ΔΕΗ - Διαχρονικές αξίες

Re: Απάντηση: ΔΕΗ - Διαχρονικές αξίες

καμία σχέση...μισθωτός με ΙΚΑ ειμαι και εγώ...αλλά αυτή η κίνηση των ΔΕΗτζήδες μόνο ως OVER REACTION μπορώ να το χαρακτηρίσω!

αλλά είναι και τόσο καραγκιόζηδες, που ακόμα και το πλάνο που έχουν ανεβάσει στο site http://www.dei.gr/ δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την πραγματικότητα! μιλάμε για την τέλεια οργανωμένη απεργία!!!
μονο για να κατεβάζουν διακόπτες δεν απεργουν!

Για να μη λέμε ό,τι μας κατέβει, οι διακοπές δε μπορούν να είναι προγραμματισμένες για τεχνικούς λόγους, αφού είναι καθαρά συνάρτηση του φορτίου της κάθε περιοχής ανά χρονική στιγμή. Και τους διακόπτες δεν τους κατεβάζει η ΔΕΗ, τους κατεβάζει ο ΔΕΣΜΗΕ.

Αυτά γιατί αν δε ξέρουμε, καλύτερα να ψάχνουμε πρώτα αν αυτό που λέμε στέκει και ισχύει. Αλλιώς καταντάμε χωρίς να το θέλουμε κοινοί ψεύτες.

Κατ'αρχήν δεν είπα ότι τους υποστηρίζεις. Είπα απλά ότι τους ξέχασες.
Οσον αφορά την απεργία τα λέω στο ακριβώς προηγούμενο από το δικό σου μήνυμα. Σε τι ακριβώς διαφωνείς? Στη τήρηση της εκάστοτε ΣΣΕ? Οι ΣΣΕ δε γίνονται μόνο γιά τους μισθούς. Περιλαμβάνει και άλλες υποχρεώσεις μέσα. Κι αυτά είναι συμβόλαια.
Μήπως διαφωνείς γιά την κατάληψη των εργοστασίων και το κατεβασμα των διακοπτών λες και είναι χωράφι του παππού τους?
Μήπως διαφωνείς στο ότι πιό πολύ θα έτσουζε αν δεν εισέπραταν τους λογαριασμούς και αντίστοιχα δεν έκοβαν το ρεύμα? Μήπως τότε θα ήταν πολύ περισσότερο ο κόσμος μαζί τους?

Δε διαφωνώ εν γένει μαζί σου. Εν γένει όμως. Διότι όταν θα σου βάλουν εσένα το χέρι στη τσέπη να σου ληστέψουν τα λεφτά σου, θα βγεις με τις χατζάρες και το δίκανο στο δρόμο και καλά θα κάνεις. Δυστυχώς κρίνουμε πολλές φορές αφ'υψηλού και όταν (νομίζουμε πως) δε μας αφορά ένα θέμα....τέλος πάντων, διαφωνούμε, ας το κλείσουμε εδώ το θέμα, είπαμε τις απόψεις μας :cool:

Κι αν βγω με τις καραμπίνες και τα χατζάρια θα σκοτώσω αυτόν που φταίει. Οχι τον γείτονα επειδή έτυχε να είναι εκεί. Και μετά δε θα έχω και το θράσος να πω στους συγγενείς "ελάτε να μου συμπαρασταθείτε γιά να κάνω αυτόν που φταίει να πληρώσει" ούτε και θα τον έχω χρεώσει πιό μπροστά τα κλεμμένα αλλά ούτε και θα ζω και στο σπίτι του με έξοδά του με το έτσι θέλω, ούτε και θα τον υποχρεώνω να μη βρει αλλού καλύτερα επειδή εγώ τον φροντίζω. Μάλλον ατυχές το παράδειγμά σου.
Αλλα δε πειράζει

Last edited:
Κι αν βγω με τις καραμπίνες και τα χατζάρια θα σκοτώσω αυτόν που φταίει. Οχι τον γείτονα επειδή έτυχε να είναι εκεί. Και μετά δε θα έχω και το θράσος να πω στους συγγενείς "ελάτε να μου συμπαρασταθείτε γιά να κάνω αυτόν που φταίει να πληρώσει" ούτε και θα τον έχω χρεώσει πιό μπροστά τα κλεμμένα αλλά ούτε και θα ζω και στο σπίτι του με έξοδά του με το έτσι θέλω, ούτε και θα τον υποχρεώνω να μη βρει αλλού καλύτερα επειδή εγώ τον φροντίζω. Μάλλον ατυχές το παράδειγμά σου.
Αλλα δε πειράζει

OK ατυχές...πες μου τι δουλειά κάνεις να σου φέρω ένα καλό παράδειγμα αν θες

Το ζητούμενο για να καταλάβω είναι αν θα μας κοπεί το ρεύμα δυο ώρες την ημέρα για τέσσερις πέντε μέρες και τα υπόλοιπα στα αποτέτοια μας;
Πρώτον το ρεύμα δεν διακόπτεται έτσι για την πλάκα ή για να εκβιάσουν καταστάσεις οι απεργοί.
Δεύτερον, για το ασφαλιστικό που έρχεται ο μεγάλος νταβαντζής και βάζει χέρι στα ταμεία επειδή δεν θέλει/μπορεί να τα πάρει από εκεί που πρέπει δεν έχετε τίποτα να πείτε;
Τρίτον, κανέναν δεν ενδιαφέρει το γεγονός πως η πολιτική που ακολουθεί η ΔΕΗ με τη δημιουργία καινούριων θερμοηλεκτρικών σταθμών (αντί να αξιοποιήσει τις άφθονες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της χώρας μας) είναι πέρα για πέρα αναχρονιστική;
Το ζητούμενο για μας είναι η πλήρης απαξίωση των ΔΕΚΟ και το ξεπούλημά τους στους καλούς υπεύθυνους ιδιώτες ή η ανάνηψη τους και η επιστροφή τους στη ζωή.
Οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι υπόλοιποι κουτόφραγκοι γιατί διατηρούν τις ΔΕΚΟ τους; Αυτοί είναι οι χαζοί και εμείς είμαστε οι πονηροί που επιτέλος θα ξεφορτωθούμε το βραχνά των κακών ΔΕΚΟ, ή μήπως τα έχουμε κάνει σαλάτα, πολίτες και πολιτικοί σ'αυτή τη χώρα και έχουμε απαξιώσει κάθε τι δημόσιο από το σχολείο μέχρι τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή;
Έχει σκεφτεί κανείς ποιος από τους καλούς ιδιώτες μπορεί να συντηρήσει τα άπειρα χιλιόμετρα του δικτύου είτε αυτό είναι ηλεκτρικό, είτε τηλεπικοινωνιακό, είτε υδρευτικό;
Πόσοι από αυτούς που υποστηρίζουν την ιδιωτικοποίηση των πάντων έχουν σκεφτεί καλά τι θα γίνει αν ο ιδιώτης γίνει μονοπώλιο και αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της αγοράς;
Μόνο ο εαυτούλης μας και οι δικοί μας άνθρωποι να'ναι καλά και οι υπόλοιποι ας κόψουν το λαιμό τους;
Για μένα καλά κάνει και απεργεί όποιος απεργεί. Ίσως δυσανασχετήσω με τις συνέπειες αλλά όταν αυτές προέρχονται από μια απεργία είναι βραχυχρόνιες, ενώ οι συνέπειες της αδιαφορίας μου και της idiotικής μου καλοπέρασης είναι μόνιμες και πάντα αρνητικές. Καλή η γκρίνια αλλά δεν επιτρέπω στον εαυτό μου όταν τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα να βάζω τον εαυτό μου πάνω από αυτό.
Σας xαιρετώ γιατί όπου να'ναι θα κοπεί το ρεύμα. -bye-

Απλά φίλε μου το θέμα δεν είναι τι δουλειά κάνω. Μηχανικός είμαι.
Το θέμα είναι ότι δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να εκβιάσω κάποιον γιά κερδίσω κάτι από έναν τρίτο. Ειδικά αν αυτόν τον κάποιο τον εκβιάζω χρόνια τώρα γιά να κερδίζω εγώ. Ούτε αν έχω προνόμια από τον τρίτο εις βάρος του άλλου.
Επειδή ξέρεις τα προνόμια των ΔΕΗτζήδων, των ΟΤΕτζήδων των ΟΑδων και όλων αυτών των κρατικοδίαιτων από κάπου πληρώνονται. Και όταν λέμε κράτος δεν είναι κάποιο απρόσωπο μόρφωμα.
Οταν ο κάθε ΔΕΗτζης έχει τσάμπα ρεύμα (καρεκλοκένταυροι και εναερίτες), οι ΟΤΕτζήδες τζάμπα τηλέφωνα, οι ΟΑδες τζάμπα ταξίδια, αυτά από κάπου πληρώνονται. Και πληρώνονται από μένα κι από σένα μέσω του φόρου.
Και πρόσεξε κάνω το διαχωρισμό καρεκλοκένταυρου και εναερίτη. Ο εναερίτης δικαιούται ότι θέλει. Ο καρεκλοκένταυρος όμως με το κόπο και το αίμα του εναερίτη παίρνει ακόμα και βαρέα και ανθυγιεινά ενδεχομένως.
Και στα λέω επειδή σαν μηχανικός τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι με τους εναερίτες.
Το απλό ερώτημα εδώ είναι: Ο καθείς που βρέθηκε με μιά εξουσία στα χέρια του (καλώς ή κακώς, δικαίως ή αδίκως δεν το εξετάζω εδώ) έχει δικαίωμα να κάνει κατάληψη εργοστασίων και να εκμεταλλεύεται αυτή την εξουσία εις βάρος των πολλών προκειμένου να κερδίσει κάτι?

Το ζητούμενο για να καταλάβω είναι αν θα μας κοπεί το ρεύμα δυο ώρες την ημέρα για τέσσερις πέντε μέρες και τα υπόλοιπα στα αποτέτοια μας;
Πρώτον το ρεύμα δεν διακόπτεται έτσι για την πλάκα ή για να εκβιάσουν καταστάσεις οι απεργοί.
Δεύτερον, για το ασφαλιστικό που έρχεται ο μεγάλος νταβαντζής και βάζει χέρι στα ταμεία επειδή δεν θέλει/μπορεί να τα πάρει από εκεί που πρέπει δεν έχετε τίποτα να πείτε;
Τρίτον, κανέναν δεν ενδιαφέρει το γεγονός πως η πολιτική που ακολουθεί η ΔΕΗ με τη δημιουργία καινούριων θερμοηλεκτρικών σταθμών (αντί να αξιοποιήσει τις άφθονες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της χώρας μας) είναι πέρα για πέρα αναχρονιστική;
Το ζητούμενο για μας είναι η πλήρης απαξίωση των ΔΕΚΟ και το ξεπούλημά τους στους καλούς υπεύθυνους ιδιώτες ή η ανάνηψη τους και η επιστροφή τους στη ζωή.
Οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι υπόλοιποι κουτόφραγκοι γιατί διατηρούν τις ΔΕΚΟ τους; Αυτοί είναι οι χαζοί και εμείς είμαστε οι πονηροί που επιτέλος θα ξεφορτωθούμε το βραχνά των κακών ΔΕΚΟ, ή μήπως τα έχουμε κάνει σαλάτα, πολίτες και πολιτικοί σ'αυτή τη χώρα και έχουμε απαξιώσει κάθε τι δημόσιο από το σχολείο μέχρι τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή;
Έχει σκεφτεί κανείς ποιος από τους καλούς ιδιώτες μπορεί να συντηρήσει τα άπειρα χιλιόμετρα του δικτύου είτε αυτό είναι ηλεκτρικό, είτε τηλεπικοινωνιακό, είτε υδρευτικό;
Πόσοι από αυτούς που υποστηρίζουν την ιδιωτικοποίηση των πάντων έχουν σκεφτεί καλά τι θα γίνει αν ο ιδιώτης γίνει μονοπώλιο και αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της αγοράς;
Μόνο ο εαυτούλης μας και οι δικοί μας άνθρωποι να'ναι καλά και οι υπόλοιποι ας κόψουν το λαιμό τους;
Για μένα καλά κάνει και απεργεί όποιος απεργεί. Ίσως δυσανασχετήσω με τις συνέπειες αλλά όταν αυτές προέρχονται από μια απεργία είναι βραχυχρόνιες, ενώ οι συνέπειες της αδιαφορίας μου και της idiotικής μου καλοπέρασης είναι μόνιμες και πάντα αρνητικές. Καλή η γκρίνια αλλά δεν επιτρέπω στον εαυτό μου όταν τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα να βάζω τον εαυτό μου πάνω από αυτό.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απλά φίλε μου το θέμα δεν είναι τι δουλειά κάνω. Μηχανικός είμαι.
Το θέμα είναι ότι δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να εκβιάσω κάποιον γιά κερδίσω κάτι από έναν τρίτο. Ειδικά αν αυτόν τον κάποιο τον εκβιάζω χρόνια τώρα γιά να κερδίζω εγώ. Ούτε αν έχω προνόμια από τον τρίτο εις βάρος του άλλου.
Επειδή ξέρεις τα προνόμια των ΔΕΗτζήδων, των ΟΤΕτζήδων των ΟΑδων και όλων αυτών των κρατικοδίαιτων από κάπου πληρώνονται. Και όταν λέμε κράτος δεν είναι κάποιο απρόσωπο μόρφωμα.
Οταν ο κάθε ΔΕΗτζης έχει τσάμπα ρεύμα (καρεκλοκένταυροι και εναερίτες), οι ΟΤΕτζήδες τζάμπα τηλέφωνα, οι ΟΑδες τζάμπα ταξίδια, αυτά από κάπου πληρώνονται. Και πληρώνονται από μένα κι από σένα μέσω του φόρου.
Και πρόσεξε κάνω το διαχωρισμό καρεκλοκένταυρου και εναερίτη. Ο εναερίτης δικαιούται ότι θέλει. Ο καρεκλοκένταυρος όμως με το κόπο και το αίμα του εναερίτη παίρνει ακόμα και βαρέα και ανθυγιεινά ενδεχομένως.
Και στα λέω επειδή σαν μηχανικός τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι με τους εναερίτες.
Το απλό ερώτημα εδώ είναι: Ο καθείς που βρέθηκε με μιά εξουσία στα χέρια του (καλώς ή κακώς, δικαίως ή αδίκως δεν το εξετάζω εδώ) έχει δικαίωμα να κάνει κατάληψη εργοστασίων και να εκμεταλλεύεται αυτή την εξουσία εις βάρος των πολλών προκειμένου να κερδίσει κάτι?

Ως μηχανικός θα έπρεπε να είσαι περισσότερο ευαίσθητος στην υφαρπαγή του ταμείου μίας κατηγορίας εργαζομένων....δε πήρες χαμπάρι τι έγινε με το ΤΣΜΕΔΕ? Δε βλέπεις τα χάλια του? Ή μήπως είσαι ευχαριστημένος και βολεμένος με αυτή τη κατάσταση? Κανάς εργολάβος κλεφτοκοτάς είσαι και βρίζεις έτσι μισθωτούς εργαζομένους?

Δυστυχώς έχουμε την κοινωνία που μας αξίζει, κατ'εικόνα ημών

Ως μηχανικός θα έπρεπε να είσαι περισσότερο ευαίσθητος στην υφαρπαγή του ταμείου μίας κατηγορίας εργαζομένων....δε πήρες χαμπάρι τι έγινε με το ΤΣΜΕΔΕ? Δε βλέπεις τα χάλια του? Ή μήπως είσαι ευχαριστημένος και βολεμένος με αυτή τη κατάσταση? Κανάς εργολάβος κλεφτοκοτάς είσαι και βρίζεις έτσι μισθωτούς εργαζομένους?

Ωπα ωπα... το να συμφωνεις στην απεργια είναι κατι αλλο, απο το να συμφωνεις να κανουμε τη χωρα $Τ#%$#% χωρις προσωπικο ασφαλειας κλπ... Κι εγω μηχανικός (θα) είμαι, και με εκνευριζει πολυ αυτο που γινεται στο ΤΣΜΕΔΕ... και δε γουσταρω τα νεα μετρα της κυβερνησης. Αυτο δε σημαινει ομως οτι αφηνω τη χωρα χωρις ρευμα με το ετσι θελω... Οταν είσαι ο κινητηριος μοχλος μιας ολοκληρης χωρας εχεις τεραστιες ευθυνες, και οφειλεις το δικαιωμα σου στην απεργια να το ασκεις πολυ προσεκτικα, και οργανωμενα. Κι εγω οταν καποια μερα αποφασισω να κανω απεργια, δε θ'αφησω μια οικοδομή σε κάποια κρίσιμη φάση της κατασκευής της για να παω να διαμαρτυρηθώ. Ή θα διαμαρτυρηθώ δουλεύοντας, ή όσο απεργώ θα αφήσω κάποιον άλλο να κάνει υποτυπωδώς έστω τη δουλειά μου. Πρέπει να έχουμε αίσθημα ευθύνης, ειδικά σε νευραλγικές θέσεις.

Last edited:

Εγώ σε αυτά απλά να προσθέσω τα εξής.
Κανε'ις δεν είπε ότι είναι εναντίον των ΔΕΚΟ. Το θέμα είναι γιατί δελειτουργούν. Οταν στη Πορτογαλία με αντίστοιχο πληθυσμό και αντίστοιχη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος οι εργαζόμενοι στο δημόσιο φορέα είναι 8000 και εδώ 27-28000 κάτι δε πάει καλά.
Διαφωνώ ριζικά με τη δαιμονοποίηση του ιδιωτικού τομέα. Κάι δουλεύει και εκεί...κάτι έχει προσφέρει κι αυτός.

Και λίγο off topic
Οσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές.
Η παραγωγή ρεύματος γίνεται με 2 τρόπους σήμερα. ΑΠό ανανεώσιμες πηγές και από μη ανανεώσιμες πηγές. Δυστυχώς η αποδοτικότητα των ανανεώσιμων είναι τόσο χαμηλή που μπορεί να εξεταστεί μόνο σε μικρές κλίμακες (σε επίπεδο μικρών χωριών ή πολύ μικρών νησιών) γιά να λες ότι κάτι κάνεις. Οσο γιά τα υδροηλεκτρικά τα ποτάμια μας ήδη έχουν εκμεταλλευθεί.

Στις μη ανανεώσιμες πηγές. Οι γνωστοι τρόποι είναι πυρηνικοί σταθμοί, σταθμοί με πετρέλαιο, σταθμοί με λιθάνθρακα. Από αυτές η πυρηνική γιά την Ελλάδα έχει απορριφθεί (κακώς κατά τη γνώμη μου).
Από το να αγοράζω πετρέλαιο προτιμάω χίλιες φορές λιθάνθρακα που παράγουμε άφθονο εμείς. Ολα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε.

Και φυσικά υπάρχει η λύση της εισαγωγής. Ο καθένας λοιπόν διαλέγει τη λύση που τον βολεύει.
Τέλος του off topic.

Φίλε μου μισθωτός είμαι.
Οσο γιά τους χαρακτηρισμούς επιστρέφονται. Προσπαθούμε εδώ να κρατήσουμε ένα επίπεδο αν μη τι άλλο. Τώρα αν τα επιχειρήματά σου τελειώνουν στους χαρακτηρισμούς δε φταίω εγώ. Ας πρόσεχες

Ασε που δεν έβρισα κανέναν. Απλά τονίζω το απαράδεκτο του εκβιασμού.

Για να μη τα τσουβαλιάζουμε όλα .
Οι Γιατροί απεργούν με προσωπικό ασφαλείας.Το πολύ πολύ να αναβληθεί ένα προγραμματισμένο χειρουργείο ρουτίνας.
Τα έκτακτα και τα επείγοντα όμως αντιμετωπίζονται.

Αυτοί οι συμπαθέστατοι που κλέινουν τους διακόπτες,εγκλωβίζουν ανθρώπους στα ασανσερ,αφήνουν ηλικιωμένους στο σκοτάδι,καταστρέφουν το εμπόρευμα μικρομεσαίων στα ψυγεία (δεν μιλάμε για τα carefour),στερούν τη δουλειά και το ψωμί από άλλους,νομίζουν οτι έτσι τρίβουν τα μούτρα της εξουσίας ??
Σκασίλα τους μεγάλη,το έχουμε δεί το έργο πολλάκις και θα το ξαναβλέπουμε με τα εγγόνια μας παρέα..
Αμα είσαι μάγκας τα βάζεις μ αυτόν που σου φταίει.Κλέισε το ρεύμα στου Μαξίμου αμα λάχει.

Γιαλαντζί μαγκιές στην πλάτη ενός ήδη ταλαιπωρημένου λαού δεν ..ευχαριστώ..

Φίλε μου μισθωτός είμαι.
Οσο γιά τους χαρακτηρισμούς επιστρέφονται. Προσπαθούμε εδώ να κρατήσουμε ένα επίπεδο αν μη τι άλλο. Τώρα αν τα επιχειρήματά σου τελειώνουν στους χαρακτηρισμούς δε φταίω εγώ. Ας πρόσεχες

Ασε που δεν έβρισα κανέναν. Απλά τονίζω το απαράδεκτο του εκβιασμού.

Δε σε χαρακτήρισα, είσαι υποτίθεται ευφυής σαν μηχανικός και θα έπρεπε να το καταλάβεις αυτό....είσαι μισθωτός και έχεις αυτές τις απόψεις, συγχαρητήρια. Σου αξίζουν τότε τα 1000 ευρώ που παίρνεις πέρα για πέρα και πολλά μάλλον σου δίνουν οι εργοδότες σου, τους οποίους αν μας τους πεις (μη το κάνεις παράδειγμα λέω), με τον ίδιο λαϊκισμό που αντιμετωπίζεις τους ΔΕΗτζήδες θα σε αντιμετωπίσουν και άλλοι....

Δεν είναι προσωπικό το μήνυμα, γενικά ομιλώ. Γιατί ουδείς άμεμπτος στην Ελλάδα. Τα καρτέλ δήθεν "ανταγωνιστικός ιδιωτικός τομέας-όνειδος" που λειτουργούν ανεξέλεγκτα στο χανείο της Ελλάς είναι φαίνεται το παράδειγμά μας...

Τι να πει κανείς......από βολεμένους και idiotες τι να περιμένεις

Φίλε GTS καλωσήρθες.

Οσο δίκιο και να έχεις για τις απεργίες (προσωπικά ούτε εγώ πιστεύω στη "Σωτηρία" της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας), με τους παραπάνω ειρωνικούς χαρακτηρισμούς σου κινδυνεύεις να θεωρηθείς (εκτός από αγενής) και βολεμένος.

Λίγο μέτρο χρειάζεται..

Last edited:
Εγώ συμφωνώ με το ότι καλά κάνουν και απεργούν με τον τρόπο που απεργούν γιατί πολύ απλά η εκάστοτε κυβέρνηση δεν ακούει κανέναν, απλά διατάζει και μετά εκτελεί. Αυτά να πάνε να τα κάνουν αλλού και όχι στην Ελλάδα μας. και ας ταλαιπωρηθούμε μερικοί και ας ας ας....(βάλτε ότι θέλετε). Να πάνε να εισπράξουν πρώτα τα κλεμένα λεφτά από τα ταμεία όλες οι κυβερνήσεις και μετά αν δεν φτάνουν για να λύσουμε το πρόβλημα στο ασφαλιστικό να προτείνουν λύσεις και όχι να διατάζουν.

Άϊντε γιατί πολλά έχει τραβήξει ο κοσμάκης. Το μόνο που τους ενδιαφέρει όλους είναι οι θεσούλες τους και όχι το παρών & μέλλον αυτής της χώρας.

Φίλε GTS καλωσήρθες.

Οσο δίκιο και να έχεις για τις απεργίες (προσωπικά ούτε εγώ πιστεύω στη "Σωτηρία" της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας), με τους παραπάνω ειρωνικούς χαρακτηρισμούς σου κινδυνεύεις να θεωρηθείς (εκτός από αγενής) και βολεμένος.

Λίγο μέτρο χρειάζεται..

Αν παρεκτράπηκα, ζητώ συγγνώμη....αλλά να ψέξουμε και αυτούς που χαρακτηρίζουν συλλήβδην τεμπέληδες τους ΟΤΕτζήδες, ΔΕΗτζήδες, Tellaτζήδες, ΦΑΓΕτζήδες κτλ....

Και αυτοί ασχημονούν με τον τόπο τους...!

Εγώ συμφωνώ με το ότι καλά κάνουν και απεργούν με τον τρόπο που απεργούν γιατί πολύ απλά η εκάστοτε κυβέρνηση δεν ακούει κανέναν, απλά διατάζει και μετά εκτελεί. Αυτά να πάνε να τα κάνουν αλλού και όχι στην Ελλάδα μας. και ας ταλαιπωρηθούμε μερικοί και ας ας ας....(βάλτε ότι θέλετε). Να πάνε να εισπράξουν πρώτα τα κλεμένα λεφτά από τα ταμεία όλες οι κυβερνήσεις και μετά αν δεν φτάνουν για να λύσουμε το πρόβλημα στο ασφαλιστικό να προτείνουν λύσεις και όχι να διατάζουν.

Άϊντε γιατί πολλά έχει τραβήξει ο κοσμάκης. Το μόνο που τους ενδιαφέρει όλους είναι οι θεσούλες τους και όχι το παρών & μέλλον αυτής της χώρας.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Για να μη λέμε ό,τι μας κατέβει, οι διακοπές δε μπορούν να είναι προγραμματισμένες για τεχνικούς λόγους, αφού είναι καθαρά συνάρτηση του φορτίου της κάθε περιοχής ανά χρονική στιγμή. Και τους διακόπτες δεν τους κατεβάζει η ΔΕΗ, τους κατεβάζει ο ΔΕΣΜΗΕ.

Αυτά γιατί αν δε ξέρουμε, καλύτερα να ψάχνουμε πρώτα αν αυτό που λέμε στέκει και ισχύει. Αλλιώς καταντάμε χωρίς να το θέλουμε κοινοί ψεύτες.

Φιλε μου ποσώς με ενδιαφέρουν οι τεχνικοί λόγοι τις ΔΕΗ. Εμένα με ενδιαφέρει το τι λένε και τι γίνεται.

Εαν δεν είναι εφικτό να το προγραμματίσεις τότε μην βγάζεις καμία ανακοίνωση. Τωρα τι ΔΕΣΜΗΕ και άλλα ακρωνύμια μου λες δεν ξέρω...

Για το καλό μου νταν νταν
Για το καλό μου νταν νταν
Ώσπου δεν άντεξε στο τέλος τοοοο μυαλό μου... :BDGBGDB55:

Όσο κι αν γκρινιάζει ο κλασικός, ο *&^%$%, ο Έλληνας (κι εγώ ένας τέτοιος) η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ μια χαρά αξιοπιστία έχουν. Και αν κάποια στιγμή γίνει και τίποτα, ξέρεις που να τους βρεις και να τους :rifle: έστω για να σου φύγουν τα νεύρα. Μιλάμε προσφέρουν εθνική ψυχοθεραπεία...

Και η διαφημιστική καμπάνια του ΟΤΕ πετυχημενη (και αντιακατοπτρίζει ως ένα βαθμό την πραγματικότητα-ίσως έτσι όπως συμφέρει):
...
-Με την καλύτερή μου φίλη;;;
-Δεν είναι ακριβώς έτσι... έχεις και καλύτερες φίλες.
...

Ακριβώς έτσι!
Στον ΟΤΕ γίνεται Ο χαμός με τις αιτήσεις αποχώρησης απο τους εναλλακτικούς παρόχους και επανασύνδεσης με το δίκτυό του.
Στο πατρικό μου στην Αθήνα έχουν Τελλας......φρίκη...επικοινωνούμε συνήθως με κινητό:(:(