Για το θέμα των ηχογραφήσεων η γνώμη μου είναι ότι δεν είναι αδυναμία του ηχολήπτη, ούτε βγαίνει έτσι γιατί βαριέται ...:HTEHETH63:
1. Το που απευθύνεται (αγοραστικό κοινό) ο συγκεκριμένος δίσκος και με ποιο τρόπο ακούει μουσική (στατιστικά)(αναπαραγωγή-ποιότητα-μέσο), καθορίζουν το αποτέλεσμα.
2. Ο ήχος τροποποιείται για να αποδίδει καλύτερα στα απλά συστήματα που πωλούνται πολλαπλάσια των "ειδικών συστημάτων" και σκοπός του παραγωγού είναι να ακουστεί 'καλά' από τους 'πολλούς'.
3. Την ίδια εντύπωση έχει και ένας πιτσιρικάς (κακή ηχογράφηση) όταν το cd που ακούει στο φορητό player του, 'τρίζει', 'μπουκώνει' γιατί αδυνατεί να παίξει τις χαμηλές συχνότητες πχ. , που παίζει ένα ηχείο Hi-Fi.
4. Έχω όμως την εντύπωση ότι δεν γίνεται τόσο μεγάλη παρέμβαση στην ηχογράφηση αλλά στο τελικό 'mixing' (Δυναμικά-εύρος συχνοτήτων)
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου διότι:
1. Το πρόβλημα δεν συναντάται μόνο στον συγκεκριμένο δίσκο ή τέλος πάντων σε δίσκους που απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό π.χ. 16χρονα πιτσιρίκια. Το πρόβλημα συνατάται σχεδόν σε όλους του δίσκους που απευθύνονται σε όλα τα αγοραστικά κοινά.
2. Ελα όμως που δεν αποδίδει ούτε εκεί καλύτερα. Ακόμα και στα πιο μικρά ηχειάκια Creative των 20 στο PC αυτές οι εγγραφές ακούγονται πολύ πιο χάλια από ότι μία σωστή εγγραφή προηγουμένων 10ετιών. Εγώ στο γραφείο δεν έχω καν ηχεία στο PC μου. Είναι ένα Hewlett-Packard που παίζει μέ ένα μονοφωνικό μεγαφωνάκι κρυμένο μέσα στο case. Aκόμα και εκεί φαίνεται ο ψαλιδισμός και η άθλια εγγραφή. Πιο κάτω ηχητικά δεν μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο.
3. Ούτε αυτό ισχύει γιατί πάντα οι πιτσιρικάδες από τέτοια φτηνά συστήματα άκουγαν. Δηλαδή την 10ετία του '80 που άκουγαν από φορητά ραδιοκασετόφωνα ή από άθλια φτηνά κασετοφωνάκια walkman αυτά δεν έτριζαν και δεν μπούκωναν άμα προσπαθούσαν να κατέβουν κάτω από τα 200Hz; Η μήπως ισχυρίζεται κανείς ότι αυτά τα φορητά ραδιοκασετόφωνα ή τα mini "ηχοσυστήματα" είχαν μεγαλύτερη δυναμική περιοχή από τα σημερινά mp3όφωνα; Οχι βέβαια. Αρα λοιπόν τα άθλια ηχοσυστήματα πάντα υπήρχαν. Τότε γιατί δεν τα χρησιμοποιούσαν σαν δικαιολογία για τις εγγραφές τους;
4. Πράγματι, στο mixing γίνεται η ζημιά. Αλλά τι σημασία έχει; Αφού τελικά το προϊόν φθάνει στα χέρια μας γαμ....ο, παίζει ρόλο ποιά στιγμή έγινε; Το αποτέλεσμα μετράει.
Last edited: