ΔΕΗ - Διαχρονικές αξίες

Εμένα με ενοχλεί αυτή η γραμμή που έχει περάσει για απαξίωση των ΔΕΚΟ και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Και μάλιστα όταν σαν μέτρο σύγκρισης έχουμε τον χειρότερο ιδιωτικό τομέα στην Ε.Ε. Με πολύ χαμηλή παραγωγή, και άκρως κρατικοδίαιτο. Να πω ότι είμασταν στις ΗΠΑ, να το δεχτώ. Αλλά στην Ελλάδα θα μου επιτρέψετε να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τις ικανότητες του ιδιωτικού τομέα.

Επειδή όμως το θέμα μας είναι η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στην κοινωνία, να αναφέρουμε εδώ ότι ή λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας οφείλει να καλύψει τα απολύτως απαραίτητα, και όχι αυτά που λειτουργούν με full προσωπικό. Και είναι και λογικό αυτό. Αν λοιπόν βάλουμε κάτω ποια είναι τα απολύτως απαραίτητα, ρεύμα θα έπρεπε να έχουν μόνο τα Νοσοκομεία, τα σχολεία, τα φανάρια, και οι οργανισμοί κοινής ωφελείας. Κανένα σπίτι, κανένα ασανσέρ, καμία βιομηχανία, καμία επιχείρηση. Αυτό σημαίνει λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας. Αν είδαμε κάτι τέτοιο ας αρχίσουμε να τα χώνουμε όλοι μαζί. Αλλά εγώ δεν το είδα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΔΕΗ - Διαχρονικές αξίες

Εγώ σε αυτά απλά να προσθέσω τα εξής.
Κανε'ις δεν είπε ότι είναι εναντίον των ΔΕΚΟ. Το θέμα είναι γιατί δελειτουργούν. Οταν στη Πορτογαλία με αντίστοιχο πληθυσμό και αντίστοιχη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος οι εργαζόμενοι στο δημόσιο φορέα είναι 8000 και εδώ 27-28000 κάτι δε πάει καλά.
Διαφωνώ ριζικά με τη δαιμονοποίηση του ιδιωτικού τομέα. Κάι δουλεύει και εκεί...κάτι έχει προσφέρει κι αυτός.

Με τα παραπάνω πάνω κάτω συμφωνώ

Και λίγο off topic
Οσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές.
Η παραγωγή ρεύματος γίνεται με 2 τρόπους σήμερα. ΑΠό ανανεώσιμες πηγές και από μη ανανεώσιμες πηγές. Δυστυχώς η αποδοτικότητα των ανανεώσιμων είναι τόσο χαμηλή που μπορεί να εξεταστεί μόνο σε μικρές κλίμακες (σε επίπεδο μικρών χωριών ή πολύ μικρών νησιών) γιά να λες ότι κάτι κάνεις. Οσο γιά τα υδροηλεκτρικά τα ποτάμια μας ήδη έχουν εκμεταλλευθεί.

Διαφωνώ. Στην Γερμανία έχουν άπειρες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων και μάλιστα από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Μέχρι το 2012 θα έπρεπε (προφανώς δεν προλαβαίνουμε ως τότε :fahne90:) το 12.5% της καταναλισκόμενης ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Έχουμε ήλιο, αέρα και το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι να τα πουλάμε 3 μήνες το χρόνο στους τουρίστες. Πληρώνουμε καθημερινά πρόστιμα ως χώρα επειδή οι εκπομπές ρύπων εξ'αιτίας των θερμοηλεκτρικών εγκαταστάσεων είναι πάνω από τις επιτρεπόμενες!!! Και κάποιοι απίστευτοι θέλουν να φτιάξουμε καινούριες ΘΗ μονάδες...

Στις μη ανανεώσιμες πηγές. Οι γνωστοι τρόποι είναι πυρηνικοί σταθμοί, σταθμοί με πετρέλαιο, σταθμοί με λιθάνθρακα. Από αυτές η πυρηνική γιά την Ελλάδα έχει απορριφθεί (κακώς κατά τη γνώμη μου).
Από το να αγοράζω πετρέλαιο προτιμάω χίλιες φορές λιθάνθρακα που παράγουμε άφθονο εμείς. Ολα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε.

Ας φτιάξουν ένα σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι μας και να δεις μετά τι κωλοτούμπες θα κάνουμε από τη χαρά μας! Επειδή μας βολεύει προσωρινά δεν σημαίνει πως είναι η καλύτερη λύση.

Και φυσικά υπάρχει η λύση της εισαγωγής. Ο καθένας λοιπόν διαλέγει τη λύση που τον βολεύει.
Τέλος του off topic.
Μια χώρα για να είναι ανεξάρτητη πρέπει να είναι και (ενεργειακά) αυτόνομη.
Η ενεργειακή πολιτική μιας χώρας είναι καθαρά πολιτικό ζήτημα.
Και τα παραπάνω δεν είναι καθόλου offtopic κατά τη γνώμη μου.

Επειδή όμως το θέμα μας είναι η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και οι επιπτώσεις στην κοινωνία, να αναφέρουμε εδώ ότι ή λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας οφείλει να καλύψει τα απολύτως απαραίτητα, και όχι αυτά που λειτουργούν με full προσωπικό. Και είναι και λογικό αυτό. Αν λοιπόν βάλουμε κάτω ποια είναι τα απολύτως απαραίτητα, ρεύμα θα έπρεπε να έχουν μόνο τα Νοσοκομεία, τα σχολεία, τα φανάρια, και οι οργανισμοί κοινής ωφελείας. Κανένα σπίτι, κανένα ασανσέρ, καμία βιομηχανία, καμία επιχείρηση. Αυτό σημαίνει λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας. Αν είδαμε κάτι τέτοιο ας αρχίσουμε να τα χώνουμε όλοι μαζί. Αλλά εγώ δεν το είδα.

μπαρδόν, αλλά εμένα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να με θίγει η απεργία του προσωπικού του αντισυμβαλλόμενού μου. Έχουμε υπογράψει μία σύμβαση και τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Άρα το προσωπικό ασφαλείας θα πρέπει να καλύπτει τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς τους πελάτες της. Δεν με ενδιαφέρει πώς. Ας προσλαμβάνει έκτακτο προσωπικό κατά τις απεργίες, ώστε να γονατίσει η ίδια στην οποία αφορά η απεργία, και όχι εγώ.

Πέραν τούτου, είδες να λειτουργεί κανένα φανάρι στους τομείς όπου κόβεται το ρεύμα;

Για να μη τα τσουβαλιάζουμε όλα .
Οι Γιατροί απεργούν με προσωπικό ασφαλείας.Το πολύ πολύ να αναβληθεί ένα προγραμματισμένο χειρουργείο ρουτίνας.
Τα έκτακτα και τα επείγοντα όμως αντιμετωπίζονται.

Αυτοί οι συμπαθέστατοι που κλέινουν τους διακόπτες,εγκλωβίζουν ανθρώπους στα ασανσερ,αφήνουν ηλικιωμένους στο σκοτάδι,καταστρέφουν το εμπόρευμα μικρομεσαίων στα ψυγεία (δεν μιλάμε για τα carefour),στερούν τη δουλειά και το ψωμί από άλλους,νομίζουν οτι έτσι τρίβουν τα μούτρα της εξουσίας ??
Σκασίλα τους μεγάλη,το έχουμε δεί το έργο πολλάκις και θα το ξαναβλέπουμε με τα εγγόνια μας παρέα..
Αμα είσαι μάγκας τα βάζεις μ αυτόν που σου φταίει.Κλέισε το ρεύμα στου Μαξίμου αμα λάχει.

Γιαλαντζί μαγκιές στην πλάτη ενός ήδη ταλαιπωρημένου λαού δεν ..ευχαριστώ..

Η πιό μεγάλη Απεργία Γιατρων έγινε στην Αμερική,ναι στην Αμερικη,όταν έγινε μεγάλη επίθεση στίς αμοιβές τών γιατρών που εργάζονταν στά νοσοκομεία.
Για δύο μέρες δεν πάτησε γιατρός...
Εγινε ο κακός χαμός αλλά τα μέτρα αποσύρθηκαν άμεσα.
Υ.Γ.
Απ´ότι βλέπω ο ταλαιπωρημένος λαός πάντως τα βάζει με τούς απεργούς της ΔΕΗ σήμερα όπως χτές με τούς απεργούς δασκάλους.

Ολα σου τά πόστ στο παρόν thread,τά θεωρώ υποδειγματικά.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΔΕΗ - Διαχρονικές αξίες

Συμφωνώ απόλυτα όσον αφορά τα φωτοβολταϊκά αλλά δε μου λες το ποσοστό ενέργειας που καλύπτουν σε ενέργεια. Επιπλέον πρέπει να έχουμε υπόψη μας το δύσκολο του ελληνικού εδάφους που αφορά τη διανομή της παραγόμενης ενέργειας. Εξακολουθώ να επιμένω ότι είναι χρήσιμα σε επίπεδα απομονωμένων και δύσβατων κοινοτήτων (πχ. Καστελλόριζο, Οινούσες κι άλλα μικρά νησιά ή ορεινά χωριά).

Οσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Ευχαριστώ κατ'αρχήν τον φίλο GTS που ανησυχεί γιά το μισθό μου. Οχι φίλε είμαι αρκετά παραπάνω ίσως επειδή είμαι καλός στη δουλειά μου. Να προσθέσω και μερικά παραδείγματα ιδιωτικής ενέργειας. Αττική οδός. By far ο καλύτερος δρόμος στην Ελλάδα. Ελευθέριος Βενιζέλος. Αττικό μετρό. Ολα αυτά με σύγχρονες προδιαγραφές και ευγενέστατους υπάλληλους. Πείτε μου πότ είδατε τελευταία φορά ευγενικό και χαμογελαστό υπάλληλο σε γκισέ της Εφορίας ας πούμε. Βέβαια όταν κάνουν απεργία δεν είδα όλους αυτούς που βγαίνουν και χτυπιούνται γιά τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο (ξεχνώντας φυσικά τις υποχρεώσεις) να βγαίνουν αντίστοιχα να χτυπιούνται και γιά τα δικά τους δικαιώματα, αλλά τους βρίζουν επειδή έκλεισε το αεροδρόμιο ή δε μπορούν να πάνε στη δουλειά τους με το μετρό. Αλλά υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια.

Οσον αφορά τη ΔΕΗ πρέπει να καταλάβετε μιά λεπτή διαφορά. Αλλο κάνω κατάληψη σε ένα εργοστάσιο και το κλείνω, και άλλο έχω προσωπικό ασφαλείας και το λειτουργώ όσο μπορώ. Η υποχρέωση των απεργούντων είναι η δεύτερη και όχι φυσικά η πρώτη. Εγώ γι'αυτή τη νοοτροπία διαμαρτύρομαι και όχι γιά την απεργία και το τόνισα από την αρχή

Και τέλος φίλε GTS επειδή βλέπω το επίπεδό σου και καταλαβαίνω ότι κάπου κοντά στους απεργούς είσαι (εργαζόμενος ή συνδικαλιστής). Δυστυχώς λοιπόν με αυτό το επίπεδο εκεί καταντήσατε το Δημόσιο. Να μη θέλουν να σας δουν και να σας βρίζει το 80% του ελληνικού λαού. Χάσατε τα λαϊκά σας ερείσματα. Και σίγουρα όχι κατόπιν εντολών.

Και επιτέλους σε μιά τέτοια συζήτηση θα ήθελα μεγαλύτρη υποστήριξη από τους administrators όσον αφορά το επίπεδο των απαντήσεων. Θεμιτή η διαφωνία και η όποια κριτική. Αλλά οι χαρακτηρισμοί αθέμιτοι. Και το λέω όχι γιατί έχω ανάγκη την υποστήριξη κανενό,ς αλλά απλά περίμενα πως μέχρι τώρα θα του είχε γίνει κάποια παρατήρηση.

Η πιό μεγάλη Απεργία Γιατρων έγινε στην Αμερική,ναι στην Αμερικη,όταν έγινε μεγάλη επίθεση στίς αμοιβές τών γιατρών που εργάζονταν στά νοσοκομεία.
Για δύο μέρες δεν πάτησε γιατρός...
Εγινε ο κακός χαμός αλλά τα μέτρα αποσύρθηκαν άμεσα.
Υ.Γ.
Απ´ότι βλέπω ο ταλαιπωρημένος λαός πάντως τα βάζει με τούς απεργούς της ΔΕΗ σήμερα όπως χτές με τούς απεργούς δασκάλους.

Ναι καλά.(επειδή κουοτάρεις εμένα).
Η Αμερική έχει το χειρότερο ή μάλλον ανύπαρκτο ασφαλιστικό σύστημα και σ αφήνουν να πεθάνεις στην ψάθα,οπότε ατυχές το παράδειγμα..

Αν είχες τη μάνα σου σε αναπνευστήρα, και πλήρωνες 500άρια το μήνα στη ΔΕΗ, σου κόβανε το ρεύμα με το έτσι θέλω για ώρες τότε θα τα λέγαμε..
Εκ του ασφαλούς όλοι αγωνιστές είμαστε.
Με τη διαφορα οτι πληρώνουμε γι αυτό που μας στερούνε.
Να κ'όψουνε το ρεύμα στη Ρηγίλλης,στη Βουλή,στου Μαξίμου,στην Τρικούπη,στην Κουμουνδούρου,στον Περισσό.
Τα χαλασμένα κρέατα,παγωτά,γάλατα κλπ´ποιός θα τα πληρώσει στους μικρομεσαίους που καταστρέφονται?

Υ.Γ. 1 ποτέ μου δεν έβρισα τις ΔΕΚΟ,ούτε ζήτησα την ιδιωτικοποίησή τους.Τρανό παράδειγμα η αυστηρή προσκόλλησή μου στον ΟΤΕ.Και ας τον βρίζουν όλοι..
Υ.Γ.2 Στις απεργίες των δασκάλων δεν είχα ταχθεί εναντίων τους,οπότε ατυχές το κουοτάρισμά σου.Αλλωστε η μάνα μου ήταν εκπαιδευτικός.

ΥΓ.3. Καλό είναι σε έναν αγώνα να βλέπουμε και τις δύο όψεις.Ε#γώ αυτό κάνω.Δεν τους απαξιώνω,μακάρι να δικαιωθούν για το ταμείο τους (??)αλλά μπορούσαν να βρούν εναλλακτικές ωστε να μη κάνουν ζημιά στον κόσμο που δεν τους φταίει σε τίποτα..

Last edited:
μπαρδόν, αλλά εμένα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να με θίγει η απεργία του προσωπικού του αντισυμβαλλόμενού μου. Έχουμε υπογράψει μία σύμβαση και τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Άρα το προσωπικό ασφαλείας θα πρέπει να καλύπτει τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς τους πελάτες της. Δεν με ενδιαφέρει πώς. Ας προσλαμβάνει έκτακτο προσωπικό κατά τις απεργίες, ώστε να γονατίσει η ίδια στην οποία αφορά η απεργία, και όχι εγώ.

Πέραν τούτου, είδες να λειτουργεί κανένα φανάρι στους τομείς όπου κόβεται το ρεύμα;

Τασο μου, αν η ΔΕΗ σε χρεώσει πάγιο για τις ώρες που κόπηκε το ρεύμα, τότε να της κάνεις καταγγελία της σύμβασης και να απαιτήσεις αποζημείωση από την εταιρία. Από εκεί και πέρα, φυσικά και προβλέπονται οι διακοπές ρεύματος μέσα στη σύμβαση. Ψάξε την και θα δεις ότι προβλέπονται για λόγους ανωτέρας βίας (και ναι εκεί εντάσσονται και οι απεργίες). Δηλαδή σε μια βλάβη του δικτύου τι θα έκανες; Από εκεί και πέρα, όποιος θίγεται ή ζημιώνεται, έχει απέναντί του την ΔΕΗ και όχι τους εργαζομένους της. Το τί θα κάνει η επιχείρηση με τους υπαλλήλους της, είναι εσωτερικό ζήτημα. Γι αυτό άλλωστε προχώρησε η διοίκηση σε κινήσεις για να χαρακτηριστεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Edit: Το αυτό και για τα φανάρια. Και εκεί προβλέπονται βλάβες. Εσύ πόσους τροχονόμους (η εφεδρεία σε αυτή την περίπτωση) είδες να τα αντικαθιστούν; Γιατί το χάος στην Αλεξάνδρας προήλθε μεν απο τα φανάρια που δεν λειτούργησαν, αλλά διογκώθηκε από την απερισκεψία της τροχαίας που έστειλε τροχονόμους με 2 ώρες καθυστέρηση.

Last edited:
Ναι καλά.(επειδή κουοτάρεις εμένα).
Η Αμερική έχει το χειρότερο ή μάλλον ανύπαρκτο ασφαλιστικό σύστημα και σ αφήνουν να πεθάνεις στην ψάθα,οπότε ατυχές το παράδειγμα..

Αν είχες τη μάνα σου σε αναπνευστήρα, και πλήρωνες 500άρια το μήνα στη ΔΕΗ, σου κόβανε το ρεύμα με το έτσι θέλω για ώρες τότε θα τα λέγαμε..
Εκ του ασφαλούς όλοι αγωνιστές είμαστε.
Με τη διαφορα οτι πληρώνουμε γι αυτό που μας στερούνε.
Να κ'όψουνε το ρεύμα στη Ρηγίλλης,στη Βουλή,στου Μαξίμου,στην Τρικούπη,στην Κουμουνδούρου,στον Περισσό.
Τα χαλασμένα κρέατα,παγωτά,γάλατα κλπ´ποιός θα τα πληρώσει στους μικρομεσαίους που καταστρέφονται?

Υ.Γ. 1 ποτέ μου δεν έβρισα τις ΔΕΚΟ,ούτε ζήτησα την ιδιωτικοποίησή τους.Τρανό παράδειγμα η αυστηρή προσκόλλησή μου στον ΟΤΕ.Και ας τον βρίζουν όλοι..
Υ.Γ.2 Στις απεργίες των δασκάλων δεν είχα ταχθεί εναντίων τους,οπότε ατυχές το κουοτάρισμά σου.Αλλωστε η μάνα μου ήταν εκπαιδευτικός.

ΥΓ.3. Καλό είναι σε έναν αγώνα να βλέπουμε και τις δύο όψεις.Ε#γώ αυτό κάνω.Δεν τους απαξιώνω,μακάρι να δικαιωθούν για το ταμείο τους (??)αλλά μπορούσαν να βρούν εναλλακτικές ωστε να μη κάνουν ζημιά στον κόσμο που δεν τους φταίει σε τίποτα..

Συνηθίζω σχεδόν πάντα να παραθέτω δημοσίως αξιόπιστες πληροφορίες...
Αυτό για την Αμερική ισχύει μέχρις κεραίας..
Τοτε οι εφημερίδες θεωρούσαν τούς γιατρούς ´φονιάδες´.

Οι διακοπές ρεύματος πάντως δεν ειναι τόσο μεγάλης διάρκειας που καταστρέφονται οι μικρομεσαίοι.
Οσο για το ´ασφαλές´περί τών αγωνιστών ασχολίαστο...
Και τά λαϊκιστικά παραδείγματα τα ακούω και απο το Mega.....
Sorry για το κοουτάρισμα..
Τα λοιπά που θεωρείς ότι σού ´χρεώνω´δεν ισχύουν ...

Re: Απάντηση: ΔΕΗ - Διαχρονικές αξίες

Όταν απεργώ, δεν βγαίνει ζωντανό πρόγραμμα στην ΕΡΤ. Όταν ο δικηγόρος απεργεί, δεν συμμετέχει σε δικαστήρια με αποτέλεσμα να μην γίνονται δίκες. Όταν απεργεί ο γιατρός, εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Όταν απεργεί ο φούρναρης, δεν υπάρχει (φρέσκο) ψωμί. Τα παραδείγματα είναι πολλά... Ποιες θεωρείς -εκτός της διακοπής του ρεύματος- ως εναλλακτικές μορφές απεργίας για τους εργαζομένους στη ΔΕΗ; Και μην μου πεις το να μην εισπράττουν τα τιμολόγια, γιατί με αυτή τη λογική, να εκδικάζονται και οι υποθέσεις αλλά να μην εισπράτουν οι δικηγόροι τις αμοιβές τους, οι φούρναρηδες να δίνουν ψωμί τσάμπα, και πάει λέγοντας.

Μα γι αυτό Βασίλη μου, προβέπεται προσωπικό ασφαλείας. Και γι αυτό και οι διακοπές είναι περιορισμένες. Φαντάσου να κάνανε την απεργία τους όπως την κάνουνε άλλες ομάδες εργαζομένων...

Όταν απεργώ, δεν βγαίνει ζωντανό πρόγραμμα στην ΕΡΤ. Όταν ο δικηγόρος απεργεί, δεν συμμετέχει σε δικαστήρια με αποτέλεσμα να μην γίνονται δίκες. Όταν απεργεί ο γιατρός, εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Όταν απεργεί ο φούρναρης, δεν υπάρχει (φρέσκο) ψωμί. Τα παραδείγματα είναι πολλά... Ποιες θεωρείς -εκτός της διακοπής του ρεύματος- ως εναλλακτικές μορφές απεργίας για τους εργαζομένους στη ΔΕΗ; Και μην μου πεις το να μην εισπράττουν τα τιμολόγια, γιατί με αυτή τη λογική, να εκδικάζονται και οι υποθέσεις αλλά να μην εισπράτουν οι δικηγόροι τις αμοιβές τους, οι φούρναρηδες να δίνουν ψωμί τσάμπα, και πάει λέγοντας.

Χωρίς να αντιλέγω για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, μια ερώτηση ήθελα να σου κάνω Φώτη.

Ο μοχλός που κατεβαίνει σε ποιόν ανήκει??? Στους απεργούς??? Στους συνδικαλιστές???? Δηλαδή, αν ξεκινήσουν αύριο μια απεργία οι πιλότοι της ΟΑ θα κατασχέσουν τα αεροπλάνα????? Αν κάνουν οι τραπεζικοί θα κλείσουν τα ΑΤΜ????

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΔΕΗ - Διαχρονικές αξίες

Χωρίς να αντιλέγω για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, μια ερώτηση ήθελα να σου κάνω Φώτη.

Ο μοχλός που κατεβαίνει σε ποιόν ανήκει??? Στους απεργούς??? Στους συνδικαλιστές???? Δηλαδή, αν ξεκινήσουν αύριο μια απεργία οι πιλότοι της ΟΑ θα κατασχέσουν τα αεροπλάνα????? Αν κάνουν οι τραπεζικοί θα κλείσουν τα ΑΤΜ????

Ο μοχλός προς το παρόν ανήκει στο κράτος όπως και η ενέργεια που παράγεται. Ποιος έχει οριστεί από το κράτος να τον ανεβάζει και να τον κατεβάζει όμως; Και ποιος παράγει την ενέργεια που απαιτείται -βάσει της κατανάλωσης- ώστε να μείνει με ασφάλεια ο μοχλός πάνω με σχετική ασφάλεια; Όταν λοιπόν το σύστημα λόγω της απεργίας δεν μπορεί να δώσει όλη την ενέργεια που απαιτείται, τότε μοιραίο είναι κάποιοι να μείνουν χωρίς ρεύμα για καποιο διάστημα. Κακό; Ναι. Σίγουρα. Αλλά δεν θα κατηγορήσω κανέναν απεργό γι αυτό.
Αντίστοιχα ποιος έχει οριστεί να πετάει τα κρατικά αεροπλάνα της ΟΑ; ο Σουηδός μήπως; Άμα είναι έτσι, την επόμενη φορά που θα έχει απεργία το μετρό να πάμε να το οδηγήσουμε παρέα, Γιάννη μου. Ή οταν θα απεργούν οι πανεπιστημιακοί να βάλουμε εμείς τα θέματα της εξεταστικής. Ή ακόμα καλύτερα να αντικαταστήσουμε εμείς τους απεργούς γιατρούς σε κάποιο χειρουργείο. Αφού σε εμάς ανήκουν και τα βαγόνια, και τα έδρανα, και τα νυστέρια. Και όχι, δεν προσπαθώ να ειρωνευτώ τον συλλογισμό σου.

Τώρα αν εξισώνουμε το υπεπληρωμένο και υπέρτατο αγαθό (μαζί με το νερό) του ηλεκτρισμού, με την οποια απεργία στη ΕΡΤ και τις επιπτώσεις τους νομίζω θα είναι τραγέλαφος το αποτέλεσμα.
Οπως αν απεργήσουν οι δικηγόροι ή οι γιατροί.Μικρό το κακό μπροστά στο κατέβασμα του (πληρωμένου) διακόπτη και των επιπτώσεών του.
Χωρίς να θίξω κανέναν και καμμία θέση.
Τώρα αν κάποιοι τα επιχειρήματα τα θεωρούν λαϊκισμούς για να διακαιολογούν τα αδικαιολόγητα,πάω πάσσο..
Πάντως MEGA δεν βλέπω.
Εχω τις ίδιες ευαισθησίες με τους υπόλοιπους.

Και επειδή το έργο το έχω δεί αυτούσιο και άλλες φορές και σε άλλες κυβερνήσεις και στο πανεπιστήμιο (μόνο που κάποιοι διαφωνούντες τώρα,τότε συμφωνούσαν),εχουμε πήξει στους εργατοπατέρες και στους "επαγγελματίες συνδικαλιστές".Των οποίων το μέλλον διαγράφεται λαμπρότατο .Από Νομάρχης μέχρι βουλευτής ή και υπουργός.Εκτός της εργασίας για την οποία ετάχθη και που άλλοι μεροκαματιάρηδες παρακαλάνε .
Και μετά λέμε για τα χαϊρια του κράτους εδώ και 35 χρόνια..

Το παραπάνω ισχύει για όλες τις συνδικαλιστικές "παρατάξεις" ανεξαρτήτου χρώματος και πολιτικής κατεύθυνσης.Τους έζησα στο Πανεπιστήμιο,στον Σύλλογο και πλέον ούτε για ..

Δεν καταλαβαίνω τό πώς συνδικαλιστές ά λά Πολυζωγόπουλος θά πρέπει να ´τοποθετούνται´μπροστά απο κάθε διεκδίκηση ή απεργία γιά να τήν ακυρώνουμε..Λές και στήν απεργία συμμετέχουν μόνον αυτοί...
Μια απεργία πού είναι επιτυχημένη,ξεπερνά τον κάθε εργατοπατέρα..
Και εν πάσει περιπτώσει χίλιες φορές να βλέπω χιλιάδες ανθρώπους στούς δρόμους(ναι στό ...πεζοδρόμιο........)να διεκδικούν ότι τούς κλέβουν,παρά να επιλέγουν ´συμβολικούς τρόπους αγώνα´....
Υπάρχει ακόμα ελπίδα λοιπόν...........

Δημήτρη, για την σημαντικότητα του έργου που παράγει η ΔΕΗ, και το πόσο βασικό αγαθό είναι, απάντησα λίγα ποστ πιο πάνω στον Βασίλη. Φυσικά δεν μπορείς να κόψεις τελείως το ρεύμα παντού. Σκέψου όμως πως απεργούν άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων, δες πως απεργεί η ΔΕΗ, και κάνε τις συγκρίσεις. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε κανένα τρελό παράπονο, για τις δύο, τρεις πέντε ώρες ημερησίως που κόβεται το ρεύμα.

Για τους συνδικαλιστές, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Όσοι "νεολαίοι" στις σχολές, δεν προορίζονται για πολιτικές θέσεις, αυτόματα τοποθετούνται σε συνδικαλιστικές από τα κόμματά τους. Πως μπορεί αυτός ο άνθρωπος να με εκπροσωπήσει. Ακόμα και αν εκλεγεί στη θέση που είναι, ποιος μου διασφαλίζει ότι την κρίσιμη στιγμή θα κοιτάξει το δικό μου συμφέρον (εργασιακά μου δικαιώματα) και όχι το δικό του (βουλευτικό έδρανο και βουλευτική σύνταξη);

Oι εργατοπατέρες όμως της ΓΕΝΟΠ, ρίχνουν το μπαλλάκι στην κυβέρνηση και νίπτουν τα χείρας τους όταν τους επιτίθονται.
Είναι λένε κατευθυνόμενη η απεργία από την ίδια την κυβέρνηση, ( τουλάχιστον στο βαθμό και στην διάρκεια των διακοπών ), για να τους ρίξει στα μάτια της κοινής γνώμης λένε.
Τώρα ποιός λαϊκίζει, ας μου πείτε.