλληλεγγύη σε ανθρώπους (σήμερα της ΔΕΗ, αύριο εσάς τους ίδιους) που τους ληστεύουν ΤΑ ΛΕΦΤΑ τους.

Αυτά και πάλι συγγνώμη για το ύφος μου.

Φίλοι μου δεν είναι το θέμα στο δικαίωμα στην απεργία. Η ουσία είναι στην εκμετάλλευση αυτού του δικαιώματος γιά εκβιασμό.
Οι κανονισμοί και οι ΣΣΕ προβλέπουν προσωπικό ασφαλείας γιά τη λειτουργία του εργοστασίου. Κι αυτές είναι υπογεγραμμένες και από τις 2 πλευρές. Που πάει να πει ότι πρέπει να τις σέβονται και οι 2. Γιατί αν αύριο βγει κάποιος και ψελλίσει πως "αφού δε σεβάστηκες εσύ τη ΣΣΕ και γω κάνω το ίδιο και σε απολύω επειδή μούκοψες το ρεύμα" ή "σου κόβω τα προνόμια του δωρεάν ρεύματος" τότε τι θα γίνει?
Δε σημαίνει πως επειδή διεκδικώ κάτι και έχω τη δυνατότητα, κατεβάζω και τους διακόπτες. Δε σημαίνει ότι κάνω κατάληψη στο εργοαστάσιο και κλείνω το ρεύμα.
Θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν απεργία και να απέχουν από τη συντήρηση, τις επισκευές, την είσπραξη λογαριασμών και τότε θα πόναγε αυτός που έπρεπε (το κράτος) και όχι ο κόσμος. Αλλά είπαμε. Ψευτομαγκιά επειδή έχουμε τους διακόπτες.
Εγώ πάντως παρατήρησα στις συγκεντρώσεις των συνδικαλιστάδων και στο ντου στο δικαστήριο (απεργιακό προνόμιο κι αυτό?????) πως τα καπελλάκια τους μιά χαρά πεντακάθαρα ήταν και φρεσκοσιδερωμένα.

Last edited:
Το κράτος (ο Μητσοτάκης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Τσοχατζόπουλος, ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Μυτιληναίος, ο Χατζηνικολάου, ο Τράγκας και όλοι οι σκυλεύοντες την εξουσία πλουτίζοντας στην υγεία των κορόιδων) κλαίνε με μαύρο δάκρυ....ο αστακός ψόφιος, το χαβιάρι μαύρο, το κρασί παλιό (για να θυμηθούμε τον Χάρρυ Κλυν)

Κλάμα και οδύνη στην Ελβετία και στα Cayman islands που δε λειτούργησε το πλυντήριο του ΧΑΑ.

Υ.Γ. Το διαίρει και βασίλευε καλά κρατεί....μισθωτός εναντίον μισθωτού, ο εργαζόμενος των 1000 ευρώ εναντίον αυτού με τα 650 και πάει λέγοντας.

Πολύ μελό μας τα λες φίλε μου. Σιγά σιγά θα μας πούνε ότι αγωνίζονται γιά το καλό του ελληνικού λαού και όχι γιά τα συμφέροντά τους. Γιατί δε θυμάμαι που ήταν αυτοί όταν παίρνανε τα προνόμια οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ή στον ΟΤΕ να βγούν και να πουν "δε τα θέλουμε εμείς εφόσον δεν αφορούν όλο το λαό". Επειδή ξέρεις τα προνόμια αυτών πάλι εγώ τα πληρώνω.
Και μη ξεχνάς σε όσους ανέφερες και τα μεγάλα κεφάλια των συνδικαλιστοπατέρων (Πιπεργιάς, Πρωτόπαπας, Κανελλόπουλος, Παναγόπουλος κλπ) αγωνιζόμενοι γιά τον ελληνικό λαό πάνω απόλα.

Και σε τελική ανάλυση ξεκολλάτε από τα κολλήματα του 70-80. Δεν είναι δυνατόν όλα να είναι δημόσια. Ο ιδιωτικός τομέας μιά χαρά λειτουργεί. Από κει ταίζονται όλοι τους. Κι αν φοροδιαφεύγει (και όπου γίνεται αυτό εκτός νόμων επειδή απόσο ξέρω λειτουργούν στα όρια του νόμου) τον αναγκάζουν όλοι αυτοί οι κοπρίστες γιά άμθνα.
Και μη μου πεις ότι όλοι μας όπου μπορούμε δε το κάνουμε. Και φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή. Πες μου αν έχεις γυναίκα να σου κρατάει τα παιδιά πληρώνεις ένσημο? Οταν έρχεται υδραυλικός λες άσε δε πειράζει μη κόβεις τιμολόγιο να γύτώσω το ΦΠΑ? Νομίζεις ότι η μαύρη αγορά είναι κάτι απρόσωπο και σκοτεινό ή έχει το πρόσωπο του κακού Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα-Κόκκαλη? Η μήπως έχει το πρόσωπο του καθενός μας? Από τον κουλουρτζή της γωνίας μέχρι το ταξιτζή, το περιπτερά, τον βενζινά, τον υπάλληλο της ΔΕΗ που παίρνει φακελλάκι, που δουλεύει και τα απογεύματα χωρίς δελτίο κλπ?
Μη ψάχνουμε πολύ ψηλά γιά να βρού,ε τα κλεμμένα. Ας κοιτάξουμε δίπλα μας πρώτα. Ακόμα και στη δικιά μας τσέπη.
Αλλά είμαι λίγο off topic. Εδώ μιλάμε γιά εκβιασμό του κοινωνικού συνόλου γιά οφέλη των (πολύ) λίγων. Αυτό λέγεται δημοκρατία? Και στη τελική εκλογές γίνανε πριν από λίγους μήνες και ο καθένας ψηφίστηκε με βάση το πρόγραμμά του. Δε νομίζω να μας κρύψανε κάτι.

κάπου -δεν θυμάμαι- άκουσα να λέει κάποιος οτι έχει την μάνα του με υποστήριξη μηχανήματος στο σπίτι... που απαιτεί ρεύμα !!!

για αυτό δεν είδα να σχολιάζει κανείς κάτι,

ας πάει και το παλιάμπελο ε?

Πολύ μελό μας τα λες φίλε μου. Σιγά σιγά θα μας πούνε ότι αγωνίζονται γιά το καλό του ελληνικού λαού και όχι γιά τα συμφέροντά τους. Γιατί δε θυμάμαι που ήταν αυτοί όταν παίρνανε τα προνόμια οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ή στον ΟΤΕ να βγούν και να πουν "δε τα θέλουμε εμείς εφόσον δεν αφορούν όλο το λαό". Επειδή ξέρεις τα προνόμια αυτών πάλι εγώ τα πληρώνω.
Και μη ξεχνάς σε όσους ανέφερες και τα μεγάλα κεφάλια των συνδικαλιστοπατέρων (Πιπεργιάς, Πρωτόπαπας, Κανελλόπουλος, Παναγόπουλος κλπ) αγωνιζόμενοι γιά τον ελληνικό λαό πάνω απόλα.

Και σε τελική ανάλυση ξεκολλάτε από τα κολλήματα του 70-80. Δεν είναι δυνατόν όλα να είναι δημόσια. Ο ιδιωτικός τομέας μιά χαρά λειτουργεί. Από κει ταίζονται όλοι τους. Κι αν φοροδιαφεύγει (και όπου γίνεται αυτό εκτός νόμων επειδή απόσο ξέρω λειτουργούν στα όρια του νόμου) τον αναγκάζουν όλοι αυτοί οι κοπρίστες γιά άμθνα.
Και μη μου πεις ότι όλοι μας όπου μπορούμε δε το κάνουμε. Και φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή. Πες μου αν έχεις γυναίκα να σου κρατάει τα παιδιά πληρώνεις ένσημο? Οταν έρχεται υδραυλικός λες άσε δε πειράζει μη κόβεις τιμολόγιο να γύτώσω το ΦΠΑ? Νομίζεις ότι η μαύρη αγορά είναι κάτι απρόσωπο και σκοτεινό ή έχει το πρόσωπο του κακού Βαρδινογιάννη-Μπόμπολα-Κόκκαλη? Η μήπως έχει το πρόσωπο του καθενός μας? Από τον κουλουρτζή της γωνίας μέχρι το ταξιτζή, το περιπτερά, τον βενζινά, τον υπάλληλο της ΔΕΗ που παίρνει φακελλάκι, που δουλεύει και τα απογεύματα χωρίς δελτίο κλπ?
Μη ψάχνουμε πολύ ψηλά γιά να βρού,ε τα κλεμμένα. Ας κοιτάξουμε δίπλα μας πρώτα. Ακόμα και στη δικιά μας τσέπη.
Αλλά είμαι λίγο off topic. Εδώ μιλάμε γιά εκβιασμό του κοινωνικού συνόλου γιά οφέλη των (πολύ) λίγων. Αυτό λέγεται δημοκρατία? Και στη τελική εκλογές γίνανε πριν από λίγους μήνες και ο καθένας ψηφίστηκε με βάση το πρόγραμμά του. Δε νομίζω να μας κρύψανε κάτι.

Καλά, μελό τα λέω, έχεις δίκιο. Κανά επιχείρημα δεν διάβασα. Αν είσαι υπέρ να καταργηθεί γενικώς η απεργία καλώς, είναι μία άποψη. Αν όχι πάλι, να μας πεις πως να γίνονται οι απεργίες. Μήπως δουλεύοντας και φορώντας κανά μαύρο περιβραχιόνιο?

Πες μας την άποψή σου

Υ.Γ. Δεν υποστήριξα ποτέ συνδικαλιστικοπατέρες. Μη Γκαιμπελίζεις

Κατ'αρχήν δεν είπα ότι τους υποστηρίζεις. Είπα απλά ότι τους ξέχασες.
Οσον αφορά την απεργία τα λέω στο ακριβώς προηγούμενο από το δικό σου μήνυμα. Σε τι ακριβώς διαφωνείς? Στη τήρηση της εκάστοτε ΣΣΕ? Οι ΣΣΕ δε γίνονται μόνο γιά τους μισθούς. Περιλαμβάνει και άλλες υποχρεώσεις μέσα. Κι αυτά είναι συμβόλαια.
Μήπως διαφωνείς γιά την κατάληψη των εργοστασίων και το κατεβασμα των διακοπτών λες και είναι χωράφι του παππού τους?
Μήπως διαφωνείς στο ότι πιό πολύ θα έτσουζε αν δεν εισέπραταν τους λογαριασμούς και αντίστοιχα δεν έκοβαν το ρεύμα? Μήπως τότε θα ήταν πολύ περισσότερο ο κόσμος μαζί τους?

Last edited:
Re: Απάντηση: ΔΕΗ - Διαχρονικές αξίες

Κι όταν απεργούν οι γιατροί παίζονται ζωές

Όταν απεργούν τα τρένα ή τα αεροπλάνα ή τα πλοία οι νταλίκες τα βενζινάδικα οι τράπεζες στερούν πολλά αγαθά από τους πολίτες

αλλά πως αλλιώς να γίνει;

Τώρα αν το ασφαλιστικό δεν σε αφορά προφανώς θα είσαι από τους ....απέναντι

καμία σχέση...μισθωτός με ΙΚΑ ειμαι και εγώ...αλλά αυτή η κίνηση των ΔΕΗτζήδες μόνο ως OVER REACTION μπορώ να το χαρακτηρίσω!

αλλά είναι και τόσο καραγκιόζηδες, που ακόμα και το πλάνο που έχουν ανεβάσει στο site http://www.dei.gr/ δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την πραγματικότητα! μιλάμε για την τέλεια οργανωμένη απεργία!!!
μονο για να κατεβάζουν διακόπτες δεν απεργουν!